• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

öncelikle geçmiş olsun... aynı dertr bendede var iğneler bendede işe yaramıştı büyümüştü yumurtalar ama çok pahalı 5 tanesi 135 tl 10 tane aldık sonrada 5 daha aldık menogon bu iğnein ismi ama hastanelerin endokrin bölümüne gidersen testler tahliler yapıyolar hormanlara göre bu bölüm yazarsa ssk ödüyor yoksa çok pahalı.. umarım gerek kalmaz ama hemende iğneye geçmemesi lazım ben şubattan beri gidiyorum 7. ayımızda iğne denedik olmadı şimdi serophene kullandım ardndan duphaston bazılarına klomen yarıyor bazıları serophene bende serophene yumjrtamı 1,5 cm yaptı bakalım bu ay umutluyum dün adet günümdü hala olmdım inşşal güsel şeyler :49::49: olur hepimiz için aminnnn

doktorum sağolsun maddı açıdanda dusunerek verıyor tedavılerı ama uzatmayıyorda çok drenclı yumurtaların demıstı ıgnelere tepkı verme ıhtımalı çok yuksek ama pahalı dedı son caremız deneyelım dıgerlerını demıstı ona guvenıyrm o nedenle hıc cıkk demedım bırde çok uzatmakda ıstemıyoruz cunku ben 28 yasımdayım ama esım 40 yasında yanı elımızı bıraz cabuk tutmalıyız esımde sorun yok testlerı yapıldı ben pko ısı zorlastırıyor hormon dengelerıde bıraz sorunlu falan Rabbım hepimize nasiıp eder ınsallah ebeveynler olmayı.

bu arada sölemeyi unuttum ben bal tarçın çörek otu macunu yediğim aylarda yumurtam 1,5 cm oluyordu oda düzenli yemeidğim halde ama kafaya koydum bu ay düzenli yicem... istersen eve gittiğimde sana tarifni ölçüsünü yazarım ...

sevınırım tabı duydum daha oncede hıc yapmayı dusunmedım ama artık dusunsem ıyı olacak sanırım teşekkurler.

benim de öyleydi canım 13mm geçmezdi serpohene kullanıyodum ne kadar doz artırdıysak da olmadı menegon iğnesine geçtik o da işe yaramadı en son gonal f le büyüdü yumurtam ve hamile kaldım biraz pahalı iğneler ama işe yarıyor:))

ne kadar guzel anne olma yolunda baslangıcı yapabılmıssın bızede nasıp olsun ıns. çok duydum gonalf ıle hamıle kalan ama en pahalı ılacda sanırım o ımıs . valla maddı durum zaten sıkısık ama geerekırse kredı cekerız yaparız napalım :)

yarına kadar olmazsan kanda baktırabilirsin canım ama evde test yapman için gerçekten erken hayırlısı hadi bakalım bir heyecanlı bekleyiş daha...:49::49::49:

bu günde olmadı :52::52::52: çok heyecanlandım bende :D yarın sabah sağlık ocaına gidip vercem kan... bakalım hayırlısı. :46::46::46::46::46: allahım yaaa geçen yılda böle olmuştu ilk denememizde hamiş olmuştum ama bebişim tutunamadı kısmet...sonrada böle uğraşıyorz

12 şeker kaşığı çörek otu
10 yemek kaşığı bal
12 çay kaşığı tarçın

çörek otunu blendıra koyup iyice ufak olana kadar çek bi saklama kabı yada kavanoza koy tarçını ekle balı ekle iyice karıştır ve ağzını muhakkak kapat çünki ama macunu hızlı hazırlaman gerekiyor çünki çörek otunun içinde uçucu yağlar sen blendırla çekerken dağılıyor ve yumurtlamak için ihtiyacımız olan şeyde bu uçucu yağlar olduğu için (bazıları çörek otunu çekmiyor ama o zamanda ağzında iyice çiğnemen lazım bi zaman sonra tiksiniyo insan çörek otu çiğnemekten :D neyse macunu yaptın adetinin 2, günü başlıyorsun sabah akşam bi tatlı kaşığı aç karnına ye 2 hafta 12-14 gün arası ye ve kullandığın ilaçla ilgide yan etkisi olmuyo ben denedim ki hemen üstüne yemek yemezsen zayıflatıyorda suyla içiyordum ben yutmak zor oluyor ha birde ben balını fazla koyuyordum çok katı olursa sende yapabilirsin bunu ilk yaptığım ay ilk kez yumurtam 15mm oldu :D dr bile şaşırdı sonrasımnda yine oldu ve defasındada usg de görünen o mini mini yumurtalar azaltı pko görüntüsü azaldı bende.. umarım işe yarar mutlu haberini alırız da kredi çekmene gerek kalmaz...

