Polikistik over Sendromu !! (Bana ait değil)

Arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum. Lütfen bilen kişiler cvp verebilir mi?

Adet günü hiç sarkmayan biriyim. 1 çocuğum var 3 yaşında. Sanki son 1 sene göbek ve çevresinde kilo alıyorum. Ayrıca yüzümde bir kaç istenmeyen tüğ belirdi koyu renkli . Ama adet düzeninin bozuk olması şartmı pko lu demek için acaba. Eğer şart değil se acil doktora gitmeliyim sanırım

Testlerden geçmeniz gerekecek. Direkt doktora görünün.

Canım durumu ben değil tanıştığım biri yaşıyor ona yardımcı olmak için sordum. Önerilerini kendisine ileteceğim. Çok teşekkürler.
Bi kere aylarca derken kac ay tedavi görmüs
Cok ciddi bi boyutta muhtemelen
Yıllarca ilac kullanmak gerekiyor
Endokrin aylik testler ister surekli
Takip etmesi lazım surekli
Doktor ilaclari kesene kadar
Ben 56 kiloyken bile dr bana zayifla diyordu
2 yıl ilac kullandim ki benimki cok ciddi boyutta degildi muhtemelen
İstanbuldaysa devlet hastanedinde iyi bi dr onebilirim

lütfen yardım!! 1,5 ay önce bebek istiyorum diye doktora gittim, adet düzensizliğim, kilo problemim, tüylenme sorunum hiç bişi yok. hormonlarım normal, ama ultrasonda pko teşhisi kondu. 1 ay yumurtlama takibi yapıp gebe kalmaya çalıştım ama dün regl oldum günde 4 doz inofolic kullanıyorum. ayrıca bugüne kadar hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. yanlış teşhismi konuldu? tıkır tıkır adet oluyorum diyorum doktora yumurtlamadan oluyosundur diyo. çok çok çok üzgünüm. adetim düzenli diye hemen hamile kalırım sanmıştım. benım gibi herşeyi düzenli olup pko teşhisi konan varmı?

bende senın hıbıyım adetım hıc şaşmaz gunu gunune hatta saatı satıne olurum okadarkı duzunelı ama bende polıkıstlık over var bende veendıkten sonra kontrole gıttgımde ogrendım

bende senın hıbıyım adetım hıc şaşmaz gunu gunune hatta saatı satıne olurum okadarkı duzunelı ama bende polıkıstlık over var bende veendıkten sonra kontrole gıttgımde ogrendım
peki hamile kaldınızmıI

ben bıkere dogal yoldan hamıle kaldım kalbı durdu aradan 18 ay gectı bu surede 4 kez kılomen tedavısı gordum ama hamıle kalamadım şuan tüb bebek tedavısıdeyım zaman kaybetmek ıstemedım ben
Allah gönlünüze göre versin. inşallah tez zamanda muradınıza erersiniz.. ereriz..

aminnn cümlemize muradımızı versın rabbım emeklerımızın karsılıgını hayırlı evlatlara kavusarak alalım ınsallah
Canım ben de iki kez hamile kaldım ikisinin de kalbi durdu. Araştırma yaptırdık bir sorunumuz yok. Bence sebep pKO. Forumda çok araştırdım Bebeğin kalbinin durmasını ve dikkat ettim bebeğinin kalbi duran anne adaylarının büyük çoğunluğunda pKO var.

cenım bende pıhtılasma var yuksek dreecede tub bebek tedavısıne bslamadan genetık testlerı yaptırdım oyle ogrendım kurtajdan sonra dk sordum pkoyla ılgısı yok demıstı

cenım bende pıhtılasma var yuksek dreecede tub bebek tedavısıne bslamadan genetık testlerı yaptırdım oyle ogrendım kurtajdan sonra dk sordum pkoyla ılgısı yok demıstı
Bana da yok dedi doktorum ama ben bir makalede etkisi olabildiğini okumuştum. Ve burada çok takip ettim PKOlu olanlarda cidden kalbinin durması fazlaca. Rabbim Hakkımızda hayırlısını versin.

Bana da yok dedi doktorum ama ben bir makalede etkisi olabildiğini okumuştum. Ve burada çok takip ettim PKOlu olanlarda cidden kalbinin durması fazlaca. Rabbim Hakkımızda hayırlısını versin.
dogru olabırlır camım allah hepımızeın muradını evladını yollasın inşallah amınn ecmainnn

