• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu (PKO) hakkında...?

Bildiklerinizi paylaşınki biz yeni ögrendiğimiz hastalığımızda daha bilinçli olalım zaman kaybetmeyelim.Birbimize destek olalım.. Benim gibi bir pko hastası olgunu yeni ögrenen arkadas buraya girdiğinde Pko hakkında merak ettiği herşeyi görebilsin. Yalnış anlaşılsın istemiyorum ama chat konuşmaları dışında ''bilgi başlıgı açmaktı'' amacım..

Bildiklerinizi paylaşmaktan üşenmemenizi diliyorum..:emir_bebek:

Bir konu buldum benimkiyle aynı hatta sorumuda sordum ama cvp alamadım cvp alıcak kimse yok konuda.. ve okumaya başladım baştan 10 sayfa kadar okudum açıkçası hiçbirşey anlamadım.herkez farklı birşey söylemiş.ve 800küsür sayfayı okumaya kalksam zaten aylar geçer. :)

Benim sizden ricam bu konuda bilgisi olan arkadaşların yazması.veya aynı hastalığa sahip olan arkadaşların deneyimleri...

Son düzenleme:
Merhaba pkolu bayanlara faydalı olur umarım topikteki bilgiler hayırlı olsun sayfan :3: . Ben de nerdeyse 2 yıllık evliyim geçen yıl çocuk düşünmüyorduk ama ben yine de hormon testi smear ve rutin ultrason takiplerimi yaptırmıştım ve dr um hiç bir problem olmadığını söylesedi ve biz 8 ay önce denemeye başladık ben aralarda gidiyodum dr lara herşey normal denildi en son bi araştırma hastanesine gittim yumurtaların tembel denildi ve pko olduğum çıktı ve ben evlendikten sonra 11 kilo almıştım pko da kilo vermek çok önemli, adet düzensizliği yoktu ve ben soğan kürü yanında hayıt tohumu çayı içtim ve o ay inanamadım bildiğiniz çamurdu reglim ikinci ayımı bitirdim şu an, regli dönemlerim inanılmaz sancılı geçerdi en son hissetmedimsancı falan kesinlikle herkese tavsiye ederim. pko olan kadınlarda insilün direnci zayıf olduğu için diaformin diye bir ilaç kullanıyorum acıktırmıyor. Bunların dışında neler neler yaptım hiçbir fayda göremedim

Merhaba pkolu bayanlara faydalı olur umarım topikteki bilgiler hayırlı olsun sayfan :3: . Ben de nerdeyse 2 yıllık evliyim geçen yıl çocuk düşünmüyorduk ama ben yine de hormon testi smear ve rutin ultrason takiplerimi yaptırmıştım ve dr um hiç bir problem olmadığını söylesedi ve biz 8 ay önce denemeye başladık ben aralarda gidiyodum dr lara herşey normal denildi en son bi araştırma hastanesine gittim yumurtaların tembel denildi ve pko olduğum çıktı ve ben evlendikten sonra 11 kilo almıştım pko da kilo vermek çok önemli, adet düzensizliği yoktu ve ben soğan kürü yanında hayıt tohumu çayı içtim ve o ay inanamadım bildiğiniz çamurdu reglim ikinci ayımı bitirdim şu an, regli dönemlerim inanılmaz sancılı geçerdi en son hissetmedimsancı falan kesinlikle herkese tavsiye ederim. pko olan kadınlarda insilün direnci zayıf olduğu için diaformin diye bir ilaç kullanıyorum acıktırmıyor. Bunların dışında neler neler yaptım hiçbir fayda göremedim

