Ah ne çektim ne çektim yasocanimYapılabiliyormuş demekki, değil mi Gevurcuğum?
Şimdi bize beklemek düşer rahatız artıkBende diyorum bu kız niye kurbagayla bekliyor başka yerlerdeçiçek gibi hee aynen canım Esliiimmm benim çok teşekkür ederim ne diyoruz biz bitirdik siz devam edin
Oyyy askolettam bana yorum yaptıEline sağlık kuşorellam her şey çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım, özellikle poğaçanı çok sevdim. Yarışmada başarılar diliyorum.Ah ne çektim ne çektim yasocanimama pes etmedim başardım ortaya bir şey çıktı ya yarabbi şükür
Portakallı kek çok severimPortakallı Kek
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3538016
3 yumurta
1 şu bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
vanilya, kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Beyaz sos için:
sıvı krema
Beyaz çikolata
YAPILIŞI:
bir portakal kabuğu rendeliyoruz. 1 su bardağıda portakal suyunu sıkıyoruz.
ayrı bir yerde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Portakal suyu,kabuk rendesi, yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu eleyerek ve vanilya kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlayıp biraz un serpiyoruz, fazlalığı döküyoruz. 170° fırında kapağı açmadan kontrollü olarak pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz.
sos tavasinda kremayı biraz ısıtıyoruz. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyen kadar Karıştırıyoruz. Soğumuş kekimizin üzerine döküyoruz. İstediğimiz şekilde süslüyoruz.
Eki Görüntüle 3538015 Eki Görüntüle 3538014 Eki Görüntüle 3538013
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3538000 Eki Görüntüle 3538006 Eki Görüntüle 3538008
ÇİKOLATALI POĞAÇA
MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3538012
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
aldığı kadar un
İçi için:
sürülebilir çikolata
ceviz içi
YAPILIŞI:
bir bardak sütü ocakta biraz ısıtıyoruz. Şekeri tuzu ve mayayi ekleyip biraz karıştırıyoruz. Yumurta ve yağları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz. Ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz. Oda sıcaklığında bir saat hamuru dinlendiriyoruz.
dinlenen hamuru ikiye boluyoruz. Biri ci parçayı merdaneyle istediğimiz büyüklükte açıyoruz. Hamurun üzerine çikolata sürüyoruz. Ceviz içi serpiyoruz ama ben unuttum ceviz koymayı. Hamuru dikine şekilde rulo yapıyoruz. Diğer hamurada aynı işlemi uyguluyoruz. Hamurlari buzdolabina koyup cikolatanin donması ele yapismamasi için biraz bekletiyoruz.
hamuru Çıkarınca ruloyu boydan ortasindan ikiye boluyoruz. İki yarım rulo dikine, iki rulo dik rulonun ortasına gelecek şekilde koyup hasır örer gibi biri altta biri üstte olacak şekilde dışarıdaki kenarları yandan diğer hamurun altından geçiriyoruz. Tüm kenarları alta kivirmis oluyoruz. Üzerine ceviz serpiyoruz. Tepside yine hamuru dinlendirip 180° fırında pişene kadar bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 3538011 Eki Görüntüle 3538010 Eki Görüntüle 3538009
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3537995 Eki Görüntüle 3538000 Eki Görüntüle 3538002 Eki Görüntüle 3538007
Eki Görüntüle 3537996 Eki Görüntüle 3537997 Eki Görüntüle 3537998 Eki Görüntüle 3537999 Eki Görüntüle 3538001 Eki Görüntüle 3538003 Eki Görüntüle 3538004 Eki Görüntüle 3538005
Senin için herzamanSen her zaman mı tatlısın yoksa belirli saatler arasında mı
Çok teşekkür ederim yasomm bende çok sevdimEllerine sağlık canım, özellikle poğaçanı çok sevdim. Yarışmada başarılar diliyorum.