Polikistik Over Sendromu ve Gebelik

Polikistik over sendromunda görülen yüksek androjenler, yüksek kan şekeri düzeyi ve insülin direnci mekanizması gebelikte bir takım riskler yaratmaktadır. PKOS ile ilişkili gebelik komplikasyonları arasında artmış düşük olasılığı, gebelik diyabeti, gebelik hipertansiyonu ve düşük doğum ağırlıklı bebek doğumu sayılabilir.
Şeker hastalığı (diyabet) kanda yüksek şeker düzeylerine neden olan bir durumdur. Bazı kadınlarda gebe kalmadan önce diyabet mevcuttur. Bazı diğer kadınlarda ise “gestasyonel diyabet” olarak adlandırılan durum şeklinde gebelikte meydana gelir. Yaklaşık %3 kadında gebelikte kan şeker düzeyi bozuklukları görülür. Gebelik süresince hormonlar, tüm gebe kadınlarda, normal sayılan bir kan şeker düzeyi yüksekliğine neden olur. Eğer bu kan şeker düzeyi yüksekliği nedeni ile vücudunuzda problemler meydana gelirse, gebelikte diyabet hastalığı ortaya çıkabilir. Özel bir diyete başlamanız gerekebilir; hatta insülin enjeksiyonlarına ihtiyacınız olabilir. PKOS’lu kadınlarda insülin direnci söz konusu olup, bu kadınlar insülin salgı bozukluğuna ve glukoz intoleransı için yüksek riske sahiptirler. Bu nedenle PKOS’lu kadınlar gebelik diyabet gelişimi açısından da artmış risk altındadırlar ve düzenli olarak taranmaları önerilmektedir.
PKOS’lu kadınların yaklaşık %60-80 kadarı obezdir ve bu obezite erkek tipi obezitedir. PKOS’lu kadınlardaki insülin direnci obezite dışındaki ılımlı prolaktin artışı gibi diğer faktörlerle de ilişkili olabilir. PKOS’taki bu karbohidrat metabolizma bozukluğuna rağmen, bu hastalarda gebelik diyabeti konusu çok netleşmemiştir. Obez gebelerde glisemik kontrolün bozulması, hiperglisemi ve insülin direnci gelişme riski daha fazladır. Obez olarak karbonhidrat metabolizmasındaki değişiklikler gebeliğe başlayan ve gebeliği sırasında fazla ağırlık kazanan kadınlarda karbonhidrat toleransının bozulma olasılığının normal ağırlıktaki gebelere göre yüksek olması gebelikte gestasyonel diyabet (şeker hastalığı) görülme olasılığını artırmaktadır.
Gebelik sırasında yüksek tansiyon, hem anne hem de bebek açısından başta ölüm olmak üzere pek çok riski beraberinde taşımaktadır. Fazla ağırlık kazanımı, anne adayında yüksek tansiyon ve buna bağlı komplikasyonların görülme olasılığını arttırmaktadır. Obez kadınlarda gebelik sırasında tansiyon yüksekliğine daha fazla rastlanırken oldukça tehlikeli olan preeklamsi ve hipertansiyonun en ciddi formlarından biri olan eklampsi görülme riskinde de artış gözlenmektedir.Polikistik over sendromu olan kadınlar normal yaşam tarzlarında olduğu gibi gebelikte de diyet ve egzersizlerine dikkat etmek ve gebelikte kilo alımında dikkatli olmak zorundadırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında düşük yapma riskleri olduğu için doktor kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir. Gebelikte özellikle kilo alımını kontrol etmek üzere bir diyetisyenden yardım almaları en doğru yöntemdir. Sık sık tansiyonlarını ölçtürmeleri ve günlük tuz alımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
PCOS’da erken gebelik kaybı sık görülen bir sorundur. PCOS‘lu kadınlarda gebeliklerin %50’ye yakını ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonuçlandığı tahmin edilmekte. Genetik faktörler ve insülin yüksekliği kendiliğinden düşük oranını arttırmaktadır.
Tekrarlayan gebelik kaybı art arda 3 yada daha fazla sayıda gerçekleşen gebelik kayıpları olarak tanımlanmaktadır. Düşüklerin sebeplerinin arasında şeker hastalığı ve PCOS yer almaktadır. Yapılan bir çok çalışmada PCOS tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açtığı bildirilmiştir fakat tam olarak neden gebelik kaybına yol açtığı belirlenememiştir. Polikistik Over Sendromunda tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkili olarak yüksek androjenler, yüksek insülin ve obezite sorumlu tutulmaktadır. PCOS’lu kadınların gebeliklerinin %50‘ye yakın oranı ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonlanmaktadır. PCOS’da PAI-1 (plazminojen aktivatör inhibatör) düzeylerinin arttığı ve bununda düşük riskini arttırdığı düşünülmektedir. Hem genetik hemde yüksek insülin düzeyine bağlı olarak PCOS’da PAI-1 düzeyleri artmakta ve düşük riskini arttırdığı bildirilmiştir.

Ben de bunu okumuştum galiba. O Yüzden ben bebeklerimi Pkodan kaybettim sanırım. Çünkü başka hiçbir sebep bulunamadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…