• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293
kızlar bayıldım anlattıklarınıza ne kadar faydalı şeyler.hazır evide temizlemem gerekiyordu benide heveslendirdiniz =)

Gelinn tabikiii:16:
paylaşalımm pratik hatunlar..

tavuk suyu çok var ise eğer ve pilavlarda kullanmayı seviyorsanız (bulyon sevmeyenlere) buzkalıplarına göz göz olan kalıplara tavuk sularını koyup donduruyoruz.. sonra pilav yaparken 2 tane atıyoruzz miss gibi tavuk suyuna pilav. hemde ziyan olmuyor..

domestosu biraz sulandırdım o yoğun kıvamı kırmak için..
fısfıslı şişeye koydum banyoda mutfakda wcde kalebodurda çok kullanışlıı..

bayat ekmeklerimi dilimleyip poşetleyip buzluğa koydum..
çıkarıp kahvaltıda yumutlısütle kızartıyorumm..

slm kızlar bu topiği yeni farkettim. Benim iş yapmam için beni itecek teşvik edecek birşeylere ihtiyacım vardı. Yazdıklarınızı okuyunca heveslendim. Hergün yatmadan ertesi gün yapacağım işleri planlıyorum ama çoğunu yapamıyorum. küçük bebeğim var ona çok zamanım gidiyor üstüne çalışıyorum. Evimi iyice ihmal ettim. Çok canım sıkılıyor bu yüzden aylardır çok detaylı temizlik yapamadım. Çamaşırlarımı topluyorum günlerce sepette bekliyor. Zamanım olmuyor olunca da eşim dur boşver yapma kendine iş çıkarma diyor. Çok şey yapmak istiyorum ama pek azını yapabiliyorum. offf bana bi akıl verin.

kızlar size birşey sormak istiyorum.yemek masamın sandalyeleri beyaz deri ve renkleri çok kaçtı silsemde eski halini almıyor.neyle temizleyebilirim sabunlu su duru su denedim olmadı.bembeyaz sandalyeler kirli beyaz oldu gecende arkadasllarım geldi yemek yedik pantolonunun izi çıkmış izi derken mavi bir renk oluşmuş.çok gözüme batıyo sandalyeler.bileniniz varmı acaba nasıl temizleyebilirim ??

kızlar size birşey sormak istiyorum.yemek masamın sandalyeleri beyaz deri ve renkleri çok kaçtı silsemde eski halini almıyor.neyle temizleyebilirim sabunlu su duru su denedim olmadı.bembeyaz sandalyeler kirli beyaz oldu gecende arkadasllarım geldi yemek yedik pantolonunun izi çıkmış izi derken mavi bir renk oluşmuş.çok gözüme batıyo sandalyeler.bileniniz varmı acaba nasıl temizleyebilirim ??

tatlım domestosun renkliler için olanı varya hani onunla silsen belki işe yarar

burayı yeni gördüm çok güzelmiş..bende çok yıpratıyorum kendimi elimde değil heryer herzaman temiz olucak gardolaplar çekmeceler düzenli olucak..oğlum çok kusuyo bide kusmuk temizlemekle uğrasıyorum bıktım artık..çamaşır makinesi hergün çalışıyo günde 3,4 defa bile çalıştığı oluyo bide deterjanı çok kokuyorum az koymak içime sinmiyo su ve temzilik ürünleri çok harcıyorum o konuda hiç tutum bilmiyorum...kızlar bişey sorucam lavabo çeşme baslarını nasıl yıkıyosunuz cifle yıkıyorum süngerle ovuyorum parlıyo ama üzerinde azda olsa su lekeleri kaloyo sinir oluyorum ova ova çizdim hep bu çözüm bulamadım cifte işe yaramıyo bu su lekelerine duş kabinin camlarındada çıkmıyo duvarlardada ne yapsam olmuyo ovuyorum ama olmuyo çıkmıyolar

