Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over Sendromu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım benim senin kistin yapısı eğer inci dediğimiz polikistik over kistleri ise doktorum bunları metformin içeren ilaçlar ile adetimi düzenleyerek tedavi etti ama yok normal kist ise onları da doğum kontrol hapı ile tedavi ediyorlar. ilkinde pco idi metformin kullandım 6 ay ve sonrasında 5. ayda gebe kaldım. gebeliğim sık kontrol altında geçti ama çok şükür güzel geçti. şimdi 2. gebelik tedavisinde normal kistimide doktor yasmin adlı ilaçla yok ettik sadece 1 ay kullandım hemen diğer ay bebek tedavisine devam ettik....
canım benim ilk önce aklından bütün korkuları sil her iki kistinde tedavisi var.önemli olan doğru teşhis ve tedavi... kafana takılan olursa sor ben her zaman elimden gelen desteği vermeye çalışırım....

Allah razı olsun amin inşAllah canımm şüphem yok ondan yana ama işte insanın elinde değil hüzne kapılıyor ♥♥
Cumlemizden ins cnm evet insan çok çok takıyor hele milletin sözü lafı bizim Doğu'da bizde 2 3 ay olmadı mı direk laf ederler ama saolsun ne eşim ne kayınvalidem aslaa bişey demedi bu konuda ben çok stres yapıyordum eşimde bende de olabilir sknti ddi takma falan umudumu kestim herşeyi kafamdan sildim attım Rabbim 6.ci ayda nasip etsin yine de Rabbim hayırlısını versin mutluluk haberini aldm ama sevinci yaşayamadım 24 saat geçmeden canparçam anneannemi kaybettim Rabbim ne verirse hayirlsiini versin

Folbiol çok yüksek bir ilaç
Onu 4 e bölüp 2 günde bir içmek gerek. Her gün tam 1 tane yutarsanız yan etkisi çok olur
Valla bilmiyorum ama dr günde bitane düzenli iç dedi içtim sonra bi öğrendimki neler varmıs bende prolaktin yüksek yumurta tembelliği pco.. 4 e bölünebilecek bir hapda değilki düzenli içtim bi kutuyu bunlar olunca ikincide salladım açıkcası bilemedim şmdi

Ya laf etmelerine ben müsade etmem kmsede bsey demiyor ama sordukları xaman bile sıkıntılanıyor insan.. ben de aynı takmıyorum yada kendimi avutuyorum bilmiyorum ama 1 ay gecince yine eskiye dönüyor pskoloji. E gözün aydın ozaman darısı başıma Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsın canım

O 5 ay ne tedavisi gördünüz

Allah razı olsun bana polikistik over dedi yumurtalık yapında küçük küçük kist var ve bunhn tedavisi yok dedi ama yasmini verdi 1 ay kullan 7 gün ara ver 1 ay daha kullan bakalım diye ama bebek düşünüyorum yasmini blmidğimden içmedim bi ay daha doğal deneyim dedim korkum yok ama bebek bian önce olsun takıntım oluştu. eşimide bilmiyorum hastaneye gitmek istemiyor boşa mı kürek cekiyorum acaba diyorum ama bende bu skıntılar olunca onun üstüne pek düşmüyorum mecbur kalırsa gidecek artık sanırım ben dr acizliğine denk geliyorum..

Amin inş Allah razı olsun canım evet kendi kendimizi avutuyoruz tamam savunuyoruz ediyoruz ama psikolojikmen insan çok çöküyor

Evet çok minik bir hap ona rağmen bölünmesi gereken bi ilaç. Folbiolden sonra mı oldu bu sikayetlerinz

polikistik over ise metformin içeren ilaç ile birlikte klomenle destekliyorlar. yasmin aslında iyi bir doğum kontrol hapı kistlerin giderilmesinde de kullanılıyor. eğer gebeliğe engel kistin varsa doktorun ne verdi ise onu kullanmalısın kuzum. sende sıkıntılar olması eşinde sorun olmadığı anlamına gelmiyor. ilkinde hem bende pco vardı hemde eşimde sperm yavaşlığı vardı. ikimiz birlikte tedavi gördük. sen öce iyi bir doktor bul sorunun tam olarak ne olduğu ortaya çıksın sonrada verilen tedaviyi uygula bu arada eşinde sperm testi versin eğer ondada bir sorun varsa seninle aynı zamanda tedavisini olur ve inşallah sağlıkla da hamile kalır yavrunu kucağına alırsın...

metformin içeren hap ile birlikte yumurtalıkları destekleyici klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. bu arada hem adetim düzene girdi hemde eşime sperm kalitesini destekleyici vitamin kullandı.
Bu ay sonrasında bende bakacağım ne yapabilirsem artık araştırcam dr görüşürüm bu konuyu inşAllah benimkide bseye gerek kalmadan düzene girer bian önce

Gebeliğe engel değil sadece şansın nırmal gebelik orana göre düşük dedi.. yasmin verdi işte sadece bakalım ne olacak ya iyi bi dr bulcam yada bu ay sonrası kullanmaya başlıcam eğer gebe değilsem test yapcam 2 güne inşAllah hamileyimdir duanı esirgeme benden.. eşimdende şüpheleniyorum ama doktora götürmeye ikna edemedim daha son çare mecbur gidecek. Amin inşAllah.

merhaba nerden alabiliriz acaba onu?

Merhaba bendede pko varda sız nasıl bı tedavı gordunuzde gectı bu kıstler anlamadım ben senelerce dogum kontrol hapı ıctım asla gecmıyo benmkılr zaten geçici bısey degılkı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…