• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematürelerde sarılık

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

elifgxuxlcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
39
0
86
İçel Mersin
hanımlar ben 7 aylık doğum yaptım,kızımın sarılık dışında hiçbir sorunu olmadı,sarılığı 3 ay sürdü,15 günlüğe kadar fototerapi gördü,daha sonra hap tedavisi başladı,beyne zarar verecek diye çok korktum,korkmayın anne sütünü bol alsın,gerçek doğum tarihinden sonra hızla atıtı sarılığı..size düsen sürekli emzirin...sarılık olan bebişlerimize geçmiş olsun...onlar inanılmaz güçlüler unutmayın

hanımlar ben 7 aylık doğum yaptım,kızımın sarılık dışında hiçbir sorunu olmadı,sarılığı 3 ay sürdü,15 günlüğe kadar fototerapi gördü,daha sonra hap tedavisi başladı,beyne zarar verecek diye çok korktum,korkmayın anne sütünü bol alsın,gerçek doğum tarihinden sonra hızla atıtı sarılığı..size düsen sürekli emzirin...sarılık olan bebişlerimize geçmiş olsun...onlar inanılmaz güçlüler unutmayın

benim kizimda dogduktan bir hafta sonra arilik oldu bizdede foto terapi gördü iki hafta sürdü günes ve devamli icmesi gerekiyor anne sütü veya mama vicuttan cabuk atar demisti doktor eve gelince cocuk odasina günes vuruyordu atlerce günesin altinda yatirdim allahtan cabuk gecti sanada gecmis olsun canim güle güle büyüt bebegini

bende 8 aylık doğum yaptım benim oğlumda sarılık oldu 2,5 ay sürdü ama çok şükür fototerapiye felan gerek olmadı.. evde florasan ışığının olduğu bir düzenek hazıladık... heriki saatte bir gözleri kapalı 10 dk ışık altında tuttuk bilmiyorum onunmu faydası oldu... ama uzun sürsede hastaneye gerek kalmadı.. haftada bir üç defa kan tahliliyle sarılığının seviyesini takip ettik... düşmeye başlayınca... kaygılarımız sona erdi.. hepinizin bebişine sağlık sizlerede huzur diliyorum..:emir_bebek:a.s.

elifgülcan hanım bizim de 7,5 aylık ikiz bebeklerimiz oldu 20 gün oldu hala sarılıkları tamamiyle geçmedi dönem dönem inip çıkıyorlar acaba sizin bebeğinize yapılan tedaviyi ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz bize hiç ilaç tedavisinden bahsedilmedi sadece fototerapi uygulanıyor sarılık düşüyor ama 24 saat sonra tekrar yükseliyor.cevap yazarsanız çok memnun olurum.

neslinesli canım benim kızım da 8 aylık doğdu..5.gün sarılığı14 çıktı. prematüre olduğu için 24 saat fototerapi gördü. düşmüştü ama bir hafta sonra yeniden 12'ye çıktı.5 tane minicik hap kullandık reçeteyle değil doktorumuz kendisi verdi.zaten reçeteye yazılabilen bir hap değilmiş. şimdi 54 günlük ve iki hafta öncesine kadar belirgindi.. yeni yeni azaldı çok şükür

eraysu verdigin bilgi için teşekkür ederim.o hapın adını alabilirmiyim bizim doktorlarımız öyle bişeyden bahsetmedi tek çaresinin fototerapi oldugunu söylüyorlar açıkçası bizde ne yapacagımızı şaşırmış durumdayız.şimdiden teşekkürler.

eraysu verdigin bilgi için teşekkür ederim.o hapın adını alabilirmiyim bizim doktorlarımız öyle bişeyden bahsetmedi tek çaresinin fototerapi oldugunu söylüyorlar açıkçası bizde ne yapacagımızı şaşırmış durumdayız.şimdiden teşekkürler.

hapın adını bilmiyorum canım. yeşil reçeteyle verilebilen bir hapmış... ayrıca bebeğimin sarılığı hap sonrasında hemen geçmedi..yani hap da kesin çözüm değil..sık sık kontrol et göbeğinden aşağı inmesi yani bacaklarında ve ellerinde olması çok yükseldiğinin göstergesi. merak etme annesi yavaş yavaş geçecek.. çok sık beslemeye çalış bol bol idrar yapmalı... zamanla azalacak göreceksin en son yüzünde ve gözünün beyazında kalacak sonra o da geçecek inşaallah...

sarılığa çözüm yollarından biri!!!!!
benim oğlum 29 günlük, uzamış sarılığı vardı, sürekli kan aldırıp değerlere baktırıyoruz, haftaya inşallah son kez kontrol edcez. sarılığın nedenlerinden biri de anne sütüymüş, ben de sürekli emziriyordum. uzman tv de (uzmantv.com/yeni-dogan-bebekler-neden-sarilik-olur) anne sütünü 24 saat keserseniz, tabii anne sütüne bağlı bi sarılıksa, sarılık TAMAMEN ORTADAN KALKAR deyince doktor ben de bugün denedim.ben anne sütüne bağlı olup olmadığını bilmeden denedim ve gerçekten gözündeki ve yüzündeki sarılık yüzde 90 geçti. ben mamayı ilk kaşıkla verdim sonra baktım çook ağlıyor biberonla verdim, bir günde hemen alışmaz diye, hakkatende 24 saat geçtikten sonra hemen emdi, ama benim oğlum emmeyi çok seviyor belki de ondandır. bence deneyin ve bu bilgiyi başkalarıyla da paylaşın, insanın morali bozuluyor sarılık değeri düşmeyince. bu arada doktorlarım anne sütünü 1 günlüğüne kesmemi neden söylemedi bilmiyorm , nasıl bilmezler bunun yapılabileceğini. neyse umarım sizin çocuğunuz da sarılığı hemencecik geçer

selamlar bende 7 aylık doğum yaptım anıden:( ve hastaneden çıkarken sarılık olduğu farkedıldı sonra ertesi gun kontrole gttık ve topuk kanı alındı benım bebeğımın ten rengı değişmemıştı kanında cıkıodu sebebıde esımle benım ab uyuşmazkığı olasıydı(allaha sukur kan uyşmazlığı değıl yanı).sonra daha bebeğime doymadan fototerapye aldılar allahım ne zor gunlerdı yaaa bebeğımın odasına gıremıodum kokusuna doyamadan :( allah kımseye yasatmasın çok zor butun bebeışlere acıl sıfalar

Back
X