• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pozisyonum ve söz dinlemeyen iş arkadaşlarım

Ekip lideriyim. Direkt bunu yap, et demiyorum ama 'Su tarihe kadar su sonucu gormek istiyorum' diyorum. Eger o tarihten bir gun once almadiysan 'Attigin sonuclari goremedim' diyorum. Iste atmadim falan derse 'Yarin son gun demistim, bugun bekliyorum lutfen geciktirme' diyorum.

Sizin yerinizde olsam kendi ustunuz ve tum ekiple ortak toplanti talep eder ve durumu konusurdum. Herkes etegindeki taslari doksun ve bitsin, onemli olan islerin yurumesi.
öyle ilerleyeceğim ben de artık

Bu bir iş ortamı, kimse orada babasının hayrına bulunmuyor. Hepsi görevini yerine getirmekle mükellef, karşılığında maaş alıyorlar. Emir vermelisiniz. Yaptığınız hata en başta bu sorumsuzluklar ufak tefekken gerekli tavrı sergilemeyip durumun büyümesine sebep olmanız olmuş. İyi niyetle yaklaşmak istemişsinizdir o yüzden onlar kadar suçlu değilsiniz. İş kapsamında verilen emir ve sorumluluklar var. Peki buna uyulmadığında uygulanan bir yaptırım var mı?
Verilen işi yapmadığında o işi bitirmesi için mesaiye kalmasını sağlamak ya da işi aksatmak ve iş yerinin maddi zarara uğratmaya yönelik bir tutanak işe yarayabilir. Mecazen birini ibret-i alem için sallandırırsanız diğerleri işine döner bu böyledir. Hepsi ilk olarak kendilerini düşündüğü için işlerini yapmaya başlarlar bu bağlamda aralarındaki dayanışma bozulur sonucunda da size zamanla yakınlaşmaya ve hak ettiğiniz saygıyı duymaya da başlayacaklardır. Sert olun, ne istediğinizi biliyor gibi görünün ve istediğinizi alın. Kaybedeceğiniz şey en fazla işiniz olur ki istifa etmeyi bile düşündüyseniz bu sizin gözünüzü çok da korkutmamalı. Yaptırım uygulayın
maalesef yaptırım uygulayacak yetkim yok.Olması gerekiyor aslında ama kurumsal bir firma değiliz,patron ne derse o yani.

Adam çıkıp yapamıyorum yetişmedi diyerek sıyrılıveriyor.

Kızlar merhaba.
Bir şirkette yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum.Diğer arkadaşlarım benden biraz daha eski.Fakat ben işe adapte olup alışana kadar kimse elini taşın altına koymamış,görevlerini yapmamışlar.Ben de eksiklikleri görüp yapmaya başladım.Patronum da çalışma performansımı fark edince ciddi bir zam yapıp yönetim temsilcisi olarak atadı.

Şimdi pozisyonumdan dolayı onlara görev ve sorumluluk veriyorum,yapıp yapmadıklarını takip ediyorum.Görev tanımım bu şekilde.
Fakat verilen görevleri yerine getirmiyorlar.Ve asla şunu yap bunu yap demem stajyere bile.Şunu şöyle yapalım mı,bunu bu hafta yapmış olalım gibisinden tatlı tatlı konuşurum.Şikayet etmekten hoşlanmadığım için defalarca birebir uyardım,toplantılarda konu haline getirmedim,firma sahibine ya da genel müdüre durumu aksettirmedim.Sürekli hatırlattığım için de benimle mesafe koymaya selam bile vermemeye başladılar.Yardımcı olmaya çalıştım ama benim işlerim de çok fazla yoğun ve arkalarını toplamak istemiyorum.Ve onların yapmaları gereken işlerden veri alıyorum,yani onlar yapmayınca bana da engel oluyor.

