• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler premetüre ve sendromlu bebegim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nihalcevik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
16
0
86
Ankara
herkese merhaba.... o kadar çok sorun yaşadım ki nerden başlasam bilmiyorum.çok zor bir hamilelik geçirdim.bebegim öldü dediler daha 2 aylık hamileyken ordan sorunlar başladı.sonra tek böbrek oldugunu ögrendim.ikil üçlü testler kötü çıktı.aminosentez yaptırdık. 6 aylık hamileyken yrg servisinde 2 hafta yattım.3 hafta dogumu durdurabildiler ve bebegimin akcigeri gelişsin diye igne vurdular.ve 28.05.2009 dogum başldı 31 hafta 2 günlük 1660 gr bir bebgim oldu.çok sorunu varmış eşim benden 4 gün sakladı bunları.eşim bebgi görmeye gittiginde 3-4 saate kadar bebek yaşayabilir hazırlıklı olun allah sabır versin demişler.sorunlarından kısaca bahsediyim çünkü çok uzun hikaye 50 gün yogun bakım hikayemiz var.sizleride sıkmak istemem.bebgimde solunum hiç yok akciger 5.5. aylık,tek böbrek oda çalışmıyo,kalpte 3 adet delik 1 tanesi normal yenidogan deligi diger ikisi anormal büyüklükte karıncık ve kulakçıkta kapanma şansı yok gibi.hipotroid,karaciger büyümesi, yemek borusu ikiye bölünüp akcigere birleşmiş vaziyette,bir süre sonra farkedilen beyin kanaması,atlattıgı enfeksiyonlar ,bakteriler v.s. uzun süre aynı tarafa yattıgı için boyuun kaslarında problemler,1 aydan fazla damardan beslenmesinden dolyı safra yollarında tıkanmaya başlaması.belki 10 defa bebginiz eks olabilir heran hazırlıklı olun lafını duydum.prof. bize söyledigi ( size verebilecegim en ii haber bebeginiz yaşıyo).bunu hep duyduk.3. gün ameliyat oldu yemek borusu akcigerden sökülüp mideye baglandı.şimdi ömür boyu reflü ve akciger enfeksiyonu olacakmış.40. gün 2. böbrek bulundu.diger böbrege yapışıkmış.şimdi çalışıp çalışmadıgına bakılıyo diger böbregin.3 gün önce göze bakıldı göz damarları gelişmiş,karacigerde küçülme var.en son gelişme bunlar.14.07.2009 tarihinde hayati tehlikesi olmadıgı için dışardan kontrol etmek üzere taburcu olduk.şimdi bebegim 3650 gr.haftanın 3 günü hastanedeyiz.tek iyileşsin önemli degil.daha uzatmamak için yazmadıgım konular var.şimdi en büyük sorunumz beyin kanamasının kalıcı bir hasarı varmı .yürüyebilecekmi,konuşabilecekmi,zekası ne olacak,algılamada eksiklik olacakmı v.s. bunlar 8-9 ay sonra belli olacakmış.kalp ilkokul çagında ameliyatla yama yapılacakmış v.s.rabbime şükürler olsun bize bagışladı yusuf umuzu.rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor birşey.allah herkese şifasını versin.sabırla okuıdugunuz için teşekkür ederim.en önemlisi bu tür sorunlar yaşayan özellikle beyin kanaması geçiren bebeklerin ailelerinden bilgi paylaşımı bekliyorum.doktorlar sag ayagı çok sert diyolar sag el baş parmagıda oynamıyo bilmiorum ne olacak.zaten tükendim artık eşimde bende .ama sabırla bekleyecegiz yusuf umun iyilerşmesini.....

sabır canım buraya kadar gelmişsiniz.rabbim büyük bebeğinizi size bağışlamış en kısa zamanda iyileşir inşallah.

