Zeytinyağlılar Portakall zeytnyagl kerevz

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
tadı guzel hafıf bır yemek

4 adet kerevız
2 adet kucuk boy patates
2 adet kucuk boy havuc
1 sogan
3 adet portakalın suyu
yarım bardak su
tuz
yarım cay kasıgı seker
kerevız yapragı

kerevızlerı soyuyup elma dılımı seklınde kesıyoruz.kararmaması ıcın lımonlu suda bekletıyoruz.soganı yemeklık dograyıp tencerenın en altına koyuyoruz.ustune julyen kesılmıs havucları,elma dılımı kesılmıs patatesı en ustede kerevızlerı koyup tuz ve sekerını ılave edıyoruz.sebzelerın ustune zeytınyagını portakal suyunu ve suyu gezdırıyoruz.kısık ateste 1 saat pısırıyoruz.altını kapatmadan 5 dk.once kıyılmıs kerevız yapraklarını da tencereye eklıyoruz.bır gece dolapta bekletılıp servıs yapılırsa daha da lezzetlı oluyor.afıyet olsun

Ben bayılırımm. Annem portakalın suyunu sıkıp yapıyor (Yani hazır portakal suyuyla değil). Harika yaa, yemeyenlere öneririm
Canım istedi bak

bende portakalın suyunu sıkarak yapıyorum canım.hazır portakal suyuyla guzel olmaz herhalde.hem lezzetlı hem saglıklı.

ben de portakal suyu sıkıp yapıyorum ama bu tarifteki kadar çok sıkmıyorum çok sulu bir yemek olmuyor zaten
biz çok severiz kerevizi,hem çok da faydalı

Benim de yaptığım çok sevdiğim bir yemek bu. Ben de taze portakal sıkıp yapıyorum. hiç su koymuyorum. Benim yaptığımda kereviz sapı ve patates de yok...
kereviz, havuç, soğan, portakal suyu, 1 çay kaşığı şeker, tuz...

Kereviz,havuç,patates,kereviz yaprakları,portakal ya da mandalina suyu,tuz,şeker,yağ ve enfes bir tat.....

kereviz yemeğine bayılırım. :56: portakal suyu ile denememişim hiç. eminim öyle de enfes olur.

Back
X