Polikistik Over?

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?
Merhaba Ben 2018 şubatta evlendim. Adetim kendimi bildim bileli düzensizdir. Çalıştığım Hastanede bi prof. Kadındoğum Dr na gittim evlendikten 2 ay sonra adet düzensizliğim için. Polikistik over olduğumu söyledi ve hamile kalmak isteyip istemedğimi sordu. İstediğimi söyleyince tedaviye başlayalm dedi. Doğal yollarla çocugunun olması zor dedi. Elhamdülillah diğer ay doğal yollarla tedavisiz hamile olduğumu öğrendim. Allaha bin Şükür bebeğimi 15 gün önce kucağıma aldım. İyi bir Dr ile görüşün. İçinizi ferah tutun. Olmaz diye bir şey yok.

Canim benim de bi arkadasim diyordu benim olmaz senin olur diye polikistikti ustelik doktor senin bebegin olmaz demis
Simdi oglu 3 yasinda
Ben hala bebek icin ugrasiyorum once esimde sonra bende problemler ciktiyani neyin ne olacagini yasamadan bilemezsin simdiden stres yapio uzme kendini evlenincede esinle iyi olursan insallah mutlu mesut olursun canim hemen bebek dusun cunku sonra problem cikiyor basta olmasa da cikiyor sorun erkek infertilitesi diye bisey var bi cok kisi bundan yakinir oldu bilemezsin ki belki nisanlinda da bi sikinti var
Hemen herseyi kendine yukeyip olumsuz dusunme evlenince hemen bebek dusun canim hersey gonlunce olur insallah

Olasılık olabilir mi olabilir ama bence bir dünya insan vardır sizin durumunuzda olup da çocuğu olan..kardeşim bence ilk önce soğan suyu kürünü dene yön ediyor diye biliyorum ya da mm küçüledebilir.Allah büyük ol der olur moral bozma doktorlar patavatsızca konuşabilir sen inancını yitirme bence çocuk olmamasına engel değil polikstlik over,çözülür tedavi ile
Evet siz de dahil buradaki bütün arkadaşlar sayesinde bunun bilincindeyim artık.Herşey kafada biliyor.Allah Kerim ne zaman isterse o zaman olur..

Merhaba arkadaşlar
Diğer konuyu hastaneye gitmeden önce açmıştım fakat şuan herşeyin sebebini öğrendim.Şimdi şöyle ki Ben geçen ayın 20 sinde regl görmem gerekirken bu ayın 13 ünde tarlusal zoruyla regl gördüm fakat bu seferde normalde 7 günde leke bile kalmayan regl 10. Günde hala kanama şeklinde devam ediyor.Doktora gittim bu sabah ultrasona verdi ve yumurtalar polikistik dedi.Yasmin denilen ilacı verdi 21.gün ilacı bırak regl gördüğün 3. Gün tekrar gel dedi.Gebe kalmam ı engeller mi dedim engeller çünkü yumurtaların tembel dedi.Çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum böyle bişey.Nişanlım odadan çıkınca asık suratımı görünce hiç bişey de diyemedim.Yaza düğünüm var.Bu durumu yaşayıp gebe kalan oldu mu aranızda?Tedavi görmeden hamile kalamıyor mu bu durumda olanlar? Doktor da dışarı çok yoğun olduğu için ve tekrar bi test yapacağından pek bilgi vermedi.Ne düşüneceğimi nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum. Lütfen paylaşır mısınız deneyimlerinizi?

İnsülin direncine baktılar mi ? İnsülin direnci gebe kalmayı zorlaştırıyor. Bide kendine inofolic combi folik asit al ayrıca sogan kuru . 4.ayada hamile kaldım

Merhaba arkadaşlar
Ben varim tedavisiz cocuk sahibi oldum cok sukur 3 yasinda:)

Ben bu işlere artık cidden nasip demeye başladım. Eskilerin zamanında bu tip hastalığı duyan kız almıyormuş çocuk olmaz diye. Ama neredeyse şu an her bir kadında olabiliyor. Şimdi kimsenin yoksa ileri ki zamanlarda da meydana çıkabiliyor bu durum. Polikistik olup hamile kalan arkadaşlarım var elbette. Doktorun bile olmaz dediği şeyler olabiliyor.

