Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

sumakcım msn pek acmıyorum kk ya girince :)
ben deli acaba kabul ettim mi :mymeka:

sen özel mesajdan msn adresini yollarmısın canım
bi yoklıyım kabul etmişmiyim diye fisfisfis

ben mı sana davet yollamamıstım sen mı bana ,bunu da unuttum sımdı..

bende sen eklı gorunuyorsun ,mesaj atıyorum sana sımdı :)

Buradan cevap vereyim az daha olsa
ISO : basitçe anlatmak gerekirse , sensörün ışığa verdiği tepkiyi makinanın işlemcisine ve lensine verdiği tepkiyi belirtir.Yani olayın ana noktası IŞIK'tır.Sensör ne kadar az ışık alırsa ISO derecesini o kadar arttırmak gerekir.Ama bu arttırma %99 bize olumlu olarak yansımaz.Fotoğraflarda noise dediğimiz kumlanma oluşur.Bu ISO seviyesi arttıkça bu oran artar.Bu ISO'yu belirleyen etmenlerden biri (kalitesini) sensörün büyük ya da küçük olmasıdır.
Aslında compact makina dünyasında Fuji'nin bu kadar sevilme ve sempati görme sebebi de budur.Büyük sensör kullanır .Ve kendilerine özgü yarattıkları super CCD sensör ve petekli yapıdır.
BU konu hakkında sayfalarca yazabilir ve tartışabiliriz :) keyifli de olur.
sağlıcaklı kalın.

arkadaşlar bende de 2 adet foto makinası var nikon s 200 ve fuji film S5500...
ama ben ayarlarını yapamadığım gibi ,yapmaya çalışırken daha da bozuyorum ,özellikle fuji film makinamı daha çok seviyorum ....
genelde makro çekimlerde kullanıyorum yada portre..
ayarları nasıl yapabilirim net ve olağan renkelri ile...

Son düzenleme:

yardımcı olmaya çalışayım @PANDORA
öncelikle makinana baktım manuel ayarlar mevcut A/S kipleri ile.
Şimdi makro ve portre çekerken ,senin çektiğin 1-2 örneği görebilirsem aslında nerelerde hata yaptığını söyleyebilirim.
ya da Makro sırasında öncelikle makinanın odak uzaklığı(makro odak uzaklığı) seviyesini aşma.Yani makinan 4cm den odaklıyorsa sen bunu 2cm den odaklama.zaten odaklamaması da gerekir.odaklayamıyorum diye.
Işığın yerine göre makinanın pozunu değiştirmelisin.Muhakkak ışığı (artık ortamdaki ışık o an ne ise) ona göre ISO yu ayarlamalısın.S5500 bunu sana mı bırakıyor açıkcası hatırlamadım şimdi.ve poz derecelendirmesi ile de oynamalısın ışığa göre
belki dikkatini çekmiştir.makina üzerinde +/- görürsün
ve şimdilik focusu AF da bırak.makina kendi odaklasın

ayrıca Burada çok dikkat edilmesi gereken bir yer daha vardır ki o da enstantane hızıdır.Yani makina üzerinde S ile tabir edilen. Diyafram ayarı ile oynadığımız zaman lens-sensor'e düşecek ışık miktarı da değişeceğinden ona göre enstantaneyi hızlandırmak veya yavaşlatmak gerekecektir

Ek : macroda 2 örnek vereceğim bu örneklerde alan derinliği ile ilgilidir.Makina üzerinde A ile gösterilen kısım
f:7,6 (diyafram aralığı)
ht tp://img545.imageshack.us/img545/9649/macroda1.jpg
f:3 (diyafram aralığı)
ht tp://img709.imageshack.us/img709/8281/macroda2.jpg

:)

Son düzenleme:

tşk ederim bu teknik bilgiler için ...yerimseniben
yine karıştırıp ,senin dediğin ayarları bulup yaparım ...
umarım becerebilirim :1hug:

örnek gösterebilirim sana 1 dk

..bu arada amatör bile değilim ,sıradan bir kullanıcıyım :) bilgine

Son düzenleme:
tşk ederim bu teknik bilgiler için ...yerimseniben
yine karıştırıp ,senin dediğin ayarları bulup yaparım ...
umarım becerebilirim :1hug:

Burada en önemli şey yılmadan pes etmemek :) deneye deneye doğru ayarı bulacaksın :) hem bu daha çok keyif verir
Nikon makinan hakkında birşey söyleyeyim.Ne yazıkki makinan full otomatik modda çalıştığı için onun için yapabileceğin birşey yok.
Ama Fuji S5500 biraz eski makina olmasına rağmen , oldukça güzel bir makinadır.Arkadaşlarımdan 1-2 defa alıp denemişliğim vardır.

Fena değil bence ,sıradan bir kullanıcı olarak nitelendiriyorsun kendini.olacak zamanla.
Ama fotoların tam boyutlarını ve ham hallerini görmeden birşey demem yanlış ve yanıltıcı olur :)

nikon dan hiç memnun kalmadım zaten ...ama fujiyi 5yıl önce 500 tl verip almıştım ,şimdi yarı fiyatına düştü ama değer bir makina imiş,benim gibi sıradan bir kullanıcı için ...
senin yazdıklarınla birlikte azcık daha kitapçığını karıştırıp ,belki yeni bir ayarlama yapabilirim ,bakalım yerimseniben

Son düzenleme:
bu eski ayarı ben bu ayarı da bozdum guclubacismilebilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Aslında ayar bozmak diye birşey yok :)
Çünkü Fuji S5500 de ayarı Auto konumuna getirirsen makinayı ; makina kendi ayarlarında çeker.Sana müdahale yaptırmaz. Der ki sadece deklanşöre bas çek :) sen makinayı Manuel ve A/S kiplerine alıyorsan zaten dene ve yanılarak bul diyor.
mesela bu fotoğrafında ışık kaynağının objeye nasıl vurduğunu ve fotoyu nasıl bozduğunu görebiliyoruz değil mi :)

bu fotoğraf aslında fena değil fakat
burada poz derecelendirmesi ile oynasaydın daha ii olurdu. poz derecelendirmesi dediğim yani şu makina üzerinde +/- olarak görülen yer.
poz derecelendirmesine bak bakalım 0 da mı duruyor yoksa +1/3 lere yada -1/3 yada 2/1,3 lere mi getirmişsin.ve makinanın F kipinden fotoğraf kalitesinin standart mı yoksa saydam da mı olduğuna bakabilirsen ,standarttaysa saydam yap.

Ek : auto modda makina biryere kadar iyi çeker. bir yerden sonra sana yetmemeye başlar ki , o zaman Nikonla aşağı yukarı aynı olur.
öncelikle senin yapacağın
Makinayı Aperture(A) ve shutter(S) kiplerine almadan önce sadece M kipinde çalışacaksın.
M kipi sana ISO da ve +/- derecelendirmesinde ve renk kalitesinde bazı oynamalar yapmana izin verir.
Ham dediğimden kastım makinadan çıktığı an ki fotoğraf :) neyse buradan da sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
portre konusunda bir iki şey söyleyeyim öncelikle portre çekeceğin zaman muhakkak makinanın sabitlenmesi önemlidir. ve kesinlikle uygun bir arka plan ve de ışığın yeri doğru olması gerekir.

Son düzenleme:
o dercelendirme ile oynamadım ,bulamadım bile çünkü onu:))
standart var chrome ve bw var f te,
benimki chrome de...standarttaydı eskiden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…