• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

primer progressif afazi (alzehimer)

boyle bir yaziyi gorunce paylasmak istedim..arastirin lutfen tekrar cok gecmis olsun..
 
Son düzenleme:
MUTLAKA OKUYUN

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Alzheimer hastalığı ile yaklaşık 5,4 milyon insan teşhis edilmiştir. Bu rakam yaşlanan nüfus ile hızla büyüyor.

Onlardan biri Steve Newport'du. Karısı Mary Newport bir doktordu. Mary kocasının ciddi Alzheimer hastalığı olduğunu öğrendi.

Doktor kocasını hastanede muayene ettiğinde, Steve'den bir saat çizmesini istedi. Bunun yerine, birkaç daire çizdi ve daha sonra mantıksız birkaç figür çizdi. Hiç bir saat gibi değildi!

Doktor onu bir kenara çekti ve şöyle dedi: "Kocanız çoktan Alzheimer hastalığının eşiğinde!"

Bir kişinin Alzheimer hastalığı olup olmadığının bir testi olduğu ortaya çıktı. Mary o sırada çok üzgündü, ama bir doktor olarak, sadece pes etmeyecekti. Hastalığı incelemeye başladı. Alzheimer hastalığının beyine glikoz eksikliği ile ilişkili olduğunu keşfetti.

Araştırması şunları söylüyor: “Yaşlıların demansı kafasına diyabet gibi geliyor! Birisi Diyabet veya Alzheimer hastalığı semptomlarına sahip olmadan önce, vücut zaten 10 ila 20 yıl boyunca problemleri vardı.”

Dr. Mary'nin çalışmasına göre Alzheimer hastalığı Tip 1 veya Tip 2 diyabetlere çok benzer. Nedeni aynı zamanda insülin dengesizliğidir.

İnsülinin bir sorunu olduğu için, beyin hücrelerinin glikozu emmesini önler. Glikoz beyin hücrelerinin beslenmesidir. Glikoz olmadan, beyin hücreleri ölür.

Sonuç olarak, bu yüksek kaliteli proteinler vücudumuzu besleyen hücrelerdir.

Ama beyin hücresimizin beslenmesi glikozdur. Bu iki çeşit yiyeceğin kaynağına hakim olduğumuz sürece, kendi sağlığımızın ustalarıyız!

Bir sonraki soru, nerede glikoz bulmak için? Mağazadan aldığımız hazır glikoz olamaz. Üzüm gibi meyvelerden değil. Alternatif arayışına başladı.

Beyin hücreleri için alternatif besinler, ketonlardır. Ketonlar beyin hücrelerinde gereklidir. Ketonlar vitaminlerde bulunamaz.

* Hindistan cevizi yağı * trigliserit içerir. * Hindistan cevizi yağı * içindeki trigliseritler tüketildikten sonra karaciğerde ketonlara metabolize edilir. Bu beyin hücreleri için alternatif besin!

Bu bilimsel doğrulamanın ardından Dr. Mary, kocasının yemeğine * hindistan cevizi yağı * ekledi. Sadece iki hafta sonra, resim ve saat testleri yapmak için tekrar hastaneye gittiğinde, ilerleme inanılmazdı.

Mary şöyle dedi: “O zaman, Tanrı'nın dualarımı duyduğunu mu sandım? Hindistan cevizi yağı işe yaramaz mıydı? Ama başka yolu yok. Her neyse, * hindistancevizi yağını almaya devam etmek daha iyi”.

Dr. Mary artık geleneksel tıp pratiğinin bir parçasıydı. Geleneksel tıbbın yeteneklerini açıkça biliyordu.

Üç hafta sonra, onu bir akıllı saat testi yapmak için üçüncü kez aldı, performans son kez daha iyi oldu. Bu ilerleme sadece entelektüel değil, aynı zamanda duygusal ve fizikselti.

Mary şöyle dedi: “Koşmasını yapamadı ama şimdi koşabiliyor. Bir buçuk yıldır okuyamadı, ama şimdi üç ay boyunca * hindistan cevizi yağı * aldıktan sonra tekrar okuyabiliyor.”

