Premature Bebekler Pramatür ve sendromik bebek anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

beyinbilir33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
6
0
36
İçel Mersin
2 yasında prematür doğan bir bebeğim var.Anne karnında oksijensiz kaldığı için 60 günlük bir yoğun bakım sürecimiz oldu sonrasında kalbindeki deliği,damağındaki yarığı,kasık fıtığını,ve horman sayımlarında sorun olduğunu öğrendik bebeğimin sendromik olduğunu söylüyorlar fakat bir teşhis konmadı Benim gibi anneler varsa sizlerle konuşmak istiyorum...

canımm öncelikle aramıza hoş geldin canım inşallah bebişin Rabbim dualarla , dilerim ki inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur , o peygamber sabrı dediğimiz sabrı Yüce Rabbim sana ve senin gibi annelere bahşetmiş inşallah bu büyük yüce sabrınızın , meşakketinizin , emeğinizin karşılığında herşey bir an önce yoluna girsin isterimmm , Rabbim yardımcınız olsun her daimm

Son düzenleme:
Güzel dileklerin için teşekkür ederim Allah razı olsun imtihan dünyası hepimiz bir Sınav İçindeyiz Rabbim herkese istediğini hayırlısıyla versin.Koskoca memlekette bir eray daha yokmuş bakalım daha çok kişiye ulaşa bilecek Benim gibi anneleri bulabilecekmiyim?

aynen canım yaa hepimizinki ayrı sınav inşallah Rabbimin verdiği o güçle sabırla üstesinden gelip atlatacağızz öyle malesef bir sürü Eray lar bir sürü benim gibi bebiş özlemi çekenler var malesef daha neler neler var inşallah eninde sonunda hepimizin yüzü gülecek emeinim canımm kk yı bu yüzden çok seviyoruzzz derdine derman olan o kadar çokk arkadaşlar var ki seni de bulacaklar eminimmm

merhaba dertdasım bnmde ıkızlerım 30 haftalık dogdular kızımda sorun yok cok sukur ama oglum dogumdan sonra oksıjensız kalmıs ve beynın sol tarafında yuzde 80 lık doku kaybı var sp tanısı kondu 18 aylık oldular ama oglum yuruyemıor oturamıordu yogun bır fızık tedavıye basladık 3 aydır yaklasık yenı yenı oturmaya basladı ayakta tutunup duruyor.cok sukur 65 gun kuvezde kaldılar.rabbım sabır versınbızlşere

allah sabır versin öncelikle bende ikiz annesiyim 24 haftalık doğum yaptım .
oğlumla kızım 700 gram doğdular.. ilk gebeliğimde değildi.
ilk gebeliğimde preeklemsi olmadı ..celeston iğneyle kendi kendilerine nefes alabildiler.
bir süre nazal cpap la nefes aldılar.. ilk deneyimimiz hastane enfeksiyonu aldılar kızım 1. evre beyin kanaması geçirdi.
ileri derecede trombositpenileri vardı.her bir yerlerinde kanama olabilirdi..
allahım yardım etti bunlarıda atlattık..
oğlum 1400
kızım 1280 gramken taburcu oldular..
meleklerim evlerine döndü.. dünyanın en mutllu insanıydım.
6 gün sonra rop muaynesinde damla damlatıltan sonra ikiside kötüleşmeye başladı..
oğlumun solumu durdu rop yapıcak dr suni teneffüsle geri döndürülde.
muaynede herşey normal çıktı..
oğlumu tekrar yarı ölü şekilde taburcu olduğu hastaneye geri götürdüm
ve bana söylenen herşeye hazırlıklı olun ,
nefes almak istemiyor ..
kızımda bu arada mama yemiyor solgun olduğunu söyledim iyi dediler ve gönderdiler..
bu arada oğluş 1700
meleğim 1680 gram olmustu 4 günde sağlık durumlarıda iyiyidi.
neyse eve geldim bir yandan oğluşa ağlarken
baktım kızımda kötüleşiyor.
üstünü değiştirip acil hastaneye götürdüm
kıyafetlerini çıkartıp bana verdiler ..
eve döndüm bitik bir şekilde ..
gece yarısı kızımın kan gazlarının düştüğü nefes almaya çalışıyor ama olmuyor diye aradılar
resmen yıkıldım ertesi gün entübe edilmiş ve en son derecede havalandırılıyordu..
bir süre sonra çoklu organ iflasından malesef 1- mayıs 2004 de kaybediyorumm.
çok direndi savaştı ama başaramadı ..
bir yandanda oğlum yaşam savaşı veriyor..
oğlum beni bırakmıyor..süper kahramanım benim ..
mayısın 16 sında tabuurcu oluyoruz..
sonra ayağında titreme farkediyorum ..
nöroloğuna söylüyorum ama yakalayamıyor..
böyle prematüre doğan bebeklerde çok dikkatli olmak lazım her hareket izlenmeli ve dikkate alınmalı
hatta hatırlarımbazı yakınlarım zayıf ondan titriyor takma dediler..
daha sonra beyin ulturosonu çekilerken ayak titremeye başladı..
hemen eeg çekildi . CP olduğunu söylediler .
fizik tedaviye başladık..bu arada hastalıklarımız ateşimiz yükseliyor bu zamanlarada verilen hareketleri yapamadık..
bir gece baktık adam yerde oynaraken desteksiz oturuyor ..
böyle böyle başladık..
en önemlesi sabır artı ınançtır..bu bebekler savaşcı ve süprizleri severler .
bu arada kenarlara tutuna tutuna yürümeye başladım.
değişik hiç görmediğim bir emekleme şekliyle evin içinde beni takip etmeye başladı..
bir yaşını geçtik fizik devam yaklaşık 14 aylık
desteksiz ayakta duramayan cocuk yazlıktayım bahçeye indirdim
çimlerde bir bıraktım yürümeyi bırakın koşmaya başladı..
yazlıkta herkes alkışlıyor.
bazıları sevinç gözyaşları döküyor benim gibi
şimdi çok akıllı bir çocuk nöromotor gelişimi ince motor hiçbirinden sorunumuz yok
sadece biraz ama çok değil minyatür bir çocuğuz şimdi 2. sınıfta

.. Özür dilerim biraz uzun oldu ..
diyeceğim şu ki bebeklerinize inanın ve güveninn
Çünkü onlar bizim küçük savaşçılarımız..
Allah hepinizin bebeklerine sağlıklı bir şekilde büyütmek nasip etsinn.. sevgiler..

evet bizim cocuklarımız savaşçı maalesef benim bebegimin göz teması hiç yok... Bizde fizik tedavi alıyoruz fakat kurumlarda verilen fizik tedavi saatinin yettiğini düşünmüyorum ayda 8 saat ne kadar etkili olabilir ki diyorum.. İşin en zor kısmıda biir sendrom belirlenememiş olması rabbim hepimizin yardımcısı olsun sabrımızı çokk versin bebeklerimizede güçç ...

benim bebegimde 20 aylık söylediğin gibi bizde 3 ay oldu fizik tedaviye başlayalı evet faydasını gördük ayakta duruyor destekli adımlar atıyor ben kurumlardaki 8 saatin yeterli olduguna inanmıyorum biz ne kadar tepkili olsakta bu milli eğitim bakanlıgının ilgilenmesi gereken bir durum diye düşünüyorum ilginden dolayı tesekkür ediyorum öpüyorum bebişlerini

kızlar evinize geldiğinizde bebişlerinizin keyfi iyi oldukça o hareketleri siz yaptırın ne kadar çok yaptırırsanız o kadar fayda görüceksiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…