• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prof. Dr. Erol Tavmergen ile tup bebek tedavisine başlayan ve devam edenler..

Erol hocanin ozel hastasi olmak istiyorsaniz ilk muayenehanesine gidip kontrol oluyorsunuz daha sonra tedavi merkezde gerceklesiyor. Erol beyin hastasiyim ben de kontrollerimi biri haric hep Erol bey kendi yapti o zaman da kongredeydi sanirim. Benim suan icin olumlu ilerliyor tedavim
Son durumunuz nedir ?

bende suan baska bi doktora gidiorum..memnun kalmdm

Bende başka bir doktora gidiyorum, Erol bey e tavsiye üzerine gittim, memnun kalan da çok bebek sahibi olan da. Uzmanlığına diyecek sözüm yok zaten bizde o yüzden gitmiştik. Ama çalışma şekilleri ve hem kendisinin hemde hemşirelerinin üslupları bana iyi gelmiyor. çok fazla bekletiyor 1'e randevu veriyorlar doktoru 3te görüyorum 5 dkka muayene oluyorum doktorun ağzını bıçak açmıyor, bilgi almak için 1 saatte hemşiresin bekliyorum ondan da doğru düzgün bilgi alamıyorum. Benim beklentim daha iyi bilgilendirilmek, doktorun ağzından süreci öğrenmek ve biraz daha anlayışlı bir ekiple çalışmaktı. Beklentimi karşılayan bir merkez ve doktor buldum, bu süreçler çok zor herkese içine sinen ekiple çalışmalı. Herkes en kısa zamanda bebeğini kucağına alır inşallah

Bende başka bir doktora gidiyorum, Erol bey e tavsiye üzerine gittim, memnun kalan da çok bebek sahibi olan da. Uzmanlığına diyecek sözüm yok zaten bizde o yüzden gitmiştik. Ama çalışma şekilleri ve hem kendisinin hemde hemşirelerinin üslupları bana iyi gelmiyor. çok fazla bekletiyor 1'e randevu veriyorlar doktoru 3te görüyorum 5 dkka muayene oluyorum doktorun ağzını bıçak açmıyor, bilgi almak için 1 saatte hemşiresin bekliyorum ondan da doğru düzgün bilgi alamıyorum. Benim beklentim daha iyi bilgilendirilmek, doktorun ağzından süreci öğrenmek ve biraz daha anlayışlı bir ekiple çalışmaktı. Beklentimi karşılayan bir merkez ve doktor buldum, bu süreçler çok zor herkese içine sinen ekiple çalışmalı. Herkes en kısa zamanda bebeğini kucağına alır inşallah
aynen ayni sebeoler cnm. bende israel eruha gittim harika bi doktor bgn iyiki tnimisim

Sanki başka birinden bahsediyorsunuz oradaki ekip çok sevecen ilgili. Hatta bugün kac kez başıma geldiler bi sorun var mı diye. Erol beyin espri yaptığına bugün şahit oldum:)) beş parmağın beşi bir değil tabi herkes çok sıcak olacak diye bsey yok. Elektrik alma meselesi bu sanirim. seçenek çok sonuçta isteyen içine sinen doktora gider kimin olduğu değil sonucun ne olduğu önemli değil mi ;)

Baya cesaretliymissiniz ilacın dozu konusunda cevreden yardim alarak. Hormon ilaçları bu sonuçta doktora bile yeri geldiğinde güvenemiyoruz. Herkes aynı doktoru sevmek zorunda değil tabikide haklisiniz. Ama tup bebek merkezine gittiyseniz oradaki bebek fotolarını gördüğünüzde oradaki tedavilerin boş olmadığını goruyosunuz. Geçen netten baktım turkiyedeki ilk tup bebek şuan 29 yaşındaymış ne kadar güzel bi olay bunu da Erol bey gerçekleştirmiş. Sizde aksilik olmuş dediginiz gibi gözden kaçmış da olabilir ama şuan ikizleriniz var geçmiş çokta önemli değil. Tup bebek için evlerini arabalarını satanlar var çok deneme yapan. Bence siz çok şanslısınız :KK66:

şöyle söyliyim canım casaretle cok alakası yok. grubumuz var be aynı hastalıga sahıp 80 kişiyiz ve cogu ya hamıle yada cocugunu kucagına almıs insanlar ve yeri geliyo bir doktordan daha cok bilgililer ve birbirimizden çok şey öğreniyoruz. amh 0.30 olan ve tüp bebekte yumurta buyumuyo diye iptal olan bi arkadasımız devam etti doz arttırdı ve suan 23 haftalık hamile. ender grup oldugumdan doktordan cok aynı tecrübeyi yaşayanların yönlendirmesi daha iyi oluyor.
ben kan sulandırıcı kullanmadıgım için bebegi kalp atısından 3 gun sonra kaybettim. genetik testte pıhtı cıktı ve 3 gen sıkıntılı oldugu hLde gittğim dr kan sulandırıcı vermedi. grupta herles kullan demesine rağmen dru dinledim hata ettim. o yüzden benım durumum farklı. doktor dinlemiyorum cunku kendı vucudumu en iyi bilen benim.