Kocasının hareketleri zaten değişmeye başlamıştı. Sabahları konuşmadı. Şimdi pek çok değişiklik fark etti: "Şimdi kalktıktan sonra, ruhludur, konuşuyor ve gülüyor. Suyu içiyor ve kendi başına eşyaları alıyor."

Yüzeyde, bunlar çok basit günlük görevlerdir, ancak sadece kliniğe gelen veya evde akraba olan akrabaları sevinçle karşılaşabilirler: Böyle bir ilerlemeyi görmek kolay değildir!

Hindistan cevizi yağında yeşil soğan ve soğanları kızarttıktan sonra, hindistan cevizli kekler yaptıktan sonra, 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı alındıktan sonra, 2-3 ay sonra gözler de normal olarak odaklanabilir.

Çalışmaları, * hindistancevizi yağının * yaşlılarda demans problemini gerçekten geliştirdiğini kanıtladı.

Ekmeğe * hindistancevizi yağı * uygulayın. Hindistan cevizi kreması kullanıldığında, tat beklenmedik şekilde iyidir.

Gençler ayrıca sağlığı korumak ve önleme için kullanabilir ve bunama belirtileri varsa düzelebilirler.

Demans, besinlerin beyin hücrelerine taşınamadığı ve besinlerin insülin ile beyinden beyne geçmesi gerektiğinden kaynaklanır.

Özellikle diyabetik hastalar için insülin salgılanması kolay değildir. “Beslenme beynine ulaşamaz. Beyin hücreleri açlıktan ölünce, zekadan mahrum kalırlar. ”

* Hindistan cevizi yağı *, insülin kullanmadan beyne besin sağlayabilen orta zincirli trigliserit içerir.
* Böylece Alzheimer hastalığını ve Parkinson hastalığını iyileştirebilir *.

yazdiklarinizi okuyunca beynimdeki yangin filmi geldi aklima. cok onemli bilgiler vermissiniz cok tesekkur ederim
 
kizceler selamlar

kuzenimin uyeligi olmadigi icin konuyu ben aciyorum. bilgisi olan, basindan gecen, fikir verecek yol gosterecek birileri olursa minnettar oluruz...

" annem 56 yasinda. babam ve 20 yasindaki erkek kardesim ile birlikte yasiyor. biz 3 kiz kardes evliyiz. erkek kardesim sehir disinda univ okuyor.

annem 3 yil once konusurken kelimelerin yerine fazlaca "sey, sey iste" kullanmaya basladi. sonralari bu daha da ilerledi, bir cok doktor tetkik sonucunda son gittigimiz doktor bir kac ay once mr sonucuna gore primer progressif afazi (ilerleyen konusma bozuklugu) teshisi koydu. beynin sol lobunda kuculme baslamis, cok nadir gorulen tedavisi olmayan bir hastalik oldugunu fakat normal alzeimerdan cok daha yavas ilerledigini soylediler. ilerledikce algidinda zayiflama, son asamasinda ise yuruyememe ve yutkunanamama durumlari eklenecekmis.

baslarda hafif takilmalar disinda cok sorun yoktu. gitgide derdini anlatamaz hale geldi. suan konusmasi cok sikintili, biz cocuklari olarak isaret dili eklemedikce soylemeye calistiklarinin cogunu anlamiyoruz, o da eskiye gore cok sessizlesti zaten...

kisisel ihtiyaclarini giderebiliyor simdilik, ancak bir cok yapmak istedigi is yarim yamalak oluyor. simdilik hala market pazar alisverisini yapabiliyor, parayi taniyor evin yolunu bulabiliyor. yemegini, iyi kotu temizligini yapabiliyor. ancak tabiki bunlarin hepsi minimal olcude. eskiden cok titiz olmasina ragmen suan cogunlukla evi tozlu, banyolari kirli buluyorum ben gittikce yapiyorum. gecenlerde erkek kardesim cok yaptigi keke benzeyen kendi tarifi bir tatliyi yapmasini istemis. yaptigi sey kekten baska herseye benzedigi icin oldugu gibi cope gitmis. ancak annem tatliyi yapamadiginin bile farkinda degil...

