ayaklardan daha çok ayak bileğindeki ve yüzdeki şişlik önemli ve tansiyon yüksekliğinde idrarda proteine bakılıyo.düzenli bir hafta tansiyonunu aynı saatte ölçttür. normalse problem yoktur. benimde sadece ellerim ve ayaklarım şiş tansiyonuma baktııyorum normal sınırlarda doktorum da bu şişliklerin normal olduğunu söyledi.kızlar son bikaç gündür ellerim ve ayaklarım şişti sanki. başka bir belirtim yok ama şişlik iyi bişey değilmiş bildiklerime göre. yaşayanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim
merhaba bugün 4lü taramam vardı..ve doktor preeklamsi riskim olduğunu ve sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi..doktor bebeğe giden kan damarlarıma baktı ,kan akış hızına falan..
açıkcası ben düşük tansiyonluyum..ama bu aralar biden ve aşırı kilo aldımellerim ayaklarım çok şiş henüz 22 haftadayım , çok korkuyorum bebeğime bi zararı olavcak diye..
2günde 5 kilo aldım.. öyle söyleyeyim.. birazcık diyete başladım diyebilirim en azından aldığım 5 kilodan verebilmek adına...
iğne + coraspin olarak kullanıcam bundan sonra..
bilmiyorum daha ne yapmam lazımki bi gebelik zehirlenmesi denilen şeyden kendimi kurtarabilirim
Geçmiş olsun. Bugünlerde bende preeklamsi hakkında yazılar okuyorum. Geçen ay aile hekiminde verdiğim kan sonucuna bakarken ALT ve AST yani karaciğer enzimlerimin yüksek olduğunu gördüm. Dahiliye oradan da gastroenterolojiye gittim. Üst batın ultrason yapıldı ve ilave kanlar verdim. BAzı sonuçlar 15 günde çıktığı için hala bekliyorum ama 20 günde ALT ve AST değerlerim neredeyse iki kat daha yükseliş gösterdi. Şuan hafif yükseliş var diyorlar ama biraz daha çıkarsa tehlikeli olabileceğini internetteki yazılardan okudum. Gastrolog 15-20 günde kan ver, ölçtür dedi. Kadın doğumcum da ayda 1 versen yeter dedi. İlerleyen safhalarda kaşıntı ve yüksek tansiyon çıkıyormuş. İlaçta verilebiliyormuş ama değerlerin çok yükselmesi bebeğin erken alınmasına veya gebeliğin sonlandırılmasına neden oluyormuş. Ayrıca, gastrolog doğumdan sonra bebeğin organlarını ve kendin için 1 ay daha takip olacaksın dedi. Aslında içim rahat çünkü sen de bende hamileliğin ortasını geçtik. Allah inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip edecek. Şuan tedbir olarak kullandığım vitamin ilaçlarını bıraktım, yalnızca kan ilacı o da 2 güne 1 e düşürdüm. Doktorumda bir daha ki randevu için safra ve karaciğer enzimleriyle birlikte bilmediğim başka kanlar da istedi. Şuan takipteyim. Sende doktorunla görüş ve kan tahlili yaptır. Ne aşamada olduğunu gör.
çok tşk ediyorum canım sanada geçmiş olsuninşallah bir an önce atlatırız bu durumuda .. amin insallah hayırlısıyla kollarımıza alırız yavrularımızı
4lüyü yapan doktor kızımdan sonra da benim dopplerimi yaptığında preeklamsi belirtilerim olduğunu ve sıkı takip edilmem gerektiğini söyledi.. (aynısınıda benim kend, doktoruma yazdı). zaten dediğin gibide artık biz bebek için tehlikeli zamanları atlatmışız ama bu durum bizim için sorun olabilirmiş demişti ,dün kendi doktoruma gittimde.. 4lüyü yapan doktor gibi beni panikletmedi.. ayda 1 takip yeterli dedi..zira paniklersen senin tansiyonun için iyi olmaz dedi.. 10 / 6 olan tansiyonum şimdilerde 8 / 4 çıkıyor.. bende de tansiyon yüksekliği yok habire düşüyor aksine.. tatlıyı yasakladı haa zaten aram yoktu ama arada canım istediğinde yediğim zaman deli gibi kaşınıyordum..gece kesinlikle uyuyamıyordum kaşıntıdan ve ateş basmasından.. ben saframı 2yıl önce aldırmıştım sanırım yediğim tatlı karaciğerime ağırmı geliyordu kimbilir.. kilo kesinlikle almayacaksın dedi.. zira kilo alımı preeklamsiyi tetikliyormus.. risk fazla olurmus.. 28 marta randevum var 86 gerçersen sana ceza vercem dedi..ben zaten şuan 85im :18: bol su +spor + diyet yapmam icap ediyor kısaca.. bide doktorum yemek saatinde kesinlikle geçiştirme veya atıştırmalık yeme dedi.. ben sağlık ocağında en son şeker yüklemesi için kan verdim orda hemogramıma bakıldı yani senin o dediğin o değerler benim tahlil kağıdımda yok alt ve ast. 14 martta 2.tetanoz var onun için ebeden genel bi kan tahlili istesem bu alt ve ast çıkarmı acaba? grçi kendi doktorum gerek bile görmedi kan tahliline sadece o da benim dopplerime bakarak kilo almayacaksın vs kısıtlamalrı söyledi.. iğneye ek olarak coraspin verdi.. iğne tek yeterli gelmiyormus çünkü.
ALT ve AST değerleri aile hekimliğinde çıkıyor, baktırabilirsin. Ben gebelik öncesi pıhtılaşma testleri yaptırdım. Heterezigot taşıyıcıyım , yani tek taraflı . 12. haftaya kadar iğne ve coraspin kullandım. Sonra iğneyi doktorlarımdan biri bıraktırdı. Ben de emin olmak için hematologa gittim. O da yalnızca coraspinin yeterli olduğunu söyledi. Ben sadece coraspin kullanıyorum. O da pıhtılaşma için. Ben de artık kiloma daha dikkat edeceğim. Şeker yüklemesini daha yaptırmadım. Bugüne kadar 6-7 kilo aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?