• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

evet canım aynen öyle hatta doktoruma sormuştum o zaman nerdeyse adetin 25. günü çatlatma iğnem yapıldı ve çatlatma iğnesinden sonra 15 gün daha bekleyip test yapmıştım ve hamile olduğumu öğrenmiştim
biliyosun gebelik haftası hesaplanırken son adet tarihine göre hesaplanır bu yüzden benim gebelik haftam hep 1 hafta-10 gün kadar geriden hesaplandı çünkü geç yumurtlama olmuş oldu için rahat olsun yani inşallah benim gibi olumlu sonuç alıcan canım merak etme

esma merhaba canım bana bugun doktor aşılama olacagımı sole dı carsamba gunu aşılam yapılcak bana.sennkı aşılama dıldı dımı canım sıze ilişkı dedı 1 tane yumurtam var 18mm olmus dua t nolur rabbım yuzumuuzu guldursun inş senın süt işi yattı:96:

çocuk özleminin nasıl bir şey olduğunu ben de en az sizler kadar iyi biliyorum ve bir pkolu olmanın ne berbat bişey olduğunu... adet düzensizlikleri fazla kilolar ve en önemlisi kısırlık...
kimine göre şanslı pkolulardanım kimine göre şanssız ama tam bir yıllık bir tedavi süreci geçirdim...
çocuk için ilk doktora gittiğimde doktor bana pkolu olduğumu söyledi ama kısa sürede hamilelik gerçekleşir dedi ben de iyi bişeyim yokmuş basit bir tedaviyle hamile kalabilirim dedim hatta ilk ay hamile kalacağımdan emindim (nerden geliyosa artık bu özgüven):37:
ama gel gör ki işin aslı öyle değilmiş...:53:
ilk ay adetin beşinci günü günde 2 serophene ilaçla başladık o ay hüsran hiç yumurta ygelişmemiş
ikinci ay günde 3 serophene ile devam ettik kontrole gittim yine gelişme yok stres başladı tabi..:5:
diğer ay günde dörde çıkardık yok yok yok yine gelişen yumurta yok
öbür ay günde 5 ilaçla devam ediyoruz benim moral yerlerde tabi ki yine gelişme yok
doktora bir sinir oluyorumki sormayın niye en yüksek dozda ilaç vermiyo diyorum meğerse bir de yumurtaların aşırı tepki verme riski varmış
benim çatlatma iğnem elimde kaldı hiç kullanamadım doktor diyoki sabret onu da kullanacağımız zaman gelecek benim gözyaşları sel olmuş eşime diyorumki gel ayrılalım seni çocuksuz bırakmaya hakkım yok sen de baba olmalısın ama benimle olmuyo eşim diyo ki sen ne saçmalıyosun
bana hep destek oluyo sağolsun derken doktor yumurta geliştiren iğnelere geçmeye karar verdi menogonla başladım ama inanmıyorum hala gelişme yok o olmadı gonal f e geçtik maddi yönden resmen resmen battık kontrole gittiğimde 1 tanecik yumurtam gelişmişti o da tam değil yani zorla 14 mm olmuş doktor heyecanlandı bu 2 gün sonra 17 mm olur dedi çatlatma iğneni yaptırırsın
ben hiç ihtimal vermiyorum ama eşimle gittik iğnemi yaptırdık diğer gün ilişki olacak annem dediki kzızm illa sütün buharına oturmayı ihmal etme iyi gelir
annemin hatrına ilişkiden önce sütün buharına da oturdum bi yarım saat kadar
günler geçti ve benim adet günüm geldi yüzüm sivilcelenmiş karnım ağrıyo göğüslerim ağrıyo ben diyorum ki kesin adet olucam
doktoru aradım randevu almak için dedimki benim adet günüm gelmiş yarın olurum heralde öbür güne randevu almak istiyorum(aklımca tedaviye devam edicem onun için randevu alıyorum)
doktor dediki yarın adet olmazsanız kanda beta hcg baktırın tamam dedim yarın oldu ben adet olmadım eşim zorla hasataneye götürdü kan vereceksin dedi ben inatla adet olmak üzereyüm diyorum 1 saat sonra sonuç çıkacaktı eşime dedimki beni eve bırak beni eve bıraktı heyecandan hastanede benim sonucu bekliyor ben de ona acıyorum yazık heveslendi ama olmayacak diyorum o sırada tlf çaldı eşim arıyor kalbim küt küt atmaya başladı telefonu açtım eşimin sesi gayet sakin sonucun 4.67 çıkmış dedi ben de dedimki e biliyodum böyle olacağının boşuna baklaedin o kadar sonra eşim gülmeye başladı yok yok sonuç 70 çıkmış hamileymişsin aşkım dedi inanamadım ağlamaya başladım
eşim eve geldi birbirimize sarıldık inanamıyoduk hemen aileleri aradık haber verdik onlar da çok mutlu oldular
şu an oğlum 3 aylık olduNazar
darısı tüm isteyenlerin başına
asla umudunuzu kaybetmeyin:9:

