- 7 Kasım 2013
- 848
- 414
- 83
herkeste olacak diye bir kural yok tatlım sakin ol :) arkadaşım da pKOlu ve ilaçsız hiç adet olamaz ama üçüzleri var :)Yapmayın ya.. hamile kalsakta bunun stresinidemi yaşıcazoff offf
bende 2 3 ay kadar deneyip olmazsa soğan kürüne başlıyacağım. ama çokta kurcalamak istemiyorum. dedim ya kafam fena karışııkkarkadaşlar bende ocağın 3 unde missed nedeniyle ikiz bebeklerimi kaybetmiştim. doktora 2 hafta sonra kontrol için gittiğimde 3 regl dönemi gecir üçüncüsünün son günü gel pko varmı bakalım dedi. normalde bende pko yoktu adetlerim düzenlidir merak edip araştırdım bu sonuçlara ulaştım ve sizide bilgilendirmek istedim. ben ilk adetimi 25 gün sonra gördüm şimdilik önlem amacıyla soğan kürü yapıyorum yarın son günüm bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah bir şey çıkmaz.
bende 2 3 ay kadar deneyip olmazsa soğan kürüne başlıyacağım. ama çokta kurcalamak istemiyorum. dedim ya kafam fena karışııkk
doğru diyosun da yavaş yavaş yapayım diyorum. bu ay ovulasyon testi alayım olmazsa bidahaki ay soğana başlarım oda olmadı sperm testi yaptırırım oda olmadı doktor yolları görünür, aşılama tüp falan neyse artık..soğan kürünün bir şeye zararı yok canım aksine varsa kaybolmasına yardımcı oluyormuş doktorlar bile öneriyo artık şifa niyetine yapılabilir bence :)
:) hayırlısı neyse senin için o olsun rabbim ne istiyosan en kısa zamanda versin inşallahdoğru diyosun da yavaş yavaş yapayım diyorum. bu ay ovulasyon testi alayım olmazsa bidahaki ay soğana başlarım oda olmadı sperm testi yaptırırım oda olmadı doktor yolları görünür, aşılama tüp falan neyse artık..
merhabalar,Hanımlar merhabalar !!
Şu an ciddi anlamda çaresizlik yaşıyorum ve sizin engin bilgilerinizle yardıma ihtiyacım var. Takıldığım bir sitede bir küçük kızla tanıştım 21 yaşında.. sanki yaşıyormuşum gibi hissettim ve onun sitede sorduğu soruyu burada sormak ve sizin tecrübeli yardımlarınıza ihtiyaç duyduğumu farkketim.
Eğer sizi yormazsam sorusunu buraya alıntı olarak kopyalacağım;
Hormon bozukluğu bütün hayatımı mahvetti. Bana bir yol gösterebilir misiniz?
Hastalığım bir kadın hastalığı (pcos) çoğunuz bilmez bilmesin de Allah hiç birinize vermesin yaşatmasın bu hastalığı.
Bu hastalık yumurtalıklarla ilgili aslında 10 kadından birinde var.
Ben 21 yaşındayım ergenliğe girdiğimden beri böyleyim.
Benim vücudumda erkek tipi kıllanma var olmadık yerlerin de var şimdi yüzümde de çıkmaya başladı...
Belki size önemsiz gelir ama emin olun en iğrenç şeylerden biri mesela ben yıkansam da temiz gibi görünmüyorum düşünsenize bütün yerlerim tüylerle kaplı kendime bakmak istemiyorum o yüzden az banyo yaparım kendimden iğreniyorum. Yakından görenler fark ediyor boynuma bakınca soruyorlar hep o yüzden artık topluma çıkmıyorum okulu da bıraktım
Evlenmek? Asla olamaz olmayacak da kim böyle bir kız ister ki? Ben kendimden iğrenirken kim beni sever ki?
Doktora elbette gittim kadın doğum hapları fayda etmedi çünkü benim ki sıradan bir hastalık olmaktan çıktı hayatım bu hastalığı araştırmakla geçiyor aynı hastalığa sahip insnalarla konuşuyorum hiç biri benim gibi değil
Endokrine de gittim evet o da ilaçlar verdi aylarca kullandım yoksa fayda etmezdi fakat yinede etmedi.
Lazer epilasyon diyeceksiniz dimi? Ama öyle olmuyor eğer ki hormonlarınızda problem varsa size tamamen yok etme garantisi verilmiyor hatta doktor tavsiye etmiyor sordum gittiğim her doktora sordum ilk önce hormonları düzene sokman lazım dedi ama sokamadım ki.
Bir bayan olarak kendimden iğreniyorum.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin kızlar kilonuzu boyunuzu sorun etmeyin başka derdiniz olmasın yeter ki.
Bana erkeksin diyeniniz olacak ama değilim erkek olsam bunu sorun yapmazdım.
Aslında burada ki kızlardan belki bir çare bulurum belki bir abla bir yol gösterir ne bileyim bir umut benimkisi...
Sorusunda hiç cevap dahi yok adam akıllı.. gerçekten ben çaresiz kaldım. Burası en sevdiğim ve samimiyetine güvendiğim bir site olduğu için sizlere sormak istedim.
Bu güzel kardeşimiz için bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?
canım öncelikle Allah şifa versin benim görümcem ve ablamda var aynı durum ikiside lazer epilasyon yaptırıyorlar ikiside evli ve çocukları var Allahtan ümit kesilmez bol bol dua et ve seni iyi bir doktorla karşılaştırmasını dilemerhabalar,
ben de pco hastasıyım, ablam da aynı durumda, bizim vücudumuzdaki kıllanmalarda resimdekilere çok benzerdi, lazer epilasyon ile kıllanmaları büyük ölçüde halledebilir. Epilasyondan sonra sert kıllar tüy şeklinde çıkıyor ki lazer makinesi sert ve koyu renkli kıllara daha iyi müdahale ediyor, eminim memnun kalacaktır. Günümüz koşullarında pco ile yaşamaya da mecbur olduğu için kilosuna, yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeli ve eğer psikolojisini bozacak duruma geldiyse mutlaka psikolojik destek almalı çünkü ciddi anlamda asosyalleşme oluyor ama halledilmeyecek bir durum da değil. Ben de aynı devrelerden geçtim kendiyle daha barışık olmalı, çözüm aramalı, hormon tedavisine uzun süre devam etmeli. Ablamdaki durum benden ve resimlerdekinden daha ciddiydi o da lazere gitti. İkimizde evliyiz, ablamın 1 de oğlu var, evlilik kıla tüye bakmıyor çok, ayda 1 toptan ağdaya gitse bile yine kurtarır.
tabi canım doktor tedaviside gördülerKesinlikle doktor tedavisi şart. Hormonlar düzene girmeden lazer epilasyondan sonuç alamaz. İyi bir tedaviyle birlikte lazer epilasyondan güzel sonuçlar alabilir. Bu tarz kıllanma problemi olan bir çok hastadan güzel sonuç çıkanları gördüm. Önemli olan istikrar
Doktor tedavisiyle birlikte lazer epilasyon tedavisine başlanabilir. Kıllarda %95 oranında bitme söz konusu olur. Yani kesin çözümü butabi canım doktor tedaviside gördüler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?