Pozisyonum ve söz dinlemeyen iş arkadaşlarım

kedililos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2023
315
200
18
Kızlar merhaba.
Bir şirkette yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum.Diğer arkadaşlarım benden biraz daha eski.Fakat ben işe adapte olup alışana kadar kimse elini taşın altına koymamış,görevlerini yapmamışlar.Ben de eksiklikleri görüp yapmaya başladım.Patronum da çalışma performansımı fark edince ciddi bir zam yapıp yönetim temsilcisi olarak atadı.

Şimdi pozisyonumdan dolayı onlara görev ve sorumluluk veriyorum,yapıp yapmadıklarını takip ediyorum.Görev tanımım bu şekilde.
Fakat verilen görevleri yerine getirmiyorlar.Ve asla şunu yap bunu yap demem stajyere bile.Şunu şöyle yapalım mı,bunu bu hafta yapmış olalım gibisinden tatlı tatlı konuşurum.Şikayet etmekten hoşlanmadığım için defalarca birebir uyardım,toplantılarda konu haline getirmedim,firma sahibine ya da genel müdüre durumu aksettirmedim.Sürekli hatırlattığım için de benimle mesafe koymaya selam bile vermemeye başladılar.Yardımcı olmaya çalıştım ama benim işlerim de çok fazla yoğun ve arkalarını toplamak istemiyorum.Ve onların yapmaları gereken işlerden veri alıyorum,yani onlar yapmayınca bana da engel oluyor.

Onlar yapmadıkça benim ilgilenmediğim ve görevimi yapamadığım düşünüldü ve uyarıldım.Ben de artık şikayet etmeye başladım.Yapılmıyor edilmiyor gibisinden.Onları şikayet ettiğim için şu an iyice tavır aldılar.
Sorumluluklarını ısrarla yerine getirmiyorlar,iş yapmak istemiyorlar.Ben de nereye kadar şikayet edebilirim ki,sürekli şikayet ediyorsun denicek bir süre sonra.İstifa etmeyi düşünüyorum fakat nereye gitsem böyle insanlarla karşılaşacağım.O kadar mutsuz geliyorum ki işe.Neden böyleler anlamıyorum.Ne yapmam gerek onu da bilmiyorum artık.

Bir işyerinde başlangıçta aynı statüde olan kişilerden biri yükselirse ve kişilerin üstü olursa genellikle böyle ego kaynaklı problemler çıkabiliyor. Çoğu işyerin de bu durum sonucunda yükselen kişi ekibi yeni baştan kurma yoluna gidiyor gördüğüm kadarıyla. Bu olamayacak durumdaysa da yasal olarak iş yerinde ne yapması gerekirse yapıp diğerleriyle kötü olmayı göze alarak problemleri çözüyor.

Yeni ekip kurma imkanım yok maalesef.Birkaç kişi alındı fakat onlar da aynısı olmaya başladı.Aralarında konuşarak durumu zorlaştırma kararı aldılar sanırım.

Yeni ekip kurma imkanım yok maalesef.Birkaç kişi alındı fakat onlar da aynısı olmaya başladı.Aralarında konuşarak durumu zorlaştırma kararı aldılar sanırım.
eski iş arkadaşlarının tutumu yeni gelenlere de nasıl davranacaklarının mesajını veriyor belli ki. kötü olmaktan korkmadan biraz daha net bir şekilde işinize devam edin. Ama evet bu durumlar çok zorlayıcı olabiliyor.

İlk baştan çizgileri net çizmek gerekiyor çünkü çok çabuk suiistimal ediliyor bu durum. Haya ve eksik iş yapmaya devam ettikleri sürece sorumlu siz olacaksınız çünkü sözünüzü dinletemiyor olacaksınız. Sonunda bu iş size patlayacak maalesef.
Size tavır aldıkları için bu saatten sonra da tavırları düzelmeyecektir

İş arkadaşlarınızla samimi olmak zorundadi değilsiniz. Bu saatten sonra tamamen resmi olun. İş hayatında bir şeyleri stabil tutmak çok zor

Resmi olarak sorunları anlatan çok resmi bir dilekçe yazın ustlerinize verdiğiniz görevleri zamanında yapılamaması yada yapılmaması yüzünden sobraki adıma gecemediginiz ..sorunun hiyerarşi basamaklarındaki eksiklikten olduğunu vs

Yapılması gereken şeyleri şirket müdürüne CC ederek mail yoluyla yapıp, mail yoluyla cevap isterseniz daha iyi olur böyle imkanınız varsa .
Hiyerarşi belli olur. Ayrıca yapılmasını istediğiniz tarih ve cevap kanıtlı bir şekilde bulunur.
Kem kum edildiğinde bak sana bu tarihte mail atmışm diye gösterirsiniz. Ayrıca sizin bir üstünüz gördüğü için karşınızdaki sizi daha ciddiye alır.

maalesef, o kurumsallığa geçemedik
Siz yine de "yapın" diyerek verin. Yapmalarını istediğiniz her şey yazılı olarak bulunsun. Konuşarak söylense bile ardından email ile teyitleyin, ne zamana kadar yapılması gerektiğini de kesin bir dille söyleyin. Gerekirse üstünüzü ekleyin emaile. Bir hafta süre mi verdiniz, üçüncü gün sorun durum ne diye. Yapılmadıysa beşinci gün gene sorun, yapmamanın sonuçlarını hatırlatın.