merhaba cok uzun umarım sıkılmamıssınızdır yazmıssın ama ınan okuyunca gozlerım doldu.. umarım Allahım bana da nasıp eder.. bnde polıkıstık overlıyım kılo stress.. duzensız adett evet berbat bı durum. 1.5 senelık evlıyım 1 senedır korunmuyoruz gebelık olmayınca dr a gıdıp tedavıye adetın 5.gunu serophone ıle basladık ılk kutuda 11 mm olmus bgn dr a gıttım adetımın 14. gunu 18.5 mm olmus dr bu ıyı dedı ovıtrelle ıgne verdı carsamba aksamı vurdurcam persembe gunu asılama olucam.. bnde aynen senın gıbı esımın sonucu ogrenmesını ıstıyorum dayanamıycagımı bılıyorm her ay her ay tek cızgı gormekten bıktım cunku... Allahın ıznıyle ınsallah bnde bu mucızenın haberını alırım...

esma merhaba canım bana bugun doktor aşılama olacagımı sole dı carsamba gunu aşılam yapılcak bana.sennkı aşılama dıldı dımı canım sıze ilişkı dedı 1 tane yumurtam var 18mm olmus dua t nolur rabbım yuzumuuzu guldursun inş senın süt işi yattı:96:

fatma merhaba canım... bnde bugun gıttım dr a bnmde 1 tane yumurtam var ve 18 mm bn carsamba ovıtrelle catlatma ıgnemı yaptırcam persembe asılamam olucak Allahım bızlerede nasıp etsın ınsallahhh... burdan konusalım ıyı haberlerını beklıyorum

fatma merhaba canım... Bnde bugun gıttım dr a bnmde 1 tane yumurtam var ve 18 mm bn carsamba ovıtrelle catlatma ıgnemı yaptırcam persembe asılamam olucak allahım bızlerede nasıp etsın ınsallahhh... Burdan konusalım ıyı haberlerını beklıyorum

ay canım inşallah eet bole konusunca rahatlıorum malum pek fazla kımseye solmıorum cevremdekılre.benım aşılama carsamba ve ilk.senn rahatsızlıgın ne canım

fatma merhaba canım... Bnde bugun gıttım dr a bnmde 1 tane yumurtam var ve 18 mm bn carsamba ovıtrelle catlatma ıgnemı yaptırcam persembe asılamam olucak allahım bızlerede nasıp etsın ınsallahhh... Burdan konusalım ıyı haberlerını beklıyorum

ben bu gece vurucam catlatma ignemı ovıtrelle aynı igne.sen hangı sehırdesın canım

iyi canım yaaa süper olmuş vallahi aşılama olayı biraz daha garantiye alıyo gibi bişey... yine de rızık kısmet bu işler senin için dua edecem inşallah güzel haberlerini verirsin habersiz bırakma merak ederim:49:

merhaba cok uzun umarım sıkılmamıssınızdır yazmıssın ama ınan okuyunca gozlerım doldu.. umarım Allahım bana da nasıp eder.. bnde polıkıstık overlıyım kılo stress.. duzensız adett evet berbat bı durum. 1.5 senelık evlıyım 1 senedır korunmuyoruz gebelık olmayınca dr a gıdıp tedavıye adetın 5.gunu serophone ıle basladık ılk kutuda 11 mm olmus bgn dr a gıttım adetımın 14. gunu 18.5 mm olmus dr bu ıyı dedı ovıtrelle ıgne verdı carsamba aksamı vurdurcam persembe gunu asılama olucam.. bnde aynen senın gıbı esımın sonucu ogrenmesını ıstıyorum dayanamıycagımı bılıyorm her ay her ay tek cızgı gormekten bıktım cunku... Allahın ıznıyle ınsallah bnde bu mucızenın haberını alırım...

