Aminİnş PCO değildir uğrastırıyor biraz pco
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
POLİKİSTİK OVERLER BURAYA
- Konu Sahibi sky_girl
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- adet gecikmesi kadın pco polikistik over
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Pco oldgun nasil anlaşıldı bende 17 yaşındayım ultrason sonucun nasildiSelam herkese. Ben 17 yaşındayım, polikistik overliyim. Doğum kontrol hapı (diane 35) içmeden asla adet olamıyorum. Hatta 7-8 aydır adet olmadım. Moralim bozuluyor olamadıkça da. Biraz kilom da var doktorum zayıflamam için Metformin hapı vermişti zayıfladım çoğunu geri aldım. Nasıl motive olunur nası pco ile yaşanır nasıl adet olucam bilen biri yok mu :'(
- 2 Nisan 2017
- 37
- 8
- 36
Adetlerim kesildi kadın doğuma gittim ultrasondan bakınca kistler gördü öyle anladı. Hormonlarım çok anormal değilmiş ama kistleri görünce anladı pco oldugunu. Bide insülin direnci çıktı tabi. Çok yediğim gibi kilo alıyorum alınca da moralim bozuluyor resmen kısır döngü gibi seninki nasıPco oldgun nasil anlaşıldı bende 17 yaşındayım ultrason sonucun nasildi
Bende 7 8 ay oldum sonra iki ay olmadim gittim bu böyleydi ilk olduğundan beri ultrasona bakti peroferik dizilimli milimetrik folikul kistler varmis prolaktin tsh normaldi pko demedi tarlusal verdi oldum ışte neyim var bilmiyorum tuylenme var ben mi abartyorum bilmiyorum gosteryorum çok yok falan dyorlsr napicam bilmiyorumAdetlerim kesildi kadın doğuma gittim ultrasondan bakınca kistler gördü öyle anladı. Hormonlarım çok anormal değilmiş ama kistleri görünce anladı pco oldugunu. Bide insülin direnci çıktı tabi. Çok yediğim gibi kilo alıyorum alınca da moralim bozuluyor resmen kısır döngü gibi seninki nası
- 2 Nisan 2017
- 37
- 8
- 36
Cnm senin yine iyiymiş. Ben 2-3 kere tarlusal içtim olmadım en sonunda doğum kontrol hapı verdi öyle oldum adet. İyi bi doktora gitmelisin daha ner bişey söyler. PCO beni en çok kilo kontrolünde zorluyor sen kolay kilo verebiliyo musunBende 7 8 ay oldum sonra iki ay olmadim gittim bu böyleydi ilk olduğundan beri ultrasona bakti peroferik dizilimli milimetrik folikul kistler varmis prolaktin tsh normaldi pko demedi tarlusal verdi oldum ışte neyim var bilmiyorum tuylenme var ben mi abartyorum bilmiyorum gosteryorum çok yok falan dyorlsr napicam bilmiyorum
Denemedim ki hic vermeyi Kiloluyum vermem gerekiyor belki düzelir hormon testi için yine doktoruma gidicem sen sogan kuru denednmi çok duydum burdaCnm senin yine iyiymiş. Ben 2-3 kere tarlusal içtim olmadım en sonunda doğum kontrol hapı verdi öyle oldum adet. İyi bi doktora gitmelisin daha ner bişey söyler. PCO beni en çok kilo kontrolünde zorluyor sen kolay kilo verebiliyo musun
- 2 Nisan 2017
- 37
- 8
- 36
Valla bir kere içiyim dedim içmez olaydım berbat bişey. Sen dayanabiliosan iç cnmDenemedim ki hic vermeyi Kiloluyum vermem gerekiyor belki düzelir hormon testi için yine doktoruma gidicem sen sogan kuru denednmi çok duydum burda
Denemedim tam ne olduğunu bilmeden içmek istemedimValla bir kere içiyim dedim içmez olaydım berbat bişey. Sen dayanabiliosan iç cnm
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Boğazını tutman lazim canım baska yolu yok. Kilolu olanlara önce zayifla sonra tedavi diyorlar arkadaslarimdan biliyorum. Yoksa ilerde benim gibi ugrasirsin, yok sogan suyu, yok hayıt otu, yok progestan, yok bilmemne.. Içim disima cikti artik bir sey icmek istemiyorum.
Keske ben de senin yasinda olsam da erkenden tedbirimi alsam
şuan kurtulablrmym ki tuhaf olur bu yaşta belki bunu söylemem ama ben çok çocuk düşkünü bir kızım evlenrsm olmazsa ölürüm herhaldeBoğazını tutman lazim canım baska yolu yok. Kilolu olanlara önce zayifla sonra tedavi diyorlar arkadaslarimdan biliyorum. Yoksa ilerde benim gibi ugrasirsin, yok sogan suyu, yok hayıt otu, yok progestan, yok bilmemne.. Içim disima cikti artik bir sey icmek istemiyorum.