bir suredir algisi da inanilmaz bozulmus durumda. konustuklarimizin cogunu anlayamiyor. kucuk bir ilcrde yasiyorlar. gecenlerde babam ile birlikte bahcede domates biber ekiyorlarmis mesela. babam anneme "sen de su tarafa biberleri ek" diye yer gostermis. o babamin gosterdigi yere fasulye karpuz vs sacma sapan birseyler ekmis.

babam hastaligin bilincinde degil gibi. "hasta degil umursamiyor" diye tanimliyor durumu. dolayisiyla pek destekci ve yardimci oldugu soylenemez.

biz elimizden geldigi kadar gitmeye, yardimci olmaya calisiyoruz, simdilik idare ediyoruz ancak sorun su ki doktorun cok yavas ilerler dedigi hastalik annemde dortnala kosuyor sanki.

teshis koyan doktordan cok tatmin oldugumuzu soyleyemeyecegim. sirf bizi bos cevirmemek icin bir ilac yazdi, ancak faydasi olacagini sanmiyorum diye ekledi. gercekten de ilac hic fayda etmedi. hizla algisi ve konusmasi gerilemeye devam ediyor. virus olayindan suan baska bir doktora da gidemiyoruz ne yazikki.

ne yapacagimi bilemez haldeyim, bu hastaliga sahip yakini olan,doktor onerisi olan varsa, hastaligin bu denli hizli ilerlemesi normal mi? ilac kullanan, konusma terapisi alan faydasini goren varmi?

bu surecte biz nasil bir yol izlemeliyiz? hem psikolojik hem fiziksel olarak yapabileceklerimiz neler? hem anneme yardim etmek hem de kendi hayatimizi normallestirmemiz gerekiyor."

uzun bir konu ancak ne yazikki durum cok uzucu.
basindan gecen, yakininda bu hastalik olan varsa onerilerinizi heyecanla bekliyoruz.
Bir bilgim yok sadece Allah yardımcınız olsun demeye geldim. İnşallah dermansız bir dert değildir r
 
İlerleyen konuşma bozukluğu ile ilgili bilgim yok ama alzheimer konusunda ihtisas yaptım. Babaannemle başladık, halam, babam gittik sırayla. İşe yarayan, yavaşlatan ilaçlar var. Babaanneminkinde ilaç kullanarak tamamen unutmasını 10 yıl kadar erteledik. Babamda farklı bir ilaç kullandık bant şeklinde, o da iyiydi ama başka bir hastalıktan babamı kaybettik. İkisini de üniversite hastanesinde profesöre götürüyorduk. Doktorunuz bana da çok iyi gelmedi. Bu arada 9 eylül üniversitesinde aşıyla tedavi eden bir prof vardı. En son ona gidecektik biz kısmet olmadı. Adını unuttum şimdi ama gelebilecekseniz bulurum.

Bir de artık geri dönülemez noktadaysanız bakım evi alternatifini gözden geçirin derim. Hasta için sorun olmaz, nerede olduğu önemli değil sadece yeri değiştirilmemeli. Aile için maddi manevi sıkıntı ama bu tip hastalar evde bakılabilecek hastalar değiller. Hem bakana hem hastaya eziyet oluyor.

Bir de çarşı pazar olayını, dışarı tek başına çıkmayı bırakın artık. Çıkacaksa mutlaka yanında biri olsun. Bakımevi seçeneğine sıcak bakmıyorsanız da sevgi izi yaptırın bileğine. Kayıp aramak korkunç bir şey.
 
Kitap okumasını sağlayın
Bulmaca çözsün
Günlük gibi bi defter alin yazsın
Sık sık telefonla arayın konuşmasını sağlayın Iletişimi kesmeyin
Takvim asın eve sık sık tarihi sorun Yaprakları koparsin arkasını önünü okusun..

Günlük hayattan koparmamaya çalışın.. Çok geçmiş olsun..
 
