Prena test sonuçlarımız

daphney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
23
5
Merhaba, ben ilk gebeliğimi down sendromu teşhisiyle sonlandırmıştım. Şu anda 16 haftalık hamileyim, çok şükür şimdilik hersey yolunda. Fakat daha önce yaşadıklarım beni o kadar etkiledi ki, şimdi herşey yolunda gitmesine rağmen sürekli acaba diyorum. 12+2'de prena test yaptırdım. Sonuçlar normal geldi. Şimdi de acaba erken mi yaptırdım, fetal dna oranı yeterli mi? Diye sorup duruyorum kendime. Bu yüzden sizden ricam prena test yapan arkadaşlar, birbirimize destek olmak açısından sonuç kısmında yazan değerleri ve fetal dna oranını paylaşabilirlerse sevinirim.

Daha önceki gebelik hikâyemde bütün ultrason bulguları normaldi, ikili testimde 1/736'ydı, doktorum birsey çıkacağını sanmam ama isterseniz harmony test yaptırabilirseniz dedi. Harmony testte %99 trizomi 21 çıktı, sonra doğrulamak için cvs istediler. Cvs sonucuda öyle çıkınca gebeliği sonlandırdık.

Yok mu prena test sonucunu paylaşabilecek kimse internette örnek rapor aramaktan helak oldum

Daha önceki gebelik hikâyemde bütün ultrason bulguları normaldi, ikili testimde 1/736'ydı, doktorum birsey çıkacağını sanmam ama isterseniz harmony test yaptırabilirseniz dedi. Harmony testte %99 trizomi 21 çıktı, sonra doğrulamak için cvs istediler. Cvs sonucuda öyle çıkınca gebeliği sonlandırdık.
yani ben de nifty yaptırmıştım. 2 yıl once ama hiç hatırlamıyorum yaa. gönlünü ferah tut, yeterli bi zaman fetal dna için....peki ilk gebelikte ayrıntılada falan da mı hiç bir şey çıkmadı. çok ilginç gerçekten....başka risk faktörü var mıydı, yaş, tüp bebek, ailede down gibi, rabbim bunu kucağınıza sağ salim aldırsın inşşşalh

Teşekkür ederim, tek isteğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak. Tek risk faktörü yaşım 32ydi. Bunun dışında risk teşkil edecek birşey yoktu. Ultrasonda hiçbir bulgu vermedi hatta çapadaki doktorda şaşırmıştı. Oyüzden ultrason sonuçlarına güvenemiyorum şuan.

Merhaba, ben ilk gebeliğimi down sendromu teşhisiyle sonlandırmıştım. Şu anda 16 haftalık hamileyim, çok şükür şimdilik hersey yolunda. Fakat daha önce yaşadıklarım beni o kadar etkiledi ki, şimdi herşey yolunda gitmesine rağmen sürekli acaba diyorum. 12+2'de prena test yaptırdım. Sonuçlar normal geldi. Şimdi de acaba erken mi yaptırdım, fetal dna oranı yeterli mi? Diye sorup duruyorum kendime. Bu yüzden sizden ricam prena test yapan arkadaşlar, birbirimize destek olmak açısından sonuç kısmında yazan değerleri ve fetal dna oranını paylaşabilirlerse sevinirim.
Bende

Teşekkür ederim, tek isteğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak. Tek risk faktörü yaşım 32ydi. Bunun dışında risk teşkil edecek birşey yoktu. Ultrasonda hiçbir bulgu vermedi hatta çapadaki doktorda şaşırmıştı. Oyüzden ultrason sonuçlarına güvenemiyorum şuan.
Bende 32 yasındayım ıklı testımde ense kalınlıgı 2.48 cıkınca doktorum fetal dna testınden bahsetti yaptırdım bu kezde yetersız dna sonucu geldi tekrar kan verdım yanı beklemek o kadar zorkı iyice pskolojım bozuldu inşallah temız sonuclar alırım

Özel olmazsa gebeliğiniz nasıl sonlandırıldı ve kacıncı hafta da anlatır mısınız acaba ?allah bı daha yasatmasın yavrunuzu sağlıklı kucagınıza alın inş

Özel olmazsa gebeliğiniz nasıl sonlandırıldı ve kacıncı hafta da anlatır mısınız acaba ?allah bı daha yasatmasın yavrunuzu sağlıklı kucagınıza alın inş
Umarım sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Benim harmony testte %99 down sendromlu sonucu geldi. Daha sonea zaman kaybetmeden CVS yapıldı çünkü amniyosentez için beklemem gerekiyordu, ben beklemek istemedim. 15. Haftadaydı. Onda da aynı sonuç çıkınca 16 haftalıkken suni sancı verip doğumla sonlandırıldı. Allah kimseyi bebeğinin sağlığıyla sınamasın, bütün anne adayları sağlıkla evlatlarını kucaklarına alabilsinler.

Merhaba, şuan 15+4 hamileyim. 11+5 iken harmony test yaptırdım. Fetal DNA oranı 4,4 ve sonuç 99/100 down sendromu. Dün amniyosentez yapıldı, hızlı sonuç cuma günü belli olacak. Ben 40 yaşında olduğum için 2li test yaptırmadan harmony test yaptırdım, fetal dna oranı 4'ün üstünde olması gerekiyormuş benim 4,4'tü ama sonuçta oran 99/100 olunca umutlanıp yeniden yıkılmak istemiyorum. Benim de gebeliğim sonlandırılacak ve çok korkuyorum. Siz çok zorlandınız mı? Suni sancı normal doğum sancısından daha acı veriyor diye okudum.