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Ben de çok düşkünüm canım. Cocukken bile annemin arkadaslarinin bebeklerini severdim onlara bakardim hep.şuan kurtulablrmym ki tuhaf olur bu yaşta belki bunu söylemem ama ben çok çocuk düşkünü bir kızım evlenrsm olmazsa ölürüm herhalde
Simdiden dogal yollarla önlem al. Evlenince basin agrimasin.
Doğal derken ne yapmalıyım spora yazilicam bu ayBen de çok düşkünüm canım. Cocukken bile annemin arkadaslarinin bebeklerini severdim onlara bakardim hep.
Simdiden dogal yollarla önlem al. Evlenince basin agrimasin.
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Simdi okudum tüm yorumları. Insulin direnci pko döngü halindeymis sende. Sogan suyu hayıt otu önerecektim ama insulin direnci olanlarin bir diyet listesi var o yuzden bunlari ic diyemem. Belki dokunur. Belki dokunmaz bilmiyorum sormak lazim. Arkadasima da gecen ay ayni teshis kondu. Tuylenme ve adet gecikmesi sikayeti ile gitti. Pko ve Insulin direnci cikti. Doktor ona "Kilo vermezsen diyete uymazsan seker hastasi olacaksin. Hazirana kadar bilmemkac kilo ver gel" dedi. Bekar oldugu icin bebekten bahsetmedi ama adetinin duzene girmesi icin doktorun dediklerine uymasi lazim. Sıkı bir diyet listesi var arkadasimin. Hemen hemen sevdigi her sey yasak. Diyete sadık kaldı 3 kilo verdi 1 ayda. Devam ediyor..
Canim demem o ki, uzman gözetiminde rahatsizligina göre bir diyet programi edin ve uygula.
Canim demem o ki, uzman gözetiminde rahatsizligina göre bir diyet programi edin ve uygula.
bende insülin falan çıkmadı pko da demedi hormon testi yaptırmdn tuylenme demek doğrumu blmyorum bu ay adetime yakın cildiyeye gidip hrmon testi isticemSimdi okudum tüm yorumları. Insulin direnci pko döngü halindeymis sende. Sogan suyu hayıt otu önerecektim ama insulin direnci olanlarin bir diyet listesi var o yuzden bunlari ic diyemem. Belki dokunur. Belki dokunmaz bilmiyorum sormak lazim. Arkadasima da gecen ay ayni teshis kondu. Tuylenme ve adet gecikmesi sikayeti ile gitti. Pko ve Insulin direnci cikti. Doktor ona "Kilo vermezsen diyete uymazsan seker hastasi olacaksin. Hazirana kadar bilmemkac kilo ver gel" dedi. Bekar oldugu icin bebekten bahsetmedi ama adetinin duzene girmesi icin doktorun dediklerine uymasi lazim. Sıkı bir diyet listesi var arkadasimin. Hemen hemen sevdigi her sey yasak. Diyete sadık kaldı 3 kilo verdi 1 ayda. Devam ediyor..
- 2 Nisan 2017
- 37
- 8
- 36
sanırım benim için yazdınız dert yanan bendim :'( diyet çok deniyorum ama dayanamıyorum arkadas ortamında ya da ailemin yanında illaki sağlıksız bişeyler olabiliyor ve onlar yiyip ben yiyemeyince kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Kısıtlandığımı hissettikçe de yemeklere saldırasım geliyo nası gecicek bu ya motivasyonum cok dusukSimdi okudum tüm yorumları. Insulin direnci pko döngü halindeymis sende. Sogan suyu hayıt otu önerecektim ama insulin direnci olanlarin bir diyet listesi var o yuzden bunlari ic diyemem. Belki dokunur. Belki dokunmaz bilmiyorum sormak lazim. Arkadasima da gecen ay ayni teshis kondu. Tuylenme ve adet gecikmesi sikayeti ile gitti. Pko ve Insulin direnci cikti. Doktor ona "Kilo vermezsen diyete uymazsan seker hastasi olacaksin. Hazirana kadar bilmemkac kilo ver gel" dedi. Bekar oldugu icin bebekten bahsetmedi ama adetinin duzene girmesi icin doktorun dediklerine uymasi lazim. Sıkı bir diyet listesi var arkadasimin. Hemen hemen sevdigi her sey yasak. Diyete sadık kaldı 3 kilo verdi 1 ayda. Devam ediyor..