Siz lütfen beslenmenizi düzene sokun. Spor yapın su için güzel beslenin. Bu hastalık beslenmede bitiyor genel olarak. Birde herşeye stres yapmayın.
Stres şu sıralar yendiğim yemek gibi günde üç öğün karşıma çıkıyor ve ben şu olduğum durumun kesinlikle ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ..

Bende nişanlıyken öğrendim pko olduğumu. Doktor hamile kalmakta zorlanabileceğimi söylemişti. Ben hemen çocuk istemediğim için korundum yinede, doktor kesin konuşmamıştı çünkü, bir ihtimalden bahsetti. Sonra cocuk isteyince korunmayı bıraktım ve iki ay sonra hamile kaldım. Şimdi ise ikinciyi düşünüyoruz, Rabbim yine nasip etsin. Panik yapma, nasipde varsa senin de olur İnşAllah.
Kesinlikle nasipse olur.Ben birazda biliçsizliğimden ve doktorun çok net konuşmasından ötürü korktum ama sayenizde azaldı korkum

Bende pko hastasıyım hemde 7 yuldır... Sakın yasmin kullanmayın.. O ilaçlar tedavi etmiyor.. Aksine bir sürü yan etkileri var.. Normalde çocuğunuz olabilir tedaviylede... Ama sakın o ilaçlarj kjllanmayın
Ne yapacağımı şaşırdım İnan’ın Peki 21 gün kullan yanıma gel test yapacam dedi bu 21 gün de de mi kullanmayayım diyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar
Panik yok canım
Bende seninle aynı şeyleri yaşadım hatta sağ ve sol yumurtalığımda kistler vardı ameliyata ramak kala farkettim ama o dönem bekardım sağdan soldan Doğum kontrol hapı kullananlar kısır oluyor daha bekarsın gibi lafların gazına gelip kullanmadım korktum.ewlendim Bebek yapmaya karar verdiğimde doktora gittim doktor açıkça söledi kistler Bebek olmasını engeller çünkü tembel olan yumurtalar rahat çatlamaz dolayısıyla hamile kalmana engel olabilir dedi sadece 1 ay Doğum kontrol hapı kullandım kontrole gittiğimde kistlerim erimişti daha sonrasında klomen adlı yumurta oluşumuna katkı sağlayan bi ilaç kullanıp çatlatma iğnesi vurundum. şu an 6 haftalık hamileyim yani şöyle söylüyüm Bebek yapmaya karar vermemizin 2.ayında haberini aldık. Çözümsüz asla değil boş yere korkma olurmu

Sağol canım. Doğru stres çok kötü etkiliyor. Ben kızıma hamile kaldığım zaman. Kimse bilmiyordu. Bir ayda oldu. Şimdi herkes az çok biliyor. Çünkü işlerimiz yoluna girdi çok şükür.
İkinci ne zaman geliyor diye diye iyice stres ettiler beni. Tabi ben kilo da aldım Doğumdan sonra vermedim. Artık geçen ayki doktorum. Kilo vermen lazım bak kızına hemen hamile kalmışsın. Pcos da kilo çok önemli dedi. Ben de 2 ayda 8 kilo verdim. Hala uğraşıyorum vermeye şimdi resmen. Kilo vermem durmuş gibi. Bakalım nasıl olacak hakkımızda hayırlısı ☺️
Bende şuan 59 kiloyum Fakat vermem gerekiyor sanırım çünkü zayıfta olsan olduğun kilodan biraz vermek gerekiyormuş dedi bi arkadaş .Allah bağışlasın bu arada :)