inşallah tugba.güzel dileklerin için teşekkür ederim.herzaman dua ediyoruz zaten.başka yapacak birşey yok.allah bebeginizide size bagışlasın

allah yardımcınız olsun ve bu günleri hiç yaşamamış gibi sağlıklı bir delikanlı olsun inşaallah cuma saatinin hürmetine amiiiiin

canım bebeğin ne kadar kuvvetliymişki bu kadar sorunun üstesinden gelip,yaşama tutunmuş,bundan sonrada Allah'ın izniyle hiçbir sorunu çıkmaz inşallah,sen moralini yüksek tut,ve iyi şeyler düşün,kontrollerini aksatma bebeğinin,inşallah en kısa zamanda sizin için herşey yoluna girer,birlikte sağlıkla,mutlulukla uzun yıllar geçirirsiniz.

pumpkins iyi dileklerin için tşk ederim.sabır etmek ve dua etmekten başka yapabilecek birşeyimiz yok zaten.işte insanı en çok yaralayanda bu.elinden birşey gelmemesi.o kadar çaresiz kalıyo ki insan...ne eşim nede ben saglıgımıza dikkat etmiyoruz edemiyoruz.elimizde degil.hele eşim kaç defa yakaladım gizlice aglarken.53 kiloya düştü.uyarıyorum onuda ama elimde degil diyo.allah yardım etsin bize ve bizim gibi şifa bekleyenlere

canım çok zor günler geçirmişsin ve geçirmektesin Allah bebeğinin senin ve eşinin yardımcısı olsun... Rabbim bebeğinin sağlıklı günlerini görmeyi nasip etsin. Allah şifa versin...

pumpkins iyi dileklerin için tşk ederim.sabır etmek ve dua etmekten başka yapabilecek birşeyimiz yok zaten.işte insanı en çok yaralayanda bu.elinden birşey gelmemesi.o kadar çaresiz kalıyo ki insan...ne eşim nede ben saglıgımıza dikkat etmiyoruz edemiyoruz.elimizde degil.hele eşim kaç defa yakaladım gizlice aglarken.53 kiloya düştü.uyarıyorum onuda ama elimde degil diyo.allah yardım etsin bize ve bizim gibi şifa bekleyenlere

amin canım,bebeğiniz için güçlü olmalısınız,çok zor şeyleri birlikte atlatmışsınız,bundan sonrası daha kolay olur inşallah canım ve bebeğinizde başka hiçbir problem çıkmaz Allah'ın izniyle,dualarımız bebeğinle...

Arkadaşım öncelikle seni tebrik etmek istiyorum çok güçlü, çok sağlam karakterli bir insansın ama ondan da önemlisi kahraman bir bebeğin annesisin. Küçük Yusuf büyük insanların kaldıramayacağı pek çok dertle hastalıkla mücadele etmiş ve yaşam savaşını kazanmış. Eminim ki oğlunla çok gurur duyuyorsundur çünkü onu hiç tanımayan ben bile yazdıklarını okuyunca hem onunla hem de bunlar karşısında dik kalmayı başarabilen seninle gurur duydum. Ben de oğlumu 29+2'de doğurmak zorunda kaldım. Yalnızca 830 gramdı. 71 gün yaşam mücadelesi verdi.Benim oğlum da pek çok şeye göğüs gerdi ama malesef savaşını kazanamadı. Ne sıkıntılar yaşadığını çok iyi anlayabiliyorum. Allah hem Yusuf'un hem de eşinle senin yardımcınız olsun. ınşallah küçük kahramanımız zamanla bütün savaşlarını kazanıp tam olarak sağlığına kavuşur. Dertleşmek istersen her zaman buradayım.

Canım benım rabbım sana dayanma gucu ve bol sabır versın..

dılerım Yusuf tum sıkıntıları atlatır..Tez zamanda sağlıgına kavusur..

Rabbım yar ve yardımcın olsun....

Baska sıkıntı dert vermesın dua ıle....

Canım çok üzgünüm...

Dua etmekten başka çare yok , Allah isterse her şey olur...

Küçük bebeğim benim , sağlığına kavuşursun inşaallah...

ınşaallah bu günler çok geride kalır...