Onlar yapmadıkça benim ilgilenmediğim ve görevimi yapamadığım düşünüldü ve uyarıldım.Ben de artık şikayet etmeye başladım.Yapılmıyor edilmiyor gibisinden.Onları şikayet ettiğim için şu an iyice tavır aldılar.
Sorumluluklarını ısrarla yerine getirmiyorlar,iş yapmak istemiyorlar.Ben de nereye kadar şikayet edebilirim ki,sürekli şikayet ediyorsun denicek bir süre sonra.İstifa etmeyi düşünüyorum fakat nereye gitsem böyle insanlarla karşılaşacağım.O kadar mutsuz geliyorum ki işe.Neden böyleler anlamıyorum.Ne yapmam gerek onu da bilmiyorum artık.
otorite kurmakta zorlanmışsınız başta kursaydınız bu kadar sıkıntı olmazdı sizi onların tavır alması ilgilendirmemeli konuya profesyonel yaklaşmalı ciddiyetle görev vermeli ve lakayt tavrı olanları direkt ihtar tutanağı düzenleyerek hadlerini bildirmeniz gerekir orası bir işyeri ali babanın çiftliği değil herkes işini yapar gider kimse size sevecen davranmak zorunda değil ama saygı duyup işlerini tam yapmak zorunda siz sınırınızı çizememişsiniz yakın zamanda çizmez iseniz iş iyice çığrından çıkıp siz işinizden olursunuz bende bir yönetici pozisyonunda çalışan biri olarak size bunları aktarabilirim nacizane

Çok benzerini yaşadım, ben alan açtıkça patrondan azar yiyen ben oldum işler yapılmıyor diye.
Şimdi bu bu tarihe kadar yapılacak diye not düşüyorum her işe, gerekirse o güne kadar her gün kontrol edip yapanlara teşekkür ediyorum yapmayanların ismini söyleyip az kaldı, bitirin lütfen belirlediğim tarihe kadar diyorum. Bir yerden sonra isimleri sürekli yazılan kişiler zaten rencide olmak istemedikleri için yapmaya başlıyor.
sürekli mail atarak taciz edeceğim ben de artık :D

Ben olsam ( ki bir şirket ortamında çalışmıyorum ama ) tutanakla veririm işleri ve imza alırım. Yapılıp yapılmadığı ,aksatilmasi vs hepsi kayıtlı olur . Mesafemi de net koyarım . Yapalım demem mesela . İşleri tebliğ ile veririm gerekirse

Resmi olarak sorunları anlatan çok resmi bir dilekçe yazın ustlerinize verdiğiniz görevleri zamanında yapılamaması yada yapılmaması yüzünden sobraki adıma gecemediginiz ..sorunun hiyerarşi basamaklarındaki eksiklikten olduğunu vs
böyle bir şey yapabilirim haklısınız

iş yerinde birine hanım bey demek veya görev vermenin kurumsallıkla bir alakası yok.
ortalık iyice laçkalaşmış belliki.
iş yerine adım attıginiz andan itibaren aynı iş yerinde calissaniz bile anneniz anneniz degil mesai saatleri içerisinde x hanımdır.
bu böyle olmazsa uğraştığıniz sorunlar çıkıyor işte ortaya
küçük bir firmaydık az çalışanlı,sonradan büyüyünce düzen değişemedi maalesef

Ben olsam ( ki bir şirket ortamında çalışmıyorum ama ) tutanakla veririm işleri ve imza alırım. Yapılıp yapılmadığı ,aksatilmasi vs hepsi kayıtlı olur . Mesafemi de net koyarım . Yapalım demem mesela . İşleri tebliğ ile veririm gerekirse
aslında iş vermem gerekmiyor.kendi işleri zaten biliyorlar ne yapılacağını ama yapmıyorlar.

Niye istifa ediyorsun yahu. Ne güzel terfi zam almışsın. Babanın kızları mı koruyup kollayacak bir de üstüne onlar için azar yiyeceksin? İş yerinde arkadas edinmeye gerek yok zaten. Orası okul değil sosyallesesin. Müdürün nasıl seni uyarıyor sen de öyle uyar . Hepsini topla önce konuşmanı yap. Bundan sonra istemiyorum de hata savsaklama. Sizin yüzünüzden ven azar isitemem bundan sonra olursa yazılı uyarı verip üst yönetime bildiricem performans düzeylerini de. Hala devam ederlerse de bildir zaten ya uyarsinlar ya gerçekten ihtiyacı olan birini bulsunlar. Kimseyle iyi olmana gerek yok işin iyi yapılmasına ihtiyacın var.
o kadar haklısınız ki,tavsiyeleriniz için teşekkürler

