Arkadaşlar merhaba.. Benim 2. gebeliğim 27+2 deyiz..
PREEKLAMPSİ (YÜKSEK TANSİYON+ÖDEM+İDRARDA PROTEİN KAÇAĞI ile kendini gösterir erken doğum sebebidir)
sebebi de bilinmez vucüt reaksiyona giriyor işte..
İlk hamileliğimde preeklampsi geçirdim bu yüzünden 33+4 te oğlumu kucağıma aldım kısa bi yoğun bakım döneminden sonra oğlum taburcu oldu.. Tansiyonum doğumdan sonra hemen düştü, ödemlerimde 10 gün içinde kayboldu..
Aradan 2,5 yıl geçti tekrar hamileyim Allah nasip ederse oğlum olacak.. Doktorumdan memnun olmadığım için yeni doktoruma gittim bugün bazı önemli bilgiler edindim paylaşmak istedim..
Dün sağlık ocağında rutin kan tahlilimi verdim/tetanoz aşısının 2. dozunu oldum.. Çıkan kan sonucunda ufak bi detay vardı..
ALBUMİN 35-52 arasında bi değerde olması gerekirken bende 34.8 çıktı..
Albümin basit tabiriyle kanda bulunan protein demek oluyor.. Benim eksilmeye başlamış.. Doktorum günde 2 tane yumurta yememi ve protein ağırlıklı beslenip bu değerin düşmemesini sağlamalıyız dedi.. Çünkü yeteri alınmayan protein sonucu vucut depodakini kullanınca ve üstünde böbreklerde protein kaçağı yapınca vucut protein eksikliği yaşıyormus.. Peşine vucut tepkiye girip damarlarda su tutuyor(yani ödem tutuyor) ve damarlar bu yüke dayanamıyor tansiyon çıkıyor.. basit olarak anlatmaya çalıştım..
O yüzden sizlerde albümin değerlerinizi kontrol edip proteinsiz kalmamaya çalısın.. Doktorum ne kadar protein yüklersek vucudun eksikliğini hissetmeyeceği için hem ödemlerin az olur hemde yakalansan bile çok geç yakalanırsın dedi bu hastalığa..
Bende eve gelince merak ettim araştırdım ilk oğlumun doğumundan 5 gün önceki kan sonuçlarını çıkardım ne göreyim bariz olarak ALBÜMİN düşmüş ve doktor hiçbişey dememişti uyarı da bile bulunmamıştı.. Hatta simdiki yeni doktorum bile ilk gebeliğinde takipsiz mi kaldın gitmedin mi doktora dedi halbuki 15-30 gün arası mutlaka gidiyorduk..
Bunun dısında gebelik basından beri tuz yasak.. bol su içiyorum.. aralarda kendim tansiyon ve kilo takibi yapıyorum..
kalsiyum/magneyum hapı
kan hapı
kan sulandırıcı
vitamin hapı kullanıyorum...
Bakalım simdiden sonra un/şeker/tuzu kesip iyice protein ağırlıklı besleneceğim.. gelişmeleri yazarım.. benim gibi olup 2. gebeliğini yaşayan yada 2. gebeliği düşünen arkadaslara yol gösterir diye özellikle yazmak istedim.. Herkese geçmiş olsun, hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim hamile arkadaslara da..