Panik yok canım
Bende seninle aynı şeyleri yaşadım hatta sağ ve sol yumurtalığımda kistler vardı ameliyata ramak kala farkettim ama o dönem bekardım sağdan soldan Doğum kontrol hapı kullananlar kısır oluyor daha bekarsın gibi lafların gazına gelip kullanmadım korktum.ewlendim Bebek yapmaya karar verdiğimde doktora gittim doktor açıkça söledi kistler Bebek olmasını engeller çünkü tembel olan yumurtalar rahat çatlamaz dolayısıyla hamile kalmana engel olabilir dedi sadece 1 ay Doğum kontrol hapı kullandım kontrole gittiğimde kistlerim erimişti daha sonrasında klomen adlı yumurta oluşumuna katkı sağlayan bi ilaç kullanıp çatlatma iğnesi vurundum. şu an 6 haftalık hamileyim yani şöyle söylüyüm Bebek yapmaya karar vermemizin 2.ayında haberini aldık. Çözümsüz asla değil boş yere korkma olurmu
Çok teşekkür ederim İnan’ın odadan çıktığım an nişanlımın tepkisi “rengin niye böyle sararmış senin kötü bişey mi dedi doktor” oldu okadar korkuttu ki beni doktor..

Merhaba Ben 2018 şubatta evlendim. Adetim kendimi bildim bileli düzensizdir. Çalıştığım Hastanede bi prof. Kadındoğum Dr na gittim evlendikten 2 ay sonra adet düzensizliğim için. Polikistik over olduğumu söyledi ve hamile kalmak isteyip istemedğimi sordu. İstediğimi söyleyince tedaviye başlayalm dedi. Doğal yollarla çocugunun olması zor dedi. Elhamdülillah diğer ay doğal yollarla tedavisiz hamile olduğumu öğrendim. Allaha bin Şükür bebeğimi 15 gün önce kucağıma aldım. İyi bir Dr ile görüşün. İçinizi ferah tutun. Olmaz diye bir şey yok.
Allah bağışlasın bebeğinizi inşallah :) Bazı doktorlar bazen çok acımasız olabiliyorlar.

Polikistik bendede vardi fakat tedavi gordum bircok kezde hamile kaldim. Polikistik ile hamile kalinmaz diye birsey yok kiloluysan biraz kilo vermege calis derim. Ayrica pkolu bir komsum tedavisiz 2 cocuk sahibi oldu ardarda

Merhaba arkadaşlar

Merhaba öncelikle geçmiş olsun 3 yıllık evliyim Hiç korunmadık benim adetlerim düzensiz ve sadece tarlusal hapını kullanır öyle adet görürdüm son 9 aydır da bebeğimiz olsun düşüncesi içindeyiz aylardır doktor doktor gezmekteyim bir sürü testler sonuçsa her ikimizde de hiç sıkıntı yok deniliyor 1.kez aşılama yapıldı tutmadı çok üzüldük falan sonuçta hiç sıkıntınız yok süpersin gibi laflar duyduk hep neyse 2. Kez aşılama bu kez özelde profesöre yaptırayım dedim doktorum rahim filmi istedi ve bir hap vermişti ve rahim filmi için 2 gün sonrasına randevu verildi ertesi gün sanırım orada mikrop kaptım SİSTİT oldum Allahım o nasıl ağrı nasıl kanama mahvetti kanımda ve idrar yollarımda mikrop çıktı rahim filmi ve bebek işi yarıda kaldı :KK43: NOT; SANA TAVSİYEM GİDEBİLECEĞİN EN İYİ KADIN DOĞUMCUYA ÇIK EN BAŞTA RAHİM FİLMİ VE DİĞER HORMON TESTLERİNİ YAPTIR İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA DAHA İYİ OLMAN DİLEĞİYLE :KK66:

Çok teşekkür ederim İnan’ın odadan çıktığım an nişanlımın tepkisi “rengin niye böyle sararmış senin kötü bişey mi dedi doktor” oldu okadar korkuttu ki beni doktor..
Bende ilk duyduğumda 1 hafta kendime gelemedim sakın stres yapma Çünkü yumurtalar stres anında kendini kapatıyor mikroskopta gözümle gördüm. Bu halledilmeyecek bi problem değil ilacını kullan hatta soğan kürünü öneririm çok işe yarıyor

X