polikistik over

Esmerkut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
9
10
38
28
20 yaşındayım bugün doktora gittim ultrasondan baktı inci tanesi büyüklüğünde kistlerm olduğunu söyledi adetimin 5. Günu olduğu için test yaptırmadan gelecek ay 2. Gününde gideceğim kızlar LH fsh gibi birsürü test yaptıracağim kızlar çok korkuyorum adet düzensizliğim yok cik şükür aşırı Tüylenme var ileride çocuğum olur değil mi

korkmana gerek yok canım. pko lu bir çok insan var bu forumda ben de onlardan biriyim çoğu aylık 5 gün kullanılan bir hapla hamile kalıyor. olmayanlar aşılamayla. ama kısır değiliz sonuçta. hamile olabiliyoruz biraz zor sadece mwrak etme tedvinw devam et.

Insallah ya ama bu sekilde nasil evlenirim ki karsimdaki ne haksizlik olmaz mi hayatim hep bi belirsizlik uzerine olacak

Insallah ya ama bu sekilde nasil evlenirim ki karsimdaki ne haksizlik olmaz mi hayatim hep bi belirsizlik uzerine olacak
Bence kendi kendine sorun yaratıyorsun. uzun süreli tedavi görmüş kişiler evlendiğinde hemen sonuç alıyorlar.
kısır değilsin sonuçta böyle düşünmeni gerektirecek birşey yok. Ayrıca Allah nasip etmedikçe olmayacağını da bilmelisin , herşey düZGün olsa bile...

Dogru soyluyosun Allah razi olsun icimi ferahlattin

Canım ben senden bir yaş buyugum ve 7 aylık evliyim ve hamileyim bende çok korkuyodum hatta eşime nisanlanmadan bi hafta evvel durumumu anlattım ilk ilaç kullandgim ay hamile kaldim bunu kafana takma en önemlisi snir stres bide senin adetlerin duzenliymis ben 50-60 günde bir adet oluyordum

Rabbim insallah sagsaglim dogumunu buyuyusunu gosterir bebisinin cooook sevindim Allah razi olsun cok sagol.Cok erdemli bi davranis esine bunu aciklaman cok sevindim senin adina :)

Rabbim insallah sagsaglim dogumunu buyuyusunu gosterir bebisinin cooook sevindim Allah razi olsun cok sagol.Cok erdemli bi davranis esine bunu aciklaman cok sevindim senin adina :)
Amin canım ben çok çektiğim için biliyorum doktorlara da fazla bakma benim gozumu onlar korkuttular olmaz çocuğun dediler

Pko okadar ağır bir hastalık değil canım panik yapmamalısın yani boş yere kendini üzme.
Şekil A ben de pko var ama tedavimin 2. ayı hamile kaldım.

mrb cnm bende 1,5 yıllık evliyim çocuk düşünüyoruz pko luyum ve adetim seniin gibi epeyce gecikmeli.dr tüp bebek dedi moral sıfır.klomen kullandım iğne oldum ve sonuç hüsran Allah herkese nasip etsin adetim böle düzenli olmayınca çok huzursuzlanıyorum ve moralim çok bozuluyor.

Amin canım ben çok çektiğim için biliyorum doktorlara da fazla bakma benim gozumu onlar korkuttular olmaz çocuğun dediler

Benm doktorum cok tatli bi kadin sakin korkma dedi rahim sende yumurtalarin var gerisi tedaviye kalir cocugun olur dedi.Zor bi durum ama cok sukur her halkmize

Pko okadar ağır bir hastalık değil canım panik yapmamalısın yani boş yere kendini üzme.
Şekil A ben de pko var ama tedavimin 2. ayı hamile kaldım.

Masallah ya boyle seyler duyunca cok mutlu oluyorum.Insallah sagsaglim dogar hayirli bir evlat olur size :)

kızlar merhaba bende de hafif polikistizm gördü doktor. ancak ben çok araştırdım ve pco olanların yumurtaları 2 ila 8 mm de kalıyormus daha yukarıya cıkamadıgı ıcınde catlayamayıp kıst oluusturuyormus. benım 22 ye kadar cıkıyor yumurtam bu nasıl ıstır anlamadım yardımcı olabılecek olanlar var mı

Arkadaşlar bende sizlerle bu hastalıkla ilgili hikayemi paylaşmak istiyorum . ilk olarak bundan 5 yıl önce falan vücudumdaki aşırı tüyden dolayı kadın has. Doktoruna gittim bi takım tahliller yapıldı hormon bozukluğu yada kiste falan rastlanmadı hap tedavisine başladım . Ve doktora ilk gittiğimde elli kilo adeti gayet düzenli yüzünde hiç sivilce tüy sorunu olmayan mutlu bir insandım ama inanır mısınız iki ay kadar kısa bi zamanda on beş kilo aldım yüzümde özellikle çene altında tüylenmeler oldu yüzüm de kalıcı sivilceler çıktı ben ne olduğunu bile anlayamadan sanki bambaşka bi insan oldum resmen depresyona girdim evden dışarı çıkmadım hiç kıyafetimin içine giremedim hapı da kullanmayı bıraktım zaten bir süre alışmaya çalıştım yeni halime ve hastalığımla ilgilide hiç bir bilgim yoktu sonra araştırmaya başladım hastanelerde en iyi doktorları araştırmaya başladım bu arada adetimde düzensiz olmaya başladı sonra tekrar ilaç tedavisine başladım bir yıldan fazla kullandım donra yine bir sinir halinde nereye kadar kullanıcam bu hapı deyip tekrar bıraktım tedaviyi aradan yine zaman geçti sonra tekrar iyi bir doktor buldum özel bi hastanede tekrar tedaviye başladım en son muayenemde kistin olmadığını söyledi doktorum çok mutlu oldum tabi ama son durum ne bilmiyorum tekrar gitmedim kontrole yani beş yıldır ben böyle uğraşıyorum hem maddi hem manevi açıdan çok zarar gördüm hala korkularım var acaba ileride çocuğum olur mu olmaz mı diye hani tamam çok şükür çok kötü bir hastalık değil başkaları nelerle uğraşıyo ama yinede beni baya yıprattı yaşadıklarım ve kilolarımla hala başım dertte bir türlü veremiyorum sizde destek bekliyorum .

Bende pikoluyum hamile oldugumu bugun ogrendim 1.cocugum 2yasinda adet duzensizligi yoksa hemen 5gunluk bi ilacla kaliniyo

Ay yok cnm ya bnmki 24 mm oldu dkktorum çatlama ignesini yeni yaptı geçen ay da 22 mm di

pkolu olmak bir kusur değilki.kimisi çok uğraşıyor kimisi kendiliğinden hamiş kalabiliyor.ben 4 sene bekledim.ve ilk tüp bebek denememde hamiş kaldım.mesela iyi bir ilaç tedavisi süreciyle tüp bebekte şansı en yüksek olan hastalar pkolular biliyormusun.istemediğin kadar yumurta olabiliyor:)

Merhabalar. 2senelik evliyim bebis hala yok. Pko çok büyük engel mi. Adetim son 6aydir düzende. İçimdeki kuruntulardan kurtarın beni nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…