Popo, bacak içi arkası ve önü , karın ve kol egzersiz ile ilgili görsel paylaşım

Paylaşımlar Size Yardımcı Oluyor mu?

• Ankete Katılan
    105
tumblr_mkgkjoZ1vu1qfqiu2o1_500.jpg

Pilates’in ana prensipleri:

• Zihnin madde üzerindeki gücünü sağlamak
  • Doğru ve dengeli nefes almak
  • Egzersizleri karın, bel ve kalçaların oluşturduğu merkez bölgede yoğunlaştırmak
  • Konsantrasyon sağlamak
  • Kas kontrolünü kazanmak
  • Her hareketin bir amacı olduğunu bilerek programa titizlikle uymak
  • Hareketlerde akıcılık sağlamak

tumblr_mh26u01uqU1rl70cmo1_500.jpg

tumblr_m5qxyktNNZ1rug0xko1_250.jpg
tumblr_m5qxyktNNZ1rug0xko2_250.png

Okadar üzülüyorum ki sağdaki kıza.. Bu sağlık değil bu zayıflık hastalık... Soldaki kadın nekadarda sağlıklı ve fit görünüyor..

Tarihçe: Bu egzersiz türü, soyadı Pilates olan bir Alman beyefendi tarafından yaratılmış.

Kendisinin ismi Joseph. Joseph Pilates, küçüklüğünde bazı rahatsızlıklar geçirmiş ve bunların sonucunda vücut direnci azalmış. Pek çok

spor dalıyla yakından ilgilenen Pilates, kendi kendine geliştirdiği bazı hareketlerle, yatar pozisyondayken direncini yeniden kazanabildiğini

fark etmiş. Bunlar üzerinde yoğun olarak çalışmış ve ortaya bir dizi egzersiz hareketi çıkmış. Kendi adıyla tanıttığı bu programı, 1.

Dünya Savaşı’nda sakatlanan askerleri yeniden sağlıklarına kavuşturmak için de kullanmış ve olumlu sonuçlar almış. Bugün de bazı fizik

tedavi programlarında pilatesten faydalanılıyor. Gördüğünüz gibi pilates daha yeni popüler olmuş olabilir ama kökeni taa 1930’lara kadar
uzanıyor.

Faydaları: Yukarıda anlattıklarımızdan da çıkarabileceğiniz gibi, bu programı yaratırken Joseph

Pilates’in derdi kilo vermek ve kaslı bir vücuda sahip olmak değil, vücut direnci ve kondisyonunu sağlamakmış. Kalça ve bel kemiği

rahatsızlıklarını gidermek, iskelet dengesini kurmak, vücuda doğru nefes almayı öğretmek esas amacıymış. Şimdi daha estetik amaçlarla

kullanılıyor olsa da yine pilatesi tercih edenlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda dengeli bir duruşa sahip olmak, sağlıklı bir kemik yapısı

kazanmak gibi kaygılar da güdüyorlar. Sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak da pilates yapanların amaçları arasında.

Nedir, nasıl işler?: Uzakdoğu kaynaklı bir egzersiz biçimi olan yoganın, bedensel rahatlığı

zihinsel yollarla çözümlediğini bilirsiniz. Aslında yoga bir şekilde, zihninizi, bedeninizi doğru yönlendirebilmesi için bir eğitme yöntemidir.

İşte pilates de yoganın bu özelliğinden faydalanıyor ve zihnimizi kullanarak vücudumuzu doğru kullanabilmemizi sağlıyor. Önemli olan

şey, sağlam bir kontrol gücü. Tabii ki her an tetikte olacaksınız diye bir şey yok, zaman geçtikçe bu kontrolü otomatik olarak elde

edeceğiniz söyleniyor. Ayrıca bir enerji, bir ataklık kazanıyor bedeniniz. Bu kontrol meselesi nedeniyle aslında Joseph Pilates, kendi

geliştirdiği bu metoda “Contrology” adını vermiş.

Pilates egzersizlerinde en önemli faktörlerden biri denge. Omurganın ve kas topluluklarının birbirini

dengeli bir şekilde desteklemesi isteniyor. Tüm kaslar adil bir biçimde çalıştırılıyor ve iskeletle orantılı bir bütünlük içine girmesi

sağlanıyor. Üstelik büyük oranda esneklik gücü de veriyor. Bunu öyle içten yapıyor ki omurların arası bir parça açılıyor ve boyunuz da

buna bağlı olarak birkaç santim uzuyor.