Teşekkür ederim paylaşımın için..Ben bu topige bakan olmadıgından farklı farklı konularda soru sorup bitakım seylerı ögrenmek zorunda kaldım. Bende kilo yok.tüylenme adet gecikmesi yok sadece sivilceler var okadar.Bende pkoyum :(.Dünle kıyaslarsak bugün pko hakkında daha cok sey biliyorum.araştırmaya hala devam ediyorum. SOĞAN KÜRÜNÜ BENDE YAPTIM. SANCILARIMDA VEYA ADET GÜNÜMDE DEGİSME OLMADI AMA TAM GÜNÜNDE ADET OLDUM.. :) snrım bendede azbiraz işe yaradı :)şimdi yapmıyorum klomen kullanıyorum.

evet bende baya araştırmıştım bazı kişilerde hiçbir belirti göstermez hatta hormon tahlilleri bile normal çıkar ama ultrasonda inci gibi dizili çıkar yada uzun bir süre bebek olmadığı için yumurtaları incelenince ortaya çıkar benim sancılarım hayıt tohumu çayı içerek azaldı soğan kürüde sanırım temizledi 1 yılı geçmediği için dr klomen falan vermek istemedi sen bunu kilo vererek bu durumu atlatabilirsin dedi ama çok yavaş veriyorum umarım tedavin iyi sonuçlar verir canım geçmiş olsun

evet bende baya araştırmıştım bazı kişilerde hiçbir belirti göstermez hatta hormon tahlilleri bile normal çıkar ama ultrasonda inci gibi dizili çıkar yada uzun bir süre bebek olmadığı için yumurtaları incelenince ortaya çıkar benim sancılarım hayıt tohumu çayı içerek azaldı soğan kürüde sanırım temizledi 1 yılı geçmediği için dr klomen falan vermek istemedi sen bunu kilo vererek bu durumu atlatabilirsin dedi ama çok yavaş veriyorum umarım tedavin iyi sonuçlar verir canım geçmiş olsun

Kilolu olan PKO'luların ''sadece kilo vererek'' hamile kaldıgına dair birçok yazı okudum. Bendeki sorun farklı sanırım ben tam aksine zayıfım =) Sen hiç ilaç kullanmadın çatlatma ignesi vs de kullanmadın.. dimi?

Teşkkür ederim senindee.İnşallah öyle olur :(

Kilolu olan PKO'luların ''sadece kilo vererek'' hamile kaldıgına dair birçok yazı okudum. Bendeki sorun farklı sanırım ben tam aksine zayıfım =) Sen hiç ilaç kullanmadın çatlatma ignesi vs de kullanmadın.. dimi?

benim polikistik over olduğum 2 ay önce ortaya çıktı ilaç yada herhangi birşey verilmedi sadece şeker hapı kullanıyorum 1 yıl dolduğunda tedaviye başlayalım o zamana kadar kilo vermelisin vs dedi bende bekliyorum başka dr larada gittim aynısını söylediler :43: bende uğraşıyorum kendi çapımda işte.

benim polikistik over olduğum 2 ay önce ortaya çıktı ilaç yada herhangi birşey verilmedi sadece şeker hapı kullanıyorum 1 yıl dolduğunda tedaviye başlayalım o zamana kadar kilo vermelisin vs dedi bende bekliyorum başka dr larada gittim aynısını söylediler :43: bende uğraşıyorum kendi çapımda işte.

Bende bildigim kadarıyla şeker yok.bana direk klomen verdiler yumurtalar olgunlaşırsa çatlatma ignesi vurucaklarmış

Bende bildigim kadarıyla şeker yok.bana direk klomen verdiler yumurtalar olgunlaşırsa çatlatma ignesi vurucaklarmış

hadi inşallah herşey yolunda giderde olurde bebişin olur banada umut olursun regliden sonra tekrar gideceğim belki takibe başlarlar

hadi inşallah herşey yolunda giderde olurde bebişin olur banada umut olursun regliden sonra tekrar gideceğim belki takibe başlarlar

Allhın izniyle hamile kadıktan sonra..Buraya kocamnn bir topic atıcammm =) YEMİŞİMM PKOyuuu dieeeeeee=) .

