- 30 Nisan 2009
- 302
- 9
- 44
3.5 aylik bir oglum var prader willi sendromlu cok anlamsiz geliyor ne oldugu hakkinda fikri olmayan insanlar icin eger suan bu yaziyi okuyorsaniz ya bebeginiz yada bir yakininiz prader willi hastasi olmali mutlaka derin bir huzun keder tarifsiz bir aci kaplamistir icinizi . Herseyden onemlisi bunu nasil farkettginiz ben yurt disindayim ve endiseli bir anne oldugum icin 3 haftalikken beslemekte ve uyandirmakta zorlandigimiz bebegimize test yaptirdik ve sonuc prader willi hastasi oglumuz suan 3.5 aylik ve 6 kilo gulen hareket eden bir bebek ellerini izliyor tipki digerleri gibi bizimle konusmaya calisiyor gibi bakiyor surekli kucaklanmayi tabiki cok seviyor .buraya yazmamin sebebi eminimki yuzlerce prader willi hastasi var turkiyede ama kimsein bir paylasimi yok ben ingilteredeyim burda surekli bu hastalikla ilgilenen insanlar dernekler aileler var ayni hastalikla mucadele eden cocuk sahibi kisiler . Eger bebeginiz dogumdan sonra aglamiyorsa uyanmiyorsa sut icin gogsunuzde surekli uyuyorsa kilo almiyorsa biberonla beslediginizde kilo alimi biraz duzene giriyor ama uyku hali ve gucsuz kaslar devam ediyor hastaligin ilerki evrelerinde cok fazla belirtileri var davranis bozukllugu istah problemi konusma ve yurume guclugu gibi tabiki birde surekli yeme istegni giderememeleri surekli yemek icin tutturma nobetleri gecirmeleri. Henuz oglum kucuk ve ilerde bizi bekleyen herseye karsi sabirlik ve guclu olacagiz herzaman onun yaninda en buyuk destekcisi annesi ve babasi durucak. suan bunlari yazarken benim dunyalar harikasi bebegim yanimda uyanmis bana bakip gulumsuyor ona her baktigimda aglamaktan kendimi alamasamda guclu olmam gerektiginn farkina variyorum. Bugunden sonra gozyasi yok yarisimiz basladi ,lutfen sizde gormezden gelmeyin dunyanin heryerinde bu hastaligin bir dernegi ve milyonlarca destekcisi var ama turkiyede henuz yok bunun olmasi icin hepimiz mucadele etmeliyiz yardimlarini ve gorusleriniz bekliyorum. Elimden geldigi kadariyla bilgilerimi ve yasadiklarimi paylasmaya calisacagim umarim ihtiyaci olanlara bir yardimim dokunur bir umut olur sonucta bebeklerin ailesinin kocaman sevgisine ve emegine cook ihtiyaci var, Bu sendromu yasayan ama ailesinin bunu gormezlikten geldigi kaderine terkedilen cocuklar olmasin artik onlarda herkes gibi hayati cok guzel sekilde yasama hakkina sahipler . Bebeklerin zekasini anne sevgisinin % 40 artirdigi unutmayalim evimizdeki dehanin farkinda olalim kucuk adimlarla cok sey basarabiliriz.
havva simsek
havva simsek
Son düzenleme: