- 26 Şubat 2019
- 2.048
- 1.599
- 133
- Konu Sahibi _Safderun_
-
Merhaba arkadaslar. Ben daha öncesinde 7 aylık bir ölü doğum gerçekleştirdim. Son 3 aydır adetim düzensizlesti. Bazen hiç olmuyorum bazen oluyorum falan. Bunun üzerine doktora gittim ve testler yapildi. Doktor Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Bu hastalik doğum kontrol hapları ile kontrol altına alınabiliyormus. Fakat bende kan pihti sorunu olmasından dolayı bebeğimi kaybettim. Bu ilaçlar benim için uygun değiller pıhtı atma ihtimalim çok yüksek. Acaba benim durumumda olan varsa yardımcı olabilir mi? Doğum kontrol hapı şart mıdır bu hastalık için. Lütfen bı bilgi verin araştırıyorum ama hiç bişey bulamadım aradığım soruya cevap olarak.
Merhaba arkadaslar. Ben daha öncesinde 7 aylık bir ölü doğum gerçekleştirdim. Son 3 aydır adetim düzensizlesti. Bazen hiç olmuyorum bazen oluyorum falan. Bunun üzerine doktora gittim ve testler yapildi. Doktor Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Bu hastalik doğum kontrol hapları ile kontrol altına alınabiliyormus. Fakat bende kan pihti sorunu olmasından dolayı bebeğimi kaybettim. Bu ilaçlar benim için uygun değiller pıhtı atma ihtimalim çok yüksek. Acaba benim durumumda olan varsa yardımcı olabilir mi? Doğum kontrol hapı şart mıdır bu hastalık için. Lütfen bı bilgi verin araştırıyorum ama hiç bişey bulamadım aradığım soruya cevap olarak.
Bebeğimi kaybettikten sonra bana test yapıldı factor V Leiden heterozigot mthfr homozigot cikti. Daha sonra ben hematoloji uzmanına gorundum farklı hastalıklara sebep olmaması için. Hemotoloji uzmanı bana doğum kontrol hapini kesinlikle kullanmamam gerektiğini söyledi. Araştırma yaptım biraz heryerde pıhtı attırma ihtimali olanlar riskli diye yazıyordu. Bunu bir çok kadın dogum doktoru da söyledi. Yani emin sayilirim aslinda. Perinatolog polikistik over sendromu olanlar ile de ilgileniyor mu acaba bende mi perinatologa bir gorunsem?Bu arada bende de kan pıhtılaşması var hamileyken öğrendim. 4 ay önce doğum yaptım. Doktorum 6. Aydan sonra doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi. Dediğiniz gibi bir riskten hiç söz etmedi, şaşırdım şuan. Bu arada doktorum perinatolog. Siz emin misiniz doğum kontrol ilaçlarının pıhtı attırma ihtimalinden?
Bu ilaçlar mi yardımcı oldu hamile kalmaniza acaba ? Bende hamile kalmak istiyorum ama doktorum kilo vermem gerektiğini söylüyor. Çok kilolu da değilim aslında ama doğumdan kalanlar var sezaryan olduğum icin. İlaçla kalabilir miyim bende acaba?Bencede doktorunuzu değiştirin. Bende de polikistik over var. Bekarken doğum kontrol hapı kullandım ama evlendikten sonra çocuk düşündüğüm için başka ilaçlar kullandım dönem dönem. Bi ara duphaston kullandım. Hamile kalmadan önce de inofolic kullanıyordum.
Bebeğimi kaybettikten sonra bana test yapıldı factor V Leiden heterozigot mthfr homozigot cikti. Daha sonra ben hematoloji uzmanına gorundum farklı hastalıklara sebep olmaması için. Hemotoloji uzmanı bana doğum kontrol hapini kesinlikle kullanmamam gerektiğini söyledi. Araştırma yaptım biraz heryerde pıhtı attırma ihtimali olanlar riskli diye yazıyordu. Bunu bir çok kadın dogum doktoru da söyledi. Yani emin sayilirim aslinda. Perinatolog polikistik over sendromu olanlar ile de ilgileniyor mu acaba bende mi perinatologa bir gorunsem?
