- 13 Şubat 2008
- 12.354
- 1.423
- 748
- Konu Sahibi madamcocomo
-
you_know canım üzüldüm yaa insllh hersey yoluna girer
sumakcım şu ISO nedir neden kullanılır
hangi cekimlerde ISO' u neye göre değiştirip ayarlıyoruz
bi anlatırmısın fisfisfis buarada arkadasına oy verdim
söyle bi göz gezdirdimde en hoş saclar onda :jeyyar:
birde mesela bi çiçek çekiyoruz çiçekler net arka plan flu o ayar nerede nasıl yapıyoruz
yardımcı olurmusunuz canlar fisfisfis
arkadaşlar bende de 2 adet foto makinası var nikon s 200 ve fuji film S5500...
ama ben ayarlarını yapamadığım gibi ,yapmaya çalışırken daha da bozuyorum ,özellikle fuji film makinamı daha çok seviyorum ....
genelde makro çekimlerde kullanıyorum yada portre..
ayarları nasıl yapabilirim net ve olağan renkelri ile...
yardımcı olmaya çalışayım @PANDORA
öncelikle makinana baktım manuel ayarlar mevcut A/S kipleri ile.
Şimdi makro ve portre çekerken ,senin çektiğin 1-2 örneği görebilirsem aslında nerelerde hata yaptığını söyleyebilirim.
ya da Makro sırasında öncelikle makinanın odak uzaklığı(makro odak uzaklığı) seviyesini aşma.Yani makinan 4cm den odaklıyorsa sen bunu 2cm den odaklama.zaten odaklamaması da gerekir.odaklayamıyorum diye.
Işığın yerine göre makinanın pozunu değiştirmelisin.Muhakkak ışığı (artık ortamdaki ışık o an ne ise) ona göre ISO yu ayarlamalısın.S5500 bunu sana mı bırakıyor açıkcası hatırlamadım şimdi.ve poz derecelendirmesi ile de oynamalısın ışığa göre
belki dikkatini çekmiştir.makina üzerinde +/- görürsün
ve şimdilik focusu AF da bırak.makina kendi odaklasın
ayrıca Burada çok dikkat edilmesi gereken bir yer daha vardır ki o da enstantane hızıdır.Yani makina üzerinde S ile tabir edilen. Diyafram ayarı ile oynadığımız zaman lens-sensor'e düşecek ışık miktarı da değişeceğinden ona göre enstantaneyi hızlandırmak veya yavaşlatmak gerekecektir
tşk ederim bu teknik bilgiler için ...yerimseniben
yine karıştırıp ,senin dediğin ayarları bulup yaparım ...
umarım becerebilirim :1hug:
Burada en önemli şey yılmadan pes etmemek :) deneye deneye doğru ayarı bulacaksın :) hem bu daha çok keyif verir
Nikon makinan hakkında birşey söyleyeyim.Ne yazıkki makinan full otomatik modda çalıştığı için onun için yapabileceğin birşey yok.
Ama Fuji S5500 biraz eski makina olmasına rağmen , oldukça güzel bir makinadır.Arkadaşlarımdan 1-2 defa alıp denemişliğim vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?