Yarışma Portakallı Kek - Çikolatalı Poğaça ile Çay Saati

28 Haziran 2011
61.276
154.104
898
Portakallı Kek

MALZEMELER

3 yumurta
1 şu bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
vanilya, kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Beyaz sos için:
sıvı krema
Beyaz çikolata

YAPILIŞI:

bir portakal kabuğu rendeliyoruz. 1 su bardağıda portakal suyunu sıkıyoruz.
ayrı bir yerde yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Portakal suyu,kabuk rendesi, yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu eleyerek ve vanilya kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Kek kalıbını yağlayıp biraz un serpiyoruz, fazlalığı döküyoruz. 170° fırında kapağı açmadan kontrollü olarak pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz.
sos tavasinda kremayı biraz ısıtıyoruz. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyen kadar Karıştırıyoruz. Soğumuş kekimizin üzerine döküyoruz. İstediğimiz şekilde süslüyoruz.

AFİYET OLSUN

ÇİKOLATALI POĞAÇA

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
aldığı kadar un
İçi için:
sürülebilir çikolata
ceviz içi

YAPILIŞI:

bir bardak sütü ocakta biraz ısıtıyoruz. Şekeri tuzu ve mayayi ekleyip biraz karıştırıyoruz. Yumurta ve yağları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz. Ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz. Oda sıcaklığında bir saat hamuru dinlendiriyoruz.
dinlenen hamuru ikiye boluyoruz. Biri ci parçayı merdaneyle istediğimiz büyüklükte açıyoruz. Hamurun üzerine çikolata sürüyoruz. Ceviz içi serpiyoruz ama ben unuttum ceviz koymayı. Hamuru dikine şekilde rulo yapıyoruz. Diğer hamurada aynı işlemi uyguluyoruz. Hamurlari buzdolabina koyup cikolatanin donması ele yapismamasi için biraz bekletiyoruz.
hamuru Çıkarınca ruloyu boydan ortasindan ikiye boluyoruz. İki yarım rulo dikine, iki rulo dik rulonun ortasına gelecek şekilde koyup hasır örer gibi biri altta biri üstte olacak şekilde dışarıdaki kenarları yandan diğer hamurun altından geçiriyoruz. Tüm kenarları alta kivirmis oluyoruz. Üzerine ceviz serpiyoruz. Tepside yine hamuru dinlendirip 180° fırında pişene kadar bekletiyoruz.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
eline ve emeğine sağlık .
çok beğendim.
süslü bir sunum bekliyordum.
olmuş ...
Çok süslü yapmak istemedim Sedoş ama biraz karışık oldu olsun ben yaptım bitti çok teşekkür ederim Sedoş

Ellerine sağlık, portakallı ama süslemeye yine kırmızıları kondurmuş iki gözümün çiçeği! Mis gibi de sofrasını kurmuş, yiyenlere afiyet olsun
Uc kuruş fazla olsun kırmızı olsun didim piyemsesim, nar danelerini kondurmasaydim renksiz gelecekti canım kuğum çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık sosyalişkom Hepsi harika olmuş Çay saatini kim yapacak diye diye bizden önce yaptın bak
Gelmiş geçmiş olsun. Başarılar diliyorum
Hahahaahaaaa aramızda artık bir bağ oluştu canoşkiimmmm: portakal eğer bu kek ortaya çıktıysa senin sayende ben yedi aylık bi insanım bu kadar beklediğime dua edin canoskimm yardimlarin için çok teşekkür ederim beni çok büyük bir girdaptan çektin çıkardın resmen

Her zaman mi harika olur

Yapılabiliyormuş demekki, değil mi Gevurcuğum?

Bana bildirim gelmedi seni bekliyordum meğersem konu gelmiş o poğaça nın şeklinin güzelliği ne öyle çiçek gibi olmuş her şey çok güzel ellerine sağlık
Bende diyorum bu kız niye kurbagayla bekliyor başka yerlerde çiçek gibi hee aynen canım Esliiimmm benim çok teşekkür ederim ne diyoruz biz bitirdik siz devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…