İlk defa yaptım ve bende çok sevdim minnoşum, kesinlikle kışın çok yapılması gerekiyormuşPortakallı kek çok severimellerine sağlık sosyalim masalda çok şık olmuş
Canım nanem çok teşekkür ederim, darısı başına inşallah canimEline sağlık çok güzel görünüyor herşey
Yoo sen yaptın başardın ben bişey yapmadımHahahaahaaaa aramızda artık bir bağ oluştu canoşkiimmmm: portakaleğer bu kek ortaya çıktıysa senin sayende ben yedi aylık bi insanım bu kadar beklediğime dua edin canoskimm yardimlarin için çok teşekkür ederim beni çok büyük bir girdaptan çektin çıkardın resmen
eline sağlık canım. nefis olmuş tariflerPortakallı Kek
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3538016
3 yumurta
1 şu bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
vanilya, kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Beyaz sos için:
sıvı krema
Beyaz çikolata
YAPILIŞI:
bir portakal kabuğu rendeliyoruz. 1 su bardağıda portakal suyunu sıkıyoruz.
ayrı bir yerde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Portakal suyu,kabuk rendesi, yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu eleyerek ve vanilya kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlayıp biraz un serpiyoruz, fazlalığı döküyoruz. 170° fırında kapağı açmadan kontrollü olarak pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz.
sos tavasinda kremayı biraz ısıtıyoruz. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyen kadar Karıştırıyoruz. Soğumuş kekimizin üzerine döküyoruz. İstediğimiz şekilde süslüyoruz.
Eki Görüntüle 3538015 Eki Görüntüle 3538014 Eki Görüntüle 3538013
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3538000 Eki Görüntüle 3538006 Eki Görüntüle 3538008
ÇİKOLATALI POĞAÇA
MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3538012
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
aldığı kadar un
İçi için:
sürülebilir çikolata
ceviz içi
YAPILIŞI:
bir bardak sütü ocakta biraz ısıtıyoruz. Şekeri tuzu ve mayayi ekleyip biraz karıştırıyoruz. Yumurta ve yağları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz. Ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz. Oda sıcaklığında bir saat hamuru dinlendiriyoruz.
dinlenen hamuru ikiye boluyoruz. Biri ci parçayı merdaneyle istediğimiz büyüklükte açıyoruz. Hamurun üzerine çikolata sürüyoruz. Ceviz içi serpiyoruz ama ben unuttum ceviz koymayı. Hamuru dikine şekilde rulo yapıyoruz. Diğer hamurada aynı işlemi uyguluyoruz. Hamurlari buzdolabina koyup cikolatanin donması ele yapismamasi için biraz bekletiyoruz.
hamuru Çıkarınca ruloyu boydan ortasindan ikiye boluyoruz. İki yarım rulo dikine, iki rulo dik rulonun ortasına gelecek şekilde koyup hasır örer gibi biri altta biri üstte olacak şekilde dışarıdaki kenarları yandan diğer hamurun altından geçiriyoruz. Tüm kenarları alta kivirmis oluyoruz. Üzerine ceviz serpiyoruz. Tepside yine hamuru dinlendirip 180° fırında pişene kadar bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 3538011 Eki Görüntüle 3538010 Eki Görüntüle 3538009
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3537995 Eki Görüntüle 3538000 Eki Görüntüle 3538002 Eki Görüntüle 3538007
Eki Görüntüle 3537996 Eki Görüntüle 3537997 Eki Görüntüle 3537998 Eki Görüntüle 3537999 Eki Görüntüle 3538001 Eki Görüntüle 3538003 Eki Görüntüle 3538004 Eki Görüntüle 3538005
Aman canom kimsenin başına gelmesin, çok kötü birşeyYoo sen yaptın başardın ben bişey yapmadımrica ederim mutfakta olur öyle durumlar, hangimizin başına gelmiyor ki
Ya böyle düşünmene çok sevindim canım benimeline sağlık canım. nefis olmuş tariflermasan da harika olmuş valla canım çekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?