Premature Bebekler Prematüre annelerini anlayamayanlar....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bahar34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
81
2
86
48
İstanbul
Sevgili arkadaşlarım prematüre annelerini anlamak bazen çok mu zor bilemiyorum ya da illa anlamak için aynı şeyleri başkalarınında yaşamasımı gerekiyor...şimdi nereden çıktı bu diyebilirsiniz ama şu an yazacaklarımı paylaşmak istedim sizlerle çünkü bazı insanların patavatsızlığından ve dengesiz konuşmalarından çok sıkıldım....sorun şu ki zaten baştan beri bir sürü sıkıntılar yaşadık hala da ara ara yaşıyoruz fakat benim anlayamadığım bunu bilen en yakın arkadaşımız dahi gün gelipte normal doğan kendi çocuğuyla prematüre doğan benim çocuğumu kıyaslayabiliyor sizce böyle bir saçmalık olabilir mi?? böyle bir dengesiz konuşma şekli olabilir mi??
neymiş efendim kendi çocuğunun boyu ne kadar uzamış mış, yok kendi çocuğu bizimkinden küçük olmasına rağmen daha kiloluymuş muş
çoğu zamanda şöyle bişi oluyor, sokakta kızımla yürürken yine bazı dengesiz insanlar kızıma bakarak "aaaaaaa sen hiç büyümemişsin yaaaa " demiyorlar mı deli oluyorum ayrıca artık kızımda 5 yaşında olduğu için herşeyi çok iyi anlıyor ve psikolojisi bozulacak diye korkuyorum
şimdiye kadar kimseyi kırmadım ama bundan sonra aynı sözleri söyleyen olursa sanırım kendimi tutamayıp çok kırıcı olucam arkadaşlar
bizim yaşadıklarımızı kimse yaşamasın ama en azından anlasınlar istiyorum... sanırım bu da çok zor ...:çok üzgünüm:

çok haklısın canım.ama ben o konuda çok şanslıyım sanırım..benim arkadaşımında kızımın doğması gereken ayına göre aynı yaşta kızı var 13 aylık..ama her görüşmemizde ben kıyaslama yapıyorum o bana kızıyo..erken doğdu çok ii şükür canım deyip beni rahatlatıyo..çevremde ki herkes öle yaklaşıyo buda moral oluyo bana..çevremde senin çevrende olan insanlar olsa heralde çok kötü tepki gösterirdim..klava:sen yinede takma canım.. sağlıklı olsunlarda zaten ergenlik döneminde birden boy atıyolar.. o zaman farkı görüp sende şaşırıcaksınyerimseniben

e öyle dengesizler var malesefki ben normalde çok dikkkat ederim kalp kırmamaya ama söz konusu kızım olunca akan sular durur kimseyi tanımam yani hepte söylüyorum takmayalım kızlar eleştirileri küçük olsun sağlıklı olsun ne olur ki yani kısa boylu olsun ama sağlıklı olsun ama bana yapılsa aynı şey ağzının payını verirdim hoş bi tabir olmadı ama sinirlendim kusura bakmayın kızlar zaten yakınımız olsa bizleri anlardı gerisinede can sıkmaya bile değmez ben konu bebek olunca çok sinirleniyorum kıyaslamakta çok saçma benim bebeyimin yaşadığı şeylerin kaçta kaçını yaşayabilirki normal doğmuş bi bebek

Keşke kıyaslananlar sadece boy kilo olsa ben bunlardanda geçimtanıdıkları bırakın alışveriş mekezinde kızımla dolaşırken yaklaşıp sevmek istiyorlar karşıdan şit pişt bi şeyler yapıyorlar beril in etrafına ilgi si yok bakmıyor tabi başlıyorlar soruyo yürüyormu emekliyormu hayır dediğimde aa neden benimde bu yaşta kızım torunum her neyiyse hep var koşuyor yok koltuk tepelerinde zıplıyor anlatmaya başlıyorlar içimi nasıl acıttıklarını bilemezsiniz akşam böyle bir densiz biri konuşmuyo yürümüyo emeklemiyo napıyo bu dedi bi şey yapması gerekmiyo benim kızım dedim uzaklaştım

meraklı insanlar kıyaslamayı çok seviyor bizim insanımız yabancı ülkede olsanız daha farklı olurdu herşey
zor günler ve zor insanların içindeyiz en yakın çevreniz başlıyor ve halka genişliyor her insana açıklama yapmak mı lazım hayır bir kere ben kabullenmişim onlara ne emeklemek yürümrk kilo gelişim asla kıyalama yapmasınlarda anlayana yaramıza tuz basmak yada kendilerini üstün zannetmek sorun bu herkesin başına gelebilecek bir durum içinizde patlatmayın gereken ne ise cevaplayın çünkü daha sonrada bu insanlar başkalarına da aynısına davranacak sormasınlar canına okuyun kibar nezaket boşverin bir fırça anlarlar o zaman en gfüzel cevap herşey insanlar için deyin.....sizde yaşayınca anlarsınız kolay değil....