İlerleyen konuşma bozukluğu ile ilgili bilgim yok ama alzheimer konusunda ihtisas yaptım. Babaannemle başladık, halam, babam gittik sırayla. İşe yarayan, yavaşlatan ilaçlar var. Babaanneminkinde ilaç kullanarak tamamen unutmasını 10 yıl kadar erteledik. Babamda farklı bir ilaç kullandık bant şeklinde, o da iyiydi ama başka bir hastalıktan babamı kaybettik. İkisini de üniversite hastanesinde profesöre götürüyorduk. Doktorunuz bana da çok iyi gelmedi. Bu arada 9 eylül üniversitesinde aşıyla tedavi eden bir prof vardı. En son ona gidecektik biz kısmet olmadı. Adını unuttum şimdi ama gelebilecekseniz bulurum.

Bir de artık geri dönülemez noktadaysanız bakım evi alternatifini gözden geçirin derim. Hasta için sorun olmaz, nerede olduğu önemli değil sadece yeri değiştirilmemeli. Aile için maddi manevi sıkıntı ama bu tip hastalar evde bakılabilecek hastalar değiller. Hem bakana hem hastaya eziyet oluyor.

Bir de çarşı pazar olayını, dışarı tek başına çıkmayı bırakın artık. Çıkacaksa mutlaka yanında biri olsun. Bakımevi seçeneğine sıcak bakmıyorsanız da sevgi izi yaptırın bileğine. Kayıp aramak korkunç bir şey.
bu arada ben konuya cok hakim degilim yanlis yazmisim ne yazikki basligi da duzenleyemiyorum Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ya da Kazen Kazen el atarsa sevinirim. alzahimr dehil demans in bir cesidiymis
 
Babamdada beyin kuvulmesi ve demans baslngici var şu anda 70 yasinda çok şükür bir yıl oldu tehsis koyulali ama durumu iyi ara ara unutanliklari oluyor oda çok normal diye düşünüyoruz anneannemdede vardı aynı rahatsızlıklar vefat etti son günleri bakım evinde ve kötü geçti ama o kendini çok bırakmış depresif bir kadındı gerçekten insanın hayata tutunması gerekiyor diye düşünüyorum iki ornege bakınca babam 70 yasinda ama hayat doludur hala ne yapsam nasil ise yarasam diye düşünen hayata bağlı bir insandır sizde annenizi bu şekilde yonlendirmelisiniz sürekli konuşun rahatlatın hastalıktan bahsetmeyin en önemlisi sohbet anneannem eskiyi hatirlardi hep beni kız kardeşi sanardi bende oymusum gibi konusurdum sürekli üzücü ama malesef hayat böyle ins birazda olsun rahatlar anneniz
 
MUTLAKA OKUYUN

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Alzheimer hastalığı ile yaklaşık 5,4 milyon insan teşhis edilmiştir. Bu rakam yaşlanan nüfus ile hızla büyüyor.

Onlardan biri Steve Newport'du. Karısı Mary Newport bir doktordu. Mary kocasının ciddi Alzheimer hastalığı olduğunu öğrendi.

Doktor kocasını hastanede muayene ettiğinde, Steve'den bir saat çizmesini istedi. Bunun yerine, birkaç daire çizdi ve daha sonra mantıksız birkaç figür çizdi. Hiç bir saat gibi değildi!

Doktor onu bir kenara çekti ve şöyle dedi: "Kocanız çoktan Alzheimer hastalığının eşiğinde!"

Bir kişinin Alzheimer hastalığı olup olmadığının bir testi olduğu ortaya çıktı. Mary o sırada çok üzgündü, ama bir doktor olarak, sadece pes etmeyecekti. Hastalığı incelemeye başladı. Alzheimer hastalığının beyine glikoz eksikliği ile ilişkili olduğunu keşfetti.

Araştırması şunları söylüyor: “Yaşlıların demansı kafasına diyabet gibi geliyor! Birisi Diyabet veya Alzheimer hastalığı semptomlarına sahip olmadan önce, vücut zaten 10 ila 20 yıl boyunca problemleri vardı.”

Dr. Mary'nin çalışmasına göre Alzheimer hastalığı Tip 1 veya Tip 2 diyabetlere çok benzer. Nedeni aynı zamanda insülin dengesizliğidir.

