• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler premetüre ve sendromlu bebegim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım yaa neler yaşamışsın..bende prametüre annesiyim kızım 28 haftalık doğdu..şu an 1 yaşında. bebeğimde beyin kanaması oldu..bizede çok şey sölediler..hatta bi dr. gerizekalı bile olabilir demişti..herşeye açık olun demişti..çok şükür kızımın hiçbir problemi yok.sadece gelişimi biraz geriden geliyo ki bu çok normal..inşallah sizde bu zor günleri aşıcaksınız..korkma canım Allahın izniyle sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi..Rbbim korusun yusufumuzu ve tüm bebişleri..acil şifalar dilerim canım..a.s.:nazar:

arzucum aynı problemleri yaşadım...halen takıplerimiz oyuyor.oğlum 15 aylık oldu.çocuk gelişim uzmanına götürüyorum.işte şunu yapıyormu bunu yapıyormu soruyorlar yaptırıyorlar .bazen yapmıyor.ama daha sonra birden bire yapmaya başlıyor.dediğin gibi biraz zaman lazım geç yapıyorlar...oturmayı geç yaptı..ağzına bişey götürmeyi geç yaptı.ve bunun gibi davranışlar ama yaptı.

arkadaşım rabbim acil şifalar versin.arkadaşım evladına çok üzüldüm.rabbimin izniyle bebeğin iyileşecek...

belliki hayatı ve sizi çok sevmiş annesi.sıkı sıkı tutunuyo küçücük elleriyle,rabbim doğuştan yiğit yaratmış.ona güvendiğini hissettir annesi.adı gibi erkek güzeli yusufun güçlü ol sende sıkı sıkı tut oğlunu onun hayatı tuttuğu gibi..çook gemiş olsun.allah daha beterinden korusun

off allahım yaa zaten hassasım bide okuyunca...rabbim meleğinizi bağışlasın dilerim sapasağlam çıkarsınız hastaneden...
canım sende ankaradaymışsın hangi hastanede bebeğin bi ihtiyacın olursa mesaj at lütfen.hemen gelirim.

Canım Öncellikle güçlü bir anne olduğun için tebrikler..Yaşadıkların kolay şeyler değil ama Rabbime inan bende doğum esnasında hastaneden beyin apsesi kapmışım aynı şeyleri demişler yürüyemez konuşamaz diye 3 aylıkken beyın ameliyatı geçirmişim dr.lar umut yok sabaha çıkmayabilir demişler ve yaşıyorum ..ve hiç bir sıkıntım yok evet yıllarca tedavi olmuşum yıllarca nöbetlerim olmuş ama şimdi hiçbişeyim yok Dr.um bile mucize diyormuş ..Canım biraz uzun oldu ama Ben senin için çok dua edeceğim inşallah mucizenin yürüyüşünü konuşmasını bizlerle paylaşacaksın inşallah:nazar:
Sevgilerimle..

merhaba.. teşekkür ederim güzel dileklerin için.beyin kanamasından hiç birşey çıkmadı degilmi bebişinizde.bizi çok korkutuyolar şuanda doktorlar.o kadar çok ihtimal sayıyolar ki.zeka geriligi,algılama eksikligi,yürüyememe,bazı uzuvlarını hiç veya eksik kullanma,görme eksikligi v.s. biraz bilgi veririmisiniz rica etsem. bu sorunların 8 - 10 ay arasında belli olabilecegini şuanda kesin bir cevap veremeyeceklerini söylüyolar. bebegim 78 günlük oldu 1660 gr dogdu,şuanda 4 kilo.sizin ki nasıldı? gelişimi normalmi bebeşimin sizce? sizin tecrübeniz var bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim.allah yavrunuzu size bagışlasın.tüm meleklerimize yardım etsin.

mrb nihalbenimde kızım prematüre ve mucize bebek denilen bebeklerden. eşime ilk söylenen bu bebek şu an hastanemizin en kötüdurumlu bebeği yaşama şansı çok az ama kızım savaştı ve kazandı. şu an doğum ayına göre 10 aylık benzer endişeleri bizede söylediler kısmen de çıkıyor gelişimi çok geriden geliyor 10 aylık daha yeni sağından soluna dönmeye başladı desteksiz oturamıyor yürümenin olup olmıyacağını yada ne zaman olacağını bilemiyoruz 14. ayda kontrollerde bakılacak gerek her şey allahtan endişeli bekleyişi biliyorum çok zor ama bu arad bebeklerimizin güzelliklerini küçüklük hallerindeki bir çok anlarını endişelerin altına örtüyoruz. her anının tadını çıkartmak gerekiyor

allahım su mubarek gunlerde yuzunuzu guldurecek ve daımı ıyı haberler almanızı nasip etsın..
insalah allahım yavrularınıza acıl sıfalar verır...

