Polikistik Over?

Sende haklısın canım bi bakımdan erken öğrenmek daha iyi ama işte bunun stresi daha şimdiden çok sıkıntıya sokuyor insanı

Daha evlenmeden çok ilaç kullanıp daha da kötüye sürmek istemiyorum bi yandan bi yandan da şimdiden tedavi olmazsam daha kötü olursa diyorum kafam karıştı İnan’ın

Peki canım bakalım nasıl bir tedavi önerecek doktor.Hayırlısı olsun

Evet haklısınız şimdiden bunu dert edip stres yapıp daha da zorlaştırmamam gerek akışına bırakmayı deneyecem:)

Yaşça büyük bir arkadaşım evlendi geçen sene hemen cocuk istedi dr yumurtan kalmamış imkansız demiş , o ay hamile kaldı :) 8 aylık hamile şimdi .Allah’ın takdirinden ötesi yok, gerekirse tedavi olursun tüp bebekle gebe kalma şansın çok yüksek ama bunları şimdiden düşünme dediğim gibi akışına bırak , hem bu bebişler çok tatlı şeyler ama evliliğin ilk zamanı için çok yorucu olur benden söylemesi , yiyin için gezin

Bende öyle düşünüyordum Zaten ilk aylarda korunacam diyordum ama doktor böyle konuşunca kararımdan vazgeçtim.Kimisi Doğum kontrol hapı kullan bıraktığın an kalırsın diyor kimisi kesinlikle kullanma diyor kafam karıştı

Gebelik istiyorsan kullanma canım.

Merhaba aynı sorun bende de var ancak ben evli değilim doktorumun bana söylediğini söylemek istiyorum. Benim bir yumurtamda kist olduğu İçin hamile kalamama gibi bir durumun olmaz tedaviye gerek yok demişti kaldı ki iki yumurta da kist var ise yumurtalık kistlerinin rahat bir şekilde tedavi edildiğini söylemişti bana. Yani söylemek istediğim benim doktorum benimle korkulacak bir şey olmadığını hatta yumurtalık kistlerinin bazen kendiliğinden yok olduğunu söylemişti. Sizde buna çok fazla yoğunlaşıp vücudunuza ciddi bir hastalığınız olduğu sinyalini göndermeyin ki iyileşme süreciniz erken olsun. Çok çok geçmiş olsun

Şu anda aynı durumdayız bende pkoluyum bende nişanlıyım ve yaza düğünüm olacak. Bana da yasmin verdi yumurtalıkların tembel dedi ben bu pkoyu uzun zamandır araştırıyorum pko olup da tedavisiz hamile kalan bir sürü insanın vlogunu izledim bu yüzden şu anlık hiç kafama takmıyorum. Doktora dedim ki bu pkonun tedavisi yoksa olur boyu mu doğum kontrol kullanicam diye oda tabiki hayır dedi 6 ay kadarmış ama çok araştırdım doğum kontrolü biraktiğin an tekrar regl dönemlerin uzuyor falan filan hiç kullanmadım evlendigimde gorucem..

Teşekkür ederim.Keşke her doktor böyle açıklayıcı bir şekilde konuşsa.Resmen gereksiz stres yaşamama neden oldu

Nişanlınıza açıkladınız mı durumu Peki ? Bende sadece bu ay,hormon testi için kullanmayı düşünüyorum.

Valla cnm bana da yumurtalarin çok tembel çalışıyor , nerdeyse menepoza gireceksin ( adet duzensizligim var bnm) once tedavi olmadi aşılama oda olmazsa tüp bebek kii onun bile tutma olasılığı cok cok az denildi. Rahim filmi cektirdim sol tüp kanalim kapalimis onu açtılar. Ben ne tedavi oldum nede ilac felan kullandim. Tabi bnm durumum o zamanlar farkliydi. Simdiki durumumda olsam mutlaka tedavi olurdum heralde ama gerek bile kalmadi. Iki kizim var Rabbim in hediyesi mucizelerim. Allah dilerse olur cnm sen kafana takma. Bnm adetlerim arasinda7-8 ay gectigi yani senede 1 kez regl olduğumu bilirim. Oyleyken oldu. Kafana takma bu durumu. Evlen once sen tedavisine baktirirsin cnm bnm.

