• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromu (Sonunda bende de var)

runklii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
614
20
48
İstanbul
Merhaba Hanımlar;

Yedi yıllık evliyim. Bir oğlum var. 5 Yaşında hem vaktinin gelmesi hemde oğlumun kardeş istemiyle ikinci çocuğa karar verdik. Oğluma gebe kalmadan kadınsal hastalık olarak hiç problemim yoktu. 1 Sene Doğum kontrol hapı ile korunmuştum. Bıraktıktan sonra 5. ayda oğluma gebe kalmıştım. Doğumdan sonra emzirme dönemi bitince bende senede 2 3 kistler oluşmaya başladı. Bunlar çatlamamış yumurta kistleriydi. Her kontrole gittiğimde ilaca gerek kalmadan bir dahaki ay regliyle kistlerimi atıyordum. Bazen reglim 35 günde gelir bazen 21 günde gittiğim doktorların çoğu 21/35 gün arasının normal olduğunu söylerdi. Bir keresinde eşim yurtdışına çıkacağı için doktoruma rica ettim ve o ay bana klomen başlattı. Peşine çatlatma iğnesini vurunca bende 3 adet olgun yumurta vardı. Biz günü kaçırdık ve negatif sonuç aldık.

Doktora 2 senedir denediğimizi çocuğumuzun olmadığını söyledim. Ne kadarda bir birlikte oluyorsunuz dedi. Bende eşimin 15 günde bir eve geldiğinden bahsettim. Sen hiç denememiş gibi kabul et dedi. Peşine eşim yurtdışına gitti. 6 ay sonra geleceği ve 15 gün kalacağı için konuyu doktoruma açtım. O ayda kist vardı bende önce kistten kurtulalım ayarlarız demişti. Eşimin geleceği tarihten önce yine klomen ve çatlatma iğnesiyle şansımızı arttıracaktıki biz zaten çoğul gebelikte istiyorduk. Normalde de ben heray 2 yumurta çatlatıyormuşum ve doktorum oğlumun tek olmasına çok şaşırmıştı. Bu ay 19 gün üzerine siyah akıntım başladı. Doktorumu aradım. Haftasonu geçsin regli değildir bu bakalım hafta başı dedi. Daha sonra siyah akıntı kana dönüştü dün temizlendim ve bugün doktoruma gittim.

Baktı baktı uzun uzun baktı ve benim yıllardır kendimde şüphelendiğim ama her doktorun sende yok dediği o sendrom banada çattı. Polikistik oversin dedi. Çok üzüldüm. Hormon testlerimin normal çıkmasına karşın neden olduğuna dair birşey söylemedi. Kilo vermelisin dedi. Geçen seneden bu yana 16 kilo verdiğimden bahsettim. Çok iyi devam dedi.

Doktordan çıktım. Ağladım ağladım ablama sarıldım yine ağladım. Beynimde ödem varken ve biz eşimle 1,5 yıldır bunun mücadelesini verirken birde üzerine bunun çıkması beni çok kötü duruma getirdi.

Şimdi olacakları beni bekleyen tedavi sürecini zaten eşimin yanımda olmamasından sağlıklı cinsel birleşme yaşayamayıp gebe kalmazken birde üzerine bunun olması kötü oldu.

Eşime bahsettim. Olmasa ne olur bebeğimiz aslan gibi oğlumuz var dedi. Evet var biliyorum hiç olmayanlar ne yapsın isyanımın Allah'ın gücüne gideceğine inanıyorum. Ama biz kalabalık bir aile olmak istiyorduk. Üç beş cıvıldayan çocuk istiyorduk etrafımızda şimdi bu durumu yaşayan tedavi görmüş bunu yaşamış yinede gebe kalmış yada yararını görmemiş olumsuz olumsuz başına ne gelmişse sizden yardım bekliyorum.