Cok gecmis olsun insallah sonuclariniz güzel gelir kizlar ben ve esim de akdeniz anemisi tasiyicisiyiz acaba bizde bu testi yaptirabilir miyiz en erken kacinci haftada yaptirmaliyiz sizce

Cok gecmis olsun insallah sonuclariniz güzel gelir kizlar ben ve esim de akdeniz anemisi tasiyicisiyiz acaba bizde bu testi yaptirabilir miyiz en erken kacinci haftada yaptirmaliyiz sizce

Bu test sadece 13, 18 ve 21. Kromozomlar ile cinsiyet kromozomlarına bakıyor, akdeniz anemisi için 12.hafta civarı cvs yaptırmanız gerekiyor. Lütfen amniyosentez ve cvs nın düşük riski var diye korkmayın, perinatoloj tarafından yapıldığı ve sonrasında kendinize dikkat ettiğiniz sürece risk çok düşük. Akdeniz anemisinin sonuçlarının ne kadar ağır olduğunu düşünecek olursak bu risk bence göze alınmalı.

Bu test sadece 13, 18 ve 21. Kromozomlar ile cinsiyet kromozomlarına bakıyor, akdeniz anemisi için 12.hafta civarı cvs yaptırmanız gerekiyor. Lütfen amniyosentez ve cvs nın düşük riski var diye korkmayın, perinatoloj tarafından yapıldığı ve sonrasında kendinize dikkat ettiğiniz sürece risk çok düşük. Akdeniz anemisinin sonuçlarının ne kadar ağır olduğunu düşünecek olursak bu risk bence göze alınmalı.
Tabi mutlaka yaptirmamiz gerekiyor cok tesekkur ederim ben acaba amniyosentex oncesi by testle olabiliyorsa diye sorayim dedim cok tesekkurler

Tabi mutlaka yaptirmamiz gerekiyor cok tesekkur ederim ben acaba amniyosentex oncesi by testle olabiliyorsa diye sorayim dedim cok tesekkurler

Akdeniz anemisi için 11-14.haftalar arası cvs yani göbek kordonundan sıvı alma işlemi yapılıyor. Amniyosentez 16.haftadan itibaren yapılabiliyor. Yani cvs daha erken teşhis sağlıyor.

Cvs acaba tehlikeli mi :KK43:

İşlem amniyosentez gibi göbekten iğne ile yapılıyor. Riskli doğum uzmanı yani perinatolog yaparsa riski amniyosentez gibi. Pazartesi bana amniyosentez yapılırken genç bir bayana da cvs yapıldı. Onlarda da çift taraflı akdeniz anemisi varmış. 4 yaşında sağlam çocuğu vardı çocuk sadece taşıyıcıymış. Ona da cvs yapılmış. Şimdi 2.ye hamile 12.haftasında yine cvs yapılıyordu. Canım çok acımadı ama iğneden korktuğum için biraz kötü oldum demişti.

İşlem amniyosentez gibi göbekten iğne ile yapılıyor. Riskli doğum uzmanı yani perinatolog yaparsa riski amniyosentez gibi. Pazartesi bana amniyosentez yapılırken genç bir bayana da cvs yapıldı. Onlarda da çift taraflı akdeniz anemisi varmış. 4 yaşında sağlam çocuğu vardı çocuk sadece taşıyıcıymış. Ona da cvs yapılmış. Şimdi 2.ye hamile 12.haftasında yine cvs yapılıyordu. Canım çok acımadı ama iğneden korktuğum için biraz kötü oldum demişti.
Insallah çocuğumuz sağlıklı olsun da igne filan hic onemli degil cok tesekkur ederim

Merhabalar konunun üzerinden geçmiş biraz ama araştırma yaparken rastladım tekrar açıp sizi üzmek istemezdim ama yardımınıza ihtiyacım var şuna 22haftalık hamileyim dörtlüde risk çıkınca detaylı ultrason yapıldı hiç bir sorun görülmedi doktorumuz fetal DNA önerdi yaptırdık ama sonuç kötü çıktı ve amniyosentes yapıldı dün merak ettiğim bu testler büyük olasılıkla birbirini tutuyor mu yani amniyosentez sonucu için çok ümitlenmemelimiyim

Bende prena yaptırdım..1/80 çıkmıştı 2 li test ..yaş 37 tabi..ense kalinligi da 2.9 çıkmıştı..araştırdım.cok nazal kemik.var bağırsakta kalpte parlama yok herşey normal ama yaştan dolayı birde öncesinde sigara kulnimindan dolayi riski yüksek cıktı 13.haftada yaptırdım hatta 13+4falndi dun aldım sonucu çok şükür iyi t3miz..500 kadından 5 inde sonuç kötü geliyormuş öyle dedi doktor ..anlayacağınız sanki bile isteye bu sonuçlar riskli çıkarılıyor gibi ..öyle hissediyorum 1_50 çıkana da dna amniyo falan istiyorlar 1/950 'ye de ..sanki bir pazar haline geliyor bu ..ama işte şüphe insanı yiyip bitirince diyorsun vereyim de yaptırayım için rahat etsin.bence bulgulara bakıp öyle karar vermek lazım.. bağırsakta parlama kalpte parlama yoksa ense kalinligi haftasına göre normal ise ve her ne okursa olsun ben bu bebekten vaz geçmem diyorsanız burun kemiği de oluşmuş ise b3nce yaptırmamak lazım

X