malesef yeterince can sıkıntımızın üzerine insanlara açıklama yapmak zorundayız sanki birde bunları yapmıyor dediğimde neden diye didikleniyor oksijensiz kaldı dediğimde kızıma uzaylıya bakar gibi bakıyorlar kızımın görüntüsünde hiç bir farklılık yok ama onlar ne görüyorlar bilmiyorum

KIZLARRRRRRRRRRRRRRR LÜTFEN YAAAA ÜZÜLMEYıNN ...ELALEMıN AĞZI TORBAMI BÜZESıNıZ...SıZ DE BU AHMAKLAR ıÇıN KENDıNıZı BOŞA ÜZMEYESıNıZZZZZZZZZZZZZZlmaz:

HEPıNıZı BEBEKLERıNıZı ÇOK ÖPÜYORUM ONLARDA SAĞLIKLA BÜYÜYECEK AYNASI ıŞTıR KıŞıNıN LAFA BAKILMAZ DEMıŞLER...SEN BEBEĞE BAK...BÜYÜDÜMÜ TAMAMDIR KıM NE :teselliERSE DESıN

Siz üzüleceğinize, onlar üzülsün, verin cevabınızı. Başkalarını kırmama çabası niye, siz kırılırken, üzülürken çok mu iyi oluyor.

Son düzenleme:
Bizim için herşeyden önemlisi bebeklerimizin sağlıkları. Çevrenin ne dediği ne düşündüğü çok da önemli değil. ınsan ilk duyduğunda tabiki canı sıkılıyor ama elden de birşey gelmiyor. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin diye bir söz var ya çok doğru. Biz istesek de istemesek de onlar konuşacaklar. Ama biz herşeye göğüs gerdiğimiz gibi buna da göğüs gereceğiz. Keşke bu sözleri söyleyenleri o anda ne kadar yanlış konuştuğunu kendisine fazla açıklama yapmadan ve onu utandırarak anlatabileceğimiz sihirli bir sözcük olsa. Bu kelimeyi söylesek ve bu anlayışsız insanlar kendi kendilerine utanarak yerin dibine girse. Neyse sizlerin anlattıklarını okuyunca içim çok acıdı. Hiçbir annenin böyle şeyler yaşamasını istemiyorum. Her zamanki gibi erken doğan bebek annelerine daha fazla güç diliyorum.

ne uzaylısı prenses gibi kız bebekzemuszemusopuyorumnanaktan annesi gözününiçine bakıyor ki o mutlu olsun herkes önce dönsün kendi ahmak davranışlarına baksın:mymeka::mymeka::mymeka:klava:klava:

hepiniz haklısınız arkadaşlar ama inanın beş yıldır aynı şeyleri duymaktan yemin ediyorum çıldıracak noktaya geldim artık...bundan sonra kesinlikle kim ne derse desin en yakınımda olsa cevabını vericem.. artık üzülmek istemiyorum...kızımıda üzmelerine asla izin vermicem çünkü o benim meleğimmm opuyorumnanaktan

bende şunun anlamam ben kimsenin ne çocuğu ne kendisiyle ilgili hiç yorum yapmam yok büyümüşmü yok yürümüşmü ne tatlı der seversin geçersin beslenmeye bile yok onu veriyomusun yok bunu veriyomusun size neeeeeeeee ne yedirirsem yediriririm onun annesi benim iyi yada kötü bakımı bana ait kötüde olsa ben böyle yetiştiriyorum diyesim geliyor

kızmayın üzülmeyin MELEKLERıNıZLE keyif yapın o salaklarda çatlasın :umursamaz:Çok üzgünüm çoookhiç cevap vermeyin hepinizi ve bebekleriniz çok seviyor ve öpüyorum hadi biraz keyiflenelim kızlar yaaa üzülmeyin sonuçta bebişler bizim ne derlerse desinlerkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

aynen canım bende sadece sever geçerim bir problemide varsa destek olmaya çalışırım elimden geldiği kadar... benim kızımda yaşıtlarından daha küçük gösterdiği için çok dikkat çekiyor nereye gitsek birlikte herkes soruyor bu kaç yaşında? aaa neden bu kadar küçük? niye hiç büyümemiş? neden bu kadar zayıf? hiç yemek yemiyor mu? çok küçük ama nasıl böyle güzel konuşabiliyor v.s v.s......inanın bu sorular hiç bitmiyor artık herkese cevap vermekten bunaldım..kalkıp herkese baştan beri yaşadıklarımızı anlatmakta mümkün değil tabi....