İnsülinin bir sorunu olduğu için, beyin hücrelerinin glikozu emmesini önler. Glikoz beyin hücrelerinin beslenmesidir. Glikoz olmadan, beyin hücreleri ölür.

Sonuç olarak, bu yüksek kaliteli proteinler vücudumuzu besleyen hücrelerdir.

Ama beyin hücresimizin beslenmesi glikozdur. Bu iki çeşit yiyeceğin kaynağına hakim olduğumuz sürece, kendi sağlığımızın ustalarıyız!

Bir sonraki soru, nerede glikoz bulmak için? Mağazadan aldığımız hazır glikoz olamaz. Üzüm gibi meyvelerden değil. Alternatif arayışına başladı.

Beyin hücreleri için alternatif besinler, ketonlardır. Ketonlar beyin hücrelerinde gereklidir. Ketonlar vitaminlerde bulunamaz.

* Hindistan cevizi yağı * trigliserit içerir. * Hindistan cevizi yağı * içindeki trigliseritler tüketildikten sonra karaciğerde ketonlara metabolize edilir. Bu beyin hücreleri için alternatif besin!

Bu bilimsel doğrulamanın ardından Dr. Mary, kocasının yemeğine * hindistan cevizi yağı * ekledi. Sadece iki hafta sonra, resim ve saat testleri yapmak için tekrar hastaneye gittiğinde, ilerleme inanılmazdı.

Mary şöyle dedi: “O zaman, Tanrı'nın dualarımı duyduğunu mu sandım? Hindistan cevizi yağı işe yaramaz mıydı? Ama başka yolu yok. Her neyse, * hindistancevizi yağını almaya devam etmek daha iyi”.

Dr. Mary artık geleneksel tıp pratiğinin bir parçasıydı. Geleneksel tıbbın yeteneklerini açıkça biliyordu.

Üç hafta sonra, onu bir akıllı saat testi yapmak için üçüncü kez aldı, performans son kez daha iyi oldu. Bu ilerleme sadece entelektüel değil, aynı zamanda duygusal ve fizikselti.

Mary şöyle dedi: “Koşmasını yapamadı ama şimdi koşabiliyor. Bir buçuk yıldır okuyamadı, ama şimdi üç ay boyunca * hindistan cevizi yağı * aldıktan sonra tekrar okuyabiliyor.”

Kocasının hareketleri zaten değişmeye başlamıştı. Sabahları konuşmadı. Şimdi pek çok değişiklik fark etti: "Şimdi kalktıktan sonra, ruhludur, konuşuyor ve gülüyor. Suyu içiyor ve kendi başına eşyaları alıyor."

Yüzeyde, bunlar çok basit günlük görevlerdir, ancak sadece kliniğe gelen veya evde akraba olan akrabaları sevinçle karşılaşabilirler: Böyle bir ilerlemeyi görmek kolay değildir!

Hindistan cevizi yağında yeşil soğan ve soğanları kızarttıktan sonra, hindistan cevizli kekler yaptıktan sonra, 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı alındıktan sonra, 2-3 ay sonra gözler de normal olarak odaklanabilir.

Çalışmaları, * hindistancevizi yağının * yaşlılarda demans problemini gerçekten geliştirdiğini kanıtladı.

Ekmeğe * hindistancevizi yağı * uygulayın. Hindistan cevizi kreması kullanıldığında, tat beklenmedik şekilde iyidir.

Gençler ayrıca sağlığı korumak ve önleme için kullanabilir ve bunama belirtileri varsa düzelebilirler.

Demans, besinlerin beyin hücrelerine taşınamadığı ve besinlerin insülin ile beyinden beyne geçmesi gerektiğinden kaynaklanır.

Özellikle diyabetik hastalar için insülin salgılanması kolay değildir. “Beslenme beynine ulaşamaz. Beyin hücreleri açlıktan ölünce, zekadan mahrum kalırlar. ”

* Hindistan cevizi yağı *, insülin kullanmadan beyne besin sağlayabilen orta zincirli trigliserit içerir.
* Böylece Alzheimer hastalığını ve Parkinson hastalığını iyileştirebilir *.

