Polikistik Over?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun 3 yıllık evliyim Hiç korunmadık benim adetlerim düzensiz ve sadece tarlusal hapını kullanır öyle adet görürdüm son 9 aydır da bebeğimiz olsun düşüncesi içindeyiz aylardır doktor doktor gezmekteyim bir sürü testler sonuçsa her ikimizde de hiç sıkıntı yok deniliyor 1.kez aşılama yapıldı tutmadı çok üzüldük falan sonuçta hiç sıkıntınız yok süpersin gibi laflar duyduk hep neyse 2. Kez aşılama bu kez özelde profesöre yaptırayım dedim doktorum rahim filmi istedi ve bir hap vermişti ve rahim filmi için 2 gün sonrasına randevu verildi ertesi gün sanırım orada mikrop kaptım SİSTİT oldum Allahım o nasıl ağrı nasıl kanama mahvetti kanımda ve idrar yollarımda mikrop çıktı rahim filmi ve bebek işi yarıda kaldı :KK43: NOT; SANA TAVSİYEM GİDEBİLECEĞİN EN İYİ KADIN DOĞUMCUYA ÇIK EN BAŞTA RAHİM FİLMİ VE DİĞER HORMON TESTLERİNİ YAPTIR İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA DAHA İYİ OLMAN DİLEĞİYLE :KK66:
Çok teşekkür ederim :KK43: Umarım sende en kısa sürede bebeğini alırsın kucağına.Herşey nasip kısmet işi tabiki Allah’ın elinde.Umutsuzluğa kapılma olur mu.Dua etmekten başka çaremiz yok Çünkü

Bende ilk duyduğumda 1 hafta kendime gelemedim sakın stres yapma Çünkü yumurtalar stres anında kendini kapatıyor mikroskopta gözümle gördüm. Bu halledilmeyecek bi problem değil ilacını kullan hatta soğan kürünü öneririm çok işe yarıyor
Evet sizinle beraber bir kaç arkadaşta önerdi bu akşam başladım bir bardak içtim bile :) Hayırlısı olsun herşeyin.Ama ne olursa olsun hiç bir kadın çocuğun olmayacak cümlesini haketmiyor bence bu çok ağır bi cümle:KK43:

Hayır henüz bi tahlil yapmadı sadece ultrasona bakıp polikistik dedi adetinin 3. Günü gel hormonlarına bakmam gerek dedi

Ben kadın doğumla beraber endokrinoloji bolumune gittim canım hormonlar la ilgilenen bölüm tsh d vitamini insülin direnci kan değerleri hepsine bakıldı tsh kan v3 insülin direnci için ilaç kullandım 5 kilo verdim sogan kuru yaptım bide o dediğim inofolic combi folik asit onlar sayesinde hamile kaldım...en önemlisi ama stresten uzak durmak .inşallah mevlam kucağını doldursun gönlüne göre hayırlı evlat versin

Canim benim de bi arkadasim diyordu benim olmaz senin olur diye polikistikti ustelik doktor senin bebegin olmaz demis
Simdi oglu 3 yasinda
Ben hala bebek icin ugrasiyorum once esimde sonra bende problemler ciktiyani neyin ne olacagini yasamadan bilemezsin simdiden stres yapio uzme kendini evlenincede esinle iyi olursan insallah mutlu mesut olursun canim hemen bebek dusun cunku sonra problem cikiyor basta olmasa da cikiyor sorun erkek infertilitesi diye bisey var bi cok kisi bundan yakinir oldu bilemezsin ki belki nisanlinda da bi sikinti var
Hemen herseyi kendine yukeyip olumsuz dusunme evlenince hemen bebek dusun canim hersey gonlunce olur insallah
İnan’ın iki gün önceye kadar da korunacam diye konuştum nişanlımla o çok istiyordu Fakat ben istemediğim için tamam nasıl istersen demişti.Ama bu riski göze alamam korunmayı düşünmüyorum.Nasıl olsa korunacağım 1 yıl bile değildi yani öyle uzun süreli bi korunma istemiyordum zaten.

