polis maaşıyla ikizlere bakmak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Madem öyle doktorundan çalışamaz raporu iste. Durumun uygunsa rapor verecektir doktorun, sen de böylece maaşını almaya devam edersin. Yok doktor rapor vermeye yanaşmıyorsa zaten o zaman çalışabilirsin demektir.
Hoşunuza gitmeyen cevaplara ters yanıtlar veriyorsunuz, bu da hamilelik stresinden sanırım. Böyle yapıp kendinizi strese sokmayın. Ben de yaşadım o düşük riskini. Hatta benim 9 ay boyunca kımıldamam yasaktı, zaten erken doğum oldu. Ama doktorum rapor verdi ve çalışmadım.
Masraflar konusunda size tavsiyem indirim dönemlerini takip edin. Mesela bu senenin kış indirimden gelecek sene çocuklarınızın giyeceği giysileri alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. 5 liraya bile markalı ve kaliteli takımlar, tulumlar alıyorum. Oğlum 3 yaşına gelene dek giyeceği şeyleri hazır ve bunların alınışını ruhumuz bile duymadı.
Bebek arabası için çok pahalı markalara bakmayın. Hatta ilk aylar dışarı çıkma lüksünüz olmayacaksa bebek arabası almayın bile. Arabayı hiç kullanmadan yürümeye başlayan tanıdıklarım oldu.
Bez depolama önerisine ben olsam uymam. Çünkü bebeklerin gelişim hızı, ciltlerinin yapısını kestiremezsiniz. Onun yerine ben olsam her hafta bir kutuya sanki 1 paket bez alıyormuş gibi 20 lira koyardım. Doğuma dek düşünün 720 tl edecek.
Bir de bence kendinizi hem hamileyken hem emzirirken stresten koruyun ki sütünüz iyi olsun, böylece mama masrafınız da olmaz.
Ayrıca doğumu da devlet hastanesinde yaparsanız doğum masrafı da olmaz.

asgari ücretliler ölsün o zaman ...biraz şükretmeyi bilmeli insan diye düşünüyorum ki memur maaşı vaktinde yatar iş garantisi var kaldı ki maaslarıda öyle gecınmeyecek kadar düşük değil ama tabı hayattan ne ıstedıgın de önemli lüks yasayayım diyorsan evet yetmeyebilir ama normal benı gecındırsın dersen pekala gecınebılır ınsan dıye dusunmekteyım

bu arada kendi adıma konusayım bakmak var bakmak var diye söylenmiş ya annemın bakkal dükkanı varmıs benı orda buyutmus ve kardesımede hamıle yemek ddükkanda uyku dükkanda okula baslayınca dükkanda hazırlanıp giderdık o zamanın şartları onu gerektırıyomus annem eve tek basına göndermezdı çünkü cocuk oldugumdan güvenemezdi ev kira bir yandan yeni ev yaptrıyolar onun borcu derken ..bu sekıl ıdare ettık pekalada güzel yetiştirildiğimizi düşünüyorum maddi yönden içimde bişiyler kalmadımı kaldı kırmızı ayakkabı ıcın dunyayı yıktıgımı biliyorum annemıde nasıl ağlatmıstım...ama hersey gelip gectı dunyaya gelen büyüdü ben mühendis oldum kardeşim doktor ...artık kırmızı ayakkabım var..

demek istediğim şu allaha şükür annemlerin maddi sıkıntısı düzeldi ama onlar bizi büyütmek için kendılerınden fedakarlık ettiler ne alınacaksa gram gram alındı kılo ile degıl ama hiç bişiyden mahrum olmadık gözümüz tok yetiştirldik anneminde içinde kalmadı mı cocuklarıma evımde bakamadım diye ama zaman onu gerektırıyodu ben 80 dogumluyum 2012 ile arada fark olabilir ama işin özünde ebeveynler kendılerınde yasamlarından zaman zaman kısmak zorunda kalıyorlar

sözlerimin yanlış anlasılmasını istemem eşinizin büyük sorun halıne getırmesı garip geldı sadece

canım benim çoğu insan milyarlarca para harcayarak tüp bebek vs. yaptırıyo evlat hasretiyle yanan o kadar çok insan varki rabbim size güzel bir hediye vermiş inanın doğduktan sonra evinizin neşesi oluyolar ve iyiki olmuşsunuz dersiniz ilerde geçim elbette zor kolay yoldan ekmek yok çünkü hem alınan maaş ne kadar çok olursa olsun geldiği kadarda gidiyo rabbim can sağlığı versin herşey olur zamanla bunlarla kafanı yorma ama eşinide karşına al ve konuş iletişimsizlik en büyük problem olabilir zamanla. rızkıyla doğar evinize neşe bereket getirir inşallah bebişleriniz.