inşallah canım Allah sana da ve tüm bekleyenlere de nasip eder..
bak ne güzel senin de yumurtan olmuş fatmanın da senin de iyi haberlerini alırız inşallah aman stres yapmayın herşey olacağına varır

:1:

:90:bu arada kızlar tek yumurtam var diye üzülmeyin ben galiba yine buralarda bi yerlerde okumuştum aslında en ideali tek yumurta olmasıymış yumurta sayısı arttıkça kalitesi de azalıyomuş heralde
heyecanla güzel haberlerinizi bekliycem hadi bakalım inşallh

Mrb kızlar bende bi pkolu olarak mucadeleye basladım sanırım.28 yasm ve 5 aylık evliym.tedavi 16 aralıkta devlet hast.dr ile basladı gliforla cok yan etkisini gordum baslarda ama gecti sukur o ay regl gormedim hatta aralktada olmadı bukez ozelde basladık duphaston ile geldi (hayıt macunu kullandım ama bi isede yaramadı)3. Gun testlerm yapıldı sonuclar: tsh:1,93 fsh:7,32 lh:19,03 prolaktin:7,65 ferritin:25,21 cıktı glukophage ile devam ediyorum suan dr.b12 vitamn ile folik asitte verdi.benim 27snde regl olup seropheneye baslamam lazım ama ya yine gelmezse??bide sogan kurunu yapıyorum umarım faydasını gorurum.ben yumurta varmı yokmu bilmiyorum suan ama ugrasıorum iste belkide bosa kurek cekiyorum...

Mrb kızlar bende bi pkolu olarak mucadeleye basladım sanırım.28 yasm ve 5 aylık evliym.tedavi 16 aralıkta devlet hast.dr ile basladı gliforla cok yan etkisini gordum baslarda ama gecti sukur o ay regl gormedim hatta aralktada olmadı bukez ozelde basladık duphaston ile geldi (hayıt macunu kullandım ama bi isede yaramadı)3. Gun testlerm yapıldı sonuclar: tsh:1,93 fsh:7,32 lh:19,03 prolaktin:7,65 ferritin:25,21 cıktı glukophage ile devam ediyorum suan dr.b12 vitamn ile folik asitte verdi.benim 27snde regl olup seropheneye baslamam lazım ama ya yine gelmezse??bide sogan kurunu yapıyorum umarım faydasını gorurum.ben yumurta varmı yokmu bilmiyorum suan ama ugrasıorum iste belkide bosa kurek cekiyorum...
geçmiş olsun canım mücadeleni yürekten destekliyorum ama unutma ki pkolu olup tedaviye başlamak kesinlikle sabır gerektirir
ben de tedavi sürecimde pes ettiğim hatta isyan ettiğim zamanlar oldu ama toparladım hemen kendimi...
doktor kontrollerini ihmal etme ve yumurta takiplerin mutlaka yapılsın benim tedavimde nerdeyse 1 yıla yakın yumurta elde edemedik ve ben hep duphaston kullanarak adet oluyodum..
tedavini bırakma bir de hem ilaç hem soğan kürü aynı anda kullanmak doğru olurmu bilemiyorum bi araştır istersen...
Allah kolaylık versin

Bilmiyorum canım ya ne olcaksa olsun artık bıktırdı bu hastalk allah beterinden saklasın isyan etme diyorum kendime ama olmuo iste. Buay sadece metforminle vitaminleri kullanıyorum 27si beklenen (tabi normal gelirse)sat bende klomene baslamadan sogan kuru yapaym dedim.ne illet bu pko senelerdr kurtulamadım elinden tuyu ayrı dogum kntrl haplarndan varisler cıktı o ayrı dert simdide bebek icin ugrastırıo allah hepimze sabır versin..