Lutfen tibbi olarak hicbir dogrulugu olmayan bilgileri vermeyin , bu bilimsel bir bilgi degil ve dogru degil
Babam senelerdir hindistan cevizi yagi yer ve alzheimer , hizla da ilerliyor , uydurma bir hikaye insanlari boş yere umitlendirebilir , bu hastaligin hicbir tedavisi yok ancak bu tarz yazilar hastalara bakan kisilerin ywnlis yere umutlanmasina sebep oluyor vr hastaligi kabullenemiyorlar , bu yazilarin hastalara hicbir faydasi yok ama fazlasiyla zarari var
 
Lutfen tibbi olarak hicbir dogrulugu olmayan bilgileri vermeyin , bu bilimsel bir bilgi degil ve dogru degil
Babam senelerdir hindistan cevizi yagi yer ve alzheimer , hizla da ilerliyor , uydurma bir hikaye insanlari boş yere umitlendirebilir , bu hastaligin hicbir tedavisi yok ancak bu tarz yazilar hastalara bakan kisilerin ywnlis yere umutlanmasina sebep oluyor vr hastaligi kabullenemiyorlar , bu yazilarin hastalara hicbir faydasi yok ama fazlasiyla zarari var
anneye uzuldugumden bu yaziyi bir umut diyerek paylastim bilemiyorum kendim yasamadim denemedimde..
insanlar hastaliklarina care aramaya bulmaya calisiyor maalesef..
ve kaldiki ceviz yaginin zararli olacaginj dusunmuyorum sonucta ilac adi vermiyorum alternatif bir urun belki yarari vardir diyerek yaziyi paylastim..
ve alt cumlemde de arastirin demisim zaten..
ancak bunu deneyimleyerek ogrenebiliriz..
insan deneme yanilmayla buluyor kendine iyi geleni ..
ayrica babaniza yaramayan bana yaramiyacak diye bir kaide yokki buda konu sahibinin akljnin bir kosesinde kalsin diye paylastim yaziyi..ayrica sizin babanizada cok gecmis olsun keske elimizden baska birsey gelebilseydii de paylassaydik agrilarina acilarina care olabilseydik..
Rabbim kimseyi saglikla sinamasin bakana da zor yatanada zor..
iyi bayramlar 💞🤲
 
Elinden her iş gelen, mükemmel annelerimizin artık yaşlandığını, eski sağlığını
kaybettiklerini görmek çok üzücü, kabullenmek çok zor :(

Rabbim acil şifalar versin.
Alanında iyi doktorları araştırın ve ülkenin bir ucunda olsa bile götürün..
Umarım her şey iyi olur..
 
anneye uzuldugumden bu yaziyi bir umut diyerek paylastim bilemiyorum kendim yasamadim denemedimde..
insanlar hastaliklarina care aramaya bulmaya calisiyor maalesef..
ve kaldiki ceviz yaginin zararli olacaginj dusunmuyorum sonucta ilac adi vermiyorum alternatif bir urun belki yarari vardir diyerek yaziyi paylastim..
ve alt cumlemde de arastirin demisim zaten..
ancak bunu deneyimleyerek ogrenebiliriz..
insan deneme yanilmayla buluyor kendine iyi geleni ..
ayrica babaniza yaramayan bana yaramiyacak diye bir kaide yokki buda konu sahibinin akljnin bir kosesinde kalsin diye paylastim yaziyi..ayrica sizin babanizada cok gecmis olsun keske elimizden baska birsey gelebilseydii de paylassaydik agrilarina acilarina care olabilseydik..
Rabbim kimseyi saglikla sinamasin bakana da zor yatanada zor..
iyi bayramlar 💞🤲
Yagin zarari olmayabilir anlatmaya calistigim sey o degil
Paylastiginiz yazida iyilestirir diyor , iyilestirmez , bunu okuyan bos yere umuda kapilir diyorum ben
Hastaligi bilmediginiz icin bu hastalara bakan insanlarin ne halde olduğunu bilmiyorsunuz
Bu tarz yazilari hastalar okumuyor zaten , onlara bakan insanlar okuyor ve iyilesecek diye umide kapiliyor
İyilesemez , tip buna bir cozum bulamadi ama umuda kapilan insan bu sefer yikiliyor ve hastanin bakimini yapamiyor sorun bu

