Yeni ekip kurma imkanım yok maalesef.Birkaç kişi alındı fakat onlar da aynısı olmaya başladı.Aralarında konuşarak durumu zorlaştırma kararı aldılar sanırım.Bir işyerinde başlangıçta aynı statüde olan kişilerden biri yükselirse ve kişilerin üstü olursa genellikle böyle ego kaynaklı problemler çıkabiliyor. Çoğu işyerin de bu durum sonucunda yükselen kişi ekibi yeni baştan kurma yoluna gidiyor gördüğüm kadarıyla. Bu olamayacak durumdaysa da yasal olarak iş yerinde ne yapması gerekirse yapıp diğerleriyle kötü olmayı göze alarak problemleri çözüyor.
eski iş arkadaşlarının tutumu yeni gelenlere de nasıl davranacaklarının mesajını veriyor belli ki. kötü olmaktan korkmadan biraz daha net bir şekilde işinize devam edin. Ama evet bu durumlar çok zorlayıcı olabiliyor.Yeni ekip kurma imkanım yok maalesef.Birkaç kişi alındı fakat onlar da aynısı olmaya başladı.Aralarında konuşarak durumu zorlaştırma kararı aldılar sanırım.
Kızlar merhaba.
Bir şirkette yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum.Diğer arkadaşlarım benden biraz daha eski.Fakat ben işe adapte olup alışana kadar kimse elini taşın altına koymamış,görevlerini yapmamışlar.Ben de eksiklikleri görüp yapmaya başladım.Patronum da çalışma performansımı fark edince ciddi bir zam yapıp yönetim temsilcisi olarak atadı.
Şimdi pozisyonumdan dolayı onlara görev ve sorumluluk veriyorum,yapıp yapmadıklarını takip ediyorum.Görev tanımım bu şekilde.
Fakat verilen görevleri yerine getirmiyorlar.Ve asla şunu yap bunu yap demem stajyere bile.Şunu şöyle yapalım mı,bunu bu hafta yapmış olalım gibisinden tatlı tatlı konuşurum.Şikayet etmekten hoşlanmadığım için defalarca birebir uyardım,toplantılarda konu haline getirmedim,firma sahibine ya da genel müdüre durumu aksettirmedim.Sürekli hatırlattığım için de benimle mesafe koymaya selam bile vermemeye başladılar.Yardımcı olmaya çalıştım ama benim işlerim de çok fazla yoğun ve arkalarını toplamak istemiyorum.Ve onların yapmaları gereken işlerden veri alıyorum,yani onlar yapmayınca bana da engel oluyor.
Onlar yapmadıkça benim ilgilenmediğim ve görevimi yapamadığım düşünüldü ve uyarıldım.Ben de artık şikayet etmeye başladım.Yapılmıyor edilmiyor gibisinden.Onları şikayet ettiğim için şu an iyice tavır aldılar.
Sorumluluklarını ısrarla yerine getirmiyorlar,iş yapmak istemiyorlar.Ben de nereye kadar şikayet edebilirim ki,sürekli şikayet ediyorsun denicek bir süre sonra.İstifa etmeyi düşünüyorum fakat nereye gitsem böyle insanlarla karşılaşacağım.O kadar mutsuz geliyorum ki işe.Neden böyleler anlamıyorum.Ne yapmam gerek onu da bilmiyorum artık.
maalesef, o kurumsallığa geçemedikYapalım değil de bunu yapın ... hanım gibi verseniz görevi? Ciddiyetin artışını farketseler.
Siz yine de "yapın" diyerek verin. Yapmalarını istediğiniz her şey yazılı olarak bulunsun. Konuşarak söylense bile ardından email ile teyitleyin, ne zamana kadar yapılması gerektiğini de kesin bir dille söyleyin. Gerekirse üstünüzü ekleyin emaile. Bir hafta süre mi verdiniz, üçüncü gün sorun durum ne diye. Yapılmadıysa beşinci gün gene sorun, yapmamanın sonuçlarını hatırlatın.maalesef, o kurumsallığa geçemedik
Niye istifa ediyorsun yahu. Ne güzel terfi zam almışsın. Babanın kızları mı koruyup kollayacak bir de üstüne onlar için azar yiyeceksin? İş yerinde arkadas edinmeye gerek yok zaten. Orası okul değil sosyallesesin. Müdürün nasıl seni uyarıyor sen de öyle uyar . Hepsini topla önce konuşmanı yap. Bundan sonra istemiyorum de hata savsaklama. Sizin yüzünüzden ven azar isitemem bundan sonra olursa yazılı uyarı verip üst yönetime bildiricem performans düzeylerini de. Hala devam ederlerse de bildir zaten ya uyarsinlar ya gerçekten ihtiyacı olan birini bulsunlar. Kimseyle iyi olmana gerek yok işin iyi yapılmasına ihtiyacın var.Kızlar merhaba.
Bir şirkette yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum.Diğer arkadaşlarım benden biraz daha eski.Fakat ben işe adapte olup alışana kadar kimse elini taşın altına koymamış,görevlerini yapmamışlar.Ben de eksiklikleri görüp yapmaya başladım.Patronum da çalışma performansımı fark edince ciddi bir zam yapıp yönetim temsilcisi olarak atadı.
Şimdi pozisyonumdan dolayı onlara görev ve sorumluluk veriyorum,yapıp yapmadıklarını takip ediyorum.Görev tanımım bu şekilde.
Fakat verilen görevleri yerine getirmiyorlar.Ve asla şunu yap bunu yap demem stajyere bile.Şunu şöyle yapalım mı,bunu bu hafta yapmış olalım gibisinden tatlı tatlı konuşurum.Şikayet etmekten hoşlanmadığım için defalarca birebir uyardım,toplantılarda konu haline getirmedim,firma sahibine ya da genel müdüre durumu aksettirmedim.Sürekli hatırlattığım için de benimle mesafe koymaya selam bile vermemeye başladılar.Yardımcı olmaya çalıştım ama benim işlerim de çok fazla yoğun ve arkalarını toplamak istemiyorum.Ve onların yapmaları gereken işlerden veri alıyorum,yani onlar yapmayınca bana da engel oluyor.
Onlar yapmadıkça benim ilgilenmediğim ve görevimi yapamadığım düşünüldü ve uyarıldım.Ben de artık şikayet etmeye başladım.Yapılmıyor edilmiyor gibisinden.Onları şikayet ettiğim için şu an iyice tavır aldılar.
Sorumluluklarını ısrarla yerine getirmiyorlar,iş yapmak istemiyorlar.Ben de nereye kadar şikayet edebilirim ki,sürekli şikayet ediyorsun denicek bir süre sonra.İstifa etmeyi düşünüyorum fakat nereye gitsem böyle insanlarla karşılaşacağım.O kadar mutsuz geliyorum ki işe.Neden böyleler anlamıyorum.Ne yapmam gerek onu da bilmiyorum artık.
iş yerinde birine hanım bey demek veya görev vermenin kurumsallıkla bir alakası yok.maalesef, o kurumsallığa geçemedik
Kurumsallık değil yav bumaalesef, o kurumsallığa geçemedik
Veriliyor ama ciddiye alınmıyor.İşini yapmayanı işten çıkarma huyu yok patronumuzun,kendi gidene kadar bekliyorSize uyarı vermektense onlara verseler çözülür bence, uyarı alınca işten çıkarılmaktan korkup iş yaparlar diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?