preeklampsi belirtileri nelerdir, bu durumu yaşayanları buraya bekliyorum

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
48
İstanbul
kızlar son bikaç gündür ellerim ve ayaklarım şişti sanki. başka bir belirtim yok ama şişlik iyi bişey değilmiş bildiklerime göre. yaşayanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim

sadece şişlik belirti değil,tansiyon yüksekliği ele veiyor preeklampsiyi.doktorum şüphelenmişti,sabah-akşam eczanede tansiyonumu ölçtürüyordum.Neyse ki bi sorun olmadı.Sağlıkla kucağına alırsın bebişini Allah'ın izniyle...

Ben son aylarda yaşadım ellerde ayaklarda yüzde şişlik özellikle ayak bilekleri ve üstü sabah yüzün gözün şişmesi tansiyon yüksekliği ve idrarda protein belirtileridir. Şüpeleniyorsan doktoruna söylemelisin idrarda proteinine bakmalı. Birde tansiyon olduğu için bebeğe giden damarlar sıkışıyor ve bebeği az besliyor buda bebekte gelişme geriliğine sebep oluyo en önemliside tabi gebelik zehirlenmesi anne ve bebek için çok tehlikeli bu belirtilerin varsa lütfen dikkate al...

Benimde iki gündür ayaklarımda şişlik oluyo kalktığımda..sonra gün içerisinde geçiyo,sanırım gece boyunca sol tarafıma yatamadığımdan kaynaklanıyor,bu sefer gittiğimde bende doktoruma danışacağım..Umarım sıkıntılı bi durum yoktur..

kızlar son bikaç gündür ellerim ve ayaklarım şişti sanki. başka bir belirtim yok ama şişlik iyi bişey değilmiş bildiklerime göre. yaşayanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
ayaklardan daha çok ayak bileğindeki ve yüzdeki şişlik önemli ve tansiyon yüksekliğinde idrarda proteine bakılıyo.düzenli bir hafta tansiyonunu aynı saatte ölçttür. normalse problem yoktur. benimde sadece ellerim ve ayaklarım şiş tansiyonuma baktııyorum normal sınırlarda doktorum da bu şişliklerin normal olduğunu söyledi.

Başlangıcı yaşadım , son anda döndüm preeklampsiden..
Sağ kaburgamda müthiş ağrılar oluyordu , bebek 5 aylıktı henüz yani ayağı kolu kaburgamı çok zorlayamazdı , nedeni anlaşılmaz sağ kaburgada şiddetli ağrı , bacaklarımda çok çok fazla şişlik..
Tansiyonum ben farketmeden 16 larda dolaşıyordu oysa benim bundan haberim bile yoktu..
Ben aşırı kilo aldıkça (ki hiç yemiyordum o kadar kilo alıcak bişey) bebekte gelişmede gerilik yaşanıyordu..
Sonra doktor 7 ayı doldurmadığı için bebeğin ve benim tehlikede old. söyledi. 7 aylık olsa suni sancıyla zorla doğum yaptırtıcaktı preeklampsinin sonuçlarını yok etmek için ama sağlıklı bir beslenme ve hergün 1 saat yürüyüşle bebeğe kan akışını hızlandırdım , kendimde 1 kilo verdim o aylarda sonra kilo alışım biraz aha azaldı , ama yaşadığım sıkıntılı günleri hiç unutmadım bebeğime zarar vericem diye o kadar çok korktum ki.

Fazla kilo almaktan kesinlikle kaçınılmalı bol süt bol su yeteri kadar et ve sebze , tam tahıllı yiyecekler.. Un şeker ve tuz insana gerçekten büyük zararlar veriyor..

kızlar bunu yaşayanlar paylaşabilir mi lütfen bana kesin tanı konulmadı yada drum panik yapmamı istemediği için telafuz etmiyor

ben üç hafta önce bu rahatsızlık yüzünden erken doğum yaptım.ikiz bebeklere hamileydim,33.haftamda doğum yaptım.önce ellerim ve ayaklarım şişti.hele ayaklarım patlayacak sanmıştım.sonra bir gece şiddetli burun kanamasıyla hastaneye gittim.tansiyonum fırlamış ve ağır preeklampsi teşhisiyle doğuma alındım.bebeklerim ve ben iyiyiz şimdi ama bu rahatsızlık çok ciddi ve dikkat edilmesi gerekiyor.

teşekkürler canım.doktorum fark etmedi.aslında kontrolde ayaklarımı ve ellerimi göstermiştim ama normal olduğunu ikiz gebeliklerde bu tür şişmelerin erken başladığını söyledi.tansiyonumda hep mükemmeldi zaten.bende rahatsızlık hissetmeyince üstünde durmadım.hatta eşim ve annemler pandaya döndün falan diye dalga geçiyorlardı benimle.meğer birgün daha geç kalsaymışız doğum için çok kötü şeyler olabilirmiş.yani dikkatli olmak lazım.

merhaba benim bebeğim 2.5 yaşında bende preeklampsi geçirdim hemde son aşamaya kadar.37. haftada tansiyonum yükseldi ellerim ayaklarım ve gözlerimde şişmeler oldu ve proteinim yükseldi bebeğimin kalp atışlarına baktı dr rahat olmadığını ve artık normal doğum ihtimalim olmadığını söyleyerek sezeryana aldı beni bebeğimi dünyaya getirdim aslında bebek alındıktan sonra tehlike kalmıyormuş ancak gece yarısı 2 kez havale geçirmişim beni yoğun bakıma alıp 2 gün orda yatırmışlar, diyorum çünkü gözümü açtığımda ben burda ne yapıyorum ben doğuma gelmiştim dediğimi hatırlıyorum kan oranlarım son aşamaya kadar düşmüş kan falan vermişler preeklampsinin son aşaması HELP SENDROMU dedi dr durumuma allah bebeğine bağışladı dedi. ne olur belirtileriniz varsa hamileliktendir deyip geçiştirmeyin mutlaka kontrol altında olun..

ya ben daha hamileliğimin 6.ayındayım ve 10 gündür filan ayaklarım çok şişiyo çalışmaktan diyordum heralde çünkü sabit oturuyorum sürekli arada kalkıp geziniyorum ama pek faydası olmuyo eve gidince iniyo biraz dinlendiğim ve bacaklarımı uzattığım için yatıyorum sabaha biraz daha inmiş oluyor ama gün içerisinde yine şişiyo :gitme:bilmiyordum bu kadar tehlike arzettiğini ve benim daha erken yani son aylarımda değil doktora söylemiştim tuzlu yeme dedi sadece bidahaki gidişime bidaha söliyim :sinifsinif:

ben 34 haftalık hamileyim sabahları ellerim yüzüm şişiyo gün içinde de ayaklarım şiş hep
dr tansiyonunu kontrol et dedi düzenli ölçüyorum hep 10a 6 falan çıkıyo
idrarda da bişey yokmuş çok şükür protein yani
o zaman bu durum benim için normal mi oluyo

benim 4lü testte preeklempsi oranım 1/65...kan değerlerimde düşük çıktı...ne yapmam gerekiyor acaba....çok endişeliyim nolur bi fikir verin arkadaşlar ((

merhaba bugün 4lü taramam vardı..ve doktor preeklamsi riskim olduğunu ve sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi..doktor bebeğe giden kan damarlarıma baktı ,kan akış hızına falan..

açıkcası ben düşük tansiyonluyum..ama bu aralar biden ve aşırı kilo aldım ellerim ayaklarım çok şiş henüz 22 haftadayım , çok korkuyorum bebeğime bi zararı olavcak diye..

2günde 5 kilo aldım.. öyle söyleyeyim.. birazcık diyete başladım diyebilirim en azından aldığım 5 kilodan verebilmek adına...

iğne + coraspin olarak kullanıcam bundan sonra..

bilmiyorum daha ne yapmam lazımki bi gebelik zehirlenmesi denilen şeyden kendimi kurtarabilirim

Geçmiş olsun. Bugünlerde bende preeklamsi hakkında yazılar okuyorum. Geçen ay aile hekiminde verdiğim kan sonucuna bakarken ALT ve AST yani karaciğer enzimlerimin yüksek olduğunu gördüm. Dahiliye oradan da gastroenterolojiye gittim. Üst batın ultrason yapıldı ve ilave kanlar verdim. BAzı sonuçlar 15 günde çıktığı için hala bekliyorum ama 20 günde ALT ve AST değerlerim neredeyse iki kat daha yükseliş gösterdi. Şuan hafif yükseliş var diyorlar ama biraz daha çıkarsa tehlikeli olabileceğini internetteki yazılardan okudum. Gastrolog 15-20 günde kan ver, ölçtür dedi. Kadın doğumcum da ayda 1 versen yeter dedi. İlerleyen safhalarda kaşıntı ve yüksek tansiyon çıkıyormuş. İlaçta verilebiliyormuş ama değerlerin çok yükselmesi bebeğin erken alınmasına veya gebeliğin sonlandırılmasına neden oluyormuş. Ayrıca, gastrolog doğumdan sonra bebeğin organlarını ve kendin için 1 ay daha takip olacaksın dedi. Aslında içim rahat çünkü sen de bende hamileliğin ortasını geçtik. Allah inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip edecek. Şuan tedbir olarak kullandığım vitamin ilaçlarını bıraktım, yalnızca kan ilacı o da 2 güne 1 e düşürdüm. Doktorumda bir daha ki randevu için safra ve karaciğer enzimleriyle birlikte bilmediğim başka kanlar da istedi. Şuan takipteyim. Sende doktorunla görüş ve kan tahlili yaptır. Ne aşamada olduğunu gör.