Merhaba Hanımlar;

Yedi yıllık evliyim. Bir oğlum var. 5 Yaşında hem vaktinin gelmesi hemde oğlumun kardeş istemiyle ikinci çocuğa karar verdik. Oğluma gebe kalmadan kadınsal hastalık olarak hiç problemim yoktu. 1 Sene Doğum kontrol hapı ile korunmuştum. Bıraktıktan sonra 5. ayda oğluma gebe kalmıştım. Doğumdan sonra emzirme dönemi bitince bende senede 2 3 kistler oluşmaya başladı. Bunlar çatlamamış yumurta kistleriydi. Her kontrole gittiğimde ilaca gerek kalmadan bir dahaki ay regliyle kistlerimi atıyordum. Bazen reglim 35 günde gelir bazen 21 günde gittiğim doktorların çoğu 21/35 gün arasının normal olduğunu söylerdi. Bir keresinde eşim yurtdışına çıkacağı için doktoruma rica ettim ve o ay bana klomen başlattı. Peşine çatlatma iğnesini vurunca bende 3 adet olgun yumurta vardı. Biz günü kaçırdık ve negatif sonuç aldık.

Doktora 2 senedir denediğimizi çocuğumuzun olmadığını söyledim. Ne kadarda bir birlikte oluyorsunuz dedi. Bende eşimin 15 günde bir eve geldiğinden bahsettim. Sen hiç denememiş gibi kabul et dedi. Peşine eşim yurtdışına gitti. 6 ay sonra geleceği ve 15 gün kalacağı için konuyu doktoruma açtım. O ayda kist vardı bende önce kistten kurtulalım ayarlarız demişti. Eşimin geleceği tarihten önce yine klomen ve çatlatma iğnesiyle şansımızı arttıracaktıki biz zaten çoğul gebelikte istiyorduk. Normalde de ben heray 2 yumurta çatlatıyormuşum ve doktorum oğlumun tek olmasına çok şaşırmıştı. Bu ay 19 gün üzerine siyah akıntım başladı. Doktorumu aradım. Haftasonu geçsin regli değildir bu bakalım hafta başı dedi. Daha sonra siyah akıntı kana dönüştü dün temizlendim ve bugün doktoruma gittim.

Baktı baktı uzun uzun baktı ve benim yıllardır kendimde şüphelendiğim ama her doktorun sende yok dediği o sendrom banada çattı. Polikistik oversin dedi. Çok üzüldüm. Hormon testlerimin normal çıkmasına karşın neden olduğuna dair birşey söylemedi. Kilo vermelisin dedi. Geçen seneden bu yana 16 kilo verdiğimden bahsettim. Çok iyi devam dedi.

Doktordan çıktım. Ağladım ağladım ablama sarıldım yine ağladım. Beynimde ödem varken ve biz eşimle 1,5 yıldır bunun mücadelesini verirken birde üzerine bunun çıkması beni çok kötü duruma getirdi.

Şimdi olacakları beni bekleyen tedavi sürecini zaten eşimin yanımda olmamasından sağlıklı cinsel birleşme yaşayamayıp gebe kalmazken birde üzerine bunun olması kötü oldu.

Eşime bahsettim. Olmasa ne olur bebeğimiz aslan gibi oğlumuz var dedi. Evet var biliyorum hiç olmayanlar ne yapsın isyanımın Allah'ın gücüne gideceğine inanıyorum. Ama biz kalabalık bir aile olmak istiyorduk. Üç beş cıvıldayan çocuk istiyorduk etrafımızda şimdi bu durumu yaşayan tedavi görmüş bunu yaşamış yinede gebe kalmış yada yararını görmemiş olumsuz olumsuz başına ne gelmişse sizden yardım bekliyorum.

Bence kendini hemen yipratma boyle. bir doktora daha git. hem polikistik over olanlarin cocugu olmayacak diye birsey yok bildigim kadariyla. cikolata kisti oldugunda problem olabiliyormus ama o da tup bebekle halledilyor.

Bence kendini hemen yipratma boyle. bir doktora daha git. hem polikistik over olanlarin cocugu olmayacak diye birsey yok bildigim kadariyla. cikolata kisti oldugunda problem olabiliyormus ama o da tup bebekle halledilyor.

Bu hastalık konusunda doktorum net bir açıklama yapmadı. Ablamla görüşmüşki kendisi hem doktorum hem abim gibidir. Çokta mühim birşey değil kendini üzmesin demiş. Şimdi doğum kontrol hapı verdi. İki ay kullan dedi ama aklına eşimin nisan 15'te geleceği ve hamile kalmak istediğim geldi o zaman hapın bitsin gel dedi dün hemen başlattı ilaca bitince bekliyor. Ben dün hem üzüldüm hem şok oldum doktora çok birşey sormadan hemen çıtkım cnm. Hakkım hayırlısı olsun inşallah.