Canım ben de senin gibi resmi iletişimin ve hiyerarsinin çok olmadığı bir yerdeyim. İşleri mail ile delege edebiliyorsan mutlaka o şekilde at. Emir kipi kullanmak zorunda değilsin ama yapalım edelim de deme. Şu işe şu tarihte ihtiyacımız var, acaba teslim etmen mümkün mü teşekkürler iyi çalışmalar de. Ve ilgili kişileri yani patronu ccle. Yapabiliyorsan bu şekilde yap. Neden böyle yaptın maile gerek yok derlerse daha kolay olsun sonra unutmayayım is takibimiz daha rahat olur böyle de. Kaba olmak veya otorite kurmak için aşırı bi tavır değişikliğine gitmek zorunda değilsin sadece is senin babanın hayrına bir iş değil ve senin de işin koordine etmek ve kisisellestirmeden mail ile hallet gitsin. Geciktigi zaman hatırlatma maili gönder yine böyle resmi kibar bi dille. Ay canım çok yoğunsun biliyorum ama bunda ne asama kaydettik filan gibi asla değil. Merhabalar bu işte bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için yazıyorum teşekkürler iyi çalışmalar. Yaz geç. Yine patron ccde olsun.

Maaşı alırken, yerken her şey çok güzel. İş çalışmaya gelince yok. Birçok insanın işe ihtiyacı var. Yerinde rahat olanlar savsaklıyor. Çıkaracaklar bir iki tanesini herkes işine bakacak.

Maaşı alırken, yerken her şey çok güzel. İş çalışmaya gelince yok. Birçok insanın işe ihtiyacı var. Yerinde rahat olanlar savsaklıyor. Çıkaracaklar bir iki tanesini herkes işine bakacak.
Bu devirde kimseyi ekmeğinden etme istemem ama öyle olmalı

Canım ben de senin gibi resmi iletişimin ve hiyerarsinin çok olmadığı bir yerdeyim. İşleri mail ile delege edebiliyorsan mutlaka o şekilde at. Emir kipi kullanmak zorunda değilsin ama yapalım edelim de deme. Şu işe şu tarihte ihtiyacımız var, acaba teslim etmen mümkün mü teşekkürler iyi çalışmalar de. Ve ilgili kişileri yani patronu ccle. Yapabiliyorsan bu şekilde yap. Neden böyle yaptın maile gerek yok derlerse daha kolay olsun sonra unutmayayım is takibimiz daha rahat olur böyle de. Kaba olmak veya otorite kurmak için aşırı bi tavır değişikliğine gitmek zorunda değilsin sadece is senin babanın hayrına bir iş değil ve senin de işin koordine etmek ve kisisellestirmeden mail ile hallet gitsin. Geciktigi zaman hatırlatma maili gönder yine böyle resmi kibar bi dille. Ay canım çok yoğunsun biliyorum ama bunda ne asama kaydettik filan gibi asla değil. Merhabalar bu işte bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için yazıyorum teşekkürler iyi çalışmalar. Yaz geç. Yine patron ccde olsun.d
defalarca mail atıyorum.Patron da cc'de.Ama patron kendisi kötü olmak istemiyor benim kötü olmamı istiyor karışmıyor o.

maalesef yaptırım uygulayacak yetkim yok.Olması gerekiyor aslında ama kurumsal bir firma değiliz,patron ne derse o yani.

Adam çıkıp yapamıyorum yetişmedi diyerek sıyrılıveriyor.
Anlıyorum. Aynı durumu kardeşim de yaşadı. Kendisinin altında olan bir personele bazı işler yaptırması söylendi. O personel de yapmadı ama yaptırım uygulayamıyordu. Sonunda çareyi o personele verdiği işleri üstüne bildirmekte buldu. Patron kimi sorumlu tutacağını biliyordu iş takibi yaparken. Öyle insanlarla işiniz zor, Allah kolaylık versin.

iş için mailli bildirim yapın cc ye ust yonetımı koyun. Zamanında iş teslim etmeyenlerden savunma alın sonra tutanak tutturun 3 tutanak ile işten çıkarmaktan çekinmeyeceğinizi gösterin ama tabi bunun için önce müdürü arkanıza almanız gerek. Başka türlü olacak gibi değil.Ve iş konusunda söylemleriniz net olsun

Son düzenleme:
Kızlar merhaba.
Bir şirkette yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum.Diğer arkadaşlarım benden biraz daha eski.Fakat ben işe adapte olup alışana kadar kimse elini taşın altına koymamış,görevlerini yapmamışlar.Ben de eksiklikleri görüp yapmaya başladım.Patronum da çalışma performansımı fark edince ciddi bir zam yapıp yönetim temsilcisi olarak atadı.

