Pko kalitsal bir hastalik. Tamamen yok olmuyor, olmaz malesef. Yok oldu gibi olur, en ufak bir adet gecikmesinde ve yanlis beslenmeyle yeniden minik minik pörtleyiverir. Sadece aldigin besinlerle (bebek icin ugrasanlar besin+ilaclarla) etkisini azaltabilirsin.
Ben 4 ay hayıt kullandim hormon tahlillerim cok iyi cikti. Son muayenemde kist gözlemlenmedi. Allah bana hayiti önerenlerden razi olsun. 2 aydir da sogan iciyorum, rahmi temizlemek kistlerin yeniden cikmasini engellemek icin. Sogan suyu basta tiksinc gelebilir ama bir basladin mi alisiyor insan cay kahve gibi gidiyor keyifle iciyorum. Ki bebegim olmazsa korkusuyla icmeyecegi sey olmuyor insanin inanin. Okursunuz burda insanlar neler neler deniyor caresiz kalinca.
Ayrıca ben 1 bucuk aydir tatli yemiyorum. Aburcuburu da kestim. Pakette satılan hicbir seyi yemiyorum. Tatli ve aburcubur kistleri büyütüyor malesef. Özellikle aburcubur hormonlari bozuyor. Bol bol fındık ceviz maydonoz dereotu yiyorum cok yararli. Canim tatli isteyince agzima tarcin atiyorum kan sekerimi dengeliyor canim tatli istemiyor.
Ek olarak evli oldugum ve bebek istedigim icin doktor progestan adli bir ilac verdi bana. 5-6 aydir 45 gunde bir adet olurdum, progestan ile duzene soktum. 10 gun sabah aksam iciyorum. Basladiktan 12-13 gun sonra adet oluyorum. Yani adetim duzene girsin diye yumurtlama günüm gecince basliyorum, periyodumun 15 veya 16.gününde. Hem adetimi getiriyor hem de spermin biri yumurtama ulasirsa da döllenme olursa bebişin rahme tutunmasini sagliyor. Hamileler de ilk aylarinda düşük riskine karsi kullaniyor progestani. Bir sürü ilac var tabi herkese progestan verilcek diye bir sey yok. Ama bana yaradı.
Yani kizlar zor evet, sevdigin şeyleri yiyemiyorsun, her gün sogandir hayittir ugrasiyorsun.. Ama keske 15-16 yaslarimda adetim gec geliyorken baslasaydim sogana hayıta falan cok pismanim. Evlenince bu kadar zorlanmazdim.
Allah hepimize sifa versin. Bana da hayirlisiyla bir bebiş insallah