Doğum kontrol ilaçlarımın bitmesine 9 gün kaldı. Haftaya pazartesi doktoruma gideceğim. Bakalım 45 mm kistte ne gibi değişimler olmuş merak ediyorum. Doktorum aslında doğum kontrol hapını 2 ay kullanmamı önerdi ama eşimin geleceği tarihi hatırlayarak bitince gel bakalım demişti. Reglim düzeninde devam etseydi eğer herşey istediğimiz gibi klomenle hazırlanmış şekilde eşimi karşılayacaktım. Bu akşam bir hesap yaptık. İkinci kutumun bitiminden sonra bile eşimin geldiği tarihlere denk gelmiyor.

Korkuyorum. 26 yaşında 5 yaşında bir evlat sahibi olarak oğluma kardeşlik duygusunu tattıramamaktan korkuyorum :( Anne kardeşim 3 gün sonramı gelecek sorularına Allah ne zamansa derse o zaman yavrum diye cevap veriyorum. Buradan başka kimseye ki eşime bile bu şekilde konuşamıyorum. Korktuğumu üzüldüğümü söyleyemiyorum. Sadece internetten görüşebildiğimiz için konu az hüzünlense görüntülü arama yapıyor ağlayıp ağlamadığımı kontrol ediyor. Eğer üzgünse sesim ardından bir evladımız var olmasa ne yapalım diyor. O bebeği hamile kalmayı içimde hissetmeyi ağrı sancı çekmeyi zor yürümeyi herşeyiyle kabul ettim ben sadece dua ediyorum. Allah'ım benim ve benim gibi durumda olan herkese evlat sevgisini tattırsın anne eş kardeş hiçbirşey bunun yerini tutmuyor.

Doğum kontrol ilacım bitti bugün doktoruma gittim. Doktorum 50 mm kistin kaybolduğunu söyledi sevindim :)

Regli olmadan nereye gittiğini bilmiyorum. Doktorda bu konuda açıklama yapmadı. Bildiğim kadarıyla reglide atılmıyormuydu?

Siz bir kutu daha önermiştiniz doğum kontrol hapını dedim gerek kalmadı dedi. Sağ yumurtalıkta 16 ve 18 mm iki yumurtam olduğunu ve 1 2 güne kadar regli görceğimi söyledi.

Yumurta rezervin geniş dedi. Yineledi ve oğluma nasıl tek gebe kalabildiğimi sorguladı :)

runklii hiçbirşey yapmayalım eşinin geliş tarihide yumurtalmana denk geliyor temizsin mutlaka bu ay olur dedi.

Ne kadar kalacak eşin dedi 15 gün dedim yeterli dedi. Bir daha ne zaman gelecek dedi ekim 2014 dedim. Ooo bayağı uzak dedi.

O zaman şansa bırakmayalım dedi. Ecorpin folbiol ( Ki ben bir umut gebe kalırım diye 6 aydır kullanıyorum ) ve Klomen yazdı. Klomeni eczacı 5. gün diyecek ama sen 4. gün başlayacaksın dedi. Aslında günde ikidir sabah akşam ama tek alacaksın kutunun yarısını kullanacaksın dedi.

Ecorpine hemen başla dedi keza folbiolde öyle klomeni hergün aynı saatte sakın şaşma dedi.

Klomen bitince tekrar gideceğim o zaman çatlatma iğnesimi vuracak bekletecekmi eşimin gelme gününe yakınmı vuracak vs bilmiyorum.

Tek bildiğim çok sevinçli olduğum :) Bir ayda 50 mm'lik bir kisti 3 haftalık bir tedaviyle atabildim. Çook mutluyum ..

İnşallah alnımızın akıyla eşimin geliş tarihi uygunluğuyla ikinci bebeğimizi kucağımıza alma yolunda ilerleriz..

Merak ettiğim ecorpin neden veriliyor. Kız kardeşime sordum ki kendisi hastanede yönetimdedir. Ne işe yarar dedim. Aprinin etken maddesi sadece ad değişikliği kanı sulandırır dedi.

Acaba nasıl bir çelişki vardır kızlar gebe kalmayla biliyormusunuz?

pko illeti olmayan varmı ki :14::14::14:

Cnm bende yılardır senede 1 2 kistlerle uğraşıyordum ama ilaca gerek kalmadan regliyle sökülüyordu. İşte artık bu doktorum tanıyı koydu pcos dedi.. Ama 3 haftada sonuç aldım kendimce tabiki tekrarlayacak ama doğum yapıpta kurtulan çok var duyduğum. Bu ay için doktorum çok umutlu konuştu zayıflama sürecindeyimde ama hem gönlüm kalıyor biraz daha kilo vereyim diye hemde bebek istiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olsun ..