Ben okdar çok okuyorum ki pko hakkında.Birilerinin hamile kalmış oldugunu yazmalarına bana ciddi moral kaybagı oluyor.Bu yüzden bendde hamile kaldıgımda benım gibi baska kişilerede moral olsun diye bunu yapıcam :)

İnşalllah.benim şuanda yumurta takibim yapılıyor 4-5 gün sonra gidicem doktora bakalım yumurtalar büyümüşse igne yapılıcak.İnş. canım inş..herşey gönlüne göreolur.

mrb bende 3 ay sonra 4 yıllık evli olucam.benim sizden farkım ben bunu taa orta okul çağından biliyor olmam.belirtilerin hepsi var eşime söylemedim çok dr gittim doğum kontrol hapı kullndm 2 düşük yptım ama sonunda 2 çocuk sahibi oldum ben ilaç kullanımını 7 8 sene önce bırakmıştım ve tedavi görmdm kilom da vardı boyum 1 65 kilo 78 lr hamile kaldım ve kızım yaşını olurdu ve ikinciye hamile kaldım ruhum bile duymadı ve şuan 26 aylık kızım ve 6 aylık oğlum var üzülmeyin stres yapmayın bu daha çok engeller rabbim çok ama çok büyük sabredin

mrb bende 3 ay sonra 4 yıllık evli olucam.benim sizden farkım ben bunu taa orta okul çağından biliyor olmam.belirtilerin hepsi var eşime söylemedim çok dr gittim doğum kontrol hapı kullndm 2 düşük yptım ama sonunda 2 çocuk sahibi oldum ben ilaç kullanımını 7 8 sene önce bırakmıştım ve tedavi görmdm kilom da vardı boyum 1 65 kilo 78 lr hamile kaldım ve kızım yaşını olurdu ve ikinciye hamile kaldım ruhum bile duymadı ve şuan 26 aylık kızım ve 6 aylık oğlum var üzülmeyin stres yapmayın bu daha çok engeller rabbim çok ama çok büyük sabredin

Teşekkürler hikayeni paylaştığın için.Allah bağışlasın kızını.Buda çok iyi bir örnektir pkolu olan bayanlara.Rabbim herkeze nasibini veriyor nasibinden ne fazlasını ne azını..Herşeyin bir zamanı var..ve herşeyin hayırlısı..Tedavimizi oluyoruz duamızı ediyoruz rabbimize sığınıyor rabbimize güveniyoruz ona emanet ediyoruz kendimizi.Hakkımızda hayırısı..

slm bendede pko var 2 senedir ilac kullanmadim adet olmadim gecen ay 15 gun sogan suyu ictim bu ay adet oldum mucize gibi ya hala inanamiyorum

soğan suyunu nasıl hazırlıyorsunuz?
bi de adetin herhangi bi gününde mi başlıyosunuz?
yani doğum kontrol hapı gibi başlama zamanı var mı?

slm bendede pko var 2 senedir ilac kullanmadim adet olmadim gecen ay 15 gun sogan suyu ictim bu ay adet oldum mucize gibi ya hala inanamiyorum

Bende adet geçikmesi yok (1-2gün aralarla adet olurum)ama bende kullandım 9 gün soğan suyunu günü gününe adet oldum..Söylediğine katılıyorum kısa süredede ciddi etki gösteriyor..

soğan suyunu nasıl hazırlıyorsunuz?
bi de adetin herhangi bi gününde mi başlıyosunuz?
yani doğum kontrol hapı gibi başlama zamanı var mı?

Pcos- miyom- erken menopoz için kuru beyaz soğan suyu kürü

1 orta boy kuru beyaz soğanı dış kabuğunu soyarak dörde bölün. Burada en önemli hadise kırmızı ve mor soğan veya dış kabukları beyaz italyan soğanı kullanılmaz.

Önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya koyarak 5 dakika üstü kapalı olarak kaynattıktan sonra içine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce bir bardak suyunu için.(soğan yenmeyecek sadece suyu içilecek)

Soğan suyu kürünü adet döneminde uygulamanın bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra başlamaktır.

Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalısınız.

Uyarı: İbrahim Saraçoğlu Soğan suyu kürü 15 günden fazla uygulanmamalıdır.

senelerdir pko hastasiyim adet duzensizligi disinda sorunum yok adetim duzensiz oluncada yumurtlamada olmuyor gebelik isteyeni biraz zorluyor bebek isteyene yumurtlama tedavisi yapiliyor bebek istemeyen kisilerse dogum kontrol hapiyla adet oluyorlar tabi hormon bozuklugu olan hastalarda hormona yonelik tedaviler uygulaniyor benim kilo tuylenme sivilce gibi sorunum yok hormonlarimda duzenli tek sikintim adet ve bebegimin olmamasiydi Allah yardimcimiz olsun

arkadaşlar 3 ay öncesine kadar adet düzensizliği bilmezdim. 2 ay adet göremedim çenemde kıllanma oldu yüzümde sivilceler ve 3 ayda aldığım 5 kilo.. 6 hafta önce doktora gittim ultrasondan yumurtalıklarıma baktı bi sorun yok dedi bi adet söktürücü verdi kullandım adet gördüm ama bu ay yine aynı sorun. günlerdir civanperçemi içiyorum etkisini görmedim. sürekli kilo alıyorum sinirlerim çok bozuk doktorlar oralı olmuyor :43: doktordan hormon tahlili istedim "1500 tane hormon var hangisini söylüyorsun" deyip tavır yaptı. yarın başka doktora gidicem bakalım ne olucak.

senelerdir pko hastasiyim adet duzensizligi disinda sorunum yok adetim duzensiz oluncada yumurtlamada olmuyor gebelik isteyeni biraz zorluyor bebek isteyene yumurtlama tedavisi yapiliyor bebek istemeyen kisilerse dogum kontrol hapiyla adet oluyorlar tabi hormon bozuklugu olan hastalarda hormona yonelik tedaviler uygulaniyor benim kilo tuylenme sivilce gibi sorunum yok hormonlarimda duzenli tek sikintim adet ve bebegimin olmamasiydi Allah yardimcimiz olsun

Benim adet düzensizliği sorunumda yok.
Sivilcede yok.
Tüylenmede yok.
Kiloda yok
Sadece çocuk olmuyor diye doktora gittim pko oldugumu ögrendim hiçbir belirti yok bende.Bakalım ilk ay tedavimiz inşallah herşey iyi gider olumlu sonuclanır.OLMAMASIYDI dediğine göre artık var.allah bağıslasın

arkadaşlar 3 ay öncesine kadar adet düzensizliği bilmezdim. 2 ay adet göremedim çenemde kıllanma oldu yüzümde sivilceler ve 3 ayda aldığım 5 kilo.. 6 hafta önce doktora gittim ultrasondan yumurtalıklarıma baktı bi sorun yok dedi bi adet söktürücü verdi kullandım adet gördüm ama bu ay yine aynı sorun. günlerdir civanperçemi içiyorum etkisini görmedim. sürekli kilo alıyorum sinirlerim çok bozuk doktorlar oralı olmuyor :43: doktordan hormon tahlili istedim "1500 tane hormon var hangisini söylüyorsun" deyip tavır yaptı. yarın başka doktora gidicem bakalım ne olucak.

Bence KESİNLİKLE DEĞİŞTİR DOKTORUNU.Benim doktorum az bilgi veriyor diye işkayet ediyordum demek beterin beteri varmış:1::1: Yukarda yazdıgım gibi cocuk olmaması dısında hiçbir belirtisi yok bende ultrasondan göründü pko....maleseff..Alllah hepimize şifa,sabır versin..

Back