- 13 Mart 2011
- 4.641
- 7.610
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım bende 2.5 yaşında ve hala yemeyen bir prematüre annesiyim. :) ben 4. aydan sonra başladım çünkü anne sütüm bebeğim 2 ay yoğun bakımda kaldığı için geri gitti. İlkönce bir kaç çay kaşığı meyve suyu, akşamları aptamille yapılmış muhallebi bir kaç kaşık sonra sebze suyu gibi gıdalarla başladım. doğduğu tarihten itibaren 4 aylıkta başladım cnm ben. yani 6 aylık düzeltilmişi 4 aylık değil. Bebeğim 4 aylık oldu başladım. Benden bu kadar :)
selam canım aslında aznnınmca konu burda acılınca gorulmemıstır cunku premature bebek kısmında bız cok seyler paylaştık sen oraya bakmıyosun sanırım ...benımkılerde erken dogdu tam altı aylık gectım ek gıdaya ..once az az meyve purelerı ve suları ıle basla muhallebı yap sonrakı ay corbaya gectık ve bölece arttı kılo almıyo gıbı gelebılır ama azda olsa alıyodur bıde gercekten normal bebeklere gore daha az alıyolar onemlı olan saglıklı olması kılo alması ıçınde mamaya katılan ek bı mama var onuda kullanmıstım ben ..benımkıler su an 18 aylık ve on kılo gelıyoruz ancak ..yaz geldı bol su ıçsın yaz meyvelerıde cok guzel ..saglıkla buyut ..ne kadarlık dogdu
merhaba ,
ben 34 haftalik dogum yaptim ve bebegimde herhangi bi sorun yoktu. yani senin bebeginde bildigin bir saglik sorunu varmi, bu onemli cunku.
bebegim su an 4 aylik oldu yeni ve ben 1 haftadir ek gidaya basladim. sabah ve aksam sutune misir unu katiyorum ve meyva yemeye basladi. simdilik hazir meyva yiyor bi kac kasikla basladik ama su an yarim kavanoz yiyor( kucuk hazir kavanozlardan)
ben 6 ay beklemeyi dusundum ama bebegimin ek mamaya hazir oldugunu dusundugum icin basladim. hazir oldugunu bebeginin anayabilirsin.
icmesi gereken sutunu bitiriyormu ve daha fazla isteklimi..veya surekli ellerini agzina goturup cigneme hareketleri yapiyormu. eger emin degilsen deneyebilirsin.. ama bence misir unu katmakla basla bebeginin bagirsaklari alissin daha sonra 2 gun sonra meyvalardan baslayabilirsin.
muz mesela tutucu meyvadir kabiz yapabilir ama bebegin ishal ise guzel bir cozum veya armutla baslayabilirsin. tabiki pure halinde vermelisin hafif sulandirip eger kendin hazirlicaksan yoksa hazir 4 aylik bebek mamasi kullanabilirsin.
verdigin meyvayi 3 gun sureyle dene baska meyva cesidi vermeden. bu sayede bebegin tad alma duygusu gelisir ve herhangi bi alerjik reaksion gosterip gostermedigini o meyvaya karsi anlayabilirsin.
il gun 2-3 kasik 2. gun 5-8 kasik vs bebegin eger kabul etmiyorsa zorlamayip 1 hafta sonra yine denemelisin ama eer yemek istiyorsa zaten yutacaktir ve merakli gozlerle sana bakacaktir:) tabi henuz kassikla yemeyi beceremeyecegi icin kasigi emmeye calisacaktir..
ama prematur dogan bi bebegin bagirsakli tam gelismemis olacagindan biraz dikkatli olmakta yarar var ama eger sen bebeginin hazir oldugunu dusunuyorsan denemelisin ve asla bebegim prematur diye surekli geriden gelmeli diyede dusunmemelisin.
kolay gelsin canim
ben misir ununu sabah ve aksamki en son mamasina koyuyorum. 200 cc sute 2-3 yemek kasigi kadar. ilk once sutu hazirliyorum(hazir mama kullaniyorum cunku) daha sonra misir ununu katiyorum iyice salliyorum.icirirkende salliyorumki biberonun dibine cokmesin. biberonun agzida mama agizi olmali tabi buyuk delikli yani. ama bunu illa sute katmadada verebilirsin. o zaman pap seklinde 5- yemek kasigi yapabilirsin. su anki onerilen 4 aylik bebege ya gunde 2 defa biberonla birlikte 2-3 yemek kasigi yada gunde bir defa pap seklinde 5-6 yemek asigi..secim senin.
ben son mamasina veriyorumki gece rahat uyusun ve ac kalmasin diye. saat 23.00 de veriyorum sabah 7 ye kadar uyuyor bebisim bazende 8:)
ay pardon canim yaa misir nu nerden cikti karistirdik galiba pirinc unu demek istemistim ben :) cok ozur dilerim
tesekkur ederim canım benimkiler daha 150cc iciyor alemsin valla mısır unumu olsun canım karıstırmıssın bende aldırayım bugun esime benmkiler gece uyanıyor acıkıyor vereyim acıkmadan uyusunlar uykuları bolunmesin bebiklerimin ama senin bebisin masallahı var 34hafta tam premature sayılmıyor dogum nedenin neydi canım?
selam canım ..dr ne dedı.......saglıklı ols ınş yetr...mısır unu olayı cok ılgınc geldı bana cıg olarak konulunca mıde hazm etmezkı mama yetrlı ....protıfar mama peduasur mama gıbı ek mamalr kullandım ben toparlıyolar baya azda olsa ....optum bebısını
benim suyum geldi aniden hooop hastaneye:) ama son haftalarda kasintim dayanilmaz derecedeydi ve kara cigerimin degerleri yukselmisti..dogdugu icin mutluyum cunku bebek icin tehlikeli bir durummus ve bebisim suyuna kakasini yapmisti cok orkmustum ama saglikli oldu cok sukur.. 37. haftadan once dogan bebek prematur oluyor canim ama 32. haftadan once dogan bebek asiri prematur oluyor. allahim herkesin bebegine saglik versin insallah.
bu arada senin bebisler ikiz degilmi dogrumu anladim? su an tam olarak ne kadarliklar ve kac kilodalar sorabilirmiyim?
selam canım ..dr ne dedı.......saglıklı ols ınş yetr...mısır unu olayı cok ılgınc geldı bana cıg olarak konulunca mıde hazm etmezkı mama yetrlı ....protıfar mama peduasur mama gıbı ek mamalr kullandım ben toparlıyolar baya azda olsa ....optum bebısını
gelısımlerı ıyıyse hıc gerek yok ek gıdaya gecınce daha ıyı beslenırler zaten ..benımkıler cok erken dogdu hepsı yaklasık bırer kıloydı 28 haftalık dogdular cok sukur mınık mınık buyuyoruz saglık ols ınş ..devam sutunu yanı aptamılı bıraktık artık sut verıyorum zaten gece ıcıyolar sadece gunduz corba yogurt muhallebı böle ılerlıyoruz premature kısmında ne yedıreyım dıy bı topık vardı sanırım gerı kaldı bulup cıkarmak gerek ordada cok seyler paylasılmıstı ....masallah bebıslerıne kafana takma ..saglıklı gunler