Cnm bende yılardır senede 1 2 kistlerle uğraşıyordum ama ilaca gerek kalmadan regliyle sökülüyordu. İşte artık bu doktorum tanıyı koydu pcos dedi.. Ama 3 haftada sonuç aldım kendimce tabiki tekrarlayacak ama doğum yapıpta kurtulan çok var duyduğum. Bu ay için doktorum çok umutlu konuştu zayıflama sürecindeyimde ama hem gönlüm kalıyor biraz daha kilo vereyim diye hemde bebek istiyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olsun ..

bende bebek istiyorum cnm pko dısında sorun yok sebepsiz infertilite dedi,negatif 1 asılamam var 23 ocaktaa :14::14::14:

bende bebek istiyorum cnm pko dısında sorun yok sebepsiz infertilite dedi,negatif 1 asılamam var 23 ocaktaa :14::14::14:

Korkulanıymış sebebsiz kısırılık duymuştum cnm .. Ben bu yüzden Allah'ın gücüne gider diye korkuyorum işte benim bir oğlum var anneliği tattım o yüzden hep ilk önce olmayanlara versin diye dua ediyorum.

Benim arkadaşımda benimle 7 yıllık evli miyomdan ameliyat oldu ocakta denediler tüp bebek tutmamış bir ay dinlenme vermiş hazırmış embriyolar direk koyuyorlarmış üzme kendini ne çareler var. Aşılamaya sıcak bakmıyorum ben normal birleşmeden ne farkı var kii.. Aşılamada olumsuzluk olunca üzülmemek lazım bence cnm istikrarlı ol ltfn ..

Korkulanıymış sebebsiz kısırılık duymuştum cnm .. Ben bu yüzden Allah'ın gücüne gider diye korkuyorum işte benim bir oğlum var anneliği tattım o yüzden hep ilk önce olmayanlara versin diye dua ediyorum.

Benim arkadaşımda benimle 7 yıllık evli miyomdan ameliyat oldu ocakta denediler tüp bebek tutmamış bir ay dinlenme vermiş hazırmış embriyolar direk koyuyorlarmış üzme kendini ne çareler var. Aşılamaya sıcak bakmıyorum ben normal birleşmeden ne farkı var kii.. Aşılamada olumsuzluk olunca üzülmemek lazım bence cnm istikrarlı ol ltfn ..

insallah canım bizlerinde olurrrr :14::14::14:

canım bende pko hastasıyım benim ne kilo nede düzensizlik gibi bi sıkıntım yok ama ileri boyutta yani tam bir pko hastasısın dedi doktorum ama yine de tedaviyle gebe kalınabilecek en kolay hastalık ilaca çok çabuk cevap verir bu yüzden kafana takma stres yapmazsan işin daha kolay demişti bence sende çok takma o kadar yaygın ki herkeste çıkıyo artık bide şöyle düşün bi evladın varmış Allah sana bağışlasın benim gibi henüz annnelik duygusunu tatmayanlar için inan daha zor :34:

canım bende pko hastasıyım benim ne kilo nede düzensizlik gibi bi sıkıntım yok ama ileri boyutta yani tam bir pko hastasısın dedi doktorum ama yine de tedaviyle gebe kalınabilecek en kolay hastalık ilaca çok çabuk cevap verir bu yüzden kafana takma stres yapmazsan işin daha kolay demişti bence sende çok takma o kadar yaygın ki herkeste çıkıyo artık bide şöyle düşün bi evladın varmış Allah sana bağışlasın benim gibi henüz annnelik duygusunu tatmayanlar için inan daha zor :34:

Canım evet bu konuyu açarken bile tereddüt ettim bir evladımın olmasından ötürü ama her fırsatta söylüyorum Allah'ım önce hiiç tatmayanlara versin inşallah..

Ben çok dert ettim cnm öyleki eşimi bunalttım artık adam yurtdışında benim bebek problemimle uğraşır oldu.

Bebekten öte teyzemin kızıda gebe sevmediğim bir kuzen ve her yanıma gelip kasılması laf sokmalarından artık eşime dert yanar oldum.