12 şeker kaşığı çörek otu
10 yemek kaşığı bal
12 çay kaşığı tarçın

çörek otunu blendıra koyup iyice ufak olana kadar çek bi saklama kabı yada kavanoza koy tarçını ekle balı ekle iyice karıştır ve ağzını muhakkak kapat çünki ama macunu hızlı hazırlaman gerekiyor çünki çörek otunun içinde uçucu yağlar sen blendırla çekerken dağılıyor ve yumurtlamak için ihtiyacımız olan şeyde bu uçucu yağlar olduğu için (bazıları çörek otunu çekmiyor ama o zamanda ağzında iyice çiğnemen lazım bi zaman sonra tiksiniyo insan çörek otu çiğnemekten :D neyse macunu yaptın adetinin 2, günü başlıyorsun sabah akşam bi tatlı kaşığı aç karnına ye 2 hafta 12-14 gün arası ye ve kullandığın ilaçla ilgide yan etkisi olmuyo ben denedim ki hemen üstüne yemek yemezsen zayıflatıyorda suyla içiyordum ben yutmak zor oluyor ha birde ben balını fazla koyuyordum çok katı olursa sende yapabilirsin bunu ilk yaptığım ay ilk kez yumurtam 15mm oldu :D dr bile şaşırdı sonrasımnda yine oldu ve defasındada usg de görünen o mini mini yumurtalar azaltı pko görüntüsü azaldı bende.. umarım işe yarar mutlu haberini alırız da kredi çekmene gerek kalmaz...

evet bı donem çorekotu bal karışımı yedım zayıflatıyor dıye ıgrenc gelıyordu bıraktım baska yontemler buldum :) sonuc alıyorum çok sukur malum pko kılo bağlantısı var kılo vermek gerekıyor dedı dr. bende cabalıyorum 8 kılo verdım dahadA VERCEM umarım. denıcem tesekkur ederım tarıf ıcın. pkoyuda azaltıyrsa muhteşem olur umarım bendede ıse yarar. zaten kredı boru oduyoruz ama esıme dahada pahalı yontemlere gecmek zorunda kalırsak napcaz dedım bu arada ben kpss ye çalışıyorum esım tek çalışan evımızde :( esımde olmazsa kredı çekerız napalım dedı :) guluştuk kredılı çocuk dıye :D umarım gerek kalmaz...

bu günde olmadı :52::52::52: çok heyecanlandım bende :D yarın sabah sağlık ocaına gidip vercem kan... bakalım hayırlısı. :46::46::46::46::46: allahım yaaa geçen yılda böle olmuştu ilk denememizde hamiş olmuştum ama bebişim tutunamadı kısmet...sonrada böle uğraşıyorz

canım inşallah benimki gibi boşuna olan bi gecikme değildir miniminnacık bi bebiştir gecikmenin sebebi:21::21::21: bişey sorucam benim adetimin 2.günü geçti çörek otu karışımını kullansam bi faydası olurmu acabaa:44:

canım inşallah benimki gibi boşuna olan bi gecikme değildir miniminnacık bi bebiştir gecikmenin sebebi:21::21::21: bişey sorucam benim adetimin 2.günü geçti çörek otu karışımını kullansam bi faydası olurmu acabaa:44:

merhaba,
bende 3. gün aksam basladım birşey olmaz heralde, ama hakikaten sabır ısteyen bır tatmıs ıyykkk dedim yuttum ama soylerken bıle agzıma geldı tadı :(

hiçbişe olmaz sen ye yeterki bende ilk başladığımda 4-5 gün zamanı geçmişti ama yumurtam 15mm olmuştu bu ayda gene yedim amaaaa gene çok düzenli yemedim gene 15mm geçti yumurtam yani hiç olmazsa gene faydası oluyo muhakkak dr da baktı galiba senin yumoşlar 15mm geçmeyecek artık bunlarla tutturmaya çalışcaz dedi şuda var doktorda yumurta büyütme ilacı verdiğinde adetin 4-5. günü başlatıyo... kafaya koydum ama bu ayda olmaz iseee bu kez hiç aksatmayacam sabah işe gelirken yanımda kutuyu getirip burda içecem çünki onu yemek benim 5-6 dakkamı alıyo tiksiniyorum... inş. çok ilaç içmeden hepimiz hamiş oluruz....

