• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over

Kuzeymasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
560
208
103
Merhaba kk.
Ben daha once adet olamama gibi bi konu acmistim. Bugun doktora gittim 3 aylik korunma ignesinden dolayi polikistik over olmusum bu yuzden adet olamiyomusum dogum kontrol hapi yazdi hergun bitane ama internetten aratirinca dogum kontrol hapinin kullanilmasinin yanlis bisey oldugunu soyluyor ve hastaligin ilerlemesine sebep oluyormus basina gelen varmi

Lütfen netten sağlıkla ilgili arastirma yapmayin saglam insani resmen hasta ediyorlar tamamen bilgi kirliligi ben bu net yuzunden hastalik hastasi olmustum gecirdigim bir ameliyat sonrasi orda yazan hicbir seyi dikkate almayin

Canım doğum kontrol hapı uzun süre kullanmak zorunda kalırsın yapma.. Ayrıca bazı ilaçları bırakınca zor gebe kalıyormuşsun diye biliyorum arkadaşımdan. O da pko aspir yağı seti almış onu kullanıyor çokta iyi geldiğini söyledi ya da soğan suyu deneyebilirsin. Bu arada pko sonradan alınan bi hastalık değil genetik ve doğumsal diye biliyorum iğneyle nasıl pko oluyorsun? Bana da öyle teşhis koydular fakat normal overlerim olduğu ortaya çıktı. Ve son olarak adet belirtilerin yok mu göğüste hassasiyet gibi?

Doğum kontrol haplarından korkmayın riskli grupta değilseniz.
Adetinizi düzenler, pko için kullanılır.
Ben bıraktıktan 1 ay sonra ilk denemede hamilelik de elde ettim (6 seneden fazla kullandım)
Ama yaşınız ve riskli durumunuz var ise dikkatli kullanın. Geçmiş olsun

Polikistik over için doğum kontrol hapı verilir zaten. Neden daha da artırsın ki anlamadım. Bir kaç ay kullanabilirsiniz ama mesela ben 6 yıl kullandım bu kadar uzun kullanımı tavsiye etmem. Kanda pıhtılaşma oluştu bende.

İnternete baksam bobregimde tumor var dun doktora gittim bobreklerin tertemiz dedi

Merhaba kk.
Ben daha once adet olamama gibi bi konu acmistim. Bugun doktora gittim 3 aylik korunma ignesinden dolayi polikistik over olmusum bu yuzden adet olamiyomusum dogum kontrol hapi yazdi hergun bitane ama internetten aratirinca dogum kontrol hapinin kullanilmasinin yanlis bisey oldugunu soyluyor ve hastaligin ilerlemesine sebep oluyormus basina gelen varmi
Iğneyle pko olunmaz pko dogustan gelen genetik bir rahatsizlik..dogum kontral hapi anlik tedavi sağlar birakinca hop eski haline dönersin..zayiflayip spor yapip saglikli ve dengeli beslenmen lazim..

Merhaba kk.
Size ilacı veren doktor internet ondan iyi bilemez emin olun

Aynen S Serenad5 ın da dediği gibi. Sonradan PKO diye bir şey yok, o sizinle doğuştan gelen bir şey, sizin yumurta üretiminiz böyle demek. Ben de PKO hastasıyım, evlilik öncesi dönemde 8 ay kadar kullanmıştım. Bu hapın amacı yumurtlamayı durdurup var olan kistleri azaltmaktır. Bir zararı yok ancak; 6 ay kullanıp 6 ay bırakarak kullanarak çok daha sağlıklı olur senin için. PKO' nun tek çözümü egzersiz ve zayıf kalmak. Geçmiş olsun.

Merhaba kk.
bende pcoluyum 2. kuti,dienne 35 e basladik hormonal olarak cok kotu tahlil sonuclari ama kist yok

Bende pco’luydum. Egzersiz, sağlıklı beslenme çok önemli rol oynuyor pco tedavisinde. Paketli gıdaları tüketmeyeceğiz. Hatta mutfaktaki plastik olan herşey atılacak. Benim doktorum bunları söyledi bunları yaptım. Kilo olarak boy kilo endeksinize göre zayıflayacaksınız. (Tabiiki sağlıklı bir şekilde.)

Hormon tahlili yapsaymış keşke
yapti cnm, Screenshot_20180522-162953.jpg

Bende pco’luydum. Egzersiz, sağlıklı beslenme çok önemli rol oynuyor pco tedavisinde. Paketli gıdaları tüketmeyeceğiz. Hatta mutfaktaki plastik olan herşey atılacak. Benim doktorum bunları söyledi bunları yaptım. Kilo olarak boy kilo endeksinize göre zayıflayacaksınız. (Tabiiki sağlıklı bir şekilde.)
cnm ben zayifim 46 kg yum

Back