Allah sizlere de sabır versin...Çok zor biliyorum ama ...

Allah'im o kadar uzuldum ki anlatamam... cok buyuk bir sinavdan geciyorsunuz. o kucucuk bebek nasil kaldiriyor bu kadar derdi aklim almadi gercekten. Rabbim yardimciniz olsun. Bebeginiz sifa bulsun akli ve bedeni saglikli bir evlat olsun insallah. sevgiler...

sevgili arkadaşlarım...
öncelikle hepinize güzel dilek ve dualarınız için teşekkür ederim.gelişmeleri buraya yazacagım.umarım bir gün gelir ve buraya yusuf um tamamen iyileşti ablaları bir problemi kalmadı yazabilirim.o günü bekleyecegim hep,isyan etmeden,ama boynu bükük durmadan.o benim yavrum nasıl olursa olsun,durumu ne olursa olsun.allah ömür verdigi sürece yanında olacagım.allah tan dilerimki ismi gibi yaşasın.önce yusuf peygamberimiz gibi acılar çekti, ve sonrası onun gibi olur inşallah.başarılı ,azimli,hayırlı olur inşallah. hepiniz saglıcakla kalın.saglıklı bebegi olan anneler; rabbimin sizleri ne kadar güzel bir nimetle nimetlendirdigini unutmayın herdaim teşekkür edin.hepinize saygılar....

Arkadaşım öncelikle seni tebrik etmek istiyorum çok güçlü, çok sağlam karakterli bir insansın ama ondan da önemlisi kahraman bir bebeğin annesisin. Küçük Yusuf büyük insanların kaldıramayacağı pek çok dertle hastalıkla mücadele etmiş ve yaşam savaşını kazanmış. Eminim ki oğlunla çok gurur duyuyorsundur çünkü onu hiç tanımayan ben bile yazdıklarını okuyunca hem onunla hem de bunlar karşısında dik kalmayı başarabilen seninle gurur duydum. Ben de oğlumu 29+2'de doğurmak zorunda kaldım. Yalnızca 830 gramdı. 71 gün yaşam mücadelesi verdi.Benim oğlum da pek çok şeye göğüs gerdi ama malesef savaşını kazanamadı. Ne sıkıntılar yaşadığını çok iyi anlayabiliyorum. Allah hem Yusuf'un hem de eşinle senin yardımcınız olsun. İnşallah küçük kahramanımız zamanla bütün savaşlarını kazanıp tam olarak sağlığına kavuşur. Dertleşmek istersen her zaman buradayım.

merhaba arkadaşım...
başınız sagolsun öncelikle....allah ım minik yavrunuzun şefatiyle sizi şefatlendersin.sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı sorunları yaşamışız.sizde beni anlamışsınız zaten yazdıklarınızdan bunu fazlasıyla hissettim.çevremdeki her tanıdıgm kişi dogal olarak teselli vermeye çalışıyo.hepsi saolsun varolsun.buna ihtiyacımız var.ama şuda bir gerçek sözün bittigi yer burası zaten.evet bebegimle gurur duyuyorum.gazi üniversitesi hastanesinde bebegimi tanımayan doktor hemşire yok nerdeyse.YUSUF umun adı MUCİZE BEBEK VEYA MEŞHUR ÇEVİK BEBEK oldu.doktor ablalarınıda şaşırttı.allah dayanma gücü verdi,doktorlarımızda çok çalıştı.5 gün eve gitmeyen doktorlar gördüm bebegim için.gece 2 de evinden gelenler oldu durumu agırlaştıgında.gazi üniversitesi yenidogan servisindeki tüm saglık personeline teşekkür ederim.rabbim onların evlatlarına en ufak bir acı vermesin.sizinde bir bebeginiz daha var sanırım.yaradanım onu size bagışlasın,saglıklı bir ömür versin.hayırlı bir evlat,zeki ,dürüst,çalışkan bir kişilik olsun inşallah.görüşmek dilegiyle sevgiler....