bu günde olmadı bu gün tahlilde veremeyecem birazdan havaalanına gideceğim halam almanyadan geliyor onları alıp annemlere bırakıp çıkışıma kadar sağlık olcağı kan alım saati geçiyor bekleyecem olmazsa doktorum olmazda 6 gün sonragel dedi 4 gün geçti zaten 2 gün daha bekleyecem birazdan arayıp randevumu alacam kısmet bakalım

hiçbişe olmaz sen ye yeterki bende ilk başladığımda 4-5 gün zamanı geçmişti ama yumurtam 15mm olmuştu bu ayda gene yedim amaaaa gene çok düzenli yemedim gene 15mm geçti yumurtam yani hiç olmazsa gene faydası oluyo muhakkak dr da baktı galiba senin yumoşlar 15mm geçmeyecek artık bunlarla tutturmaya çalışcaz dedi şuda var doktorda yumurta büyütme ilacı verdiğinde adetin 4-5. günü başlatıyo... kafaya koydum ama bu ayda olmaz iseee bu kez hiç aksatmayacam sabah işe gelirken yanımda kutuyu getirip burda içecem çünki onu yemek benim 5-6 dakkamı alıyo tiksiniyorum... inş. çok ilaç içmeden hepimiz hamiş oluruz....

valla aynı tiksinti banada geldi ama devam etmeye calışacağım umarım işe yarar.

bu günde olmadı bu gün tahlilde veremeyecem birazdan havaalanına gideceğim halam almanyadan geliyor onları alıp annemlere bırakıp çıkışıma kadar sağlık olcağı kan alım saati geçiyor bekleyecem olmazsa doktorum olmazda 6 gün sonragel dedi 4 gün geçti zaten 2 gün daha bekleyecem birazdan arayıp randevumu alacam kısmet bakalım

hadı bakalım hayırlısı olsun ınsallah guzel sonuclar alırsın.
bende bugun femaraya basladım gunde yarım tablet+aksamları 4 adet ıncır yıyorum+bal,çörekotu,tarcın karısımı sabah aksam 1 tatlı kasıgı ööğğ:( :D bu kadar cabaya sonuc almayı umıd edıyorum rabıım hepımıze hayırlı evlatlar bağıslasın ınsallah.
dun çörekotu bal tarcın karısımını hazırlarkern esım bundan benımde yemem gerekıyormu dedı yuzunu eksıterek bende hele ben bı yumurtaları buyuteyım ondan sonra sana yedırmem gereken varsa o zaman yemeye baslarsın dedım :) ınsallah onun bırseyler yemesıne gerek kalmadan halledebılırız bır haftadır sıgarayı bırakmaya calısıyor 15 yıldan sonra zor oluyor tabı bıde boyle ıgrenc seyler yemeye zorlarsam hıc dayanamaz saldırır sıgaraya :/

canım inşallah hamilesnidir benmide bu ay günüm geçmişti evde test yaptım çıkmadı doktora gittim kan verdim çıktı hamile olduğumu öğrendim.İnşallah seninde öyledir haber ver.

slm arkadaşlar hormon testi yaptırdım ve sonuçları aşağıdaki gibi bilgisi olan arkadaşlar var mı?

FSH 5,3
LH 5,0 ( SİYAH KUTUCUK İÇİNE ALINMIŞ))
PROLAKTİN 11,5

*1 YILDIR BEBEK OLMADIĞI İÇİN DOKTORA BAŞVURMUŞTUM

32 yaşındayım 1.5 senelik evliyim hem pko hemde hsg sonucunda sol tüp tıkalı dr laparoskopi dedi ama :26:
:43::43::43:

esmaa tiin kızlar nerdesınız.ya ben 30. haftann içindeım dogum çantasını ne zaman hazırlayım içine neler koayayımsızlerın tacrubelerınden yararlanyım başka topıklerede sordum ama çok şey goturuolar onlar yanı dogrumöu o kadar sey goturmek tıın sen kaçıncı haftdad hazrladın neler koydun

kız nasıl sabredebiliyosun valla tebrik ediyorum ben adetim 1 gün geçince test yaptırmıştım tabi biraz da eşiminzoruyla oldu beklemek zor inşallah güzel haberlerle gelirsin canım:49:

slm arkadaşlar hormon testi yaptırdım ve sonuçları aşağıdaki gibi bilgisi olan arkadaşlar var mı?

