• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

POLİKİSTİK OVERLER BURAYA

Pko kalitsal bir hastalik. Tamamen yok olmuyor, olmaz malesef. Yok oldu gibi olur, en ufak bir adet gecikmesinde ve yanlis beslenmeyle yeniden minik minik pörtleyiverir. Sadece aldigin besinlerle (bebek icin ugrasanlar besin+ilaclarla) etkisini azaltabilirsin.
Ben 4 ay hayıt kullandim hormon tahlillerim cok iyi cikti. Son muayenemde kist gözlemlenmedi. Allah bana hayiti önerenlerden razi olsun. 2 aydir da sogan iciyorum, rahmi temizlemek kistlerin yeniden cikmasini engellemek icin. Sogan suyu basta tiksinc gelebilir ama bir basladin mi alisiyor insan cay kahve gibi gidiyor keyifle iciyorum. Ki bebegim olmazsa korkusuyla icmeyecegi sey olmuyor insanin inanin. Okursunuz burda insanlar neler neler deniyor caresiz kalinca.
Ayrıca ben 1 bucuk aydir tatli yemiyorum. Aburcuburu da kestim. Pakette satılan hicbir seyi yemiyorum. Tatli ve aburcubur kistleri büyütüyor malesef. Özellikle aburcubur hormonlari bozuyor. Bol bol fındık ceviz maydonoz dereotu yiyorum cok yararli. Canim tatli isteyince agzima tarcin atiyorum kan sekerimi dengeliyor canim tatli istemiyor.
Ek olarak evli oldugum ve bebek istedigim icin doktor progestan adli bir ilac verdi bana. 5-6 aydir 45 gunde bir adet olurdum, progestan ile duzene soktum. 10 gun sabah aksam iciyorum. Basladiktan 12-13 gun sonra adet oluyorum. Yani adetim duzene girsin diye yumurtlama günüm gecince basliyorum, periyodumun 15 veya 16.gününde. Hem adetimi getiriyor hem de spermin biri yumurtama ulasirsa da döllenme olursa bebişin rahme tutunmasini sagliyor. Hamileler de ilk aylarinda düşük riskine karsi kullaniyor progestani. Bir sürü ilac var tabi herkese progestan verilcek diye bir sey yok. Ama bana yaradı.
Yani kizlar zor evet, sevdigin şeyleri yiyemiyorsun, her gün sogandir hayittir ugrasiyorsun.. Ama keske 15-16 yaslarimda adetim gec geliyorken baslasaydim sogana hayıta falan cok pismanim. Evlenince bu kadar zorlanmazdim.
Allah hepimize sifa versin. Bana da hayirlisiyla bir bebiş insallah:anne:
bende gizli şeker olduğundanda şeker hapı kullanıyorum pko da şekerle ilgili şeker hapları da düzene sokuyor adeti.

Ben de duydum canım maydonoz buharina oturmayi falan. Ama denemedim. Yeterince şey yapiyorum zaten bunaldim
ben bu ay sağlıklı yapacağım onu.başka yaptığım bir şey yok.az buz yaptığımda adet sancım azalmadı ama bakalım.

bende gizli şeker olduğundanda şeker hapı kullanıyorum pko da şekerle ilgili şeker hapları da düzene sokuyor adeti.
Hmm doğrudur bende seker yok ama halamda var. Haladan yegene gecmesi cok olasiymis ben de korkuyorum o yüzden, tatliyi da kestim. Zaten meyve sebze vs her seyde tatlı var onlardan alıyoruz.
Geçmiş olsun size de.