asgari ucretle calıssaydı esım o zaman da dusunurdu.. asgarı ucretten yuksek alan memurlar zengın degıl bunun artık farkına varın bı zahmet.. konuyu baska yerlere tasımaktan da vazgecın mumkunse ben sukretmıyorum yetmıyo dıye kendımı parcalamadım sukredıyorum tabıkı bızden daha kotu durum da olan ınsanlar var.. sızın annenızın bakkalı varmıs benım annem baskasının supermarketın de hamallık yaparak koli ındırıp kaldırarak okuttu bızı babam ıssızdı cunku.. neden bebeklerıme rahat gelecek saglamak varken sıkıntıya sokayım evet babasının da annesının de ısı var cok sukur.. dogumdan sonra bende calısr bakarım eve esım calısmasa da yapardım aynı seyı cunku ben annemden oyle gordum.. ben bı anne adayıyım ve evlatlarımın en ıyı sekılde yetısmesı ıcın de herseyı yaparım tabı bunu esıme baskı yaparak ya da bıze yetemıyosun gıbı terbıyesızlık yaparak degıl.. ben her zaman esımın yanındayım zaten ıste hersey oyle dısardan bakıldıgı gıbı degıl polıs esısın ohh ne guzel demekle olmuyor daha evlenırken aldıgımız esyaların borcları duruyor bu bebekler plansız geldı bu kadar sıkıntı yasamazdık belkı hemen cocuk sahıbı olmasaydık olanlı bı gebelık olsaydı elbette bende dıger anneler gıbı hamıleleıgımın tadını cıkarabılırdım ama oyle olmuyor arkadaslar.. sert tepkı verıyor olabılırım evet ama sızde cok yuklenmekten vazgecın bence

tesekkur ederım Allah razı olsun ama bazı arkadaslar da benı anlamamaya proglamıs kendısını sanırım

sanırım o kırmızı ayakkabı hıkaysıde 70lerden berı var

tüm yorumları okumadım ama konuna cevap vermek istiyorum.
Polis maaşı az değil bu devirde normal bir devlet memurundan fazla alıyor nöbeti falanda varsa. Çok fazladan harcamanız yoksa gayetde güzel geçinirsiniz. Boşuna canını sıkıyor eşin. çok pahalı markalar kullanacağınıza daha uygunlarına bakın bebek için alışverişlerinizde mesela.
Benim babam memur maaşıyla 6 çocuk büyüttü okuttu hepsinide. 2si hala okuyorlar ve diğer 4ümüz bırak özel okula dershaneye bile gitmedik ama hepimiz meslek sahibiyiz çok şükür. o yüzden halinize şükredin. hem gelen çocuk rızkıyla gelirmiş size çifte rızk vericek Rabbimden umut kesilmez.

Polisin Nöbeti Olur Mesaisi olur ama Bunlar için ekstra ödeme yapılmaz eve 2 günde uğramadan çalışsa durum yine aynı ...
Allah hayırlısı ile hamileliğinizi geçirmeyi nasip etsin Yavrularınızada sağlık sıhat versin ..

yahu şu 800 lirayla geçinenlerden banada gösterin hele... ev kirası vercek ev bakıcak çocuk büyütücek.nasıl olacak bu iş.abartmayın.tamam halimize şükürler olsun ama.neyse konu sahibi arkadaş bebeklerin varlığına alışınca zaman dahilinde şekillencek herşey.benim eşim deli gibi çocuk istediği halde kara kara düşündüğü olur.o nedenle zamana bırak olur herşey inşallah.sen hamileliğin tadını çıkar.45 günüm kaldı valla zaman öyle çabuk geçtiki hoş şimdi geçmiyor zaman ama:)))

bu mesaja diyecek çok şey varda .
kardeşim ne demek çocu k büyütme var büyütmek var bu nasıl bir cümle.
nasıl bi zihniyet.
hangi anne baba çocuğunu iyi şartlarda büyütmek istemez..
sizin bu 2012 yılında 700 tl ile 3 çocuk okutmaya çalışan ailelerden haberiniz yok galiba .
0 aileler için 2.300 ne demek biliyormusunuz.
sizin gibi zihniyetler lduğu sürece bu ülke hiç bir zaman ileriye gitmez.

nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz bilemem.ama o kadar çok kişi var ki benim çevremde asgari ücretle çalışan,ayrıca çoğu emekliler de 800 lira alıyor.hatta benim babam bağkurdan emekliydi.şu anda annem 580 lira para alıyor ev kira ve geçinmeye çalışıyor

aç tv izle kardeşim .
burası küçük bir ilçe maden işletme yeraltı şirketi var vatandaş 150 metre yer altına giriyor ..aldığı maaşta 750 tl..hepsininde çocukları okuyor onlar insan değilmi..

ama ben bi hesap yapıyorum imkansız gibi geliyor.hadi 400 kira olsa ki istanbulsa çok zor.elektirik su (hadi telde olmasın) 100 lira.kaldı 300.mutfak masrafı giyecek vss.ya bi yan gelirleri var ya evde en az 2 kişi çalışıyor yada evleri var.yoksa imkansız.bunu kabullenmek lazım.geçiniyor dediğiniz insanların k.kartına en az 3 bin borcu var ve k.kartıyla evlerini döndürüyorlar bunada geçinmek denmez bana göre.geçinmeye çalışmakta denmez.buna karşılığı olmayan borç denir.

Esinizin cocuk sahibi polis arkadaslari varsa, cagirin ailecek oturmaya bazi aksamlar, biraz muhabbet edin, cocuklardan bahsedin, kocaniz ilk baba olan polisin kendi olmadigini gorur, arkadaslarinin deneyimlerini paylasirsa biraz toparlanir, rahatlar. Hem onlarla ilgilenir sohbet ederken biraz kafasi dagilir.

ay ablacım ya tam benim düşündüklerime ışık tuttun.
2.300 .ü beyenmeyen ayağını yorganına göre uzatsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…