Nezaket vb, oraları aşmış durum. Tavır nasıl olur siz gösterin. Arkanızı kollayın her şekilde.

iş yerlerinde yapalım mı sorusuna karşıyım ben, sizin işiniz bunu yaptırmak ise ve bunun için herkes maaş alıyorsa yapalım mı değil daha yaptırımcı bir uslup kullanılmalı bence.
onlarda çalışsaydı onlarda üst alsaydı napalım çalışmamışlar bunun ceremesini siz çekmemelisiniz.
daha otoriter davranmalısıniz bence, ayrıca üst pozisyondakiler ne zaman böyle ılımlı olsa genelde başları ağriyor heleki alt çalısanları kendinden daha eski personel ise.

Niye istifa ediyorsun yahu. Ne güzel terfi zam almışsın. Babanın kızları mı koruyup kollayacak bir de üstüne onlar için azar yiyeceksin? İş yerinde arkadas edinmeye gerek yok zaten. Orası okul değil sosyallesesin. Müdürün nasıl seni uyarıyor sen de öyle uyar . Hepsini topla önce konuşmanı yap. Bundan sonra istemiyorum de hata savsaklama. Sizin yüzünüzden ven azar isitemem bundan sonra olursa yazılı uyarı verip üst yönetime bildiricem performans düzeylerini de. Hala devam ederlerse de bildir zaten ya uyarsinlar ya gerçekten ihtiyacı olan birini bulsunlar. Kimseyle iyi olmana gerek yok işin iyi yapılmasına ihtiyacın var.

maalesef, o kurumsallığa geçemedik
iş yerinde birine hanım bey demek veya görev vermenin kurumsallıkla bir alakası yok.
ortalık iyice laçkalaşmış belliki.
iş yerine adım attıginiz andan itibaren aynı iş yerinde calissaniz bile anneniz anneniz degil mesai saatleri içerisinde x hanımdır.
bu böyle olmazsa uğraştığıniz sorunlar çıkıyor işte ortaya

Çok benzerini yaşadım, ben alan açtıkça patrondan azar yiyen ben oldum işler yapılmıyor diye.
Şimdi bu bu tarihe kadar yapılacak diye not düşüyorum her işe, gerekirse o güne kadar her gün kontrol edip yapanlara teşekkür ediyorum yapmayanların ismini söyleyip az kaldı, bitirin lütfen belirlediğim tarihe kadar diyorum. Bir yerden sonra isimleri sürekli yazılan kişiler zaten rencide olmak istemedikleri için yapmaya başlıyor.

Bu bir iş ortamı, kimse orada babasının hayrına bulunmuyor. Hepsi görevini yerine getirmekle mükellef, karşılığında maaş alıyorlar. Emir vermelisiniz. Yaptığınız hata en başta bu sorumsuzluklar ufak tefekken gerekli tavrı sergilemeyip durumun büyümesine sebep olmanız olmuş. İyi niyetle yaklaşmak istemişsinizdir o yüzden onlar kadar suçlu değilsiniz. İş kapsamında verilen emir ve sorumluluklar var. Peki buna uyulmadığında uygulanan bir yaptırım var mı?
Verilen işi yapmadığında o işi bitirmesi için mesaiye kalmasını sağlamak ya da işi aksatmak ve iş yerinin maddi zarara uğratmaya yönelik bir tutanak işe yarayabilir. Mecazen birini ibret-i alem için sallandırırsanız diğerleri işine döner bu böyledir. Hepsi ilk olarak kendilerini düşündüğü için işlerini yapmaya başlarlar bu bağlamda aralarındaki dayanışma bozulur sonucunda da size zamanla yakınlaşmaya ve hak ettiğiniz saygıyı duymaya da başlayacaklardır. Sert olun, ne istediğinizi biliyor gibi görünün ve istediğinizi alın. Kaybedeceğiniz şey en fazla işiniz olur ki istifa etmeyi bile düşündüyseniz bu sizin gözünüzü çok da korkutmamalı. Yaptırım uygulayın

Ekip lideriyim. Direkt bunu yap, et demiyorum ama 'Su tarihe kadar su sonucu gormek istiyorum' diyorum. Eger o tarihten bir gun once almadiysan 'Attigin sonuclari goremedim' diyorum. Iste atmadim falan derse 'Yarin son gun demistim, bugun bekliyorum lutfen geciktirme' diyorum.

Sizin yerinizde olsam kendi ustunuz ve tum ekiple ortak toplanti talep eder ve durumu konusurdum. Herkes etegindeki taslari doksun ve bitsin, onemli olan islerin yurumesi.

Size uyarı vermektense onlara verseler çözülür bence, uyarı alınca işten çıkarılmaktan korkup iş yaparlar diye düşünüyorum
Veriliyor ama ciddiye alınmıyor.İşini yapmayanı işten çıkarma huyu yok patronumuzun,kendi gidene kadar bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…