çok tşk ediyorum canım sanada geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatırız bu durumuda .. amin insallah hayırlısıyla kollarımıza alırız yavrularımızı

4lüyü yapan doktor kızımdan sonra da benim dopplerimi yaptığında preeklamsi belirtilerim olduğunu ve sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi.. (aynısınıda benim kend, doktoruma yazdı). zaten dediğin gibide artık biz bebek için tehlikeli zamanları atlatmışız ama bu durum bizim için sorun olabilirmiş demişti ,dün kendi doktoruma gittimde.. 4lüyü yapan doktor gibi beni panikletmedi.. ayda 1 takip yeterli dedi..zira paniklersen senin tansiyonun için iyi olmaz dedi.. 10 / 6 olan tansiyonum şimdilerde 8 / 4 çıkıyor.. bende de tansiyon yüksekliği yok habire düşüyor aksine.. tatlıyı yasakladı haa zaten aram yoktu ama arada canım istediğinde yediğim zaman deli gibi kaşınıyordum..gece kesinlikle uyuyamıyordum kaşıntıdan ve ateş basmasından.. ben saframı 2yıl önce aldırmıştım sanırım yediğim tatlı karaciğerime ağırmı geliyordu kimbilir.. kilo kesinlikle almayacaksın dedi.. zira kilo alımı preeklamsiyi tetikliyormus.. risk fazla olurmus.. 28 marta randevum var 86 gerçersen sana ceza vercem dedi..ben zaten şuan 85im :18: bol su +spor + diyet yapmam icap ediyor kısaca.. bide doktorum yemek saatinde kesinlikle geçiştirme veya atıştırmalık yeme dedi.. ben sağlık ocağında en son şeker yüklemesi için kan verdim orda hemogramıma bakıldı yani senin o dediğin o değerler benim tahlil kağıdımda yok alt ve ast. 14 martta 2.tetanoz var onun için ebeden genel bi kan tahlili istesem bu alt ve ast çıkarmı acaba? grçi kendi doktorum gerek bile görmedi kan tahliline sadece o da benim dopplerime bakarak kilo almayacaksın vs kısıtlamalrı söyledi.. iğneye ek olarak coraspin verdi.. iğne tek yeterli gelmiyormus çünkü.

ALT ve AST değerleri aile hekimliğinde çıkıyor, baktırabilirsin. Ben gebelik öncesi pıhtılaşma testleri yaptırdım. Heterezigot taşıyıcıyım , yani tek taraflı . 12. haftaya kadar iğne ve coraspin kullandım. Sonra iğneyi doktorlarımdan biri bıraktırdı. Ben de emin olmak için hematologa gittim. O da yalnızca coraspinin yeterli olduğunu söyledi. Ben sadece coraspin kullanıyorum. O da pıhtılaşma için. Ben de artık kiloma daha dikkat edeceğim. Şeker yüklemesini daha yaptırmadım. Bugüne kadar 6-7 kilo aldım.

canım benim daha önce düşüklerim olduğu için pıhtılaşmam vardı zaten.. protrombin ile faktör ııı ; heterizigot

mthfr c677t olanda homozigot yani bu gen bende hiç çalışmıyormus (dr öyle demişti.) bende 3 farklı doktora gidiyorum açıkçası 2si doç biri prof hepside iğne dedi..şimdilerde iğne + coraspin dediler..bebeğimin sağlığı için kullanıcam mecburen.. bana ebe illaki 24 şart değil gel yapalım dedi.. ben gidip şekerimi yüklettim ,neyseki düşük çıktı.darısı başına
kilo olarak 76 ile hamile kaldım şuan 85 kiloyum :18::18: bu 85in birde küsüratı vardı 2 günden beri dikkat ederek küsüratı yok ettim diyebilirim evdeki turşularımıda annemle gönderdim yemeyeyim diye tek başıma zor oluyor diyet başlıklarına bakıcam şimdi bana yararlı ızgara,haşlama vs şeyler yiyorum yani.

Arkadaslar bugun ben de fenayim hic bisy yapmadigim halde ayagim.sis yuzumdede var sanki asiri yorgunum ne uyuyabiliyorum ne ayakta durabiliyorum basimda agirlik var bide bugun lavaboya sadece 2 kez ciktim.boyle bi sorun olabilr mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…