prensim geldi :)

08deniz

07.08.2012 :)
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
77
2
16
Artvin
bu forumda sürekli doğum hikayeleri okuyordum ben doğum yapmadan önce ve bir gn benimde buraya doğum öykümü yazacagımı hiç ummazdım sanki hep karnımda kalacakmış gibi geliyordu :) neyse 07.08.2012 saat 14.35 te aldım bebeğimi kucagıma zor doğum oldu ama değdi diyebilir anlatmaya baslıyorum.

06.08.2012 tarihinde kaldığım ilçenin hastanesine gittim aslında sezaryen günümdü doktor tüm kontrollerimi yatıktan sonra normal doğum da olsa sezaryen de olsa bebeğim için riskli oldugunu ve fakülteye gitmem gerektiğini söyedi. yaygın iltihabm olduğundan riskliymiş. neyse zaten 41+2 haftalık hamileydim ve hiç bir doğum belirtim yoktu kalktık apar topar fakülteye gittik beni doğuma aldılar suni sancı ile doğumu baslattılar. doğumhaneye girdiğimde 13.00 dı kuzenim o fakültenin anestezi uzmanıydı epidural takılmasını istedim ve takıldı 6 saat hiç sacım yoktu saat 21.00 dan sonra ufak ufak geldi ve epidural verilmeye baslandı saat 23.30 ta bas suyum geldi hala daha açılmam 3 cm di gece yarısından sonra sancılarım arttı bakarsan epidural takıldı ama ben yatağı tırmalıyordum sancıdan sabaha doğurursun demişlerdi sabah doktor muayene etti hala 3 cm acıklık vardı yani hiç ilerleme yok ama sancım cok fazlaydı öğlen 1 e kadar doğum olmazsa sezaryen e alacaklardı neyse ertesi sabah 10 gibi acıklık 4 cm oldu kritik önemi atlatmıstım saat 12 de acıklık 7 cm oldu epidural var ama sancı dorukta göğe tepiyorum saat 13.30 gibi acıklık 9 cm oldu ama doğumhaneler doluydu doğuma alamadılar saat 2 gibi girdim doğuma yani tam doğumum 24 saat sürdü. masaya cıktım epiduralimi söktüler suni sancının dozu arttı ıkın dendi ıkındı fakat tam 15 saat önce suyum geldiğinden kurumustu ıkınsamda cocuk gelmiyordu hiç gücüm kalmamıstı zaten sezaryen olacak die yemek yiyememiştim bi de açtım tüm kuvvetim ile ıkınıyordum ama yok gelmiyor bebek tam 45 dk masada kaldım anca doğdu kesip biçtiler zaten bebeğimin sesini 45 dk sonra duyabildim. işte benim doğum hikayem de böyle çok çektim ama bebişimi kucagıma alnca hepsi geçti.

gözlerim doldu canım arkadasım ama sen artık annesiiin :)

tabi doğumdan sonra bebeğim yanımda kalamadı 3 4 saat sonra yoğun bakıma aldılar enfeksiyon kapmıs doğumda şimdi izinli olarak cıkardım günde 2 kere hastaneye götürüp antibiyotik tedavisi alıyo daha cok minik ama ilaç kullanmak zorunda ve bu tamamen doktorların ihmallarinden oldu

evet canım 4 gün oldu ama hala evimize gidemedik bebeğimin canına aldılar heryeri mor kan aldıklarından ayagında hala damar yolu acık günde iki kere antibiyotik alıyor doğduğundan beri üzüntüden haa sütüm geledi düzgn

canım dua et bol bol geçicek düzelicek oğlun onu düşün en azından kucağında.. bol bol emzir ki sütün çoğalsın ağlamasa da emzirmeye çalış çünkü emdikçe sütün gelicek..

gözün aydın olsun canımm çok etkilenıyorum doğum hikayelerınden bende eylül 20 de anne olucam eğer kısmetse sat onu gösteriyo :) ewt zor olmuş doğumun çok acı çekmışsın ama bitmiş gitmiş ...kendımı hep böle awutuyorum çok acı çekıcem ama hepsi geçicekk 1 gün sürüğcek we b,itcek unutucam diyorum awutuyom kemdımı olup bitcek diye diyee : )) güzel günlerınız oksun inşallah oğluşunlaa iyi geceler tatlıı annecik :=)

evet cnm cok zor oldu ama şimdi hiç hatırlamıyorum o sancıları :) bebişi kucagıma alınca geçti unuttum sende unutursun :)

canım dua et bol bol geçicek düzelicek oğlun onu düşün en azından kucağında.. bol bol emzir ki sütün çoğalsın ağlamasa da emzirmeye çalış çünkü emdikçe sütün gelicek..

dua ediyorum hep baska birsey de gelmiyor elimden 5 gn oldu hala süt yok sıkıntıdan

denizcim çok geçmiş olsun canım. valla ben şimdiki aklım olsa doktorumun peşini bırakmaz mutlaka uğraşırdım ama o zaman ilk bebek ve çok kötüydüm ben 15 gün ayağa kalkamadım desem .

gozun aydin canim ve gecmis olsun
keske sezaryan diye direkseydiniz hem enfeksiyon varsa niye normal yaptirdilar ki.
boyle seyleri okuyunca cok tedirgin oluyorum normal dogumdan acisini gectim
o yasanir biter ama cocuga brsey olmasin
ins saglikla en kisa zamanda gidersiniz evinize , cok zor ama moralini yuksek tut
vitamaltlar var onlardan al ic
sag sutu sagdikca gelir.

direttim bi yandan doğumhane bi yandan ameliyathane benim için hazırdı ama dekan anca anne yada bebek ölümcül risk olursa sezaryene alacagız demiş ben acı çekmişim umrumda değil decti gitti çok çok bi gün cektim ne olacak ama cocugum günlerce cekti enfeksiyon kapıp yoğun bakımda kaldıgı yetmezmiş gibi bi de kemiğini kırdılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…