Arkadaşlar prematureler büyüdüklerinde acaba cok hareketli mi oluyorlar?Akademik başarıları düşük mü oluyor?Yerinde duramayan, zıp zıp oraya buraya koşan, dikkati dağınık çocuklar mı oluyorlar?Deneyimi ya da bilgisi olan var mı acaba?
ya mehtap ben bu konuda cok endişeliyim.Benim yan sınıfta bi oğlan var sanırım 6 aylık doğmuş (benim oğlan gibi) ve maalesef çocuk ders dinlemiyor.Okumaya cok geç geçti hatta geçemedi.Sınıftaki örtüleri makaslamış.dengesiz hareketleri var aklıma geldikçe çok canım sıkılıyor.Beyin kanaması geçirip geçirmediğini de bilmiyorum.Derste sınıfta geziyomuş.arkadaşlarıyla iletişim yok gibi.Öğretmeni depresyona girdi.Cocuk resmen özel eğitimlik.öğretmeni annesine kıyamadığı için özel eğitime yönlendirmedi.Allah sonumuzu hayır etsin.
doğru söylüyorsun bunu hakkaten düşünmemiştim.Ailesi bildiğim kadarıyla ilgili ama pek eğitimli deil.Bunu arkadaşıma söyleyeyim..saol mehtap.Bu arada senin sayfanda Berkay ın videolarını ve fotolarını gördüm.Çok tatlı bi oğlun var.Maaşallah.inşallah hiç birimiz sorun yaşamadan büyütürüz parmak bebeklerimizi...
Teşekkür ederim canım. İnşallah hepimiz sağlıkla büyütürüz. Senin miniğin nasıl? Kontrolleri nasıl geçiyor?
ben de pramatüre doğmuşum şimdi 25 yaşındayım
annem anormal yaramaz olduğumu söylemedi hiç
hatta kendi kendine oyalanan bi çocukmuşum
kendi kendim oynar uyurmuşum
ama bebeklikten çıktıkça sinirli hırçın bi çocuk haline gelmişim
hala da devam eder
okulda çok aman aman başarılı değildim ortalama bi öğrenciydim
ama yeteneğim doğrultusunda yönlendirilmediğim içindi bu kesinlikle
amonra canım sen kaç aylık doğmuşsun ?İnşallh beim oğlum da dengeli bi çocuk olur.Moral için saol.
Canım kranial ultrasonu temiz çıktıysa korkma. Bundan sonra düzenli nöroloji muayenelerini yaptırırsın. İlk dönemleri zor erken doğan bebeklerin ama birkaç ay geçsin nasıl toparladığına sen bile şaşıracaksın.bizim ufaklık şimdilik ii gibi.Bir kez nörolojiye gittik.Kranial ultrason a bakıldı.Çok şükür temiz çıktı.Düzeltilmiş 6-7 aylık olunca tekrar gideceğiz inşallah.Yarın da BERA testimiz var.Şu an duyuyor ama ayrıntılı nasıl çıkar bilmem.Umarım bebeklerimiz akıllı fikirli dengeli çocuklar olurlar.Bu arada Berkay ın yaptığı birkaç hareketi oğluma yaptırıyorum.Tahminimce biz de fizyoterapiye yönlendirileceğiz.Onu hiç dert etmiyorum.Nörolojik bi sorunumuz olmasın da evde hareket yapmak dert değil.Evde 3.5 yasında bi abimiz var onun olması da bizim için bi avantaj bebğimizin uyaran almasında ciddi faydaları olur diye tahmin ediyorum.allah kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş.Duam, Rabbim bugünlerimizi aratmasın.Hepimizin duası bu olmalı ve şükretmeliyiz.Berkay da benim oğluşum da diğer prematureler de inşallah sağlıklı büyüyüp kaygıları boşa çıkarırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?