şöyle söyliyim canım casaretle cok alakası yok. grubumuz var be aynı hastalıga sahıp 80 kişiyiz ve cogu ya hamıle yada cocugunu kucagına almıs insanlar ve yeri geliyo bir doktordan daha cok bilgililer ve birbirimizden çok şey öğreniyoruz. amh 0.30 olan ve tüp bebekte yumurta buyumuyo diye iptal olan bi arkadasımız devam etti doz arttırdı ve suan 23 haftalık hamile. ender grup oldugumdan doktordan cok aynı tecrübeyi yaşayanların yönlendirmesi daha iyi oluyor.
ben kan sulandırıcı kullanmadıgım için bebegi kalp atısından 3 gun sonra kaybettim. genetik testte pıhtı cıktı ve 3 gen sıkıntılı oldugu hLde gittğim dr kan sulandırıcı vermedi. grupta herles kullan demesine rağmen dru dinledim hata ettim. o yüzden benım durumum farklı. doktor dinlemiyorum cunku kendı vucudumu en iyi bilen benim.
Grup derken facebook grubu mu

ben de kullandim 7gundu sanirim herhangi yan etki yapmadi bende ama neden verdigini ben de tam olarak bilmiyorum.
Yan etkiden dolayı çekindim ben de sonra netten buldum. Embriyo sperm+yumurtadan oluştuğundan vücut kendi yumurtasını her ne kadar tanısa da sperm hucresini yabancı madde olarak algiliyomuş vücuttan atmaya calisiyomus onu engellemek adına o maddeleri kortizon baskiliyomus

Sanki başka birinden bahsediyorsunuz oradaki ekip çok sevecen ilgili. Hatta bugün kac kez başıma geldiler bi sorun var mı diye. Erol beyin espri yaptığına bugün şahit oldum:)) beş parmağın beşi bir değil tabi herkes çok sıcak olacak diye bsey yok. Elektrik alma meselesi bu sanirim. seçenek çok sonuçta isteyen içine sinen doktora gider kimin olduğu değil sonucun ne olduğu önemli değil mi :KK66:

Evet elektriğin uyuşması meselesi, yoksa benimde hem ameliyat hemde aşılama günümde herkes çok kibar ve ilgiliydi. Zaten öyle de olmalı. Benim sorunum pek soru sorulsun istemiyorlar, ben sormadan aşılamada spermlerin durumunu bile söylemediler. Ya gözümü kapatıp güvenip devam edecektim yada başka doktor arayacaktım. Ben ikinciyi seçtim. Dediğin gibi herkes içine şekilde devam etmeli çok hassas bir süreç çünkü. en iyi dileklerim sizlerle :KK200:

Evet elektriğin uyuşması meselesi, yoksa benimde hem ameliyat hemde aşılama günümde herkes çok kibar ve ilgiliydi. Zaten öyle de olmalı. Benim sorunum pek soru sorulsun istemiyorlar, ben sormadan aşılamada spermlerin durumunu bile söylemediler. Ya gözümü kapatıp güvenip devam edecektim yada başka doktor arayacaktım. Ben ikinciyi seçtim. Dediğin gibi herkes içine şekilde devam etmeli çok hassas bir süreç çünkü. en iyi dileklerim sizlerle :KK200:

bende o konuda sıkıntı yasadm. 1 hafta ilaç kullandm yumurta istenilen buyuklüğe gelmedi ama ne erol bey bişey soylüyo nede hatıce hanım. eczacıdan ilacı alırken sordjm gidişat kötümü diye yanında calısan eczacıya buyur ya doz artırırlar falan dedi. doktor ultrasonda bakıp odaya geciyo hemsiresindana kısa bilgi veriyo ve tatmin etmiyodu beni yani. bide buna eksik ilaç eklenince bende ısınamadm.

evet cnm. ama asilamaya gerek gormedi israel bey

aa öyle mi?? tüple devam edeceksin ozaman, hadi hayırlısı. Ben ümit hanımla devam edeceğim, 2 aşılama daha önerdi bize ama öncesinde 1 ay doğum kontrol hapı kullanacağım çikolata kistimi küçültmek için. Şimdilik daha ferah ve umutluyum ama süreç tekrar başlayınca nasıl olurum bilemiyorum :)

aa öyle mi?? tüple devam edeceksin ozaman, hadi hayırlısı. Ben ümit hanımla devam edeceğim, 2 aşılama daha önerdi bize ama öncesinde 1 ay doğum kontrol hapı kullanacağım çikolata kistimi küçültmek için. Şimdilik daha ferah ve umutluyum ama süreç tekrar başlayınca nasıl olurum bilemiyorum :)
yok cnm asilama tup yapmayalim dedi. igne sanrm

bende o konuda sıkıntı yasadm. 1 hafta ilaç kullandm yumurta istenilen buyuklüğe gelmedi ama ne erol bey bişey soylüyo nede hatıce hanım. eczacıdan ilacı alırken sordjm gidişat kötümü diye yanında calısan eczacıya buyur ya doz artırırlar falan dedi. doktor ultrasonda bakıp odaya geciyo hemsiresindana kısa bilgi veriyo ve tatmin etmiyodu beni yani. bide buna eksik ilaç eklenince bende ısınamadm.
Bu olay ne zaman olmuştu? Benim tedavi sürecinde çok ilgiliydiler herkesle. Evimize kadar arandık hatta ilâclarımız bile ayağmıza kadar getirildi merkezde

Bu olay ne zaman olmuştu? Benim tedavi sürecinde çok ilgiliydiler herkesle. Evimize kadar arandık hatta ilâclarımız bile ayağmıza kadar getirildi merkezde
2017 ye gırdıgımız yılbası zamanı o zaman tüp bebek merkezi yoktu. 6 ay sonra benıde aradılar ve ben onlara eksıklerını soyledım bu sebepten dolayıda bir daha tercih etmeyeceğimi söyledim.

Back