Hmm doğrudur bende seker yok ama halamda var. Haladan yegene gecmesi cok olasiymis ben de korkuyorum o yüzden, tatliyi da kestim. Zaten meyve sebze vs her seyde tatlı var onlardan alıyoruz.
Geçmiş olsun size de.
teşekkür ederim.hayırlısı ile kavuşuruz inşallah bebişlerimize

ben bu ay sağlıklı yapacağım onu.başka yaptığım bir şey yok.az buz yaptığımda adet sancım azalmadı ama bakalım.
Adetin gelmeden basla adaçayı iç canım baya iyi geliyor. Bir de ayaklari sicak tut. Ben bir ay köyde kalmıştım sobasiz odada yatmistim usuye usuye. Hic sancim olmazdi. O ay adet sancisindan acillik oldum. Öyle kivrandim ki doktor apandist sandi. Adet sancisindan sikayetciysen diye diyorum.

sanırım benim için yazdınız dert yanan bendim :'( diyet çok deniyorum ama dayanamıyorum arkadas ortamında ya da ailemin yanında illaki sağlıksız bişeyler olabiliyor ve onlar yiyip ben yiyemeyince kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Kısıtlandığımı hissettikçe de yemeklere saldırasım geliyo nası gecicek bu ya motivasyonum cok dusuk
Boğazını tut canım baska yolu yok. Ben de cok duskundum tatliya aburcubura ama agzima surmuyorum. Ben basardiysam herkes basarir :sampiyon: geleceğini düşün

Adetin gelmeden basla adaçayı iç canım baya iyi geliyor. Bir de ayaklari sicak tut. Ben bir ay köyde kalmıştım sobasiz odada yatmistim usuye usuye. Hic sancim olmazdi. O ay adet sancisindan acillik oldum. Öyle kivrandim ki doktor apandist sandi. Adet sancisindan sikayetciysen diye diyorum.
ah canım benim acilde bir yada iki akşam iğne olmadan düzelmiyor. sanki taş düşürür gibi kıvranıyorum bende.evlenince hiç bi değişiklik olmadı.üşüdüğümü hem çok anlamam hemde bulantı kusma ishalle gazla birleşir süründürür beni. buscopan plus ın hapını içerim düzelmez iğneyi yiyince en geç 1 saat içinde düzelir. ne keramet varsa iğnede :D

Pko kalitsal bir hastalik. Tamamen yok olmuyor, olmaz malesef. Yok oldu gibi olur, en ufak bir adet gecikmesinde ve yanlis beslenmeyle yeniden minik minik pörtleyiverir. Sadece aldigin besinlerle (bebek icin ugrasanlar besin+ilaclarla) etkisini azaltabilirsin.
Ben 4 ay hayıt kullandim hormon tahlillerim cok iyi cikti. Son muayenemde kist gözlemlenmedi. Allah bana hayiti önerenlerden razi olsun. 2 aydir da sogan iciyorum, rahmi temizlemek kistlerin yeniden cikmasini engellemek icin. Sogan suyu basta tiksinc gelebilir ama bir basladin mi alisiyor insan cay kahve gibi gidiyor keyifle iciyorum. Ki bebegim olmazsa korkusuyla icmeyecegi sey olmuyor insanin inanin. Okursunuz burda insanlar neler neler deniyor caresiz kalinca.
Ayrıca ben 1 bucuk aydir tatli yemiyorum. Aburcuburu da kestim. Pakette satılan hicbir seyi yemiyorum. Tatli ve aburcubur kistleri büyütüyor malesef. Özellikle aburcubur hormonlari bozuyor. Bol bol fındık ceviz maydonoz dereotu yiyorum cok yararli. Canim tatli isteyince agzima tarcin atiyorum kan sekerimi dengeliyor canim tatli istemiyor.
Ek olarak evli oldugum ve bebek istedigim icin doktor progestan adli bir ilac verdi bana. 5-6 aydir 45 gunde bir adet olurdum, progestan ile duzene soktum. 10 gun sabah aksam iciyorum. Basladiktan 12-13 gun sonra adet oluyorum. Yani adetim duzene girsin diye yumurtlama günüm gecince basliyorum, periyodumun 15 veya 16.gününde. Hem adetimi getiriyor hem de spermin biri yumurtama ulasirsa da döllenme olursa bebişin rahme tutunmasini sagliyor. Hamileler de ilk aylarinda düşük riskine karsi kullaniyor progestani. Bir sürü ilac var tabi herkese progestan verilcek diye bir sey yok. Ama bana yaradı.
Yani kizlar zor evet, sevdigin şeyleri yiyemiyorsun, her gün sogandir hayittir ugrasiyorsun.. Ama keske 15-16 yaslarimda adetim gec geliyorken baslasaydim sogana hayıta falan cok pismanim. Evlenince bu kadar zorlanmazdim.

