polikistik over?

Tatlım gittim pkom artmış klomen verdi.klomenle inofolic kullanmaya devam haftaya yeniden gidicem bakalım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

anladım canım ya aslında pcolarda en iyi cvp klomene veriliyomuş öyle demişti dr.bana inşallah büyür yumurtalarn

Merhaba kızlar
kafam çok karıştı size bir sorum olacak. Ben daha 5 aylık evliyim ve pco teşhisi koydu doktorum. 7 nisanda başladım ilac kullanmaya ve yasmin kullanıyorum. Düzensiz olan adetim ilaç bittikten 3 gün sonra başladı ve 5 gün falan sürdü. 2 kutu ilaç bitirdim simdi 3.kutunun ortasindayim. 2 kez adet oldum ama üstüne görme diye bir şey varmış. Kendimi hamile gibi de hissetmiyorum ama hazır da değilim bilmiyorum kafam çok karışık ilacı düzenli de kullandım ama birçok kişi kafamı karıştırdı. Böyle üstüne görme durumu yaşayan hap kullanırken hamile kalan var mi acaba?

Merhaba kızlar bugün klomen biteli 2gün oluyor 1tane yumurtam oluşmuş cumartesi tekrar gidicem bakalım

Ben de pko luyum ama bak bu hastalıkta gebe kalmak çok zor istediğin zaman da çok üzülürsün hemen olmaya biliyor çünkü ben senin yerinde olsam doğum kontrol haplarını kullanamazdım ..

kızlar bende pkoluyum.diane 35 kullanıyorum.doktor dedi ki bir kutu bittikten sonra 1 hafta dinlen öyle diğer kutuya başla dedi.
fakat benim daha 1 hafta dinlenme sürem bitmeden adet oldum
acaba 1 hafta dinlenme süresini bekleyip öyle mi kullanayım yoksa adetimin başladığı gün mü kullanayım?

Kizlar bende pkoluyum tüp bebek ile kimyasal gebelik yaşadım yokmu bunun bi çaresi vallahi biktim yaa

Merhabalar,

Bana 18 yaşında PKO teşhisi kondu. Bahsettiğiniz doğum kontrol ilaçlarından düzenli olarak bir sene kadar içmem söylendi. Birkaç ay kullandım. Sonra bıraktım. Yaklaşık bir buçuk iki yıl sonra tekrar gittim kontrole yine aynı şeyler tekrarlandı. Bu kez doktor iki sene boyunca düzenli kullanmam gerektiğini söyledi ilacı. Yaşımında verdiği umursamazlıkla yine bir kaç ay kullanıp bıraktım. Kötü örnek olmak değil amacım elbetteki ilaçlarınızı düzenli kullanın ama karamsarlığa kesinlikle kapılmayın.

1,5 senelik evliyim. En son PKO için birinci yılım dolduktan sonra kontole gittiğim doktor hormon tedavisine başlayalım demişti. Fırsat bulup gidemedim aradan bir altı ay geçti hamile olduğumu öğrendim.

Bu da benim deneyimim. Hatta ilk gittiğim doktor bana (daha çocuk yaşımdayken) hamile kalamazsın , sende pko var gibi gereksiz bir cümle bile kurmuştu. Açıkcası hiç beklemiyordum normal yoldan hamile kalabileceğimi. Ama Allah işte. Sizde ümitsiz olmayın.

Allah bagislasin evladini ben 13 yaşımdan beri mucadele ediyorum cok kullandim dogum kontrol haplarıni hic bi işe yaramadi en son 1.5 ay once tup bebek tedavisine baslarken doktorum cok aşırı şiddetli pko olduğumu soyledi zaten kimyasal gebelik olusmasinin sebebi horminlarimim kudurmus olmasiymis tabiki umutsuz değilim hakkimizda hayirlisi olur inşallah saolasin

Bende diane kullaniyorum 1 hafta ara veriyorum kutu bitince adet olmak icin 1 hafta verip diger kutuya basliyorsun

kızlar, ben de pko olduğumu şubat ayında öğrendim. aralık ayında regl olamayınca doktora gitmiştim ayın sonunda ama bana sadece adet söktürücü vermişti. ocakta da aynı şey olunca şubat ayında başka bir doktora gittim ve o söyledi pko olduğumu. daha önce hiç duymamıştım pko'yu. çocuk düşündüğümüz için doğum kontrol hapına başlatmadı. adet söktürücü verdi. ve aralık ayından beri sadece mayıs ayında kendi kendime regl oldum. Onun dışında hep adet söktürücü verdi. haziran ayında olmayınca tekrar gittim. insülin direncime baktı ve glifor verdi. 1.5 haftadır onu kullanıyorum. Çocuk için de korunmayı bıraktık ama sadece bir ay oldu bırakalı. glifor kullanınca regl olacak mıyım? yoksa bu ilaç sadece insülin direncini mi dengeliyor?

Arkadasim ben de pkoluyum. Gliforun insulin direnciyle iliskisini bilmiyoum ama yumurtalarin kalitesini artiriyor. Hamileligi kolaylastirabiliyormus. Doktorum bana da verdi. Sabah aksam yarim hap seklinde kullaniyorum. Ben de senin gibi adet sokturucu olmadan adet olmuyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Glifor ile aran nasıl arkadaşım? Ben glifor kullanınca temmuz ayında adet oldum. Ağustos ayında ne olacak bakalım bekliyorum. Ben de ramazan boyunca günde bir kere içtim. Ramazan bitince günde ikiye çıkardı doktor.

biraz kullandım ama düzenli kullanamadım, yeniden başlamam lazım.. bana yarım hap, günde iki kez içmemi söylemişti. önümüzdeki günlerde yeniden aşlayacağım inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…