• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

POLİKİSTİK OVERLER BURAYA

HASTANIZIN PELVİK US TETKİKİNDE ; Mesane dolumu homojendir, duvar kalınlığı tabiidir. İntraluminal yer kaplayan oluşum izlenmedi. Uterus lokalizasyonu , boyutları ve morfolojisi tabii görünümdedir. Uterus boyutları 70x37x30 mm ölçüldü. Sağ over boyutları 36x17 mm, sol 34x16 mm ölçüldü. Her iki overde periferik dizilimli milimetrik boyutlarda foliküller izlenmektedir .PCOS yönğnünden klinik ve lab. değerlendirilmesi önerilir. Batında serbest sıvı saptanmamıştır YORUMLARMISINIZ BİLENLER RİCA ETSEM
yumurtaların polikistik görünüyor doktor bir de tahlil yapsın diyor polikistik görünüm harici diğer rahimde mesanede sıkıntı yok diyor.

yumurtaların polikistik görünüyor doktor bir de tahlil yapsın diyor polikistik görünüm harici diğer rahimde mesanede sıkıntı yok diyor.
ilk gittiğimde çıkan sonç bu tsh prolaktine bktı normal çıkttı adet sökücü verdi oldm sonra kendiliğnden iki ay oldum mayısta olmadım bugün gittim yine olmdğm için kan testi istedi sadece yine tsh falan bakck hrhalde tüyenmem olduğunu söyledm ama

ilk gittiğimde çıkan sonç bu tsh prolaktine bktı normal çıkttı adet sökücü verdi oldm sonra kendiliğnden iki ay oldum mayısta olmadım bugün gittim yine olmdğm için kan testi istedi sadece yine tsh falan bakck hrhalde tüyenmem olduğunu söyledm ama
bende de pko var canım inşallah şeker yüklemesi de yaparlar olmadı özelde sen yaptır şeker yüklemesini .
troidinin de anti tg ve anti tpo ya baktır.
benimde görünüm senin ki gibi fakat adet olduğum için tam teşhis konmadı bu da daha kötü oldu.
kilo almama kısır döngüye sebep oldu.
benim de çenemde tüylenme var az da olsa.artık pko ilerleyip adetlerim uzamaya başlamıştı.
neyse 1 tüp bebek tedavisi gördüm ve negatif oldu.ardından doktor bu testleri istedi
gizli şeker ve haşimato çıktı o kadar ince detaylarda çıkmış oldu ki.
benim ne t3,t4,tsh,e2 açlık şekerinde hiçbir şey çıkmıyordu
sadece aşırı yağlı yemememe rağmen kolestrol sınırın bir üstü ve yüksek triglesid çıkıyordu.

Bana teşhis konulduğunda 19 yaşındaydım hep düzenli olan adetim birden 15 gün gecikmişti.68 kilo falandım.İnsülin direncim de yüksek çıktı doktor matofin verdi zayıfla dedi daha sonrasında ben 60 a kadar düştüm tekrar geri aldım maalesef.Bendeki etkisi insülin direnci ile tüylenme.Mesela adet düzensizliği olmuyor bende günlerim düzenli.
En son gittiğim doktor matofin kullanma madem adetlerinin günü düzenli doğum kontrol hapı da kullanma demişti ve ben şuan hiçbir şey kullanmıyorum iyi mi ediyorum kötü mü ediyorum bilmiyorum.Bu tüy artışının önüne nasıl geçebiliriz fikri olan var mı acaba ?

bende de pko var canım inşallah şeker yüklemesi de yaparlar olmadı özelde sen yaptır şeker yüklemesini .
troidinin de anti tg ve anti tpo ya baktır.
benimde görünüm senin ki gibi fakat adet olduğum için tam teşhis konmadı bu da daha kötü oldu.
kilo almama kısır döngüye sebep oldu.
benim de çenemde tüylenme var az da olsa.artık pko ilerleyip adetlerim uzamaya başlamıştı.
neyse 1 tüp bebek tedavisi gördüm ve negatif oldu.ardından doktor bu testleri istedi
gizli şeker ve haşimato çıktı o kadar ince detaylarda çıkmış oldu ki.
benim ne t3,t4,tsh,e2 açlık şekerinde hiçbir şey çıkmıyordu
sadece aşırı yağlı yemememe rağmen kolestrol sınırın bir üstü ve yüksek triglesid çıkıyordu.
yarın snuç için gdnce hormon testi istcm testeterona falan bakmaları lazım şeker falan bakılmadı bana hiç doktorun aslında hepsni istemesi lazım