Evet sizinle beraber bir kaç arkadaşta önerdi bu akşam başladım bir bardak içtim bile :) Hayırlısı olsun herşeyin.Ama ne olursa olsun hiç bir kadın çocuğun olmayacak cümlesini haketmiyor bence bu çok ağır bi cümle:KK43:
Hamiş duası kabul olurmuş ben bütün Bebek bekleyenlere hergün dua ediyorum.olumsuzu değil pozitifi duy gerisini boşver anne adayı hakkından hayırlısı olsun işh

Ben kadın doğumla beraber endokrinoloji bolumune gittim canım hormonlar la ilgilenen bölüm tsh d vitamini insülin direnci kan değerleri hepsine bakıldı tsh kan v3 insülin direnci için ilaç kullandım 5 kilo verdim sogan kuru yaptım bide o dediğim inofolic combi folik asit onlar sayesinde hamile kaldım...en önemlisi ama stresten uzak durmak .inşallah mevlam kucağını doldursun gönlüne göre hayırlı evlat versin
Çok teşekkür ederim hormonlarıma baktırdıktan sonra endokrin bölümüne de gitecem aslında geçen sene gitmem gerekirdi çünkü değerlerimin yükseldiğini söylemişti başka bir bölümün doktoru.Erteleyip gitmemiştim.

Bende şuan 59 kiloyum Fakat vermem gerekiyor sanırım çünkü zayıfta olsan olduğun kilodan biraz vermek gerekiyormuş dedi bi arkadaş .Allah bağışlasın bu arada :)

Sağol canım. Allah razı olsun. İstersen bir iki kilo ver. O bile etkili oluyor. Canını sıkma hiç. Allah tan hayırlısı.

Merhaba bence de korunma yani ilk alti ay korunsan da sonrasinda korunma. Bende pcoluyum ve tedaviyle gebe kaldim. Birde kg durumun nasil?

5 6 ay korunacam diyordum da şimdi ondan da vazgeçtim korunmayı düşünmüyorum artık.59 kiloyum şuan
Canim ben 72 kg evlendim. Evlenene dek hic duzensizligim yoktu. İlk sene hic korunmadik aama gebe kalamadim. Bu surecte kgda aldim malesef. 1 yildan sonra drum pco olduğumu soyledi. Ama hormonlarim normal, kistlerim var. Cok asiri duzensizligimde yok ama tuylenme hat safhada. O sene tedavi gordum ama dr degistirdim cok. En son 5. Doktorum rahim filmi istedi, temiz cikti, folik asit ve insulin direnci icin ilac baslatti. 3 ay da 6 kg verdim klomen ve catlatma ignesi ile gebe kaldim. Yani demem o ki bekarken bilseydim belki o bir sene beklemezdim. Sende onlemini al ama cozulmeyecek birsey degil cok sukur

Normalde ilk 1 sene çocuk istemiyorum derdim.Bugün ki yaşadığım korkuyla hiç korunmamayı bile düşünüyorum inanın.Doktor direkt olarak evet gebeliği engeller dediği için çok üzüldüm doğal olarak..

Bende PKO hastasıyım 2 senedir bebek için uğraşıyoruz doktor kontrolünde henüz güzel haberler alamadık. Regl düzensizliği yüzünden ne zaman yumurtladığını bilememek berbat bir şey. Doktor kontrolünde olmanı tavsiye ederimm

Ne yapacağımı şaşırdım İnan’ın Peki 21 gün kullan yanıma gel test yapacam dedi bu 21 gün de de mi kullanmayayım diyorsunuz?
Hormonlara bakmak için istiyorsa olabilir ama uzun süreli kulöanmayın derim.. Hani böyle 6 ay falan.. İnanın hiç bir faydası yok.. Ben bilmiyırdum 6 ay kullandım ama bıraktığım gibi adet olmuyordum.. Yani sadece seni adet gördürür bu ilaç başkada hiç bişey yapmaz canım.. Ne hormonlarını düzeltir nede seni tedavi eder... Araştırabilirsin pko luların en muzdarip olduğj şey doktora gidiyorsun hemen doğum kontrol hapı.. Hiç bir işe yaramadığı halde

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Merhaba bende polikistligim
Yasemini saglikli bireyler korunmak amacli kullaniyorlar cevrende evli bir birey varsa bilirsin... evet suanda gebe kalamazisn tabi keisnlikle gebelik olmaz demezler.. gebelik gercekten nasip
Ama merak etme tedavini goruceksin ve viticek
Hastaligin acilimi su bak her bayanda 5 7 arasinda bu kistlerden var ama bizlerde bu sayi daha yuksek mesela bende 30 ustu
Arkadasimda 12 ydi
Kan tahlillerin sonucunda hormonlarina bakar
Sen ilacini kullan ve moralimi boxmaa genellimle 3 ay tedavi surer
Ozelden sorunlarini yazabilirsin istersen
Bu rlar younum fotumdaki msjlari okuyaniyorum
Sevgiler

X