Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

merhabalar ,kimse yokmuş :dilcikar:

sempatık ,flassız cekım yap ve pencereden gıren gun ısıgın yakınına koy masayı ,tabagı fılan ,
senin cekecegın tarafta pencereye baksın .çekecegın yerden 2-3 tane ısıgı yansıtacak cisimler bulup ,mesela beyaz a3 kagıdı ,beyaz kumaş,köpük,ayna,gibi seyler, ile pencereden gelen ısıgı yemege yansıt .bu sekılde yemek cok güzel görünecektir.bu sekılde flassız cekersen ve ayaklık kullanırsan zoom yaparak cekersen alan derınlıgın artacagı ıcın daha guzel bir görünüm yakalarsın ..

arkası flu olup ,gereksız detayları yok edecek ve yemege odaklanmayı saglar.buyrunnnnnnnnn

canon ,fujiflm den cok daha ıyı bır makına

umarım anlatabıldım ,yerimseniben,

[B]canim ya cok tesekkur ettim gercekten cok guzel anlatmisin ,bi anlamadim sey su olduçekecegın yerden 2-3 tane ısıgı yansıtacak cisimler bulup ,mesela beyaz a3 kagıdı ,beyaz kumaş,köpük,ayna,gibi seyler, ile pencereden gelen ısıgı yemege yansıt ,bunu nasil yansitacam bu cisimlerle onu anlayamadim da acemiyimya anlicam zamanla insallah :)

ya asinda yemek resimlerini flassiz yapabilirim ,mesela makyaj yapip gozumu cekiyorum ,normal makina flasli daha guzel belli oluyo tum renkler ,canonla flassiz cektigimde bogunuk oluyo istegim goruntu olmuyo, flasli yapsam flas cok patli gozum bile gozukmuyo ortada :))

bu iki makina arasinda kaldim canon guzel oldugunu biliyorum normalde goruntusu gercekten cok guzel ama tek taktigim sey flasi cok fazla patlamasi yakin cekimlerde
makinanin birisini kayinvalidemlere vercem birisi benim olcak ,oyuzden iyi bi ogrenip karar vercem :)
[/B]

ya canım anlatmak zor oluyor alsında ,ya aynayla baskasının yuzune ısık tutarsın ya onu cekecegın seye yansıtacaksın .

flasın onune bısey koy ,asetatlı kagıtlardan yaglı seffaf oluyor bunlar ,koyarak dene ıstersen ,

guzel gectı you-know,yorucuydu ,hatta buraya ozel fotolar cektım ama ısmdı yukleyemıyorum ,
en kısa zmaanda yuklıcem :9

tamam canim onu deneye deneye ogrenirim

flasin onude o kagittan bilmem burda vardirda ne dye alcam
bu normal satiliyo dimi yani ozel resim icin falan degil

yani yagli kagit derken ,benim aklima gelen yagli kagit degil heralde :))

yok bıldıgın degıl :))

proje fılan da cızılıyor ustune ,google yazınca cıkıyor ,heryerde vardır ama orada nerde bulursun bılmıyorum cnım

yok bıldıgın degıl :))

proje fılan da cızılıyor ustune ,google yazınca cıkıyor ,heryerde vardır ama orada nerde bulursun bılmıyorum cnım

tamam ben googleden arastirir bakarim
ama iyiki bu konu acilmis gercekten cok isime yaricak ,fotograf cekmeyi cok severim ama bilincli degilim hic

Son düzenleme:
tesekkur ederım :) ismin öznur mu : ne guzel :))

dımı ıyı kı acıldı ,keske daha cok katılım olsa :)

evet canim ismim aynen ondan :)
aslinda site icinde foto ceken cok oluyo dedigim gibi herkes bilincli degil cekmek icin cekiyo
yada burayi fazla bilen yoktur oyuzden katilim fazla yok

you_know canım üzüldüm yaa insllh hersey yoluna girer

sumakcım şu ISO nedir neden kullanılır
hangi cekimlerde ISO' u neye göre değiştirip ayarlıyoruz
bi anlatırmısın fisfisfis buarada arkadasına oy verdim
söyle bi göz gezdirdimde en hoş saclar onda :jeyyar:

birde mesela bi çiçek çekiyoruz çiçekler net arka plan flu o ayar nerede nasıl yapıyoruz
yardımcı olurmusunuz canlar fisfisfis

Son düzenleme:
ben onu fujiyle yakınlaştırarak yapıyorum.. süper çıkıyo.. çiçeğin dibinden çekince olmuyo..uzakta olup yakınlaştırarak çekmeyi dene canım..o zaman göreceksin

napıyorsunuzzzzzzzz ,ben cok yogunum gıremıyorum fazla gırsem bıle ıkı sey bakıp yazıp cıkıyorumm,

buraya hala otelde cekım anında cekılen fotoları yuklıcem bılıyroum ama kpss ıyıce hızlandı ,

herseyı bır anda yapabılsem keskeee
kaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…