Sizin kotu niyetle paylasmadiginizi biliyorum , ancak olaya farkli acidan bakin lutfen , sosyal medya bu tarz yalan dolan bilgiyle dolu ve umitsiz insanlar bunlara inanip perisan oluyoar sonradan
 
Eski albümleri çıkarın Tek Tek sorun sohbet edin , Eski anılardan söz edin çaktırmadan sorular sorun, Yemek tarifleri sorun , bulmaca çözsün , kitap okusun .

Çok geçmiş olsun. Çok zor gerçekten. Özellikle hayat arkadaşını bu yönde bilinclendirmeniz gerekiyor. En büyük destekçisi o olmalı.
 
balik yagi denedinizmi hic olmazsa hafizaya etkisi var b grubu vitaminlerinde eksiklik varsa onlarada yogunlasabilirsiniz
Saglikli olursa belki yavas ilerler
 
Çok geçmiş olsun. Benim annem de alzheimer hastası, beyinde küçülme gözlenmedi. 6 yılı geçiyor teşhis konalı. Kendi açtığım konular da var. Size bir mucize söyleyeceğim ozon tedavisi. Biz bir network şirketinden ozon kapsülleri alıyoruz. Annem 1 ay gibi kısa süreli kullanımla çok iyi gelişme gösterdi. Tuvaletini kaçıran banyo dışında her yere yapan kadın tek başına banyoyu bulup oraya yapmaya başladı, yemeğini biz yedirirdik çatalını alıp kendisi yemeye başladı dökerek de olsa, ve inanılmaz derecede sağlıklı mantıklı diyaloglar kurmaya başladık. Bu bir gıda takviyesi, ilaç değil. O yüzden normal ilaçlarıyla birlikte devam edilmesi gerekiyor.

Hastanelerde de ozon tedavisi nörolojik hastalıklara karşı tedavi olarak kullanılmaya başlandı alternatif tıp bölümlerindeydi sanırım. Biz hem kapsül hem de hastaneden ozon tedavisi uyguluyoruz. Kapsüller için özelden yazarsanız yardımcı olayım, satışını da yaptığımız için burada reklama girmesini istemem.
 
Gecmiş olsun bu hastalık aslında aşiri derecede birseye üzulüp kafayı taktığında cikıyor ortaya benim annennemde vardı beyninde 3 damar tıkalıydi dayim annannemden habersiz dogup buyudugü annannemin gelin geldigi evi satmiş bunu duyunca cok uzulmustu evim diye sayikladı durdu bu hastalik ortaya cikti hepsi ust ustune geldi ellerini kullanmamaya basladı onune gelen yemegi yememeye başladı gece uykusu yoktu yuz felci oldu hastalık kalbinide etkiledi, altina yapardı haberi olmazdı cok zor zamanlar gecirdi cennet kuşum

Lutfen annenizi tek birakmayin beynini taze tutacak calıştiricak aktiviteler bulun cok agır bir hastalık
 
kizceler selamlar

kuzenimin uyeligi olmadigi icin konuyu ben aciyorum. bilgisi olan, basindan gecen, fikir verecek yol gosterecek birileri olursa minnettar oluruz...

" annem 56 yasinda. babam ve 20 yasindaki erkek kardesim ile birlikte yasiyor. biz 3 kiz kardes evliyiz. erkek kardesim sehir disinda univ okuyor.

annem 3 yil once konusurken kelimelerin yerine fazlaca "sey, sey iste" kullanmaya basladi. sonralari bu daha da ilerledi, bir cok doktor tetkik sonucunda son gittigimiz doktor bir kac ay once mr sonucuna gore primer progressif afazi (ilerleyen konusma bozuklugu) teshisi koydu. beynin sol lobunda kuculme baslamis, cok nadir gorulen tedavisi olmayan bir hastalik oldugunu fakat normal alzeimerdan cok daha yavas ilerledigini soylediler. ilerledikce algidinda zayiflama, son asamasinda ise yuruyememe ve yutkunanamama durumlari eklenecekmis.