sky_girl sky_girl Tatlım oku bunu az gaza gelirsin yardimci olurum belki :KK49:Sormak istediginiz şeyler olursa burdayim. Ozelden de yazabilirsiniz

ah canım benim acilde bir yada iki akşam iğne olmadan düzelmiyor. sanki taş düşürür gibi kıvranıyorum bende.evlenince hiç bi değişiklik olmadı.üşüdüğümü hem çok anlamam hemde bulantı kusma ishalle gazla birleşir süründürür beni. buscopan plus ın hapını içerim düzelmez iğneyi yiyince en geç 1 saat içinde düzelir. ne keramet varsa iğnede :KK70:
:D Ben o gün evde sancidan geberdim. Öğlen 1den aksam 8e kadar kendim gecirmeye calistim. Kar yollari kapamisti ve hastane uzakti. En son dayanamayıp gitmeye karar verdim. Eşimle karda bata çıka bata çıka yürüdük. Hastaneye vardim muayene oldum agrim geçti :D
Sonradan okudum, tempolu yürüyüş adet sancisini geçiriyormuş. Bizim eşimle karda batip cikmamiz baya tempoluydu :D

sky_girl sky_girl Tatlım oku bunu az gaza gelirsin yardimci olurum belki :KK49:Sormak istediginiz şeyler olursa burdayim. Ozelden de yazabilirsiniz
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Ama ben öğrenciyim ve arkadaslarım aburcuburdu vesaireydi yiyor yani. Bana da teklif ediyorlar ben yemeyince suratları asılabiliyo. Yada evde herkes pazar kahvaltısı keyfi yaparken benim kısıtlanmam az yemek yemem beni strese sokuyor geriyor. Çok diyet yaptım artık soğudum diyet yapmaktan yaşadım yani bunları. Tabi yiyemeyince geriliyorum, Sonra kendimi birsuru yemege saldırırken buluyorum. Benim gibi yemeklere bağımlı olan ve bunun çözümünü bilen biri varsa lütfen yazsın. Sadece pco yüzünden yemek de deil benimki, psikolojik açlıktan yiyom. Eğer böyle biri varsa bulsun beni mesajlasalım lütfen lğtfen

Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Ama ben öğrenciyim ve arkadaslarım aburcuburdu vesaireydi yiyor yani. Bana da teklif ediyorlar ben yemeyince suratları asılabiliyo. Yada evde herkes pazar kahvaltısı keyfi yaparken benim kısıtlanmam az yemek yemem beni strese sokuyor geriyor. Çok diyet yaptım artık soğudum diyet yapmaktan yaşadım yani bunları. Tabi yiyemeyince geriliyorum, Sonra kendimi birsuru yemege saldırırken buluyorum. Benim gibi yemeklere bağımlı olan ve bunun çözümünü bilen biri varsa lütfen yazsın. Sadece pco yüzünden yemek de deil benimki, psikolojik açlıktan yiyom. Eğer böyle biri varsa bulsun beni mesajlasalım lütfen lğtfen
Öncelikle kimsenin kirilmasina bozulmasına gerek yok canim sen diyet yapiyorsun ve ikrami o yüzden geri ceviriyorsun. Sağlığın için. Bozulmalari gönül koymalari saçma olur yani.
Kendini tutamiyorsan bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Burda kimle konusursan konus sana ayni seyleri soyleyecekler. Baska yolu yok malesef :(

