• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
bunu kesinlikle tavsiye ediyorum kızlar bana dua edersiniz.

günaydın arkadaşlar akşam eve geç gittiğimiz için hiç bişey yapamadım zaten yapacak bi işimde yoktu geçenakşam çamaşır yıkayıp asmıştım onlarda kurumamış evin içine astığım için bi iş yapmadım yani bu renkli çamaşırlarda kalan deterjan lekelerinden bende çok bıktımya tam asıcam bi bakıyorum beyaz beyaz off bende tekrar makineye atıp tekrar durulatıyorum

günaydın hanımlar şu siyahlarda kalan deterjan lekelerinden illallah dedim artık sıvı deterjan alıcam hangisini tavsiye dersiniz

evet canım bende snir oluyorum bu duruma alsanaalsanasmile

amwayin bahsettiğiniz ürünü ile ankastre ocak ve fırını da temizleyebilir miyiz rahatlıkla

ben de dolaplardan çıkmayan yağ lekelerine sinir oluyorum sanki elin yağlı dokunursun da iz kalır ya öyle leke. mutfak dolaplarını neyle silsem çıkmıyo. kuruduktan sonra yine aynı oluyo

ben de dolaplardan çıkmayan yağ lekelerine sinir oluyorum sanki elin yağlı dokunursun da iz kalır ya öyle leke. mutfak dolaplarını neyle silsem çıkmıyo. kuruduktan sonra yine aynı oluyo

Canım bende çok uğraşıyodum anwayin yüzey temizleyicisiyle sildim pırıl pırıl yaptı.o aygazın yanındaki dolaplarda yağ lekeleri olur ya hepsini çıkardı.Üstüne bide cilalıyorum yeni gibi oluyo.

evet canım bende snir oluyorum bu duruma alsanaalsanasmile

amwayin bahsettiğiniz ürünü ile ankastre ocak ve fırını da temizleyebilir miyiz rahatlıkla

silebilirsin canım, zaten onun için yapılmış bir ürün

Selam şekerler..
Bende yoruldum yaa
__Balkonu yıkadım
__halılarım kurumuş topladım
__çamaşır astım
__evi süpürdüm sildim
__çorba yaptım
__banyoyu bi temizledim
__toz da tamamdır..

Yağçözü yaratanlarda Allah razı olsun valla
Ocağın kenarları kızartma yapınca fazlaca yağlanıyor iki püskürtmede tamamdır..
Ocağın demirlerini ve parçalarınıda bulaşık makinesinde bol domestoslu yıkayınca pırıl pırıl oldu..
dixi de vazgeçilmezim evimde çiçekler açtı

Birde patlıcan yapıcam yine pratiklik...

Daha önceden fazlaca aldığım patlıcanlarımı difrizime atmıştım..
Patlıcanlar baktım fazlaca kötü olucaklar küp küp doğradım az bi yağda çevirip az bi kızartmıştım (önceden) köfftemde vardı onlarıda misket köfteler şeklinde yapıp o yağda onlarıda bir döndürmüştüm
patlıcanlarımı ayrı plastik bir kapta ( 1 tencerelik kadar)
köftelerimi ayrı bir plastik kapta (1 tencerelik yemek kadar)
bırakmıştım..
Çıkarıcam patlıcanları geniş bir tavama buzlu koyucam üzerine köftelerimi
sonra ince ince bibert kıyıcam domates (kırmızı biber yeşil biber karıştırıyorum renkli güzel oluyor)
Az yağda yaptığım salçalı suyumu ve baharatlarımı koyup 15 dk kısık ateşte pişiricem
yemek oldu..
yanına birde pilav
menü hazır
çorba, pilav, patlıcanlıköfte...

dipnot:köftelerinize 1 tatlı kaşığı kadar salça atın rengi çok güzel oluyor yumurtayıda akıyla katın köfte iyi tutuyor parçalanmıyor:kedi:

Birde patlıcan yapıcam yine pratiklik...

