Ahmet Karacalar ile 5 aralık çarşamba günü tanışma şansım oldu.
Gitmek istediğim tarihten 10 gün sonrasına zor randevu alabildim, ücretli olduğu halde ilk muayenesi.
Forumda adı sıklıkla anılan, ilk muayenesi ücretsiz olan ve rahatlıkla hemen ertesi güne randevu alınabilen (bazı) doktorların ”ultra samimi(!)” hallerine alışıp / normal kabul eden kişilere Ahmet Karacalar, soğuk gelebilir.
Randevu saatim gelip, annemle odasına girdiğimizde, bizi güleryüzle karşılayıp tokalaştı. (Ayrılırken de aynı şekilde)
Önce vücudumda neyden şikayetim olduğunu ve ne istediğimi sordu, ben konuşmamı bitirene kadar hiç araya girmedi. Ben bitirince başladı, yapılmasını gerekli gördüğü veya ben istesem de yapılmasını uygun bulmadığı ve yapmayacağı işlemleri kısa ve öz şekilde anlatmaya.
Enerjisine ve alçakgönüllülüğüne hayran kaldım. Asla ben konuşurken sözümü kesmedi. Birkaç kez ben O’nun sözünü kestim ama beni hiç rencide etmedi, durdu ve beni dinledi.
Hatta istediğim işlemleri yapmaya ikna etmek için daha ileri gidip şu tekniği, şu şekilde uygulasanız diye bilgim ve haddim olmayan konularda fikirler ürettim, yine de beni son derece anlayışla dinledi. Ha bitirdiğimde yine olmaz dedikleri oldu ama neden olmaz dediğini de anlayabileceğim dilde, basite indirgeyerek anlattı.
Kısacası bu doktor bana kendimi rahatça ifade edebileceğim özgürlüğü hissettirdi, kafamda soru işareti kalmadan her şeyi sordum ve cevap aldım. Başka doktorların sen o kısmı düşünme diye geçiştirdiği yada o kısım bizim işimiz diye kapattığı konuları bana, beni hiç hafife almadan açıkladı ve benimle konuşurken göz teması kurdu. Saygı duyduğunu hissettirdi. Bu doktor zaten işinde 1 numara. Ne kimseye şirinlik yapmaya ihtiyacı var, ne de ücretsiz ön görüşmeye gelenlere saatlerini harcamaya. Cevapları da kısa öz ve net. Ben kendisini çok sevdim.
27 aralık tarihinde bacaklarıma ve popoma yağ transferi yapıcak, 1 ay sonra da
meme dikleştirme yapıcak. O’na yaptırma şansım olduğu için mutlu ve huzurluyum.
Kullandığı teknikler ve hasta yaklaşımı çok iyi. Buradaki yorumlara bakıp ön yargılı olmayın derim.