tüylerim diken diken oldu son yazdıklarınızı okurken.Geçen sene bu zamanlar bende Gazi Üniversitesi Yenidoğan servisinde heyecan içinde yatan bebeğimin mücadelesini yaşadım.ıçini rahat tut arkadaşım.Bebeğini gerçekten emin ellere teslim etmişsin.Belki Türkiyenin bir numaralı yenidoğan servisi.Hasta bakıcısından prof.una kadar hepsi büyük bir azimle ve özveriyle çalışıyorlar.Benim 24 haftalık doğan bebeğimi yaşatmak için o kadr çok emek verdiler ki...Tam dört ay.Onlara çok çok dua ediyorum.

sevgili arkadaşlarım...
öncelikle hepinize güzel dilek ve dualarınız için teşekkür ederim.gelişmeleri buraya yazacagım.umarım bir gün gelir ve buraya yusuf um tamamen iyileşti ablaları bir problemi kalmadı yazabilirim.o günü bekleyecegim hep,isyan etmeden,ama boynu bükük durmadan.o benim yavrum nasıl olursa olsun,durumu ne olursa olsun.allah ömür verdigi sürece yanında olacagım.allah tan dilerimki ismi gibi yaşasın.önce yusuf peygamberimiz gibi acılar çekti, ve sonrası onun gibi olur inşallah.başarılı ,azimli,hayırlı olur inşallah. hepiniz saglıcakla kalın.saglıklı bebegi olan anneler; rabbimin sizleri ne kadar güzel bir nimetle nimetlendirdigini unutmayın herdaim teşekkür edin.hepinize saygılar....[/QUO

Adi gibi guzel Yusuf un sabirli annesi ins gun gelir guzel haberlerinide aliriz
cok duygulandim ;benim oglumun adida yusuf ins senin yusufunda bu problemlerinden kurtulur dualarimla

canım yaa neler yaşamışsın..bende prametüre annesiyim kızım 28 haftalık doğdu..şu an 1 yaşında. bebeğimde beyin kanaması oldu..bizede çok şey sölediler..hatta bi dr. gerizekalı bile olabilir demişti..herşeye açık olun demişti..çok şükür kızımın hiçbir problemi yok.sadece gelişimi biraz geriden geliyo ki bu çok normal..inşallah sizde bu zor günleri aşıcaksınız..korkma canım Allahın izniyle sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi..Rbbim korusun yusufumuzu ve tüm bebişleri..acil şifalar dilerim canım..a.s.:nazar:

canım yaa neler yaşamışsın..bende prametüre annesiyim kızım 28 haftalık doğdu..şu an 1 yaşında. bebeğimde beyin kanaması oldu..bizede çok şey sölediler..hatta bi dr. gerizekalı bile olabilir demişti..herşeye açık olun demişti..çok şükür kızımın hiçbir problemi yok.sadece gelişimi biraz geriden geliyo ki bu çok normal..inşallah sizde bu zor günleri aşıcaksınız..korkma canım Allahın izniyle sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi..Rbbim korusun yusufumuzu ve tüm bebişleri..acil şifalar dilerim canım..a.s.:nazar:

merhaba.. teşekkür ederim güzel dileklerin için.beyin kanamasından hiç birşey çıkmadı degilmi bebişinizde.bizi çok korkutuyolar şuanda doktorlar.o kadar çok ihtimal sayıyolar ki.zeka geriligi,algılama eksikligi,yürüyememe,bazı uzuvlarını hiç veya eksik kullanma,görme eksikligi v.s. biraz bilgi veririmisiniz rica etsem. bu sorunların 8 - 10 ay arasında belli olabilecegini şuanda kesin bir cevap veremeyeceklerini söylüyolar. bebegim 78 günlük oldu 1660 gr dogdu,şuanda 4 kilo.sizin ki nasıldı? gelişimi normalmi bebeşimin sizce? sizin tecrübeniz var bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim.allah yavrunuzu size bagışlasın.tüm meleklerimize yardım etsin.

Back