yarın snuç için gdnce hormon testi istcm testeterona falan bakmaları lazım şeker falan bakılmadı bana hiç doktorun aslında hepsni istemesi lazım
hemen istenmiyor maalesef ya doktor çok iyi olacak yada işte benim gibi tüp bebek tedavisi olmayınca araştırılacak.düşün ben bile tüp bebek tedavisinde öğrendim.bu zamana kadar hiçbir doktor istemedi salladı hatta özelde bile. ay bide inan bulunduğum yerde çok zor iyi dr bulmak.

hemen istenmiyor maalesef ya doktor çok iyi olacak yada işte benim gibi tüp bebek tedavisi olmayınca araştırılacak.düşün ben bile tüp bebek tedavisinde öğrendim.bu zamana kadar hiçbir doktor istemedi salladı hatta özelde bile. ay bide inan bulunduğum yerde çok zor iyi dr bulmak.
17 yaşndayım daha ben :(

17 yaşndayım daha ben :KK43:
dediğim testleri özelde yaptırsan keşke.bir ihtimal çıkmayada biliyor o yaşlarda.ama illa evlenip çocuk doğurma işinde önüne çıkar.aslında en erken önü alınsa kardır senin için.bulamazlarsa işte derler kilona dikkat et kafeinli kullanma paket gıda kullanma sağlıklı beslen.maalesef ilerleyene kadar öyle dendiği gibi olmuyor.şekerle bağlantılı pko yediklerin çok lezzetli geliyor.o yüzden bir spor bıranşına sarıl hiç bırakma benim gibi hareketsiz kalırsan bi daha toz şeker gibi dağılırsın.

dediğim testleri özelde yaptırsan keşke.bir ihtimal çıkmayada biliyor o yaşlarda.ama illa evlenip çocuk doğurma işinde önüne çıkar.aslında en erken önü alınsa kardır senin için.bulamazlarsa işte derler kilona dikkat et kafeinli kullanma paket gıda kullanma sağlıklı beslen.maalesef ilerleyene kadar öyle dendiği gibi olmuyor.şekerle bağlantılı pko yediklerin çok lezzetli geliyor.o yüzden bir spor bıranşına sarıl hiç bırakma benim gibi hareketsiz kalırsan bi daha toz şeker gibi dağılırsın.
bu gidişle birşey olmazsa devletten özelde test yaptrcam

Kızlar hepsini yaptım bi işe yaramadı. Eğer bebek için uğraşıyorsanız, kafaya takmayın, kendinize meşgale bulun, bebeğe yoğunlaşmayın yeter. Pko kısırlık değil çünkü. Az rahat bırakın kendinizi. O zaman oluyor

Aynen aloise doğru söylüyor doktorlarında söylemi pko kısırlık değil kadınlarda olağan bir durum kendiliğinden oluşan bir durum önlem alınmalı

Selam herkese. Ben 17 yaşındayım, polikistik overliyim. Doğum kontrol hapı (diane 35) içmeden asla adet olamıyorum. Hatta 7-8 aydır adet olmadım. Moralim bozuluyor olamadıkça da. Biraz kilom da var doktorum zayıflamam için Metformin hapı vermişti zayıfladım çoğunu geri aldım. Nasıl motive olunur nası pco ile yaşanır nasıl adet olucam bilen biri yok mu :'(
Tüylenme sorunun varmı?

evet, kilo vermek gerekiyormuş. bana da doktorum kilo vermemi söyledi. çok can sıkıyor fakat kilo da kolay verilmiyor.

Evet var ama şöyle sadece normal çıkan yerlerde alındığı zaman çok zaman geçmeden hızlı çıkıyor ama doktorun bana söylediği adetlerin düzenliyse birşeyden korkma

Back