• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over Sendromu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

_Safderun_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2020
157
89
53
29
Merhaba arkadaslar. Ben daha öncesinde 7 aylık bir ölü doğum gerçekleştirdim. Son 3 aydır adetim düzensizlesti. Bazen hiç olmuyorum bazen oluyorum falan. Bunun üzerine doktora gittim ve testler yapildi. Doktor Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Bu hastalik doğum kontrol hapları ile kontrol altına alınabiliyormus. Fakat bende kan pihti sorunu olmasından dolayı bebeğimi kaybettim. Bu ilaçlar benim için uygun değiller pıhtı atma ihtimalim çok yüksek. Acaba benim durumumda olan varsa yardımcı olabilir mi? Doğum kontrol hapı şart mıdır bu hastalık için. Lütfen bı bilgi verin araştırıyorum ama hiç bişey bulamadım aradığım soruya cevap olarak.

Ben de polikisliğim Baska ilaçlar la adet gore biliyorum kaıdn dogum hapını bekarken kullanıyordum sadece
Doktor neden oyle dedi anlamış değilim adet gormek için bir sürü ilaç var. Progestan duphaston ve söktürücü olarak ta tarlusal belki uzun vade olarak onu kullanmak gerekir demek istemiştir

Ben de polikisliğim Baska ilaçlar la adet gore biliyorum kaıdn dogum hapını bekarken kullanıyordum sadece
Doktor neden oyle dedi anlamış değilim adet gormek için bir sürü ilaç var. Progestan duphaston ve söktürücü olarak ta tarlusal belki uzun vade olarak onu kullanmak gerekir demek istemiştir
Doktor progestan felan hepsi aynı içeriğe sahip ilaçlar diyor. Bende anlayamadım kafam o kadar karıştı ki. Normal yolla bir kez gebe kaldım şimdi bu konuyla ilgili fazla bir bilgim de yok. Kan pıhtı atma eğilimim de yüksek olunca çok tedirgin oldum. Sanırım doktoru değiştirmem gerekecek. Polikistik over sendromu için tüp bebek branşlarına mi gitmek gerekiyor acaba normal kadın doğum doktorları yardımcı oluyor mu anlayamadım pek.

Merhaba arkadaslar. Ben daha öncesinde 7 aylık bir ölü doğum gerçekleştirdim. Son 3 aydır adetim düzensizlesti. Bazen hiç olmuyorum bazen oluyorum falan. Bunun üzerine doktora gittim ve testler yapildi. Doktor Polikistik Over Sendromu tanısı koydu. Bu hastalik doğum kontrol hapları ile kontrol altına alınabiliyormus. Fakat bende kan pihti sorunu olmasından dolayı bebeğimi kaybettim. Bu ilaçlar benim için uygun değiller pıhtı atma ihtimalim çok yüksek. Acaba benim durumumda olan varsa yardımcı olabilir mi? Doğum kontrol hapı şart mıdır bu hastalık için. Lütfen bı bilgi verin araştırıyorum ama hiç bişey bulamadım aradığım soruya cevap olarak.
canım benim metformin içeren haplarla da adet düzenlenip gebe kalmaya destek veriliyor. ben bu şekilde tedavi gördüm doğum kontrol hapını kistim olduğu zaman vermişlerdi o da 1 ay kullandım.

canım benim metformin içeren haplarla da adet düzenlenip gebe kalmaya destek veriliyor. ben bu şekilde tedavi gördüm doğum kontrol hapını kistim olduğu zaman vermişlerdi o da 1 ay kullandım.
Aynı zamanda sağ yumurtaligimda 3 cm kist cikti. Şuan ilaç veremeyiz kendisi çatlamasını beklicez dedi. Sizde ise yaradı mı peki bu ilaçlar kan pıhtı sorununuz var mıydı acaba?

Bende polikistik over sendromuyum ama hiç bir ilaç kullanmadan Rabbim nasip etsin inş en kısa zamanda ilaç kullanmaya gerek kalmadan sizede isteyen herkese de nasip eder 🤲sadece tevekkül ettim Rabbime bıraktım herşeyi layık görürse verir dedim elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun layık görüp verdi darısı sizede olsun🤲🤲🤲❣️

Doğum kontrol hapı gebelik düşünmeyenler için bu sendrom da öneriliyor. Gebelik istemi varsa eğer başka ilaçlar kullandiriliyor

1 ay kullandıktan sonramı hamile kaldınız kistleriniz geçtimi ?? 😑
kistim hemen yok oldu 1 ay sonraki kontrolde 5 cm kistim yoktu ama henüz gebe kalmadım.... ilk gebeliğimde pco vardı 5 ay tedavi gördüm gebe kalamadım 5 ay sonra normal yolla gebe olduğumu öğrendim doğumdan sonra da polikistik kistlerim yok olmuştu...

Bende polikistik over sendromuyum ama hiç bir ilaç kullanmadan Rabbim nasip etsin inş en kısa zamanda ilaç kullanmaya gerek kalmadan sizede isteyen herkese de nasip eder 🤲sadece tevekkül ettim Rabbime bıraktım herşeyi layık görürse verir dedim elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun layık görüp verdi darısı sizede olsun🤲🤲🤲
Bende bir sefer normal yolla gebe kaldım dediğim gibi ama nasip olmadı kızıma kavuşmak. Bende Rabbimden istiyorum çok ama yine de bir korku kapladı içimi. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese inşallah. Çok teşekkür ederim güzel dualarınız için. Allah razı olsun. 🙂

Hayır o doktoru değiştirin . Bekarken bende hep doğum kontrol hapı kullandım evlendim bebek istediğim için kullanmadım hiç bir doktorda bu hapı vermedi zaten
Değiştireceğim zaten bende tedirgin oldum. Adet düzeni sağlamak için verecegini söyledi adet sokturuculerde de aynı içerik olduğunu soyledi. Bilmiyorum ki bende başka doktora gorunecegim hafta içi.

Back