- 17 Eylül 2013
- 19
- 4
2 yıl yasmini kullandım.ilacı bıraktıktan sonra 2 ay adetim olmadı.doktora gittim primolut-n kullandım günde 2 tane 10 gün kullandım.4 gün sonra kanamam oldu adetimin 5. günü günde bir tane ganophone kullandım. adet günüm geldi gene kanamam olmadı.bu problemi yaşayan oldumu. kafayı yiyeceğim düşünmekten
hamilelik riski olan ve bebek için uğraşanlar asla kullanmasın.
arkadaşlar bu hapı adet geciktirme dışında tedavi amaçlı kullanan varmı? varsa niçin bana yazabilir mi
Merhaba Pelin seninle hemen hemen aynı durumdayız. Ben de yaklaşık 5 aydır çocuk istiyorum. Ama olmuyorMerhaba, bende adetim bittikten 1 hafta sonra kahverengi kanamalarım oluyor. Yani bu kanama tuvalete gittiğimde peçeteye silindiğimde geliyor. Doktora gittim bütün muayeneleri yaptı. Rahmimde hiçbir sorun yok dedi. Kan tahlili verdi, sonrada bana "Primolut-N Tablet" verdi. ayın 10'unda adet oluyorum bu ilaca 15-25 arası içecekmişim. Ama biz çocukta istiyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunu kullanmasam, hastalığım bitince gene kahverengi lekelenmeler olabilir. Bu 2-3 aydır oluşuyor. Ve dönemlerde eşimle birlikte olamıyorum.
Düşünün adet döneminde zaten birliktelik olunmuyor. Adet biter bitmezde hemen yapamıyorum, rahim kendini toplaması lazım diye. Adetten 2 gün sonra beraber oluyorum. Sonra 2 gün sonra kahverengi kanamam başlıyor takii diğer hastalığıma kadar. Ben bu evlilikten ne anladım bilemedim. Eşimde üzülüyor, Çocuk çok istiyoruz. Böyle benim gibi olan var mı aranızda..Paylaşalım bayanlar lütfen ihtiyacım var bilgilere.
Merhaba Pelin seninle hemen hemen aynı durumdayız. Ben de yaklaşık 5 aydır çocuk istiyorum. Ama olmuyoradetim de ufak bi düzensizlik var onun için doktora gittim doktor yaptı kan tahlili falan bişey yok dedi çok şükür adetim biraz düzensiz olduğundan ovulasyon günlerini yakalayamıyoruz galiba. Primolut N verdi adetin 15-25 günleri arası kullan dedi özellikle sordum doktora bu ilaç çocuk yapmaya engel mi felan diye hayır değil dedi zaten bilirsiniz bazı doktorlar sağ olsun konuşmaya kira istiyo halimizden anlamıyorlar açıklamadı bile düzgün günde 2 tane kullan dedi gittim eczacıya sordum adam detaylı açıkladı doğum kontrol özelliği yok dedi ben de ne bileyim kullandım müthiş şişkinlik yaptı ben de. Bu sürede cinsel hayatımıza normal devam ettik yumurta büyütünüz mü ne demişti doktor. Şimdi Cumartesi bıraktım ama hala adet olmadım. Ama hala çok tedirginlik bu ilaç hamile kalmayı engelliyor mu arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lütfen bize yardım eder misiniz bilenler bi cevap versin çok huzursuzum (((((.
Yardımmmmmmmmm lütfeeeeeennnnnn
Canım, merhaba ben bu ilacı aldım ama bir tane bile içmedim. Burada yorumları okudum kimileri geciktirmek için içiyor. Kimi düzensizliği gidermek için içiyor. Pek güvenemedim. Çocuk çok istiyorum, ama bu ay hastalandığımda ilaç içmemeye çalıştım. Sancım oldu nane, kekik kaynattım. İdare ettim. Adetim bittikten sonra kahverengi kanamam olmadı. elimden geldiği sürede hiçbir ilacı kullanmıyorum. Ama günde 1 adet folik asit hapımı alıyorum. İnşallah bizimde bebeğimizi elimize alma günümüz gelecektir. Ben etkinliğe yeni başladım, daha 1 ay falan oldu. Sende kendini ilaçlardan iyi koru. Birde şu soğan kürüne başla arada bir onuda yapıyorum.
Canım soğan kürü ne bilmiyorum ben onu . Adet oldum ben cuma günü Pazartesi bi daha gidicem doktora ben de devam etmeyi düşünmüyorum artık ilaca zaten. Folik ben de kullanıyorum inşallah Rabbim bize de hayırlı bir evlat nasip eder kardeşim doktordan sonra yine bilgilendiririm seni
Sağol canım, sevinirim. bu aralar bende hastalanacak gibiyim keşke hastalanmasamda çocuk tutmuş olsa... Soğan kürüde sabah 2 soğanı dışını soyup 1,5 su bardağı su ile haşlıyorsun, suyunu içiyorsun. Bilmiyorum çocuğu olmayanlar burada bunu yapmış olmuş... Daha yeni çocuk düşündük belkide acelemi ediyorum bilmiyorum, kendi kendime telaş yapıyorum sanırım.. Allah korusun birazda korkuyorum, olmaz diye...
Ayn durumdayız aynı hisleri yaşıyoruz sanırım benim 5 ay falan oldu çocuk isteyelim ama olmuyor ister istemez insan tedirgin oluyor ama takma fazla diyorlar ki ne kadar stres yaparsan o kadar olmaz rahat olmak kazımamış ama o da zor iştesoğan da enfeksiyon için biliyorum onu anlatnca hatırladım belki iyi geliyodur kanallara. Inşallah tez zamanda erelim muradımıza hayırlısıyla canım dua edelim birbirimize :)
cnm primolut-N hakkında birşey diyemeyecegim kullanmadım. ama ertesi gün hapını kullandım bir kaç kez. bu hapı içtikten 2 3 gün sonra ara kanamam oluyordu ve en fazla 3 gün sürüyordu kesiliyordu. ondan sonra adet görmüyordum. ben adet görmeden tekrar kullanmak zorunda kalıyordum ve tekrar ara kanamam oluyordu ben bu hapı bıraktım ama bıraktıktan sonra 2 ay adet görmedim bana çok zarar verdi ve yumurtalıklarımda 5 cm kist çıktı .merhaba ben 1 ay once ertesi gun hapini ve primolut N i ayni anda kullandim. hapi birakinca bi kere adet oldum bi daha olamadim geciktim bi kac gun
arkadaslar bilginiz varmi bu ertesi gun hapi ne derece guvenilir???
Dr dun bana da verdi bu ilaci kistim ve duZensizligim var tabi hormon testi yapti oncesinde sonuca gore konusalim ole kullanmaya basla dedi
düzensizliğin ne şekilde idi?bir de hormon tahlilinde lh ve fsh değerlerin nasıldı?
benim de düzensizlik var. her ay 10 gün geriye gidiyor.
bu primolutun yan etikileri nasıl acaba?
Ekte ekli canm bnm 35 40 gunde oluyodu normal ama evlenince 55 oldu falan primolut n bnm candan can aldi oluyodum bole sanci hayatim boyunca cekmedim
son cümleni anlamadım. çektiğin sancının sebebi ne idi ?primolut ilacı mı yaptı sancıyı?daha da yeni kullanmaya başlamışsın sanırım