Öncelikle kimsenin kirilmasina bozulmasına gerek yok canim sen diyet yapiyorsun ve ikrami o yüzden geri ceviriyorsun. Sağlığın için. Bozulmalari gönül koymalari saçma olur yani.
Kendini tutamiyorsan bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim. Burda kimle konusursan konus sana ayni seyleri soyleyecekler. Baska yolu yok malesef :KK43:
Diyetiyene daha önce gitmistim herşey benim beyinde bitiyo ama yemek yemek cok guzel :'(

17 yasinsayim ve erken öğrendiğim icin şanslıyım ilk işim kilo vermek olucak teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için ☺

Diyetiyene daha önce gitmistim herşey benim beyinde bitiyo ama yemek yemek cok guzel :'(
Sağlıklı olmak, aynayla barışık olmak, kendini iyi hissetmek, yol yokuş merdiven çıkarken nefes nefese kalmamak, zinde ve enerjik hissetmek çok daha guzel inan bana. Yolun başındasın. Az biraz gayretle yaparsın. Beynine hükmet.
Insulin direnci olan sendin degil mi. Böyle kendini salarsan habire sagliksiz beslenirsen kısa zamanda seker hastası olursun ve o zaman en sevdigin seyleri hicbir zaman yiyemezsin. Ölümcül olur allah korusun. Acilen beynine hükmet ve diyetisyenin yolunu bu kez daha inançla yeniden tut.

kızlar hala tam anlamıyla ağrısı sancısı geçmedi adetimin 2 gece acilde iğne oldum neymiş bu arkadaş buzda çıplak ayak gezip üşümedimde

kızlar hala tam anlamıyla ağrısı sancısı geçmedi adetimin 2 gece acilde iğne oldum neymiş bu arkadaş buzda çıplak ayak gezip üşümedimde
Kimisi 2 gun sancılı geçiriyor işte. Adet sancisi olduguna emin ol baska bir sey cikmasin. Geçmiş olsun.

Polikistik Over Hastalığı Nedir ve İnfertilitede Etkisi Nedir?

Kadınlarda infertilite nedenleri arasında görülen bu sorun ve kısırlık üzerine etkilerini Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Erzik'ten dinleyebilirsiniz.
Kadınlar Kulübü'nün sevgili forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz.
Diğer videolar için tıklayın!

kızlar lütfen yardımcı olur musunuz? benim bugün adetimin 3.günü lh 10.8 , fsh 7.05,prolaktin 12.9,estradiol 353 çıktı. kadın doğum doktorum bu değerlerin polikistik overla alakası olmadığını içimi rahat tutmam gerektiğini söyledı. bu ara adetlerim hep düzenlidir her ay 27.gün gelir ortalama. endokrinoloji doktorum polikistikten şüphelenince kafam çok karıştı. lütfen bilgilerinizi yazar mısınız?bebek istiyorum tüplerimde sorun var zaten bir de bu çıkarsa işim çok zorlaşacak :KK43:

sonuçların ne oldu canım düştü mü

Estradıol çok yüksek sanki yinede doktor unuz en iyisini bilir bu kadar yuksek rakam kist şüphesi olunca çıkar ortaya.bide lh FSH dan yuksek PCO çıkıyor ortaya araştırın derim netten

kızlar benım estradiol 569 çıktı ve daha doktora gitmedim sonuç nedir kist mi yoksa erken menepoz mu

HASTANIZIN PELVİK US TETKİKİNDE ; Mesane dolumu homojendir, duvar kalınlığı tabiidir. İntraluminal yer kaplayan oluşum izlenmedi. Uterus lokalizasyonu , boyutları ve morfolojisi tabii görünümdedir. Uterus boyutları 70x37x30 mm ölçüldü. Sağ over boyutları 36x17 mm, sol 34x16 mm ölçüldü. Her iki overde periferik dizilimli milimetrik boyutlarda foliküller izlenmektedir .PCOS yönğnünden klinik ve lab. değerlendirilmesi önerilir. Batında serbest sıvı saptanmamıştır YORUMLARMISINIZ BİLENLER RİCA ETSEM

Back