pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
Beyaz camasir ve tulleri onyikama gozune deterjan koymadan onyikamali olarak yikiyorum ve tullere kesinlikle yumusatici katmiyorum(tulleri aldigim yerin tavsiyesi)ve en fazla 50 derecede yikarim beyazlari.ben hep ariel kullanirdim(annemden aliskanlik)bu kez esim aldi.alo almis inanamadim.ki vaktim yoktu direk yikadim normalde aksamdan makinede islatirim.kokusuda cabasi.cook memnun kaldim

Memleketteki evimin banyosu siyah beyaz yelerde siyah granit.ve bizim memleketin suyu acayip krecli.porcozu doktum fisfisli siseye oyle buldum kolayini.mutfak tezgahim evyelerim dusakabinim heryere kullaniyorum.krecten su lekesinden dusakabin temizliginden bikmis arkadaslar bilginize..hatta burda balkonlarimada bir kova su dokup porcoz dokup fircalayip bekletiyorum duruluyorum misler gibi oluyo.

Çat kapı gelen misafirler konusunda neler yapıyosunuz? pratik hatunlar
Hazırda bişiler yoksa çok fena tutuşuyorum ben
Gelenin önüne bisküvi,çikolata,gofret vs çıkarmak hiç adetim değildir sevmem
İlla benim yaptığım , emek verdiğim bişi olmalı

Hazır sarılmış börek dışında buzluğumda hali hazırda bişi yok.
Var mı parlak fikirleri olan.
çabucak yapılacak,hazırlanışı basit lezzetli,buzluğa atılmalıkda olabilir varsa isterim ki.

Selam arkadaslar
Size temizilik alıskalıgımı anlatmak istiyorum 1 bucuk yıllık evliyim evlenmeden önce calısıyordum ama evkendikten sonra biraktım evliligin ilk baslrında inanılmaz zor geliuordu ev işleri bana kızkende iş yapardım ama son rötüsleri hep annecigim yaptıgı için ev temiz kalıyormus demekki hiç bu kadar zor oldugunu düsünmezdim basıma gelene kadar eşimin inanilmaz misafiri ve akrabası gelir ilk 9 ay falan misafir agırlamaktan mahvoldum birazda buyüzden zorlandım esasında daha sonra bi ameliyat gecirdim bir ay annem ilgilendi sagolsun bir ayda elimi biseye sürmeyince inalmaz zor gelmeye basladı isler bana temiz bulasık makinasını aksama kadar bekletiyordum üsengeclikten yapamıyordum esim gelmeden bir saat önce toparlıyordum evi o kadar yani :) daha sonra cok radikal bir karar aldım ve erken kalkma alıskanlugı edindim meger işin sırrı buradaymıs gec kalkınca insanda bir uyusukluk oluyor ve zamanda yetmiuor hep birseyler eksik kalıyor simdi saat 6 gibi kalkıp namazımı kılıyorum böylece namazlarımda oturdu cok sukur daha sonra bir birbucuk saat temizlik yapıyorum süpürge acamiyorum tabi o saatte ama ortalıgı toparlama toz alma cam silme dusakabın tuvalet yıkama camasır bulasık hepsini yapıyorum boylece uykumda kacmıs oluyor saat 11 12 ye kadar baska işlerle mesgul oluyorum daha sonra da süpürüp siliyorum toplanmıs evi süpürmek de cok zevkli oluyor eşim zaten cok temiz ve düzenlidir sagılsun bana bi zararı olmaz temizlik konusunda günde maksimum iki saat cabayla tüm evim tertemiz ve düZenli oluyor ve cok mutlu oluyorum :))

burayı okuyup okuyup gaza getiriyorum kendimi iş yapasım geliyor ne güzel.hanımlar çok hamaratsınız sizleri tebrik ediyorum ve evimi toplamaya gidiyorum şimdi.