merhaba arkadaşlar ben uzun zamandır sizi takip ediyorum maalesef üyeliği hep gecktirdim ta ki bu konuya kadar.ben de çok doluyum.biz diyarbakırda çalışıyorduk.31 haftalık hamileyken eşimin tayini yüksekovaya çıktı.tek kalamıyacağım için kayınvalideme gittik.tekirdağa.25 haziranda eşim hakkariye gitti.o gün eltimin çocuğu oldu 40 hafta 2 günlük.benim stresten maalesef suyum geldi ve 33 hafta 4 günlük sezeryanla kızımı çok şükür kucağıma aldım.30 haziranda yani eltimden 5 gün sonra...ememediği için sarılık oldu yavrum.kilo kaybetti.inanın dışarıdan kıyaslasalar insanın daha az zoruna gider beni kıyaslayanlarım kaynım kayınvalidem eltim oldu.bizimki aguluyor,gülüyor...şu an ağlıyorum hatırladıkça..hele bi gün biri kızımı gördü sağolsun bahşiş 20 lira verdi.kaynım dediki oğlumu görse 40 lira verir dedi.o kadar zoruma gitti ki...kayınvalidem sürekli eltime emzirtmemi istedi onun sütü yarıyormuş da.kusura bakmayın uzun oldu.kızım da kucağımda emiyor.şu an kimse umrumda değil o benim minyatür prensesim.bu arada kızım şu anda onu yakaladı.7 kiloya yakın.

oldu birde eltin emziricekmiş çok biliyorlarmış. lafa bakarmısın nasıl cahil insanlar oğlanı görse 40 lira verirmiş

Maşallah kızına canım. Çok acı şeyler yaşamışsın gerçekten. Hem de en yakınlarından. Ama hiç üzülme bebeğin sağ salim senin yanında. Kilosunu da yakalamış. Asıl senin bebeğin çok güçlü ki o kadar küçük doğmasına rağmen yaşıtını yakalamış.

seni çok iyi anlayabiliyorum arkadaşım çünkü uzakta aramak gerekmiyor dengesiz insanları en yakınımızda olanlar dahi bizi ya isteyerek ya da istemeden kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar..benim k.valide hanımefendi de her sorana -eksik doğdu bu eksik!!! diyor düşünebiliyormusun lafa bak!!! yüz kere söyledim eksik diycene küçük doğdu de diye ama kime söylüyorum ki yine aynı yine aynı....inanın bunlara verilecek örnekler o kadar çok ki....

ilk doğduğu zamanlar soranlara küçük problemli de büyüğü iyi derdi.eşim de kızdı anne kızımda problem yok dedi.bir daha konuşamadı tabi.kızım maşallah sadece 20 gün süt artı mama içti.sonra sadece emiyor çok şükür. şu an herşey yolunda şükür kızım iyi,eşim iyi(eşim operasyonda ağır yaralandı geçen bayram)tayinimiz erzuruma çıktı...ve en önemlisi kimse umrumda değil.kızım gözüme büyük bile geliyor

yinede şükrediyorum her zaman en azından ufak tefek diyenlere, büyümemiş diyenlere kızım güzel cvp veriyor bazen benide şaşırtıyor...şimdi size bununla ilgili bişey anlatıcam ; bir kaç ay önce kızımıda aldım bir arkadaşıma gidiyorum sokakta bir tanıdığa rastladık kadın kızıma -nasılsın ufaklık sen büyümedin mi hala! dedi..kızımda o dönem MR çektirmiştik kafasından ve kadına -hastayım kafamdan film çektiler dedi...kadın bu sefer vahh vahh neyin var ki dedi..VE kızımın cevabı şu oldu arkadaşlar....-Hasta falan değilim sen bilmiyomusun benim prematüre doğduğumu Allah Allah yaaaaa...dedi...:)) inanın kadın şok oldu cevap bile veremedi çünkü verecek cevap bulamadı sadece büyük şaşkınlık içerisinde güldü :))) valla ne yalan söyliyim benden de iyi cevap veriyor kızım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…