Çok teşekkür ederim Allah bağışlasın :) bende şimdiden öyle ilaçlarla falan hormonlarımı bozmak istemiyorum evlendikten sonra bi sıkıntı olursa o zaman başlarım tedaviye

Merhaba bende 4 aydır korunmuyorum gebelik olmadı, ve en son adetim 42 gün sonra geldi. Doktora gittim tahlil felan yapıldı bu arada geçen ay tsh değerim 4.9 du ve gebelik düşündüğüm için ilaca başlamıştı doktorum. Bu ay tahliller yapıldı tsh 1.46 çıktı bu önemli bir gelişme çünkü hiç sorun olmasa bile tsh etkiliyormuş gebeliği. Ama bu açlık şekerim 106 yani sınırda ve insülin direncim olduğunu öğrendim. Muayene sonrasında da sağ yumurtalıkta Polikistik over sendromu var dedi. Zaten hormonlarda LH FSH arasındaki ilişki polikistik olduğumu doğruladı. Bu arada bütün hormon değerlerim normalmiş. Tsh düşmüş. Ama ben bir senede 10 kilo aldım. Bu insülin direncini etkilemiş ve tiroid ile birleşince sanırım yumurtalıklar etkilenmiş. Ben evliyim gebelik düşündüğüm için Doğum kontrol hapı vermedi bir tane folik asit içeriği olan yumurta geliştirici takviye verdi adı gynositol, diğeri içeriğinde hayit otu olan bir takviye adını bakıp tekrar yazarım. Doktor bana gebelik için çok zor demedi. Çünkü benim her ay yumurtam oluşuyor ve çatlıyor sadece biz bunun zamanını bilmiyoruz o yüzden denk getiremiyor olabiliriz doktor 3 ay ver kendine dedi kilo vereceğim ve ilaçları kullanacağım bakalım sonuç ne olacak

17 yaşından beri pko olan biri olarak söylüyorum tek doktorla asla kalma ben daha 20 yaşındayken paragöz bir doktor yumurtaliginin biri çürümüş sabah ameliyatla almak zorundayım demişti ben kabul etmedim başka doktora gittim tabi ki öyle bişey yokmuş pko var kistlerin var çocuk sahibi olamazsın dediler adet düzensizliğini geçtim 94 gün kanama oldugumu biliyorum ne oldu sonra 11 yaşında oğlum oldu başka da bişey olmadı Sadece canım doktorum eğer çocuk sahibi olursan ağrıların olmayacak bir daha demişti o konuda haklı çıktı pko geçmez duruyor ama doğumdan sonra o şiddetli ağrılar yada 8 9 cm lik kistler hiç olmadı yani çocuğun olur için rahat olsun

Hayırlısı olsun herşeyin.Umarım en kısa sürede gebe kalırsınız:) benim doktorum çok net konuştu yumurtalar polikistik gebe olmanı engeller dedi.Ama burda öğrendim ki imkansız değil miş yüzlerce insan varmış bizim gibi hatta hiç tedavi görmeden hamile kalan bile varmış.Nasip kısmet işi,dua edecem sizin için :)

Çok teşekkür ederim Allah bağışlasın evladınızı :)

Sende haklısın canım bi bakımdan erken öğrenmek daha iyi ama işte bunun stresi daha şimdiden çok sıkıntıya sokuyor insanı
Ben çok sıkıntı stres yaptim prolaktin hormonumda yukseldi, birde onu dusurmek icin ugrastik. Ne zamanki olursa olur, olmazsa olmaz dedim o ay kaldım. Evlendikten bir muddet sonra esinde gitsin dra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…