Pilates programı, belli başlı bazı temel hareketler etrafında çevreleniyor. Bu hareketler 500’e yakın

ama bu tabii ki her pilates seansında yüzlerce hareket yapacaksınız anlamına gelmiyor. Tam tersine, bir sürü hareketi peşpeşe yapmak

değil, işinize gerçekten yarayacak olanları seçip onlar üzerine yoğunlaşmak önemli. Ayrıca pilates hareketleri kalbi yormuyor, vücuda

basınç bindirmiyor. Büyük kas gruplarını olduğu kadar, ince bir dizi hareketle küçük kas gruplarını da çalıştırıyor. Doğru yapıldığı takdirde

sakatlanma riski olmadığı söyleniyor. Diğer egzersizlere oranla insana kendini bitmiş tükenmiş hissettirmiyor.

Pilatesin iddialı bir tarafı da var. İlk seanstan itibaren farkı hissedeceğinizi, üç – beş seans

sonucunda ciddi değişiklikler oluşmaya başlayacağını, 10 seansın epey işe yarar sonuçlar doğuracağını söylüyor çalıştırıcılar.

Öyle çok kapsamlı yardımcı aletler gerektiği de söylenemez. Uygulayanların anlattığına göre bir lastik

top, özel bir çember ve bant yeterli oluyor aletli hareketler için. Yine de özünde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi öyle lüks şartlarda

ortaya çıkarılan bir disiplin olmadığı için, vücudunuzun sığacağı bir alan ve üzerine yatabileceğiniz bir mattan başka bir şey gerektirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kedicim videolara devam 5mil leslie yapıyorum bide grip bi yandan bi de regl:)))kıss ablan öldüüü:KK52::KK52:

selam kedim beni küsmü sanmış oy oy:KK62:

kedicim videolara devam 5mil leslie yapıyorum bide grip bi yandan bi de regl:)))kıss ablan öldüüü:KK52::KK52:
Hoşgeldin ablamm:KK17:

Ablam regl ken yapma istersen belin zorlanmasın bune hırs:KK53::KK6:

Allah korusun kuzuuum allah uzun ömür versin bak ben 2 haftadır zeeerrrree kımıldamıyorm ama köpekim gitti Evim miss tertimizzz domestos klorak kokayyy:KK1: Pazartesi başlıyorum:KK25::KK52:

tumblr_mkhjc3XHF51rhyl21o1_500.jpg
Buna bakın bakııııınn bende yaparım deyin !!:KK9::KK9::KK9::KK9: ÇAtlak pörtlek göremsin gözünüz bizden başka kimse görmüyor çünkünüm :13:

Allah korusun kuzuuum allah uzun ömür versin bak ben 2 haftadır zeeerrrree kımıldamıyorm ama köpekim gitti Evim miss tertimizzz domestos klorak kokayyy:KK1: Pazartesi başlıyorum:KK25::KK52:

kısss ben böleyim işte ya hep ya hiç:)önceden üşenirdim sayende spora alıştım duramıyorum..aman biri beni durdursun:119::119::119:

Son düzenleme:

ya köpekinden zor ayrıldın kuzum biliyorum ama o da işeye işeye delirtti seni yahu:)))

kısss ben böleyim işte ya hep ya hiç:)önceden üşenirdim sayende spora alıştım duramıyorum..aman biri beni durdursun:119::119::119:

ya köpekinden zor ayrıldın kuzum biliyorum ama o da işeye işeye delirtti seni yahu:)))
Oh Allah daha çok gayret versin spor yaşam haline gelsin inşallaahhhhhh:13:

Durdurmasın aplaaaammmmmm hep devam devam aman bi tarafın ağırdımı çok rest yap kendine:KK12:

Sorma abla yani gerçek hayatta yüz yüze konuşabilek inan sen bile aman at gitsn dersin... Eve Adam gibi işiyor haaa 30-40saniye aralıksız ya.... göl oluyor vallahi ahvalrda sıcakladı orda arkadaşıda var göremeye de gidicem mamasınada verdim koca 20kioluk.. daha ne evim mis gibi oldu 6 saat evi temziledim cam kapı hariç! Hafta içi camlarımı kapılarımıda temizlicem:KK16:

X