• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler premature bebekte kas gelişimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

brckmsl

berenimo
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
339
0
116
Kocaeli
merhaba benim yeğenim şubat ayında 32 haftalık doğdu 20 gün kadar hastanede kaldı şimdi 10 aylık oldu. kilo alımı filan çok iyi diyor doktor ama hareketlerde sorun var. kafasını daha yeni yeni tutabiliyor destek almadan oturamıyor sanki 3-4 aylık çocuk gibi. kaslar çok zayıf. hareket filan yaptırıyoruz ama nafile. doktor geç gelişeck diyor ama bu kadar olması normal mi? aynı durumda olan bebekler varmı? lütfen beni aydınlatın teşekkürlerr

32 haftalık doğduğuna göre düzeltilmiş 8 aylıktır. yani şu an 8 aylık bebeklerin mental gelişiminde olmalı. Doktorunuz sorun yok diyorsa büyük ihtimalle problem yoktur ama yine de iyi bir çocuk nöroloğuna göstermenizi tavsiye ederim. Zamanında doğan bebeklerde de zaman zaman bu tür gelişim gecikmeleri olabiliyor. Bu konuda en doğru bilgiyi bir çocuk nöroloğu bebeği muayene ettikten sonra söyleyebilir.

merhaba benim yeğenim şubat ayında 32 haftalık doğdu 20 gün kadar hastanede kaldı şimdi 10 aylık oldu. kilo alımı filan çok iyi diyor doktor ama hareketlerde sorun var. kafasını daha yeni yeni tutabiliyor destek almadan oturamıyor sanki 3-4 aylık çocuk gibi. kaslar çok zayıf. hareket filan yaptırıyoruz ama nafile. doktor geç gelişeck diyor ama bu kadar olması normal mi? aynı durumda olan bebekler varmı? lütfen beni aydınlatın teşekkürlerr

Benim kızımda aynı durum sözkonusu 34 haftalık doğdu doğum yaşına göre 10-11 aylıkken başını tutabilmeye başladı motor fonksiyon gelişimi geriden geliyor nörolojik takibi ve fizyoterapi desteği alıyoruz.

benzer durumda olan bırılerını duymak bıraz rahatlattı umarım bebeklerımız en kısa zamanda normale donerler

Back