• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik Hazırlanan Öğrenci Diyeti?

beg0nya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
430
5
118
İstanbul
Merhaba,

Ben bi ögrenci olarak saglikli bir diyet programina baslamak istiyorum.
Yani sabahlari kahvaltiya pek zaman ayiramiyorum, söyle pratik hemen hazirlayip ayakta yiyebiliecegim.
Sonra okula götürebilecegim.. öglen yemeginde mesela icinde haslanmis tavuk, yumurta vsvs olmayan bi program..

Ilgilenirseniz sevinirim

valla arkadaşlar ne kadar hoşunuza gider işinize yarar bilmem ama ben üniversiteye hazırlandığım sene dershaneye giderken yaptığım diyeti sizlerle paylaşabilirim..bu diyetle 1.5 ayda 8 kilo verdim eğer devam etseydim rutin olarak vücudum alışmıştı 10 günde 2 3 kilo gidiyordu..eğer çok fazlanız varsa belki daha çabuk verirsiniz..bu diyeti annem de yapmıştı 2.5 ayda 22 kilo vermişti doğum sonrası..aslında kafanıza koyarsanız yapılmayacak bir diyet değil..

diyet sebze haftası ve et haftası olmak üzere iki haftadan oluşuyor..

KAHVALTI

1 dilim kepek ekmeği
1 kk beyaz peynir
domates salatalık
2 3 zeytin
şekeriz çay yada kahve
not:kahvaltı hergün aynı

ÖĞLEN

peynrli sandiviç
ligt kola

AKŞAM

yarım pişmiş tavuk
salata

2.gün:aynı menü

3.gün

ÖĞLEN

sosisli sandiviç(salçada yağsız pişen sosisliden yada yağsız ızagara sosisliden yedim)
ligt kola

AKŞAM

6 köfte yada nuget(nuget yedim yağsız teflon tavada ısıtıp)
salata(ben genelde yoğurt yedim)

4.gün:aynı menü
5.gün:haftada bir kere olmak şartıyla sadece öğlen simit ayran yiyebilirsiniz..

haftanın diğer günleri yine aynı şekilde gidiyor seçiminize bağlı fakat haftanın 1 günü öğlen yemeğinde az yağ ile pişmiş menemen ve akşam yemeğinde makarna veya mantı yiyebilirsiniz...

sebze günlerini de sebze yemekleriyle tamamlıyorsunuz fakat ben sebzelerle uğraşmak istemedim hep bu menüyü uyguladım...HERGÜN 1 saat tempolu yürüyüş yaptım bu çok önemlii ve bol su içtim inanın sellitler bile çok azaldı..

umarım yardım edebilmişimdir..

diyet sebze haftası ve et haftası olmak üzere iki haftadan oluşuyor..

KAHVALTI

1 dilim kepek ekmeği
1 kk beyaz peynir
domates salatalık
2 3 zeytin
şekeriz çay yada kahve
not:kahvaltı hergün aynı

ÖĞLEN

peynrli sandiviç
ligt kola

AKŞAM

yarım pişmiş tavuk
salata

2.gün:aynı menü

3.gün

ÖĞLEN

sosisli sandiviç(salçada yağsız pişen sosisliden yada yağsız ızagara sosisliden yedim)
ligt kola

AKŞAM

6 köfte yada nuget(nuget yedim yağsız teflon tavada ısıtıp)
salata(ben genelde yoğurt yedim)

4.gün:aynı menü
5.gün:haftada bir kere olmak şartıyla sadece öğlen simit ayran yiyebilirsiniz..

haftanın diğer günleri yine aynı şekilde gidiyor seçiminize bağlı fakat haftanın 1 günü öğlen yemeğinde az yağ ile pişmiş menemen ve akşam yemeğinde makarna veya mantı yiyebilirsiniz...

sebze günlerini de sebze yemekleriyle tamamlıyorsunuz fakat ben sebzelerle uğraşmak istemedim hep bu menüyü uyguladım...HERGÜN 1 saat tempolu yürüyüş yaptım bu çok önemlii ve bol su içtim inanın sellitler bile çok azaldı..

umarım yardım edebilmişimdir..

yuruyus onemlı gercekten bende yuruyuse basladım ıkı gundur yuruyorum 1bucuk saat ve yuruyus arasında spor aletelrınde yarım saat sporda yapıyorum ınsallah faydalarını gorururm

bende bır sınavzede olarak ye otur ye otur saglam kılo aldım yanı 7 kılocuk kadar :D baktım olacak gıbı degıl duzenlı yemem lazım dıyet lıstesı ıcın cok sagolun faydası olacak ınsallah :D

cnm ben öğrenciyken sabah yarım gevrek peynir çay öğlen aynı akşamda yemek ne varsa onu yiyordum kepek ekmeğiyle 1 dilim aralardada beyaz leblebi işe yarıyordu vede çok basit bi mönü tabi çok uzun süre de yapmamak lasım... bi süre sonra insan çeşit arıyor...

Back
X