Daha önceden fazlaca aldığım patlıcanlarımı difrizime atmıştım..
Patlıcanlar baktım fazlaca kötü olucaklar küp küp doğradım az bi yağda çevirip az bi kızartmıştım (önceden) köfftemde vardı onlarıda misket köfteler şeklinde yapıp o yağda onlarıda bir döndürmüştüm
patlıcanlarımı ayrı plastik bir kapta ( 1 tencerelik kadar)
köftelerimi ayrı bir plastik kapta (1 tencerelik yemek kadar)
bırakmıştım..
Çıkarıcam patlıcanları geniş bir tavama buzlu koyucam üzerine köftelerimi
sonra ince ince bibert kıyıcam domates (kırmızı biber yeşil biber karıştırıyorum renkli güzel oluyor)
Az yağda yaptığım salçalı suyumu ve baharatlarımı koyup 15 dk kısık ateşte pişiricem
yemek oldu..
yanına birde pilav
menü hazır
çorba, pilav, patlıcanlıköfte...

dipnot:köftelerinize 1 tatlı kaşığı kadar salça atın rengi çok güzel oluyor yumurtayıda akıyla katın köfte iyi tutuyor parçalanmıyor:kedi:

ohh yemeğide yaptı bizim hanım:D bende patlıcanları közleyipde koyuorum difrize
sonra çıkarıorum sivri biber ve bol sarımsakla kavuruorum üstünede maydanoz serğiştiriorum çook güzel oluo aynı zamanda kırmızı biberide közleyip koyuorum patlıcanla biberi karıştırıorum içine incecik maydanoz sarımsak roka kıyııorum çoook güzel bir meze oluo::D
köfteyee ekmek içim yok difrizde galete unu koyuorum accık:D

bende cok sevdım burayı yazamasamda sureklı takıp edıyorum.6 aykık bebegım var ondan kalan fırsatta bende aklıma gelen farklı çözümlerimi sızlerle paylasırım

ohh yemeğide yaptı bizim hanım:D bende patlıcanları közleyipde koyuorum difrize
sonra çıkarıorum sivri biber ve bol sarımsakla kavuruorum üstünede maydanoz serğiştiriorum çook güzel oluo aynı zamanda kırmızı biberide közleyip koyuorum patlıcanla biberi karıştırıorum içine incecik maydanoz sarımsak roka kıyııorum çoook güzel bir meze oluo::D
köfteyee ekmek içim yok difrizde galete unu koyuorum accık:D

evet cnm yaptım bitti
ekmeği bende rondodan geçirip difrize atıyorum yada rondodan geçirip (galete unu gibi)
güneşte kurutup kavanoza koyuyorum..

kışlıkları kaldırdım bende demin hurçlara koyuyorum ayrı ayrı oğlumun eşimin kendiminkileri sonra bazamın altı saolsun herbişi alıyor tıkıyorum oraya
Kaşık çatallarımı ç. suyuna koyucam akşamdan koyim dursun..

Beyazlarımıda bir defa makinede yıkadım (senede 2 - 3 defa yapıyorum bunu ben)
normalde tamam makine güzel çıkarıyor domestos felanda koyuyorum ama ben bunu yapmayı seviyorum
derince bir kova yada legenin içine bütün atletleri (özellikle eşiminkileri) ön yıkama yapılmış beyazları dolduruyorum bu leğene kalıp sabunla iyice çitiliyorum baya köpük köpük akşamdan sabaha kadar bekliyor sabah tekrar makinaya atıp yıkıyorum
ve o beyazlığın bana verdiği hazzı hiç bi temizlik maddemi bana vermiyorr
içim rahatlıyor kalıp sabun bu konularda birebir..

onlarda beklesin bu akşam (kendime iş çıkarmaya bayılıyorum)
Amannnn bacılarım evden çıkınca iş bitiyor evde durdukça iş çok vallaguclubacismile

Selam hanımlar,

Ben de çalışan bir bayan olarak geldim siz pratik bayanların arasına...

Genelde hafta sonu yapabiliyorum temizliğimi,

Altı gün çalışınca anca oluyo napayım,:kedi:

Domestos vazgeçilmezim zaten,banyoda tuvaleette kullanırım,

Toz almada,cam kapı vs. silmede pemmbe koyu kıvamlı Cif var,onu kullanıyorum,

Biraz da Domestos katıyorum içine,

Bu cif durulama gerektirmediği için bir kere de silip çıkıyorum,

Napayım vakit yok,vaktim olsa neler neler yapcam da işte,:delphin:

Şimdilik bu kadar,

Arada sırada yazarım yine...

Hayırlı sağlıklı tertemiz güzel günler hepinize........
opuyorumnanaktan

Back
X