Son düzenleme:
burayı yeni gördüm çok güzelmiş..bende çok yıpratıyorum kendimi elimde değil heryer herzaman temiz olucak gardolaplar çekmeceler düzenli olucak..oğlum çok kusuyo bide kusmuk temizlemekle uğrasıyorum bıktım artık..çamaşır makinesi hergün çalışıyo günde 3,4 defa bile çalıştığı oluyo bide deterjanı çok kokuyorum az koymak içime sinmiyo su ve temzilik ürünleri çok harcıyorum o konuda hiç tutum bilmiyorum...kızlar bişey sorucam lavabo çeşme baslarını nasıl yıkıyosunuz cifle yıkıyorum süngerle ovuyorum parlıyo ama üzerinde azda olsa su lekeleri kaloyo sinir oluyorum ova ova çizdim hep bu çözüm bulamadım cifte işe yaramıyo bu su lekelerine duş kabinin camlarındada çıkmıyo duvarlardada ne yapsam olmuyo ovuyorum ama olmuyo çıkmıyolar

cnm ben cillit bang kullanıyorum kireç çözücüsü sıkıp bekletip siliyorum pırıl pırıl oluyor.ama sular çok kireçli oldugundan sanırım ertesi gün yine su lekeleri oluşuyor.

canım musluklar için ben çözüm buldum.aspirin diye bir deterjan var. Onu sıkıyorum sonra durulayıp kuruluyorum.su lekesınden eser yok..

cnm ben cillit bang kullanıyorum kireç çözücüsü sıkıp bekletip siliyorum pırıl pırıl oluyor.ama sular çok kireçli oldugundan sanırım ertesi gün yine su lekeleri oluşuyor.

evet cnm onu bende denedim çıkarmıyo malesef:( teşekkür ederim

canım musluklar için ben çözüm buldum.aspirin diye bir deterjan var. Onu sıkıyorum sonra durulayıp kuruluyorum.su lekesınden eser yok..

aspiri annem kullanıyodu galiba yağ lekeleri için memnundu ama ben daha hiç denemedim bi kaç markete bktım yoktu anneme söyliyim banada alsın bi deniyim bakalım insallah çıkarır çok kötü duruyo hele duşakabinin camlarında:( teşekkür ederim cnm:)))

Koltuklarınızı nasıl siliyorsunuz. Yani 1 katmı siliyorsunuz yoksa 2 - 3 kere silip sonra duruluyormusunuz.Anlatırmısınız.

musluklar için bulaşık makinası parlatıcısını önerebilirm. bulaşık makinası için ise sirke:34:

Koltuklarınızı nasıl siliyorsunuz. Yani 1 katmı siliyorsunuz yoksa 2 - 3 kere silip sonra duruluyormusunuz.Anlatırmısınız.

benim makinem var onla yıkıyorum..
silmek istersemde ilifle siliyorum çok güzel siliyo..
sabunlu suyla iyice bir kat sonra temiz suyla bir kat daha silersen tertemiz olur..
bulaşık deterjanı+kirçöz.. kalıp sabunda biraz kullanabilirsin güzel temizleyiciler..

musluklar için bulaşık makinası parlatıcısını önerebilirm. bulaşık makinası için ise sirke:34:

sirkeli suyla ben kristallerimi siliyorum güzel parlıyorlar..

slm kızlar kolay gelsin herkese bende tüm gün çalışıp eve gidip hem küçük bebekle hem büyük bebekle:) uğraşmak zorunda olanlardanım.
bi arkadaş demir ilacı lekesini sormuş her hanım gibi benimde kabusumdu nevresimde kıyafetlerde ama artık hiç dert etmiyorum çünkü limon çıkarıyor. ya suyunu sıkın biraz beklesin yada sürün eğer hafif sarısı kalırsa limonun bulaşık deterjanı döküp bir iki sürün elinizle gitti bittiii:)

şu günlerde fildişi aspirin sipariş ve ersağın damla ve lavabo temizleyicisiniettim onu bekliyorum kullananlar hep ii bahsetmiş

bimin güldal kireç ve pas temizleyicisi var süper bişey deneyin derim

kızlar A 101 de aspirin diye bi temizleyici gördüm ama cesaret edip alamadım iyi temizlermi acaba kullananızmı varmı çamaşır suyu bana dokunuyo lavaboları falan bununla temizlesem güzel temizlermi:26::26::26::26::26:

Daha önce bahsedildimi bilmiyoruma ama bir pratik te benden.:27::27:limon portakal kabuğunu rondoda çekip kavanoza koyuyorum üzerine zeytinyağıyla dolduruyorum .kek ve pasta için her zaman elimin altında oluyor:52::52:

Back
X