meraba esma bende gonal f ebaşladım ilkk klomen kullandım ama hiç yumurta olmadı.iğneye geçtik şimdi rahim filmi çekindinmi sen.gonal f ne kadar doz da kullandın ben 75 kullanıyorum.inş bizde senin gibi mutlu sona ulaşırız büyük moral oldun bize

meraba esma bende gonal f ebaşladım ilkk klomen kullandım ama hiç yumurta olmadı.iğneye geçtik şimdi rahim filmi çekindinmi sen.gonal f ne kadar doz da kullandın ben 75 kullanıyorum.inş bizde senin gibi mutlu sona ulaşırız büyük moral oldun bize

meraba canım
ben önce menogon kullandım 10 gün boyunca 75mm yaptırdım yumurtalarda gelişme olmadı sonra doktor gonal f e geçti 112,5 mm ile devam ettik 10 gün de onu kullandım tabi sık sık yumurta takibine gidiyodum en son gün baktık 1 tane yumurtm büyümüştü ve çatlatma iğnemi yaptırdım hamile kaldım çok şükür..
inşallah mutlu sona ulaşırsınız canım moral olduysam ne mutlu bana:1:

Klomene baslıycamda sanırım bu yumurta takibine benimde gitmem gerekicek.ne sıklıkta yapılıyo bu takip?..esma hayırlı olsun bebisin allah isteyen herkeze nasip etsn

Klomene baslıycamda sanırım bu yumurta takibine benimde gitmem gerekicek.ne sıklıkta yapılıyo bu takip?..esma hayırlı olsun bebisin allah isteyen herkeze nasip etsn

öncelikle inş olumlu sonuçlar alman dileğiyle.bende kullandım klomeni ilaç bittikten iki gün sonra falan iki günde bir kontrol yapıyo doktor.

meraba canım
ben önce menogon kullandım 10 gün boyunca 75mm yaptırdım yumurtalarda gelişme olmadı sonra doktor gonal f e geçti 112,5 mm ile devam ettik 10 gün de onu kullandım tabi sık sık yumurta takibine gidiyodum en son gün baktık 1 tane yumurtm büyümüştü ve çatlatma iğnemi yaptırdım hamile kaldım çok şükür..
inşallah mutlu sona ulaşırsınız canım moral olduysam ne mutlu bana:1:

inş canm.birde iğneyi kullanırken ağrıların falan oluyomuydu yani yumurtladığına dair ne gibi belirtilerin oluyodu.ne zaman etkisini hissettin eğer hissettiysn.ilacı kullanırken mi hissettin sonrasında mı.yani biraz ayrıntılı anlatabilirmisin.eğer seni rahatsız etmiyor isem canım

çok teşekkür ederim canım amin..
klomenle başlıycaksan doktorun daha iyi bilir ama muhtemelen adetin 15. günü yumurta takibine gidersin, yeterli büyüklüğe ulaşmışsa çatlatma iğneni yaptırırsın ben serophene kullanırken öyle yapıyoduk ama benim hiç yumurtam büyümediği için o dönem çatlatma iğnemi yaptıramamıştım hep duphaston kullanıp adet olmayı beklemiştim

inş canm.birde iğneyi kullanırken ağrıların falan oluyomuydu yani yumurtladığına dair ne gibi belirtilerin oluyodu.ne zaman etkisini hissettin eğer hissettiysn.ilacı kullanırken mi hissettin sonrasında mı.yani biraz ayrıntılı anlatabilirmisin.eğer seni rahatsız etmiyor isem canım

yok canım ne rahatsızlığı cevaplayabildiğim kadar cevaplamak isterim sorularınızı ben de bir zamanlar sizlerin durumundaydım ve hakkaten insan birilerine sorma gereği hissediyor
valla canım öyle belirgin bi ağrım olmadı arada bir hafif ağrı oluyodu karnımda o kadar...
sadece çatlatma iğnesini yaptırdıktan sonraki gün sabah kalktığımda karnımda biraz şiddetli ağrı olmuştu o da yumurtanın çatlamasından dolayı oldu heralde..

Esmacım cok saol cvplar icin bu sayfaya pek gelen giden olmuyo. Enazından sen bize umut oldun.bide kafamdaki su yumurtam varmı acaba sorusunu atabilsem dr bisey demedi bu konuda banada senin o ilactan verdi ama daha baslamdım 27sni beklyrm.ya bide biliyosun sogan kurune baslamıstım ya 2gun once adet olcakmısım gıbı karnım agrıdı belim kopcak gibiydi bi zararı dokunmaz umarım..

Back