canim benim Allah yardimcin olsun....benim kizimda 28. haftalik dünyaya geldi...8 ay yogun bakimda kaldi...3 günlükken ameliyat oldu..ilk 3 ay icinde 4 defa ameliyat oldu...4 defa ölümden döndü...yasamaz dediler simdi 1,5 yasinda...diger cocuklar gibi degil...ama onun bi gülüsü yeterli biliyormusun..o bana öyle güc veriyorki...4 ay önce cigerleri üsüttü ve yogun bakima bidaha girdi...yasamaz ölüme hazirlanin dediler...öldü diye kucagima vermek istediler...ama Rabbim bilir biliyormusun...o yürü kulum diyince yürür....mucize yasama dönmesi dediler...cünkü kalbi durmustu...tekrardan atmaya basladi...cok kötü günler yasadim canim...ama sabir...Rabbimde bizi böyle imtihan ediyor...simdi ikinci bebegime hamileyim...ama pgt tüp bebek yaptirdik...saglikli olmasi icin...benim minik kizim esim ve benim icin cok degerli cok önemli cok ögretici biri oldu...

Allah onu bizi ögretmen olarak yolladi...cünkü onun sayesinde cok seyi ögrendik...yasamanin sagliginin ne oldugunu...

belki fazla yasamicak belki öbür cocukalr gibi olmicak...ama Rabbimin emaneti...elimden geldigi kadar bakacam

merhaba sevgili dostlarım...... yusufumla ilgili güzel gelişmeler yaşadık.sizlerle paylaşmak istedim bunları.bayram öncesi kalp için kontrola gittik.bize bir bayram hediyesi verdi oglum.kalpteki delikler küçülmeye başlamış:) kalp kapakçıgının birisindede kaçak vardı oda düzelmeye başlamış.3 4 ay içerisinde tamamen düzlmesini bekliyoruz dedi doktor.doktor inanamadı bizde inanamadık.tekrar bakmasını rica ettim.sonç aynı:) dogdugundan beridir ameliyat diyorlardı şükür bunuda atlattık.karacigerde normal seviyesine dönmüş.3 ay daha ilaçlara devam edecegiz.beyin kanamasındaki gelişmelerde iyiye gidiyor.sadece sag kol ve sag bacakta sertlik var onun için fizik tedaviye devam.nörolog fazla kalıcı bir sorun beklemedigini söyledi.yusufumun ayına göre hareketleri normal sayılır.prematüre oldugu için geriden gidiyo birazcık.inşallah bunlarıda atlatacagız.bayramdan hemen sonra böbreklerede bakıldı.sol böbrek normal,sag böbrek sol böbrek altına yapışmış ve biraz küçük.ama ikiside çalışıyor :) şimdi ayrı ayrımı yoksa tek böbrek olarakmı çalışıyo ona bakılacak hafytaya.inşallah allah ım yardım edecek oglumu bize bagışladıgı gibi saglıgınada kavuşturacak. hepiniz allah a emanet olun.

yazmadan gecemedim..

ben oğlumu 31 haftada 810 gr doğurdum ama 5 gun dayandı yavrum..şimdi uzun yıllar geçince yazmak daha kolay oldu bunları..eminim onda da o beş gun içinde bir çok hastalık teşhis edilmişti..belki de yoktu..ben bir kez görebildim ve eli ayağı her yeri oynuyrdu :(

sizin yusufunuzu Rabbim size bağışlasın..ınşallah benim yaşadığım acıyı yaşamazsınız..zaten gelişmeler de çok iyi .. daha guzel haberler almak dileğiyle..

merhaba sevgili dostlarım...... yusufumla ilgili güzel gelişmeler yaşadık.sizlerle paylaşmak istedim bunları.bayram öncesi kalp için kontrola gittik.bize bir bayram hediyesi verdi oglum.kalpteki delikler küçülmeye başlamış:) kalp kapakçıgının birisindede kaçak vardı oda düzelmeye başlamış.3 4 ay içerisinde tamamen düzlmesini bekliyoruz dedi doktor.doktor inanamadı bizde inanamadık.tekrar bakmasını rica ettim.sonç aynı:) dogdugundan beridir ameliyat diyorlardı şükür bunuda atlattık.karacigerde normal seviyesine dönmüş.3 ay daha ilaçlara devam edecegiz.beyin kanamasındaki gelişmelerde iyiye gidiyor.sadece sag kol ve sag bacakta sertlik var onun için fizik tedaviye devam.nörolog fazla kalıcı bir sorun beklemedigini söyledi.yusufumun ayına göre hareketleri normal sayılır.prematüre oldugu için geriden gidiyo birazcık.inşallah bunlarıda atlatacagız.bayramdan hemen sonra böbreklerede bakıldı.sol böbrek normal,sag böbrek sol böbrek altına yapışmış ve biraz küçük.ama ikiside çalışıyor :) şimdi ayrı ayrımı yoksa tek böbrek olarakmı çalışıyo ona bakılacak hafytaya.inşallah allah ım yardım edecek oglumu bize bagışladıgı gibi saglıgınada kavuşturacak. hepiniz allah a emanet olun.
Bu güzel gelişmelere çok sevindim canım. Yusufcuk çok güçlü maşallah.. Annesinin sonsuz sevgisiyle çok daha sağlıklı olacaktır inşallah..