baslarda hafif takilmalar disinda cok sorun yoktu. gitgide derdini anlatamaz hale geldi. suan konusmasi cok sikintili, biz cocuklari olarak isaret dili eklemedikce soylemeye calistiklarinin cogunu anlamiyoruz, o da eskiye gore cok sessizlesti zaten...

kisisel ihtiyaclarini giderebiliyor simdilik, ancak bir cok yapmak istedigi is yarim yamalak oluyor. simdilik hala market pazar alisverisini yapabiliyor, parayi taniyor evin yolunu bulabiliyor. yemegini, iyi kotu temizligini yapabiliyor. ancak tabiki bunlarin hepsi minimal olcude. eskiden cok titiz olmasina ragmen suan cogunlukla evi tozlu, banyolari kirli buluyorum ben gittikce yapiyorum. gecenlerde erkek kardesim cok yaptigi keke benzeyen kendi tarifi bir tatliyi yapmasini istemis. yaptigi sey kekten baska herseye benzedigi icin oldugu gibi cope gitmis. ancak annem tatliyi yapamadiginin bile farkinda degil...

bir suredir algisi da inanilmaz bozulmus durumda. konustuklarimizin cogunu anlayamiyor. kucuk bir ilcrde yasiyorlar. gecenlerde babam ile birlikte bahcede domates biber ekiyorlarmis mesela. babam anneme "sen de su tarafa biberleri ek" diye yer gostermis. o babamin gosterdigi yere fasulye karpuz vs sacma sapan birseyler ekmis.

babam hastaligin bilincinde degil gibi. "hasta degil umursamiyor" diye tanimliyor durumu. dolayisiyla pek destekci ve yardimci oldugu soylenemez.

biz elimizden geldigi kadar gitmeye, yardimci olmaya calisiyoruz, simdilik idare ediyoruz ancak sorun su ki doktorun cok yavas ilerler dedigi hastalik annemde dortnala kosuyor sanki.

teshis koyan doktordan cok tatmin oldugumuzu soyleyemeyecegim. sirf bizi bos cevirmemek icin bir ilac yazdi, ancak faydasi olacagini sanmiyorum diye ekledi. gercekten de ilac hic fayda etmedi. hizla algisi ve konusmasi gerilemeye devam ediyor. virus olayindan suan baska bir doktora da gidemiyoruz ne yazikki.

ne yapacagimi bilemez haldeyim, bu hastaliga sahip yakini olan,doktor onerisi olan varsa, hastaligin bu denli hizli ilerlemesi normal mi? ilac kullanan, konusma terapisi alan faydasini goren varmi?

bu surecte biz nasil bir yol izlemeliyiz? hem psikolojik hem fiziksel olarak yapabileceklerimiz neler? hem anneme yardim etmek hem de kendi hayatimizi normallestirmemiz gerekiyor."

uzun bir konu ancak ne yazikki durum cok uzucu.
basindan gecen, yakininda bu hastalik olan varsa onerilerinizi heyecanla bekliyoruz.

Bir suya üzerine (70) defa Fâtiha, (70) defa Âyetü'l-kürsî, (70) defa İhlas, (70'er) defa da Mu'avvizeteyn'i (Felâk ve Nâs sûrelerini) okunup; arka arkaya yedi (7) gün, sabahları içerse hastalıklardan şifa bulunurmuş.
Siz yapın Kurani kerim sifadır.
 
Konu sahibi aklıma geldi bir de ketojenik diyetin asıl ortaya çıkış sebeplerinden biri alzaymır hastalıklarının tedavisinde kullanılmak içinmiş. Bu konu hakkında bir doktorun konuşmasını izlemiştim, keyojrnik diyeti araştırırken. Tabii önce iyi bir doktor bulup onun söylemlerine göre hareket etmek önemli, doktora bunu da sorarsınız . Sizde zaten aratştırsınız ketojenik diyet alzaymır durumlarını
 
Back
X