• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

slm canım
öncelikle ben de senin yumurtalarına çok sevindim inşallah bunlar birer bebişi olarak sana dönerler:)
çatlatma iğnemi yaptırdıktan 1 gün sonra benim karnımda ve kasıklarımda ağrı olmuştu yumurtanın çatladığına dair belirtiler diye biliyorum ben bu ağrıları ama her iğne yaptıranın ağrısı olmak zorundamı ya da ağrısı olmayanın yumurtası çatlamamış demekmidir... hayır tabiki
çatlatma iğnesinden 15 gün sonra kanda beta hcg baktırırsan en erken o zaman öğrenmiş olursun canım çünkü ben kanda baktırdığım günden 1 gün önce gebelik testi alıp evde yapmıştım ikinci çizgi yoktu ama kanda çıktı:66:
inşallah sen de iyi ve mutluluk verici sonuçlar alırsın canım hakkında hayırlısı olsun:49:

canım benim tşk ederim iyi dileklerin için, umarım benim hikayem de seninki gibi sonuçlanır. bu durumda ben 12 gün sonra falan sonucu öğrenebileceğim. inşş ilk seferinde başarılı olurum, çünkü hem ekononmik olarak hem de manevi olarak çok yıpratıyor bu durum beni.
allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inş.. senin bebişin de sağlıkla büyür inş...

canım üzülme bende aynı senin tedavini oldum. 5 ay klomen kullandım olmadı sonra gonal-f kullandım ve acayip kasık ve bel ağrısı çektim.nedeni yumurtalarımın çatlamamasıymış.senin hem az yumurtan oluşmuş hem ağrın yok o yüzden hamile olma olasılığın daha yüksek.inşallah hamilesindir.

canım sen ne kadar kullandın gonal f i?? ben 18 gün kullandım ve doktorum yavaş yavaş artırdı dozu. eğer başta yüksek dozla başlasaymış çok fazla yumurta gelişirmiş bu da iyi bişi deilmiş anladım kadarıyla. önemli olan 1 ya da 2 tane dominant yumurtanın oluşmasıymış. 75 ile başladım ben sonra 112.5 son iki günde 150 yaptım.. 2 tane 18.5 mm yumurtam oldu. inş çatlatma iğnesi işe yaramıştır ve yumurtalarım çatlamıştır. inş tüplerim de açıktır. inş inş inş... ne çok inş var:(
canım bence doktorunla görüş ya da başka bir doktor bul. çünkü doktorun verdiği doz çok önemli. bu bünyeden bünyeye değişiklik gösterio ve sıkı bir takibinin yapılması gerekiyor. inş hakkımızda hayırlısı olur. benimle aynı dertten muzdarip birilerini görmek bi yandan da rahatlatıyor beni. çünkü çevremdeki bütün herkes çatır çatır doğuruyor:) inş sıra bize de gelecek..moralimizi yüksek tutalım ve sabredelim..

canım ben gonal-f 75 doz 3 gün kullandım ve adetimin 7 günü gittim yumurtalarım 8 mm di.dr. zayıf dedi ve minamoral iğne verdi ilk 3 tane 75 lik.bunla beraber 3 günde gonal-f kullandım adetimin 10.günü gittim 14 mm olmuştu ve 2 iğne daha verdi.yine minamoral mi neydi unuttum şimdi adını tam emin değilim minamoral diyorum onun 100 lüğünden iki tane daha kullandım adetimin 12. günü tam 5 yumurtam oluşmuştu.ve 2 tanesi 19 ve 20 mm diğer üçü 16 mm di ve sonra 13. günü çatlama iğnemi oldum.ama hepsi kist olmuş.çatlamadı yani ben eminim sen hamile kalacaksın çünkü sende ne ağrı var ne birşey.bende çok fazla vardı.ama kasıklarında biraz ağrı olabilir oda çatladığını gösterir.inşallah tez zamanda alırsın bebişini.

iğneyi yaptığımın ertesi günü çok hafif bir ağrı oldu, belki de psikolojik olarak ağrı hissettim bilmiyorum. ama bana hiç çatlamış gibi gelmio. bunu da ancak cumartesi günü öğrenebileceğim sanırım. canım umarım senin hissettiğin gibidir durum. yani inş dediğin gibi hamileyimdir. bu arada kist olayını anlamadım bu gelişen yumurtlalar eğer çatlamazsa kist mi oluyorlar. yani pco da ki kistler gibi mi yoksa daha farklı bişey mi??
sen şimdi tedavine nasıl devam edeceksin?

Kızlar merhaba,benim oluşan 5 yumurtamın hiçbiri çatlamamış ve hepsi 5cm lik kistlere dönüşmüş bu ay o yüzden ara verdik.doktor normal dedi.senin oluşan 5 yumurtan çatlamıştır, bunlar sonradan gelişenler dedi ama başka dr. gittim oda sana yüklemişler ilacı yumurtalarda büyümüş çatlamamış dedi.bu ay dr. değiştircem ama çok kararsızım ne yapsam ne etsem diye.dr. çok para göz. senin üzülmen umurlarında bile değil.bu ay soğan kürü yapıp şu kistleri bi eriteyim diyorum.

canım üzülm e o kistler adetle birlikte atılır zaten ve kesinlikle doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim ben de sana çünkü pko çok hassas bir durumdur ilacın dozunu çok iyi ayarlamak gerekir ve sıkı bir takip gerektirir...
doz yetersiz olunca yumurta gelişmez azcık fazla gelirse yumurtalar aşırı tepki gösterir...
inşallah bu aydan sonra doğru bir tedaviyle mutlu sona ulaşırsın:49:

canım üzülm e o kistler adetle birlikte atılır zaten ve kesinlikle doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim ben de sana çünkü pko çok hassas bir durumdur ilacın dozunu çok iyi ayarlamak gerekir ve sıkı bir takip gerektirir...
doz yetersiz olunca yumurta gelişmez azcık fazla gelirse yumurtalar aşırı tepki gösterir...
inşallah bu aydan sonra doğru bir tedaviyle mutlu sona ulaşırsın:49:

esmacım allah razı olsun iyi dileklerin için.ümitlerim baya bi tükendi.dr. değiştircem ama izmirin en iyi dr. gidiyordum güya.izmirdeki bütün dr. çok para göz zaten o yüzden kararsızım.yeterki anne olayım parada önemli değil ama bir, iki ay üstünden para kazanmak için herşeyi yapıyorlar.

iğneyi yaptığımın ertesi günü çok hafif bir ağrı oldu, belki de psikolojik olarak ağrı hissettim bilmiyorum. ama bana hiç çatlamış gibi gelmio. bunu da ancak cumartesi günü öğrenebileceğim sanırım. canım umarım senin hissettiğin gibidir durum. yani inş dediğin gibi hamileyimdir. bu arada kist olayını anlamadım bu gelişen yumurtlalar eğer çatlamazsa kist mi oluyorlar. yani pco da ki kistler gibi mi yoksa daha farklı bişey mi??
sen şimdi tedavine nasıl devam edeceksin?

evet canım eğer çatlamazsı kist oluyor.zaten pcoda yumurtaların çatlamayıp kist haline gelmesi demek.cumartesi adet tarihinmi. öyleyse inşallah olmazsın. ya kızlar 5 cm lik kistler bu ay adetle atılır mı hemde 5 adet.çok mu büyük bu kistler yaaa.

evet canım eğer çatlamazsı kist oluyor.zaten pcoda yumurtaların çatlamayıp kist haline gelmesi demek.cumartesi adet tarihinmi. öyleyse inşallah olmazsın. ya kızlar 5 cm lik kistler bu ay adetle atılır mı hemde 5 adet.çok mu büyük bu kistler yaaa.

canım adetlerim düzenli deil benim ama normal şartlarda gelişiyorsa herşey kullandığım iğnelerden dolayı evet cumartesi günü adet tarihim. doktorum da o gün gelmemi söyledi kontrole. bende heralde yumurtaların çatlayıp çatlamadığına bakıcak die düşündüm. yani bu şekilde anlaşılıyor mu bilmiorum ama niye cumartesi gelmem gerektiğini söyledi açıkcası bende bilmiyorum.
pco da 5 cm lik kist oluyor mu canım. benim bildiğim o kistler çok daha küçük ve adetle dışarı atılabiliyor. 5 cm bir kistin dışarı atılabilmesi için daha farklı bi ilaç tedavisi falan uygulaması gerekiyor die biliyorum. arkadaşımda 6 cm lik bir kist vardı doktoru ameliyat dedi ama o tercih etmedi sonra ilaçla falan kurtuldu o kistten. umarım kısa zamanda kurtulursun o kistlerden de tedavine kaldığın yerden devam edebilirsin. sen öyle söleyince bende büyüyen yumurtalarımın kiste dönüşmüş oalbileceğinden endişe etmeye başladım. allahım çok zor bir süreç allah hepimize sabır versin. inş bu çabalarımız en kısa sürede istediğimiz sonuçları almamızı sağlar..:71:

slm kızlar nasılsınız yokmu hamıle hıç topıgımızde ahhh pko ah hepmızı tembel ettı :97:benım yumurtalar 2.kutu gonal f bıtecek ole kuccucuk duruolar:59:şimdi doktorumun ozelıne gıdıcem nıe cagırdı anlamadım parası bıttı galıba:61:esmacım sen nasılsın canım tıın bı gorunuo bı yok oluo off artık guzel haber duymak ıstıorum hepnızı opuorum:54:

slm kızlar nasılsınız yokmu hamıle hıç topıgımızde ahhh pko ah hepmızı tembel ettı :97:benım yumurtalar 2.kutu gonal f bıtecek ole kuccucuk duruolar:59:şimdi doktorumun ozelıne gıdıcem nıe cagırdı anlamadım parası bıttı galıba:61:esmacım sen nasılsın canım tıın bı gorunuo bı yok oluo off artık guzel haber duymak ıstıorum hepnızı opuorum:54:

az kaldı fatma sıra sende senden duyacaz o güzel haberi lütfen sabır dua sabır.ben okuyorum yazılanları sadece pek yazmıorum.benim midem bugünlerde çok bulanıo.birde vajina da kaşıntı başladı ya korkuyorum.iki hafta sonra kontrolum var daha mı evvel gitsem acaba.neden oldu ki.

slm fatmacım iyiyim ben de oğlumla uğraşıp duruyorum yaaa illallah ettirdi artık sürekli kucak istiyo sürekli mızmız şu diş çıkarma dönemi bizi daha çoook uğraştıracak anlaşılan:26::27:
git bakalım dokotrun niye çağırmış şu tedavi sürecin bitse de bir an önce neticeyi öğrensek her ay başka macera:82:
tiinden sonra sıra sende hadi bakalım inşallah:49:

az kaldı fatma sıra sende senden duyacaz o güzel haberi lütfen sabır dua sabır.ben okuyorum yazılanları sadece pek yazmıorum.benim midem bugünlerde çok bulanıo.birde vajina da kaşıntı başladı ya korkuyorum.iki hafta sonra kontrolum var daha mı evvel gitsem acaba.neden oldu ki.

ben mide bulantılarını malesef 18. haftaya kadar çekmiştim inşallah seninki daha çabuk geçer
vajinada kaşıntı varsa mantar olabilir canım eğer akıntın da oluyorsa doktoru erkene almanda fayda var biliyorsun mantar gebelikte çok sık karşılaşılan bi durum...
bebişlerine ve kendine iyi bak:emir_bebek::emir_bebek::49:

fatma çok güldüm dr çok güzel özetlemişsin vallahi. bende çok çektim ve çekmeye devam malesef olana kadar.inşallah tez zamanda hepimizin olur.

kızlar çatlatma iğnemi cumartesi günü yaptım yani yarın 1 hafta oluyor. şu aşamada eğer hamile kalabildiysem bişi hissetmem gerekiyo mu?? ne bilim kasıklarda ağrı, göğüslerde hassasiyet falan.. çok hafif regl olacakmışım gibi belirtiler var ama belki de psikolojiktir diorum çünkü tam manasıyla hissetmiyorum bu belirtileri de. regl tarihim yarın ama ben düzenli regl olmuyorum. normal bir insana göre düşündüğüm için yarın diorum.
kızlar lütfen bişiler söleyin çok merak ediyorum ve beklemek çok sıkıntılı. en erken ne zaman öğrenebilirim acaba hamile olup olmadığımı?? reglim gecikirse hamile oldumu düşünemicem çünkü hep gecikiyor. ama gonal f in etkisiyle zamanında mı olmam gerekiyo, gecikirse ümitlenmelimiyim... offf çok sıkıldım bunları düşünmekten. :43:

slm fatmacım iyiyim ben de oğlumla uğraşıp duruyorum yaaa illallah ettirdi artık sürekli kucak istiyo sürekli mızmız şu diş çıkarma dönemi bizi daha çoook uğraştıracak anlaşılan:26::27:
git bakalım dokotrun niye çağırmış şu tedavi sürecin bitse de bir an önce neticeyi öğrensek her ay başka macera:82:
tiinden sonra sıra sende hadi bakalım inşallah:49:

ayyy yerım ben onu maşşallah:nazar::nazar: canım iice yorsun senı ne tatlıdır onun anneyı yorması :39:ah be canım insallah dun doktorumdan ılk defa duydum bunu senın pokıstıkın ılerlemış pko dan dedı uzun sureç ıstıo sabır istıo dedı çok morelım bozuldu cunku kızlr ıgnenın 2, kutuuda bıtcek yumurtalarda tık yok daha buyumuolarr cok sayıda fakat cok geç buyuyolar moralım sıfırr:59: nısanın sonunu bulamz inş aglamak ıstemıorum artık ama elımde dıl offf allahım yardım ettt

zor gunlerın ama tatlı gunlerın başalamış canım canım eet esmanında dedıgı gıbı mantar olabılır gıt doktoruna erkenden geçmiş olsun canım optum.dualrımı edıorum burdakı benım gıbı olan tum arkadslaramda rabbım kabul etsın inş canım:54:

inş canım sen ne durumdasın tedavı nasıl gıdıo:24:

canım biliyosunuz benim 5 tane kistim oluştu bu ay o yüzden bu ayı tedavisiz atlatıyorum.ama sskda bi dr gittim o bu ayda çalışın belki bu kistler çatlar ve hamile kalabilirsin dedi.olmazsa bir dahaki ay gel diyo.dr. değiştirdim ve hala hangi dr gitceğime karar veremedim.inşallah bu ay olurda dr. aramak zorunda kalmam. 3 yıldır hamile kalmadım bu ay kalcam nerdeeee.

kızlar çatlatma iğnemi cumartesi günü yaptım yani yarın 1 hafta oluyor. şu aşamada eğer hamile kalabildiysem bişi hissetmem gerekiyo mu?? ne bilim kasıklarda ağrı, göğüslerde hassasiyet falan.. çok hafif regl olacakmışım gibi belirtiler var ama belki de psikolojiktir diorum çünkü tam manasıyla hissetmiyorum bu belirtileri de. regl tarihim yarın ama ben düzenli regl olmuyorum. normal bir insana göre düşündüğüm için yarın diorum.
kızlar lütfen bişiler söleyin çok merak ediyorum ve beklemek çok sıkıntılı. en erken ne zaman öğrenebilirim acaba hamile olup olmadığımı?? reglim gecikirse hamile oldumu düşünemicem çünkü hep gecikiyor. ama gonal f in etkisiyle zamanında mı olmam gerekiyo, gecikirse ümitlenmelimiyim... offf çok sıkıldım bunları düşünmekten. :43:

canımmm sen çok heycanlısın belli stres de yapmışsın biraz ama daha 1 haftacık olmuş çatlatma iğneni yaptıralı daha 1 hafta en az beklemen lazım kanda gebelik testi yaptırmaman için... çatlatma iğnesinden 15 gün sonraya kaymıştır senin reglin...
belirtilere çok takılma derim ben bol bol dua et inşallah hayırlı sonuçlar alırsın bu ay:49:

Back