Cok guzel paylasimlar yapilmis.insallah devami gelir.
Benimde dogum zamani yaklasti,pratik onerilere cok ihtiyacim var.surekli haksizlik modunda oldugum icin basaramayacagim,altundan kalkamayacagim hissine kapildim.yeni cocuklu birine ,ne tavsiyelerde bulunursunuz.yemeicme,misafir agirlama,cocuk ve es ile ilgilenme,temizlik ve tabi kendimede vakit ayirmam lazim...

şu bulaşık deterjanları ne büyük bi nimetmiş yahuuuu!
yıkanıp fark edilmeyen ütüleme esnasında fark ettiğim eşimin yağlı kumaş pant. bulaşık deterjanı anında söktü attı..
Bayada yağ vardı hemde 5-6 yerinde
her yerine bulaşık deterjanı sıktım öylece mak koydum beklettim
sonra yıkadım hiç bişe kalmamış.
Biliyordum çıkardığını ama bukadar çok lekeyide çıkardıya ya valla helal olsun:2:

şunu bilir şunu söylerim evi sık sık süpürdüğünüzde ve sildiğinizde kolay kolay kirlenmiyo..
fantomun kırmızı el süpürgelerini kullanıyorum günlüğe ayrıca temizlik robotum var.
genelde eğer evdeysem her gün mutlaka ev süpürürüm (oğlum ve eşim dağınık önlerinde yemeyi seviyolar tabak tabak mutfağı odalara taşıyolar atom karıncalar) maalum kırıntı oluyo gırgırlamak bana zor geliyo hemen 5 dk süpürüyorum.

Son düzenleme:
Selam
Burayı çok boşladık
Yeni pratik fikirler bilgiler bekliyorum

Küf lekelerine çare..
Çamaşırsuyunu(yoğun kıvamlıysa suyla seyreltin)
Fısfıslı bir şişeye koyup küfün üzerine püskürtün ve silmeyin bırakın öyle kurusun
Küfden eser kalmıcak
Banyodaki kararan kalebodur aralarınada uygulayabilirsiniz.

"....."........"......

Tıkanan lavobonun giderine karbonat boşaltın ve bol sirke dökün açılacaktır
......"."........."..........

Çay demlerden daayım içine 2kesme şeker atarsanız daha iyi demlenecektir

Selam
Burayı çok boşladık
Yeni pratik fikirler bilgiler bekliyorum

Küf lekelerine çare..
Çamaşırsuyunu(yoğun kıvamlıysa suyla seyreltin)
Fısfıslı bir şişeye koyup küfün üzerine püskürtün ve silmeyin bırakın öyle kurusun
Küfden eser kalmıcak
Banyodaki kararan kalebodur aralarınada uygulayabilirsiniz.

"....."........"......

Tıkanan lavobonun giderine karbonat boşaltın ve bol sirke dökün açılacaktır
......"."........."..........

Çay demlerden daayım içine 2kesme şeker atarsanız daha iyi demlenecektir

Ev işleri bir türlü bitmiyor diyenler için güne erken kalkarak başlamanın çok faydalı olduğunda inanıyorum erken kalkan yok alır diye boşuna söylememiş atalarımız ayrıca işleri üstüste çok biriktimeden anında toparlarsak sağı solu ertesi güne daha temiz kalıyor ev.bşrde ütü yaparken mesela tişört bluz pantolon ütülerken ütü masasının altına da yıkanmış nevresim ve çarşafları seriyorum ütüm zaten buhar kazanlı küçük parçaların ütüsü bitene kadar nevresimlerin de ütüsü bitiyor

Halı sildim ben
Fairy+aspirin+kircöz miss gibi oldu

El bezlerimde böyle tuhaf olmustu yapis yapis gibi atcaktim sonra haciisakir kalip sabun geldi aklima yikadim kopurttum kaynar suda beklettim mis gibi oldular.

