• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları probing gözyaşı kanalı tkanıklığı operasyonu yaptıranlar yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kayra0620

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
205
1
96
Aydın
doğuştan gözyaşı kanalı tıkanıklığımız vardı masajla maalesef geçmedi gözde sulanam hala devam ettiği için artık 16 aylık oluncada 18 aydan sonrasına bırakmamak için dr sondalama denilen operasyon yaptırılacak ama ben çok gerginim yaptıran varsa bana bilgi verebilirmi

doğuştan gözyaşı kanalı tıkanıklığımız vardı masajla maalesef geçmedi gözde sulanam hala devam ettiği için artık 16 aylık oluncada 18 aydan sonrasına bırakmamak için dr sondalama denilen operasyon yaptırılacak ama ben çok gerginim yaptıran varsa bana bilgi verebilirmi
öncelikle geçmiş olsun. umarım biran önce bebeğiniz en kısa zaman da sağlığına kavuşur.
bu operasyonu sakın erteleme çok basit bir şey, ameliyat olduğu gün bile eve çıkabilirsiniz ama prosedür gereği 24 saat hastanede kalmanız gerekiyor. eğer ertelersen zor bir operasyon geçirir bebeğin.

ameliyat dediğime de bakma çok çok çok ince bir iğne ile sorunu çözüyorlar. çok basit bir ameliyat anlayacağın.

nisandakar çok teşekkür ederim ....operasyondan sonra hemen sulanma geçiyormu yada ne kadar devam ediyor ne kadar süre sonra bu sulanmadan tıkanıklıktan kurtulduğumuzu anlayacağız doktor sürekli takip edeceğiz deyip duuryor bu profları hiç sevmiyorum bildiklerini hiç açıklamıyorlar
bu arada çok basit bir operasyondu dikiş yok kan yok kapatma yok ....ameliyathanede 1 saat kaldı ama hepsi ameliyat süresi değildi yavrumun narkoz öncesi ve narkoz sonrası çok sancılı geçti narkoz öncesi sakinleştirici verdiler zor tek yanı bir anne olarak yavrunu ameliyathaneye tek başına yollamsıydı şükür sağ salim oğlum tekrar kolarıma döndü 3 saat sonra eve gittik narkozun etkilerinin takibinden sonra evimize geldik 2 gün hafif şişlik ve kızarıklıkla beraber sulanma yoğun şeklide devam etti şimdi damla kullanıyoruz takipdeyiz

çok moralim bozuk bugun kontrole gittik gözde hala sulanma devam ediyor dedi dr 1 ay masaja devam takip edelim dedi neden açılmıyorki raporda baticonla suyla denedi sıvı burun kanalına geldi diye yazıyordu tekrar kapanmış olabilirmi acab a raabim yardım et yavruma

2 kez sondalama yöntemi yapıldı kızıma..İkisinde de malesef tekrar tıkandı..Şimdi tüplü ameliyat olucak..ben de araştırma yapıyorum..endoskopik yöntemli ameliyatlar öneriliyor ...

allah yardımcınız olsun bizim çok şükür bitti operasyondan sonra 1 ay boyunca masaja devam ettik ve kurtulduk ...her şerde bir hayır var derler ya bu bizim için doğru oldu anestezi almışken göz muanesi yapıldı ş an gözlük kullanıyoruz hipermetrop astiğmatımız var benden genetik inşallah sizde kolay atlatırsınzı

Merhabalar ben size baska bir soru sorucaktım nette ararstırırken bu siteyi gördüm ve sırf size ulasabilmek için kayıtoldum bu siteyi kulanmayı pek beceremiyorum benm kızım iye gecrdi ve voiding cektrdik bunları kısca anlatıyorum voidingde kacak yoktu temiz cıktı ve sonucumuzu daha yeni doktorumuza göstercez suan yine doktora gidene kadr surubumuzu kullanıyoruz senn bebeğinkine cok yakınız yasadklarımız sana ulasmak istyorum mümkünse özelden teliniz verrsen aramak isterm ben özelden yazamıyorum sürekli hata dio yoksa ben vercektm sana num.lütfen enkısa zamanda bana dönersen cok mutlu olucam.aeo

Merhaba arkadaşlar ben bugün kızmı göz doktoruna götürdüm.Kızım 2.5 yaşında ve gözyaşı tıkanıklığı bar.Operasyon geçirecek.Ancak kayra0620 sen ameliyat öncesi bebeğinin gergin olduğunu yazmışsın.Ben de tedirginim.Acaba anne ya da babayı ameliyathaneye alıp anestezi sonrası çıkmasına izin vermezler mi?Aklım takıldı.Çünkü kızıma yaz tatilinde de küçük bir dikiş atılması gerekti.Yeni yeni dr korkumuzu yendik.Öncesinde hiç muayeneden felan korkmazdı.Dikiş atılınca korkmaya başlamıştı.Şimdi yendik o korkuyu.Ameliyathaneye öyle bayıltmadan götürmeye kalkarlarsa biz olmadan yatmaz da.Öfff ya ne diyeyim.Bi de bir gece önce yemek kısıtlaması felan nasıl oldu acaba?Su içmesi de gece yasak mı anestezi alacağı için.Kayra 0620 eğer biraz bilgi berirsen sevinirim.Nerdeyse ameliattan vazgeçeceğim

merhaba arkadaşlar.yaklaşık iki hafta önce probing ameliyatı oldu 10 aylık kızım...gözyaşı kanalı tıkalıydı ameliyattan sonra dr açıldı dedi.ilaçları damlatmaya dvm ettik ama kızımın gözündeki sulanma ve çapaklanma geçmedi..bugün tekrar götürdüm ilaçlara dvm edin dedi.dvm ediyorum ama tekrar tıkandı diyede çok korkuyorum.bu şekilde ameliyat olupta tekrar tıkanma veya çapaklanma sorunu yaşayan varmı?umarım ikinci ameliyata gerek kalmadan geçer..nihan12 arkadaşım.evet ameliyattan çnce bişey yeme içme yok.ama ameliyat basit bişey.umarım seninde kızının rahatsızlığı geçer.allah hepimizin yardımcısı olsun ve evlatlarımıza şifa versin inşallah....

merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var dün oğluma probing yapıldı göz yaşı kanalının açılması için
işlem sonrası masaj yapılması gerekli ya o masaja hemen başlamak mı lazım 1-2 gün sonramı doktor bu konuda bizi bilgilendirmesi çocuğunda gözü acıyor sanırım ellettirmiyor bir bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar Bununla ilgili bir konu açtım ama kimse bana yazmadı. Lütfen tecrübe eden anneleriniz varsa bana cvp verebilirseniz çok sevinirim. Benim bebeğim 13 aylık Sondalama yapmak lazım dedi doktor. Ama bu ameliyat nasıl olur sonrasında yaşanan sıkıntılar nelerdir Narkozun etkisi ne kadar sürüyor Kaç saat yemek yemiyor Cani çok acır mi Kontroller ne zaman oluyor. Çünkü ameliyat için annemin yanına gideceğim Diyelim 15 gün sonra döndük evimize doktora tekrar gitmemiz gerekecek mi Hiç ama hiçbirşey bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar Benim Bebeğimde bugün ilk defa sonladalama işlemine maruz kaldı malesef açılmadı. Tuptedavisi diyor doktor Siz yaptınız mı Bu nasıl bir tedavi yardımcı olursanız sevinirim

Back