Şimdi pozisyonumdan dolayı onlara görev ve sorumluluk veriyorum,yapıp yapmadıklarını takip ediyorum.Görev tanımım bu şekilde.
Fakat verilen görevleri yerine getirmiyorlar.Ve asla şunu yap bunu yap demem stajyere bile.Şunu şöyle yapalım mı,bunu bu hafta yapmış olalım gibisinden tatlı tatlı konuşurum.Şikayet etmekten hoşlanmadığım için defalarca birebir uyardım,toplantılarda konu haline getirmedim,firma sahibine ya da genel müdüre durumu aksettirmedim.Sürekli hatırlattığım için de benimle mesafe koymaya selam bile vermemeye başladılar.Yardımcı olmaya çalıştım ama benim işlerim de çok fazla yoğun ve arkalarını toplamak istemiyorum.Ve onların yapmaları gereken işlerden veri alıyorum,yani onlar yapmayınca bana da engel oluyor.

Onlar yapmadıkça benim ilgilenmediğim ve görevimi yapamadığım düşünüldü ve uyarıldım.Ben de artık şikayet etmeye başladım.Yapılmıyor edilmiyor gibisinden.Onları şikayet ettiğim için şu an iyice tavır aldılar.
Sorumluluklarını ısrarla yerine getirmiyorlar,iş yapmak istemiyorlar.Ben de nereye kadar şikayet edebilirim ki,sürekli şikayet ediyorsun denicek bir süre sonra.İstifa etmeyi düşünüyorum fakat nereye gitsem böyle insanlarla karşılaşacağım.O kadar mutsuz geliyorum ki işe.Neden böyleler anlamıyorum.Ne yapmam gerek onu da bilmiyorum artık.
Sizin nasıl bir yaptırım gücünüz var? Yani insanlar söylediklerinizi ciddiye almıyorlarsa, yapmadıkları işin bir cezası yok demektir. Yaptırım imkanı olana havale etmekten başka çareniz yok. Ayrıca bu işler genelde çok tatlılıkla yürümez ve işini düzgün yapan genelde dışlanır. Bunları kaldırabilecek sinir sağlamlığına sahip değilseniz yıpranmadan çekilmenizde fayda var.

bu durumda ya arkadaşlarını ya işini seçeceksin gibi duruyor. işini seçmek zorundasın. verdiğin görevler için net bir deadline koy ve üstüne raporlayacağını buna mecbur olduğunu söyle

Canim yapılacakları kişilere mail ile bildir. Son gün belirle.
Yapılmazsa, aynı mailin altına neden yapılmadığı ile ilgili bilgi işte.
Cevap da vermezse yine aynı mail silsilesi de zamanında yapılmadığı için tutanak tutulacaktır de. Tutanağı tut.imzala. dosyalarına işleneceği, işten cikarirlarsa dayanak oluşturacağı için vb korkarlar diye düşünüyorum.
Patronunla da açıkça konuş. Siz kötü olmak istemiyorsunuz, bana sorumluluk verdiniz yetki yok. Yetki de verin de.
Patron diğerleri ile konuşarak senin görev tanimini ve sonuçlarını anlatsın.

Kızlar merhaba.

Tavır alırlarsa alsınlar , altın kural şudur insanları korku yönetir sevgi değil seni çok severlerse takmazlar ama korkarlarsa mecbur takarlar siz oraya partiye gitmediğinize göre kimin sizi sevip sevmediği tavır alıp almadığı önemli değil işi söyleyeceksiniz yapmıyorsa üstünüze bildireceksiniz bitti gitti

Back
X