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Kisileri karistirmisim sorry
Insulin direnci olan arkadaş icin son mesajim gecerli. Insulin direnci olmayan arkadaş yeniden dontora görünsün pko varsa sogan suyu ve hayit otu içsin. Ben yararini gordum kesinlikle tavsiye ederim. Hormonlarim mukemmel, adetimi de progestan ile duzene soktum. Bebek haberi bekliyorum allahin izniyle insallah. Erken yasta gerekeni yapin sonra cok pisman oluyorsunuz. Kilo vermeniz şart oncelikle.
Insulin direnci olan arkadaş icin son mesajim gecerli. Insulin direnci olmayan arkadaş yeniden dontora görünsün pko varsa sogan suyu ve hayit otu içsin. Ben yararini gordum kesinlikle tavsiye ederim. Hormonlarim mukemmel, adetimi de progestan ile duzene soktum. Bebek haberi bekliyorum allahin izniyle insallah. Erken yasta gerekeni yapin sonra cok pisman oluyorsunuz. Kilo vermeniz şart oncelikle.
bu konuda da sormak istiyorum. ben sağlıklı yapmadığım için çözüm alamadım maydonoz süt buharından .adet olan bir pko hastasıyım şeker hapı filan içiyorum 28-27 günde bir adetim var. kocam meseleyi sıkı tutmuyor o ayrı. süt maydonozdan fayda gören pko lular var mı?adetim bitince yapıcam daha sağlıklı olarak.ben uygulayan arkadaşları merak ettim.
Polikistk geçti mi sizinKisileri karistirmisim sorry
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Pko kalitsal bir hastalik. Tamamen yok olmuyor, olmaz malesef. Yok oldu gibi olur, en ufak bir adet gecikmesinde ve yanlis beslenmeyle yeniden minik minik pörtleyiverir. Sadece aldigin besinlerle (bebek icin ugrasanlar besin+ilaclarla) etkisini azaltabilirsin.Polikistk geçti mi sizin
Ben 4 ay hayıt kullandim hormon tahlillerim cok iyi cikti. Son muayenemde kist gözlemlenmedi. Allah bana hayiti önerenlerden razi olsun. 2 aydir da sogan iciyorum, rahmi temizlemek kistlerin yeniden cikmasini engellemek icin. Sogan suyu basta tiksinc gelebilir ama bir basladin mi alisiyor insan cay kahve gibi gidiyor keyifle iciyorum. Ki bebegim olmazsa korkusuyla icmeyecegi sey olmuyor insanin inanin. Okursunuz burda insanlar neler neler deniyor caresiz kalinca.
Ayrıca ben 1 bucuk aydir tatli yemiyorum. Aburcuburu da kestim. Pakette satılan hicbir seyi yemiyorum. Tatli ve aburcubur kistleri büyütüyor malesef. Özellikle aburcubur hormonlari bozuyor. Bol bol fındık ceviz maydonoz dereotu yiyorum cok yararli. Canim tatli isteyince agzima tarcin atiyorum kan sekerimi dengeliyor canim tatli istemiyor.
Ek olarak evli oldugum ve bebek istedigim icin doktor progestan adli bir ilac verdi bana. 5-6 aydir 45 gunde bir adet olurdum, progestan ile duzene soktum. 10 gun sabah aksam iciyorum. Basladiktan 12-13 gun sonra adet oluyorum. Yani adetim duzene girsin diye yumurtlama günüm gecince basliyorum, periyodumun 15 veya 16.gününde. Hem adetimi getiriyor hem de spermin biri yumurtama ulasirsa da döllenme olursa bebişin rahme tutunmasini sagliyor. Hamileler de ilk aylarinda düşük riskine karsi kullaniyor progestani. Bir sürü ilac var tabi herkese progestan verilcek diye bir sey yok. Ama bana yaradı.
Yani kizlar zor evet, sevdigin şeyleri yiyemiyorsun, her gün sogandir hayittir ugrasiyorsun.. Ama keske 15-16 yaslarimda adetim gec geliyorken baslasaydim sogana hayıta falan cok pismanim. Evlenince bu kadar zorlanmazdim.
Allah hepimize sifa versin. Bana da hayirlisiyla bir bebiş insallah
- 31 Aralık 2016
- 1.157
- 1.431
- 133
Ben de duydum canım maydonoz buharina oturmayi falan. Ama denemedim. Yeterince şey yapiyorum zaten bunaldimbu konuda da sormak istiyorum. ben sağlıklı yapmadığım için çözüm alamadım maydonoz süt buharından .adet olan bir pko hastasıyım şeker hapı filan içiyorum 28-27 günde bir adetim var. kocam meseleyi sıkı tutmuyor o ayrı. süt maydonozdan fayda gören pko lular var mı?adetim bitince yapıcam daha sağlıklı olarak.ben uygulayan arkadaşları merak ettim.