Bu ilaçlar mi yardımcı oldu hamile kalmaniza acaba ? Bende hamile kalmak istiyorum ama doktorum kilo vermem gerektiğini söylüyor. Çok kilolu da değilim aslında ama doğumdan kalanlar var sezaryan olduğum icin. İlaçla kalabilir miyim bende acaba?
Siz hangi doktora gittiniz acaba hangi ilde istanbuldaysa paylaşabilir misiniz bende görünmek isterim.Polikistik över olanlara normal jinekologlar da bakıyor. Ama kan pıhtılaşması var ve bebek kaybınız var. Bence bir perinatologa gitseniz daha iyi olur gibi. Bende bebek kaybettim ama 5 haftalıktı benimki anne karnında çok küçüktü yani. Benim gittiğim doktora genelde bebek kaybı olanlar gidiyordu açıkçası.
Hamilelikte kan sulandırıcı kullandınız mı peki kan pıhtısı olduğu için onuda kullanmak gerekiyormuşDuphastonu uzun süre kullanmadım aslında ama inofolic bana iyi geldi adetimi düzene sokmuştu bir süre sonra da hamile kaldım zaten.
Siz hangi doktora gittiniz acaba hangi ilde istanbuldaysa paylaşabilir misiniz bende görünmek isterim.
Hamilelikte kan sulandırıcı kullandınız mı peki kan pıhtısı olduğu için onuda kullanmak gerekiyormuş
Anladım çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz içinEvet 5 haftalıkken başladım iğne ve hap kullandım ben doğuma kadar. Doğumdan sonrada 3 hafta iğne kullandım.
Teşekkür ederim bakacağım bende oraya Allah razı olsun.Tabi seve seve öneririm. Bülent Kars doktorumun adı. İstanbul Kartalda Dragos Tıp Merkezinde çalışıyor kendisi.
Teşekkür ederim bakacağım bende oraya Allah razı olsun.
Aminn çok teşekkür ederim inşallah isteyen ve bakabilecek olan herkes Rabbim bir evlat nasip etsin.
Rica ederim ne demekRabbim hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah
Sevindim bu cvba bu ay sonrasında bende deneyeceğim k.doğum hapını inşAllah banada yarar.. bende kist yok ama yumurtalıkda küçük küçük varmış öyle diyor dr yapısı öyleymiş yumurtalığın... daha fazla bilgi verirmisin canım nasıl bi yol izledin gebeliğndekistim hemen yok oldu 1 ay sonraki kontrolde 5 cm kistim yoktu ama henüz gebe kalmadım.... ilk gebeliğimde pco vardı 5 ay tedavi gördüm gebe kalamadım 5 ay sonra normal yolla gebe olduğumu öğrendim doğumdan sonra da polikistik kistlerim yok olmuştu...
Banada gebelik düşündüğüm halde 2 ay kullanıp geliceksin dedi kullanmadım doğal denedim bu ay inşAllah vardır..Hayır o doktoru değiştirin . Bekarken bende hep doğum kontrol hapı kullandım evlendim bebek istediğim için kullanmadım hiç bir doktorda bu hapı vermedi zaten
hayırlı olsun Gözünüz aydın Rabbim sağlıcakla aldırsın kucağınıza.. inşAllah aminnBende polikistik over sendromuyum ama hiç bir ilaç kullanmadan Rabbim nasip etsin inş en kısa zamanda ilaç kullanmaya gerek kalmadan sizede isteyen herkese de nasip edersadece tevekkül ettim Rabbime bıraktım herşeyi layık görürse verir dedim elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun layık görüp verdi darısı sizede olsun ❣
İnsAllahBanada gebelik düşündüğüm halde 2 ay kullanıp geliceksin dedi kullanmadım doğal denedim bu ay inşAllah vardır..
Amin inş cnm inş sizede beddua edeyim o zaman çifter çifter getirinhayırlı olsun Gözünüz aydın Rabbim sağlıcakla aldırsın kucağınıza.. inşAllah aminn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?