Polikistik over Sendromu !! (Bana ait değil)

Merhaba Hocam,
Benim 5 ay önce 8 haftalık hamileliğim kalp atışlarının durmasıyla sonlandı. Şimdi ise tekrardan 7 haftalık hamileyim. Dr. iki adet hamilelik kesesi gördü. . Sağlıklı 2 bebek dünyaya getirebilmem için bana öneriniz yahut kürleriniz mevcut mu?
Varlığınız için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla..
CEVAPGebe ve gebelik düşünen bayanların aşağıda vermiş olduğum besinlerden uzak durmaları gerekmektedir.
Nane
Maydanoz
Nişasta unu
Adaçayı
Şeker kamışı
Ararot
Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler
Şalgam
Mısır
Salamurası yapılmış besinler
Aşırı tuz tüketimi
Turşusu yapılmış besinler
Sirke

Aşağıda saydığım besinleri çok aşırıya kaçmadan tüketmelerinde fayda vardır;Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir(taze veya kurutulmuş)
Taze veya kuru dut
Anason
Kereviz
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı

Sağlıklı günler dilerim.
Hekim öneri ve kontrollerini ihmal etmeyiniz.

acaba pko lu olup da şu gebelik testine benzeyen ovulasyon testlerinden yapıp yumurtlamayı görebilen varmı? yapsammı diyorum. en azından yumurtlama göremezsem doktora görünürüm? kafam çok karışık

arkadaşlar bende ocağın 3 unde missed nedeniyle ikiz bebeklerimi kaybetmiştim. doktora 2 hafta sonra kontrol için gittiğimde 3 regl dönemi gecir üçüncüsünün son günü gel pko varmı bakalım dedi. normalde bende pko yoktu adetlerim düzenlidir merak edip araştırdım bu sonuçlara ulaştım ve sizide bilgilendirmek istedim. ben ilk adetimi 25 gün sonra gördüm şimdilik önlem amacıyla soğan kürü yapıyorum yarın son günüm bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah bir şey çıkmaz.

bende 2 3 ay kadar deneyip olmazsa soğan kürüne başlıyacağım. ama çokta kurcalamak istemiyorum. dedim ya kafam fena karışııkk

bende 2 3 ay kadar deneyip olmazsa soğan kürüne başlıyacağım. ama çokta kurcalamak istemiyorum. dedim ya kafam fena karışııkk

soğan kürünün bir şeye zararı yok canım aksine varsa kaybolmasına yardımcı oluyormuş doktorlar bile öneriyo artık şifa niyetine yapılabilir bence :)

soğan kürünün bir şeye zararı yok canım aksine varsa kaybolmasına yardımcı oluyormuş doktorlar bile öneriyo artık şifa niyetine yapılabilir bence :)
doğru diyosun da yavaş yavaş yapayım diyorum. bu ay ovulasyon testi alayım olmazsa bidahaki ay soğana başlarım oda olmadı sperm testi yaptırırım oda olmadı doktor yolları görünür, aşılama tüp falan neyse artık..

:) hayırlısı neyse senin için o olsun rabbim ne istiyosan en kısa zamanda versin inşallah

Kızlar çok mutluyum adet oldum. Gebelik isteyen birinin adet olduğuna sevinmesi tuhaf gelebilir ama 1 Yıldır ilk kez kendiliğinden adet oldum ve işin ilginç yanı en son 5 ocakta ilaçla adet olmuştum ve ben hayatımda ilk defa 28 günde adet oldum. Zayıfken bile 30-32 günde olurdum. Spora başladım ve inofolic kullanıyorum bunlar mı etkili oldu acaba? Ha bir de rahim filmi çektirmiştim.

merhabalar,
ben de pco hastasıyım, ablam da aynı durumda, bizim vücudumuzdaki kıllanmalarda resimdekilere çok benzerdi, lazer epilasyon ile kıllanmaları büyük ölçüde halledebilir. Epilasyondan sonra sert kıllar tüy şeklinde çıkıyor ki lazer makinesi sert ve koyu renkli kıllara daha iyi müdahale ediyor, eminim memnun kalacaktır. Günümüz koşullarında pco ile yaşamaya da mecbur olduğu için kilosuna, yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeli ve eğer psikolojisini bozacak duruma geldiyse mutlaka psikolojik destek almalı çünkü ciddi anlamda asosyalleşme oluyor ama halledilmeyecek bir durum da değil. Ben de aynı devrelerden geçtim kendiyle daha barışık olmalı, çözüm aramalı, hormon tedavisine uzun süre devam etmeli. Ablamdaki durum benden ve resimlerdekinden daha ciddiydi o da lazere gitti. İkimizde evliyiz, ablamın 1 de oğlu var, evlilik kıla tüye bakmıyor çok, ayda 1 toptan ağdaya gitse bile yine kurtarır.

canım öncelikle Allah şifa versin benim görümcem ve ablamda var aynı durum ikiside lazer epilasyon yaptırıyorlar ikiside evli ve çocukları var Allahtan ümit kesilmez bol bol dua et ve seni iyi bir doktorla karşılaştırmasını dile

Kesinlikle doktor tedavisi şart. Hormonlar düzene girmeden lazer epilasyondan sonuç alamaz. İyi bir tedaviyle birlikte lazer epilasyondan güzel sonuçlar alabilir. Bu tarz kıllanma problemi olan bir çok hastadan güzel sonuç çıkanları gördüm. Önemli olan istikrar

tabi canım doktor tedaviside gördüler

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…