FSH 5,3
LH 5,0 ( SİYAH KUTUCUK İÇİNE ALINMIŞ))
PROLAKTİN 11,5

*1 YILDIR BEBEK OLMADIĞI İÇİN DOKTORA BAŞVURMUŞTUM

malesef bir bilgim yok canım sen en doğrusu doktorunla görüş hayırlısı olur inşallah

esmaa tiin kızlar nerdesınız.ya ben 30. haftann içindeım dogum çantasını ne zaman hazırlayım içine neler koayayımsızlerın tacrubelerınden yararlanyım başka topıklerede sordum ama çok şey goturuolar onlar yanı dogrumöu o kadar sey goturmek tıın sen kaçıncı haftdad hazrladın neler koydun

ben 32. haftadan sonra hazırlamaya başladım canım çok abartılı götürmeye gerek yok tiini bilmem ama ben 1 gece hastanede kaldım bebek için 1 tane hastane çıkış seti götürsen yeterli olur olmazsa bir de yedek takım al yanına malum doğumun kışa denk geliyo battaniyesini ana kucağını falan da götürürsün bebek bezi biberon ve mama eğer sütün hemen olmazsa diye... kendin için de bir pijama takımı bir de yedek kıyafet götür ped almayı da unutma aklıma gelenler bunlar tiin daha iyi hatırlar ama:) öpüyorum seni canımm

hadı bakalım hayırlısı olsun ınsallah guzel sonuclar alırsın.
bende bugun femaraya basladım gunde yarım tablet+aksamları 4 adet ıncır yıyorum+bal,çörekotu,tarcın karısımı sabah aksam 1 tatlı kasıgı ööğğ:( :D bu kadar cabaya sonuc almayı umıd edıyorum rabıım hepımıze hayırlı evlatlar bağıslasın ınsallah.
dun çörekotu bal tarcın karısımını hazırlarkern esım bundan benımde yemem gerekıyormu dedı yuzunu eksıterek bende hele ben bı yumurtaları buyuteyım ondan sonra sana yedırmem gereken varsa o zaman yemeye baslarsın dedım :) ınsallah onun bırseyler yemesıne gerek kalmadan halledebılırız bır haftadır sıgarayı bırakmaya calısıyor 15 yıldan sonra zor oluyor tabı bıde boyle ıgrenc seyler yemeye zorlarsam hıc dayanamaz saldırır sıgaraya :/

eşin test vermişmiydi verdiyse sonuç ne.. benim eşim varikolsal amelyat oldu martta iki taraftanda doktor 1 yılda iyileşir dedi onada ben her akşam muz bal ceviz polen tozu ve sütten karışım yaptım muzlu süt diye yutturdum içti :D yoksa içmezdi polen koyduğumu görse :D ama bi test verdi ameliyat öncesi 15bin olan sayımız 98binlere çıkmış hareketsizlik %30lardaylen şimdi %6 düştü dr bile şaşırdı kısa sürede iyileşmesine bu ay bende oda o karışımdan her akşam bi bardak içtik inş. bu ay hamiş kalırsın sende hiiç bişeye gerek kalmaz eşinde sen zarar görme diye bırakır sigarayı :D (bende sigara içiyorum bu arada ben ne yapacam onu bilmiyorum )

canım inşallah hamilesnidir benmide bu ay günüm geçmişti evde test yaptım çıkmadı doktora gittim kan verdim çıktı hamile olduğumu öğrendim.İnşallah seninde öyledir haber ver.

ayyyy ne güzel bende sabrediyorum kafama taktığım zaman iş yerinde işe veremiyorum kendimi bakalım ya c.tesi giderim doktora :D inş seninkiyle aynı sonucu alırız bizde..

Back