Premature Bebekler premature bebekler büyüdüklerinde çok hareketli mi olurlar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

seinfeld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
176
3
96
İstanbul
Arkadaşlar prematureler büyüdüklerinde acaba cok hareketli mi oluyorlar?Akademik başarıları düşük mü oluyor?Yerinde duramayan, zıp zıp oraya buraya koşan, dikkati dağınık çocuklar mı oluyorlar?Deneyimi ya da bilgisi olan var mı acaba?

Canım bahsettiğin dikkat dağınıklığı ve dikkatini bir şeye veremeyip oradan oraya koşan çocuk tarifi hiperaktivitenin belirtileri. Bu zamanında doğan çocuklarda da son yıllarda artan bir rahatsızlık. Prematüre bebekler mutlaka hiperaktif olacak diye birşey yok ama böyle bir risk de var.
Akademik başarıları eğer zekası erken doğumdan kaynaklanan bir yara almadıysa problem olmuyor. Ama erken doğum sonrası beyinde zekayı olumsuz etkileyen bir problem oluşma riski de var.
Erken doğumdan sonra beyin kanaması falan gibi herhangibir problem yaşamamış olsa bile nörolog takibinin ve gelişiminin değerlendirilmesi önemli. Erken doğan bebeklerin özellikle ilkokul çağına geldiklerinde ilk dönem okuma yazmayı öğrenip öğrenmediği, arkadaşlarıyla ilişkilerinin nasıl olduğu ve analitik düşünceyi ölçmesi açısından matematik başarısının nasıl olduğu gibi veriler oluştuktan sonra zekanın etkilenip etkilenmediği anlaşılabiliyor.

ya mehtap ben bu konuda cok endişeliyim.Benim yan sınıfta bi oğlan var sanırım 6 aylık doğmuş (benim oğlan gibi) ve maalesef çocuk ders dinlemiyor.Okumaya cok geç geçti hatta geçemedi.Sınıftaki örtüleri makaslamış.dengesiz hareketleri var aklıma geldikçe çok canım sıkılıyor.Beyin kanaması geçirip geçirmediğini de bilmiyorum.Derste sınıfta geziyomuş.arkadaşlarıyla iletişim yok gibi.Öğretmeni depresyona girdi.Cocuk resmen özel eğitimlik.öğretmeni annesine kıyamadığı için özel eğitime yönlendirmedi.Allah sonumuzu hayır etsin.

Canım hepimiz aynı endişeleri yaşıyoruz. Her prematüre bu tür sorunlar yaşayacak diye birşey yok. Erken doğup hiçbir problem yaşamadan büyüyen çocuklar da var.
Hiperaktivitenin belirtileri daha erken dönemlerde de anlaşılıyor ve öyle bir durum varsa çocuğun özel eğitim görmesi ve tedavi olması gerekiyor. İlaçlı tedavisi var çünkü. Aslında bu çocuğun öğretmeninin o aile ve çocuk için yapması gereken en doğru şey bir nöroloğa yönlendirmek çünkü belki de erken dönemde tedavi edilebilinir.

doğru söylüyorsun bunu hakkaten düşünmemiştim.Ailesi bildiğim kadarıyla ilgili ama pek eğitimli deil.Bunu arkadaşıma söyleyeyim..saol mehtap.Bu arada senin sayfanda Berkay ın videolarını ve fotolarını gördüm.Çok tatlı bi oğlun var.Maaşallah.inşallah hiç birimiz sorun yaşamadan büyütürüz parmak bebeklerimizi...

benim ikiz arkadaşlarım vardı prematüre kızlar biri 700 biride 750 gr doğmuşlar hemşirelik yüksek okulunu bitirip çalıştıkları hastanede çok geçmeden başhemşireliye kadar yükseldiler hala okuyolardı ama iletişimimiz koptu şu anda ne yapıyolar bilmiyorum hiperaktivite erken doğuma bağlı deyil bencede

saolun arkadaşlar bu konu bende neredeyse saplantı haline geldi.Büyüyüp delikanlı ya da genç kız olan prematurelerin durumunu gerçekten merak ediyorum.

merhaba..benim kızım temmuzda 2 yaşına giricekbayanssulusmileçok hareketli kızım ama hiper aktif değil..zaten sürekli en ufak bi kuşkuda o konuyla ilgili bi uzmana baş vuruyorum..en son konuşma terapistine gittik..hareketlerini inceledi..dikkat eksikliği,hiperaktivite,otizim gibi belirtileri inceledi..ve hiçbir sorununun olmadığını söledi bize..bu tip bulgularda erken doğan çocuklara mahsuz bi durum değil gününde doğan çocuklarda da görülebilen rahatsızlıklar..sen canını sıkma bebeğin ne kadarlık oldu.6,7 aylıksa nöroloji dr.u bunu anlayabilir.inşallah sorunsuz büyütürüz bebişleri..çok zor prametüre annesi olmak..Allah sabır versin hepimize.sağlıkla aşarız bugünleri inşallah:Saruboceq:

Benim eltimin kızı 8 aylık doğdu. şuan 1.5 yaşında ama bir görseniz. felaket cadı bi kız zeka olarak. Sadece halen yürüyemiyor. Buda çok normal. Nice normal doğan bebekler geç yürüyebiliyor. Ama bence prematüre bebeklerin , zeka konusunda normal bebeklerden hiçbir farkları yok, ( istisna bebekler hariç tabii ) Bence, bebeğinizin zekasından en ufak bir şüphe duyuyorsanız hemen tedaviye başlayın.

ben de pramatüre doğmuşum şimdi 25 yaşındayım
annem anormal yaramaz olduğumu söylemedi hiç
hatta kendi kendine oyalanan bi çocukmuşum
kendi kendim oynar uyurmuşum
ama bebeklikten çıktıkça sinirli hırçın bi çocuk haline gelmişim
hala da devam eder
okulda çok aman aman başarılı değildim ortalama bi öğrenciydim
ama yeteneğim doğrultusunda yönlendirilmediğim içindi bu kesinlikle

Teşekkür ederim canım. İnşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz. Senin miniğin nasıl? Kontrolleri nasıl geçiyor?

Teşekkür ederim canım. İnşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz. Senin miniğin nasıl? Kontrolleri nasıl geçiyor?

bizim ufaklık şimdilik ii gibi.Bir kez nörolojiye gittik.Kranial ultrason a bakıldı.Çok şükür temiz çıktı.Düzeltilmiş 6-7 aylık olunca tekrar gideceğiz inşallah.Yarın da BERA testimiz var.Şu an duyuyor ama ayrıntılı nasıl çıkar bilmem.Umarım bebeklerimiz akıllı fikirli dengeli çocuklar olurlar.Bu arada Berkay ın yaptığı birkaç hareketi oğluma yaptırıyorum.Tahminimce biz de fizyoterapiye yönlendirileceğiz.Onu hiç dert etmiyorum.Nörolojik bi sorunumuz olmasın da evde hareket yapmak dert değil.Evde 3.5 yasında bi abimiz var onun olması da bizim için bi avantaj bebğimizin uyaran almasında ciddi faydaları olur diye tahmin ediyorum.allah kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş.Duam, Rabbim bugünlerimizi aratmasın.Hepimizin duası bu olmalı ve şükretmeliyiz.Berkay da benim oğluşum da diğer prematureler de inşallah sağlıklı büyüyüp kaygıları boşa çıkarırlar.

amonra canım sen kaç aylık doğmuşsun ?İnşallh beim oğlum da dengeli bi çocuk olur.Moral için saol.

amonra canım sen kaç aylık doğmuşsun ?İnşallh beim oğlum da dengeli bi çocuk olur.Moral için saol.

6 ay 3 haftalık doğmuşum canım.
ve hiç küvezde bile kalmamışım ben
başlarda çok endişelenmiş annem
ciğerlerim çok gelişmediği için
ağlarken tıkanıyorum diye ödü koparmış
herkes bu minnacık yaşamaz demiş anneme
ama ben maşallah tosuncuk gibiyim
babama sorunca 250 gr kıyma paketi kadar bişeydin
sen diye alay der durur.
allahın izniyle çok sağlıklı olucak bebeğin

Canım kranial ultrasonu temiz çıktıysa korkma. Bundan sonra düzenli nöroloji muayenelerini yaptırırsın. İlk dönemleri zor erken doğan bebeklerin ama birkaç ay geçsin nasıl toparladığına sen bile şaşıracaksın.
Bizim yaptığımız fizik hareketler sizin için ağır olabilir canım. Şu an doktorunuz sizi fizyoterapiye yönlendirmez. En çok dikkat edeceğin şey yanındayken bebeğini yüzükoyun bırak. Yatarken sürekli pozisyonunu değiştir sırtüstü, yan, yüzüstü gibi. Amin inşallah hepimizin kuzucukları sağlıkla büyür.

benim kızım 34 haftalık doğdu şu an kucağımda olan küçük kızımda 28 haftalık büyük kızım 10 yaşında 4,sınıfa gidiyor sınıfın en iyilerinden biri ayrıca çok sakin birçocuk ve hep öyleydi.yalnız küçük kızım şu an 10 aylık.Tecrübeli olduğum halde bu kızım beni korkutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…