Yarın reglimin dördüncü günü klomen başlıyıcam yumurta takini yapıcaz bu ay bakalım hayırlısı cnm kilo verme sürecindeyimde çok muallakta kaldım önce kilo vermeliyim farkındayım ama ya hiç vermeseydim diyorumki 16 kilo attım.

Hani önce biraz daha kilo verseydimde gebeliği öyle düşünseydim falan diyorum bir yandada pilates devam edrim yemeye dikkat ederim diyorum. Hele hayırlısıyla gebe kalalımda cnm yoksa bu stres beni çok etkiliyor.

pko hamililiğe engel degıl kızlar eger sorun sadece polikistik over ise ilaçlara başlamadan önce İbrahim saraçoğlunu soğan kurunu uygulamanızı tavsiye ederim.şifalar diliyorum

pko hamililiğe engel degıl kızlar eger sorun sadece polikistik over ise ilaçlara başlamadan önce İbrahim saraçoğlunu soğan kurunu uygulamanızı tavsiye ederim.şifalar diliyorum

Bebeğin hayırlı olsun öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah..

Pko evet hamileliğe engel değil bu konuda çok doktorla görüştüm. Genelinin dediğine göre normal bir kadın 2 3 ay denemeyle gebe kalabiliyorsa pkolu bir bayanın mesela 6 ayı bulabiliyormuş.

Bende bu ayki kist 50 mm çapındaydı doktorum hormon ilacı kullanmam yasak olmasına karşın diane35 verdi. Bitiminde kistim kaybolmuştu. Yumurtlama tarihimde eşimin yurtdışından tatil dönüşüne denk gelecek o yüzden doktorum şansa bırakmayalım takip yapalım dedi. Klomene bugün başladım. Bende ilk defa nisan ayında gebe olmayı bekleyenler grubuna yazabilicem yani :)

Ben soğun kürünü daha önce denedim. O ayda kistim vardı ve soğan kürüyle temizlenmiştim. Ama nedense kokusu ve tadından dolayı bir daha içemedim. Belkide bu kürü sadece kist olduğu aylar değilde heray regliden 15 gün önce başlamak lazım nede olsa heray kist olabiliyor.

Önerin için teşekkürler cnm ..

Bebeğin hayırlı olsun öncelikle sağlıkla kucağına al inşallah..

Pko evet hamileliğe engel değil bu konuda çok doktorla görüştüm. Genelinin dediğine göre normal bir kadın 2 3 ay denemeyle gebe kalabiliyorsa pkolu bir bayanın mesela 6 ayı bulabiliyormuş.

Bende bu ayki kist 50 mm çapındaydı doktorum hormon ilacı kullanmam yasak olmasına karşın diane35 verdi. Bitiminde kistim kaybolmuştu. Yumurtlama tarihimde eşimin yurtdışından tatil dönüşüne denk gelecek o yüzden doktorum şansa bırakmayalım takip yapalım dedi. Klomene bugün başladım. Bende ilk defa nisan ayında gebe olmayı bekleyenler grubuna yazabilicem yani :)

Ben soğun kürünü daha önce denedim. O ayda kistim vardı ve soğan kürüyle temizlenmiştim. Ama nedense kokusu ve tadından dolayı bir daha içemedim. Belkide bu kürü sadece kist olduğu aylar değilde heray regliden 15 gün önce başlamak lazım nede olsa heray kist olabiliyor.

Önerin için teşekkürler cnm ..

Aynen senin doktorunun dedgi gibi benin doktorumda saglikli bir yumurtalikta hamile kalma durumu yuzde 90 ise sende bu oran yuzde 60 da ama hamile kalablrsn ilac tedavisine baslayalm dedi benden doktoruma sogan kurunu uygulamk istdgmi bir sakncasi var mi dedim tedaviye baslamadan once icebilrsn tabi ama asla ilac tedavisnin yerine gecmez demisti ama ben sogan kurunun ise yaraycgna cok inanmistm uyguladm cok sukur hamile kaldm doktorumda beklediğimden cabuk oldu demisti:-)bence kimyasal ilaclrla vucuduna hormon depolatmaktsa sogan kurunu uygula canim kistlnrn temizlendkten sonra yumurtaliklarn saglikli hale gelnce esin ne zaman gelse de farketmez.

Aynen senin doktorunun dedgi gibi benin doktorumda saglikli bir yumurtalikta hamile kalma durumu yuzde 90 ise sende bu oran yuzde 60 da ama hamile kalablrsn ilac tedavisine baslayalm dedi benden doktoruma sogan kurunu uygulamk istdgmi bir sakncasi var mi dedim tedaviye baslamadan once icebilrsn tabi ama asla ilac tedavisnin yerine gecmez demisti ama ben sogan kurunun ise yaraycgna cok inanmistm uyguladm cok sukur hamile kaldm doktorumda beklediğimden cabuk oldu demisti:-)bence kimyasal ilaclrla vucuduna hormon depolatmaktsa sogan kurunu uygula canim kistlnrn temizlendkten sonra yumurtaliklarn saglikli hale gelnce esin ne zaman gelse de farketmez.

Ne mutlu sana sevindim :)

Bugün klomenin ikinci günüydü perşembe bitecek. Bu ay zaten yumurta takibi yapılacak gebelik beklenecek o yüzden hiç soğan kürüne bulaşmayayım diyorum. Eşim 15 gün kalabilecek yanımda o gidince reglimi bekleyeceğim. Regli gelirse dediğin gibi soğan kürünü eşim gelen kadar altı ay denerim. Sen tam olarak nasıl yaptın? Regliden ne kadar önce kaç gün süreyle vs yazarmısın?

Ne mutlu sana sevindim :)

Bugün klomenin ikinci günüydü perşembe bitecek. Bu ay zaten yumurta takibi yapılacak gebelik beklenecek o yüzden hiç soğan kürüne bulaşmayayım diyorum. Eşim 15 gün kalabilecek yanımda o gidince reglimi bekleyeceğim. Regli gelirse dediğin gibi soğan kürünü eşim gelen kadar altı ay denerim. Sen tam olarak nasıl yaptın? Regliden ne kadar önce kaç gün süreyle vs yazarmısın?

reglim bittikten 7 gün sonta başladım ve 15 gun boyunca hiç aksatmadan sabah ve akşam yemegınden yarım saat önce aç karnına ılık ılık içtim.her seferinde taze olarak yaptım tabıkı

Klomen dün bitti. Doktorumun uzak hastaneye taşınmasından sebep yine doktorumun tavsiyesiyle başka bir jinekoloğa gittim.

Bu gittiğim doktora daha öncede gitmiştim bir kaç ay kilo vermemi önermişti ve bu yönde bana ınofolıc vermişti. Inofolıc günde dört saşe kullan dedi ama bana pahalıya geldi. Bende etken maddesine baktım ve metformin ve folic asit başladım.

Bugün tekrar o doktora gidince kilo vermedinmi dedi hayır hocam 16 kilo verdim dedim çok güzel dedi.

Bir 16 daha vermeni bekliyorum dedi :)

Yumurtama baktı klomen günde bir kere az gelmiş dedi. Diğer doktorun önerisi hormon ilacı bana yasak olduğu için kiste dönüştürmeyelim yumurtalarını o yüzden günde bir yeter demişti bunu yeni doktorada belirttim klomen hormon değil yumurtan sınırda 16 mm dedi.

16 ve 22 mm arasında çatlar dedi sınırdasın eşin ne zaman gelecek dedi dedim 9 / 14 nisan arası tarihte gelecek tmm atış serbest dedi :)

Bende polikistikover çıktı hocam dedim. EE zaten vardı kilon neden sebep sanıyorsun dedi. Bu genetik bir hastalıkki aynı doktor annemide muayne eder. Annende de var genetik bu doğuştan dedi.

Şaşırdım.

EE ilk gebeliğim dedim. Kaç ay denemede oldu dedi. 5. ayda gebe kaldım dedim şansa dedi ..

Eşin yurtdışında sen burada görüşmeler az polikistikover vs olumsuz şartlar sen eşinin yanında olmaya bak dedi ..

Şimdi eşimin geleceği tarih en geç 14 nisan o zamanında çatlama günlerime geldiğini belirtti. Yumurtan daha küçük olsa bu ay gebelik bekleme derim dedi ama sınırdasın kalabilirsinde dedi.

Yaa şimdi arkadaşlar.. Ne bileyim bileniniz başına gelen 16 mm ye kadar klomenle büyüyen yumurta büyümeye devam ederde çatlarmı yoksa kistemi dönüşür kafamda deli sorular :18::18:

Back
X