Yusufçuk kuşunuz hayatta kalmak için büyük çaba veriyor, Allah yardımcınız olsun. Güzel günler görür inş.

canım ya yazdıklarını okudum rabbim yusufuna uzun ve sağlıklı ömürler nasip eğlesin inş. gerçekten herkesin dayanamayacağı bir çok şeyle baş etmişş ama son gelişmeler gerçekten çok güzel rabbimden isterim bebeğin daha sağlıklı olsun inş..

herkese merhaba.... o kadar çok sorun yaşadım ki nerden başlasam bilmiyorum.çok zor bir hamilelik geçirdim.bebegim öldü dediler daha 2 aylık hamileyken ordan sorunlar başladı.sonra tek böbrek oldugunu ögrendim.ikil üçlü testler kötü çıktı.aminosentez yaptırdık. 6 aylık hamileyken yrg servisinde 2 hafta yattım.3 hafta dogumu durdurabildiler ve bebegimin akcigeri gelişsin diye igne vurdular.ve 28.05.2009 dogum başldı 31 hafta 2 günlük 1660 gr bir bebgim oldu.çok sorunu varmış eşim benden 4 gün sakladı bunları.eşim bebgi görmeye gittiginde 3-4 saate kadar bebek yaşayabilir hazırlıklı olun allah sabır versin demişler.sorunlarından kısaca bahsediyim çünkü çok uzun hikaye 50 gün yogun bakım hikayemiz var.sizleride sıkmak istemem.bebgimde solunum hiç yok akciger 5.5. aylık,tek böbrek oda çalışmıyo,kalpte 3 adet delik 1 tanesi normal yenidogan deligi diger ikisi anormal büyüklükte karıncık ve kulakçıkta kapanma şansı yok gibi.hipotroid,karaciger büyümesi, yemek borusu ikiye bölünüp akcigere birleşmiş vaziyette,bir süre sonra farkedilen beyin kanaması,atlattıgı enfeksiyonlar ,bakteriler v.s. uzun süre aynı tarafa yattıgı için boyuun kaslarında problemler,1 aydan fazla damardan beslenmesinden dolyı safra yollarında tıkanmaya başlaması.belki 10 defa bebginiz eks olabilir heran hazırlıklı olun lafını duydum.prof. bize söyledigi ( size verebilecegim en ii haber bebeginiz yaşıyo).bunu hep duyduk.3. gün ameliyat oldu yemek borusu akcigerden sökülüp mideye baglandı.şimdi ömür boyu reflü ve akciger enfeksiyonu olacakmış.40. gün 2. böbrek bulundu.diger böbrege yapışıkmış.şimdi çalışıp çalışmadıgına bakılıyo diger böbregin.3 gün önce göze bakıldı göz damarları gelişmiş,karacigerde küçülme var.en son gelişme bunlar.14.07.2009 tarihinde hayati tehlikesi olmadıgı için dışardan kontrol etmek üzere taburcu olduk.şimdi bebegim 3650 gr.haftanın 3 günü hastanedeyiz.tek iyileşsin önemli degil.daha uzatmamak için yazmadıgım konular var.şimdi en büyük sorunumz beyin kanamasının kalıcı bir hasarı varmı .yürüyebilecekmi,konuşabilecekmi,zekası ne olacak,algılamada eksiklik olacakmı v.s. bunlar 8-9 ay sonra belli olacakmış.kalp ilkokul çagında ameliyatla yama yapılacakmış v.s.rabbime şükürler olsun bize bagışladı yusuf umuzu.rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor birşey.allah herkese şifasını versin.sabırla okuıdugunuz için teşekkür ederim.en önemlisi bu tür sorunlar yaşayan özellikle beyin kanaması geçiren bebeklerin ailelerinden bilgi paylaşımı bekliyorum.doktorlar sag ayagı çok sert diyolar sag el baş parmagıda oynamıyo bilmiorum ne olacak.zaten tükendim artık eşimde bende .ama sabırla bekleyecegiz yusuf umun iyilerşmesini.....

Cnm sonuna kadar okudum yazını Allah'ım sana çok byk sabır ve güç vermiş... inan bana o da annesine çekmiş baksana çok güçlü maşallah... her gecen gün güzel haberler vermişsin! inşallah daha da güzel haberlerin olur!

Back