Buzdolabimin icine bir tabaga turk kahvesi koydum kotu kokuyu aliyo

Buz posetlerinde kemik suyu ve tavuk suyu dondurdum
Corbalara,pilavlara mis gibi

Ben konserve almam
Bulyon almam
Kofte harci,tavuk harci almam
Dondurulmus sylerden milfoy falan haric almam
Hazir muhallebi,paketlerdeki unlu karisimlardan vs almam
Hazir corba hic almadim almam

cok beceriklisin masallah

Özlemisim bu topigi

Bugu butun kapilari sildim suya ahsap temizleyici ve 3-4damla kadarda yumusatici koydum(kokusundan dolayi)
Evi supurdum
Toz aldim
Ayna,tv,dolap(dış) sildim
Mis gibi koktu ev.
Wc yikadim
Lahana sarip, tatli yaptim

Duru mavi kalip sabunun kokusunu cok sevdim dus jeli kullanmiyorum artik ona sardım
Beyaz yikadim ama esimin atletlerini kalip sabunlayip suda bekletiyorum yine yikicam begenmedim istedigim beyazlikda olmadi

Iki hali sildim. Buzdolabini cektim firini cektim altlarini sildim. Firinin icine kabartma tozlu karisimi supur biraktm yarn temizlemek uzere mutfakta yerleri sildim. Sandalyeleri de silip yerlestrdm. Kullandgm su beyaz sirke ve beyaz sabun rendesi karisimiydi. Iki posta camasr astm katladm yerlesterdm. Etrafi topladm. Oturma odasni supurup yerleri elimle silip kuruladm. Aksam yemegi bulasklari vs bittikten sonra spor yaptim. Spordan sonra 10 tane filan ayva kompostoluk dogradm birazni dondurucuya birazini yarn icin ayirdim. 6-7 tane elmayi rendeledim. Iki gun sonra turta da kullanmak uzere buzluga attim. Dun Aksam suda biraktgm kuru fasulye ve nohutlari sobanin uzerine koydum sonra yine buzluga attim. Dikilmesi gereken pijama ve dugmesi kopuk gomlek gbi seyleri diktim. Smdi deeee utu yapicam.

Bugun bayagi da sey yapmisim. Kapi da sildim

Neler yaptik!
Nereyi temizledik?
Nasil, neyle yazalim birbirimize yardimci olalim.
Heveslendirelim
Burasi durgun kalmamali bence.

Bugün il dışından bekar görümcem geliyo, tek kişi de olsa gene de yemek hazırlamak lazım tabi gerçi bana yardıma geliyo ama ilk gün benim halletmem lazım
Şu an yatağın içinde miskin miskin duruyorum
İçimden hiçbişey yapmak gelmiyo
Allah'tan temizliği yapmıştım evim iyi durumda, sadece yemeği sorun ediyorum şu an

Öğlen komşuma gitcem, Yasin günü var, okuma yapcaz, aşure yicez, gelince de yemeğe zaman kalmazsa yandım ben uff çok yorgunum

tr_lelli sence sulu köfte, pirinç pilavı, salata, turşu, yoğurt, ayva kompostosu nasıl olur, yetmez mi ya, sulu köfteyi yuvarlamaya bile üşeniyorum off

Yeter cnm daha ne olsun
Oturdugun yerde yuvarla ac muzigide
Ben oyle yapiyorum
Kofteyi aksamdan assa aliyorum
Buzlugumda da hep ufalanmis ekmegim olur(katiyosan ben biraz ekmek ve pirinc katiyorum)
Patatesleri salcayla soganla biberler cevirip suyunu verince kaynamaya kadar
Baharatlarida yanima aliyorum yogurup hemen yuvarliyorum sonra hafif bi unluyorum

Bende suan miskinlik yapiyorum kalkicam ama
Ev supurcem
Yataklari toplicam
Sulu yemegim yok aklimda da suan bisi yok
Bisi dusunup yapmam lazim.
Ogluma kahvalti hazirlicam
Nevresin degisicem
Bebis sevcem :) 40ucurmaya gelcek bi arkadas annesine(karsi komsu kizi) ona gecerim.

Allah kabul etsin cnm kuraninizi simdiden

Hergun duzenli yapilinca isler ev cok kirlenmiyo inan
Ama suan sen yorma kendini

İyi bari çok şükür içimi rahatlattın :) sen de yoğunmuşsun, sana da kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…